Προς το περιεχόμενο

UPS δίλλημα


Sibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Budget: 120 euro max

 

Συσκευές που θα συνδεθούν πάνω στο UPS:

1)pc (σύμφωνα με online calculator κατανάλωσης καίει περίπου 350 watt max σε full load)

2)οθόνη 47" (κατανάλωση 280watt)

3)modem router us robotics 9108

 

Επιθυμητά χαρακτηριστικά UPS:

1)σωστό φιλτράρισμα ρεύματος

2)αθόρυβο

3)αυτονομία τουλάχιστον 5 λεπτά

4)εγγύηση 2 ετών για συσκευή και για μπαταρίες

5)πρίζες σούκο

 

Υποψήφια UPS:

1) Accupower Εyeon 1000VA

2) Lamtech 1600VA

3) Inform Guardian 1000VA

4) κάποιο που έχετε να προτείνετε εσείς

 

Ποιο ups να πάρω;; Παρακαλώ να απαντήσουν μόνο όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ή γνωρίζουν καλά κάποιο απο τα παραπάνω ups (ή εφάμιλλο).

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Λοιπόν, φανταστικό thread, μετά απο τόσες απαντήσεις αποφάσισα μόνος μου. Παρήγγειλα το Lamtech 1600VA.

 

Βασικά πήρα ένα Lamtech 750va για ένα φίλο το οποίο σε Η/Υ με Phenom [email protected],Radeon 5750,22άρα led και 600w PSU κράτησε 7 λεπτά σε idle! Έχει υποδοχή usb και το πρόγραμμα του παρέχει πολλές πληροφορίες και ρυθμίσεις, οπότε η απουσία οθόνης πάνω στο ups περνάει απαρατήρητη. Επίσης είναι αθόρυβο (το 1600άρι λογικά όμως δεν θα είναι τόσο θα δούμε). Περιέργως δεν υπάρχει site της κατασκευάστριας εταιρείας αλλά με 2 χρόνια εγγύηση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Μόλις έρθει θα γράψω εντυπώσεις!

Δημοσ.

Λοιπόν πήγα και πήρα απο ένα μαγαζί το Lamtech 1600. Η συσκευασία του ήταν αρκετά χτυπημένη και έμοιαζε ανοιγμένη. Λέω τελοσπάντων δεν με νοιάζει ας είναι ανοιγμένο αρκεί να δουλεύει σωστά. Όταν το συνέδεσα είχε μπαταρία στο 100% και ένδειξη φόρτισης σβηστή, άρχισα να φοβάμαι ότι μάλλον είχε ξαναχρησιμοποιηθεί το ups γιατί στο άλλο lamtech που είχα συνδέσει στο φίλο μου η μπαταρία ήταν στο 50% και η ένδειξη φόρτισης ήταν ανοιχτή αρκετή ώρα. Παρ'όλα αυτά το αφήνω να φορτίσει 8 ώρες, συνδέω pc και οθόνη πάω κατεβάζω το γενικό και ΤΣΑΦ σβήνουν όλα!! Αρχίζει να τρεμοπαίζει η οθόνη να ανοιγοκλείνει το pc και με πιάνει η καρδιά μου! Το ups να κάνει κάτι τρελούς θορύβους και να σφυράει!! Σηκώνω το γενικό, ξεσυνδέω το ρημάδι (ευτυχώς pc και οθόνη δεν κάηκαν) το επιστρέφω άμεσα στο μαγαζί και πήρα τα λεφτά μου πίσω.

 

Προφανώς μου δώσανε χρησιμοποιημένο και ελλατωματικό ups, στάνταρ ήταν ανοιγμένο, έπεσα στην περίπτωση και αυτό το λέω γιατί έχω δει και άλλο lamtech το οποίο ήταν άψογο.

 

Πήγα λοιπόν και πήρα το ελληνικό Accupower Eyeon 1000va με 2 χρόνια εγγύηση για συσκευή και μπαταρίες. Άψογη ποιότητα κατασκευής δείχνει καλοφτιαγμένο. Το έβαλα, το φόρτισα, κατέβασα τον γενικό και όλα οκ. Αθόρυβο, ο ανεμιστήρας λειτουργεί μόνο όταν πέσει το ρεύμα, η οθονίτσα μπροστά είναι εξυπηρετική, το software μια χαρά.

 

Θα το τεστάρω και αύριο λίγο περισσότερο για αυτονομίες κτλ.

Δημοσ.

Ποιο psu έχεις στο pc ? Αν έχει active pfc είναι ασύμβατο με ups που δεν παράγουν πραγματική ημιτονοιδή τάση αλλά παλμική.

Τσέκαρε το, και by the way μπορείς να το τεστάρεις μέσα από προσομοιωση απώλειας τάσης στο πρόγραμμα του ups.

Δημοσ.

Ποιο psu έχεις στο pc ? Αν έχει active pfc είναι ασύμβατο με ups που δεν παράγουν πραγματική ημιτονοιδή τάση αλλά παλμική.

Τσέκαρε το, και by the way μπορείς να το τεστάρεις μέσα από προσομοιωση απώλειας τάσης στο πρόγραμμα του ups.

 

Α τέλεια έχω coolermaster 620watt το οποίο είναι απ'οτι βλέπω Active PFC και το ups στο manual αναφέρει οτι έχει "τροποποιημένη ημιτονοειδής κυματομορφή" (modified sinewave). Μάλλον δεν ειναι καλό αυτό ε;

 

Μόλις διάβασα αρκετά επι του θέματος, υπάρχουν αναφορές για προβλήματα σε pc με ups που δεν βγάζουν πραγματική ημιτονοειδή κυματομορφή και έχουν active pfc τροφοδοτικά. Απ'ότι συμπέρανα όμως δεν είναι στάνταρ ότι θα συμβεί πρόβλημα, έγκειται στις ανοχές/φιλτράρισμα που κάνει το τροφοδοτικό, αν είναι καλό τροφοδοτικό φιλτράρει την τροποποιημένη ημιτονοειδή κυματομορφή. Να σκάσω λεφτά για ups true sinewave αποκλείεται οπότε ας ελπίσουμε να έχουν κάτσει όλα καλά με το setup μου. Πάντως σε ότι τεστ έκανα μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλορίζικο και ελπίζω να μην συναντήσεις κανένα πρόβλημα, απλά να παραθέσω κάποια δεδομένα.

Το ups που έχεις είναι line interactive που σημαίνει πως μέχρι την στιγμή που θα πέσει το ρεύμα, η τάση που θα τροφοδοτεί θα είναι το εναλλασσόμενο της πρίζας (φιλτραρισμένο έστω από υπερτάσεις). Αυτό σημαίνει πως αν είναι να αντιμετωπίσεις πρόβλημα αυτό θα γίνει την στιγμή που θα το χρειάζεσαι περισσότερο.

Από αυτά που έχω διαβάσει το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στο ευρωπαϊκό δίκτυο των 220ν από ότι στο αμερικάνικο των 110ν.

Η πηγή του προβλήματος έγκειται στην προσπάθεια των κατασκευαστών τα τελευταία χρόνια να αυξήσουν την απόδοση των τροφοδοτικών μέσω της αύξησης του Power Factor ,σε συνδυασμό βέβαια και με την βελτίωση της αξιοπιστίας και χωρητικότητας των συσκευών.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τα psu με Active Pfc κατα την μετάβαση από ενν. σε παλμικό ρεύμα να επηρεάζονται από τα στιγμιαία κενά στην κυματομορφή με αποτέλεσμα να κλείνουν.

waveform-simulated.gif

Δημοσ.

οποτε οχι αctive pfc psu? σωστα;

 

συγχωρατε αλλα για το θεμα δεν ξερω πολλα..

 

μηπως αντι για ups πρεπει να ψαχνουμε για voltage regulator?

Δημοσ.

γι αυτο τι λετε ;

 

http://www.mega-store.gr/index.php?act=viewProd&productId=443

 

Sine-wave Inversion Simulated sine-wave Frequency που λεει τι εννοει;

 

Ωχ! αυτό είναι ολόιδιο εξωτερικά με το lamtech απλά με άλλο όνομα!!

 

 

Active PFC μπορεί να είναι το τροφοδοτικό του υπολογιστή (psu), όχι το ups. Αν είναι active pfc το τροφοδοτικό, καλό θα ήταν να έχουμε ups με true sinewave αλλά αυτά τα ups είναι πανάκριβα πάνω απο 400 ευρώ. Τα φθηνά ups έχουν modified sinewave.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΣΤ ACCUPOWER EYEON 1000VA:

 

Το pc στο οποίο είναι συνδεδεμένο το eyeon 1000 είναι αυτό στην υπογραφή μου. Όταν είναι σε idle το software του ups δείχνει 42% load. To pc έμεινε ανοιχτό 8 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, αν βάλω όμως το software να κάνει shutdown όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή κλείνει στο 5λεπτο.

 

Το ups είναι αθόρυβο, ο ανεμιστήρας ανοίγει μόνο όταν πέσει το ρεύμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...