geotri314 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας. τον τελευταιο καιρο μενω με τους γονεις μου. δε λεω ειναι μια χαρα ανθρωποι, ούτε την ελευθερια μου καταπιέζουν, ούτε μου τη λένε για κάτι, ούτε κάτι άλλο. παρόλα αυτά εγώ θέλω να φύγω. αν δεν ήταν όλο αυτό το θέμα με την ανεργία θα έπιανα ένα σπίτι μόνος μου, ή θα πήγαινα σε άλλη πόλη να βρω δουλειά κτλ. αλλά κάτι τέτοιο μου φαίνεται αδύνατο αυτή τη στιγμή καθαρά από οικονομική άποψη. έχω κόψει την αναβολή μου, και παρουσιάζομαι άυγουστο μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο. ξέρετε κάποιον τρόπο που να μπορώ να φύγω απ το σπίτι μου για ένα διάστημα, με λίγα έξοδα? έχω ψάξει για εθελοντικές οργανώσεις αλλά δεν έχω βρει τίποτα που να μη ζητάει λεφτά. και δεν εννοώ 100-200 ευρώ, αλλα κάτι προγράμματ που είχα δει για εξωτερικό, ήθελαν 3000$ για 2 βδομάδες. δλδ έλεος. ακόμα και το άγιο όρος έχω σκεφτεί, να πάω σε μοναστήρια να τους λέω να με αφήσουν να μείνω με αντάλλαγμα δουλειά, και είμαι και άθεος! και οι 2 φίλοι μου που θα μπορούσαν να με φιλοξενήσουν μερικές μέρες σε άλλες πολείς έχουν πάει φαντάροι, και ακόμα και αυτό έχει χαθεί σαν επιλογή. έχετε τίποτα να προτείνετε? υ.γ.: μη μου πει κανείς να κάνω αδίκημα για να πάω φυλακή...
V for Vagelis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεις να πας στο εξωτερικό με κάποιο πρόγραμμα work and travel, αν και πιθανότατα θα κάνεις βρωμοδουλειές του τύπου καθαρίζω πατάτες κλπ, αλλά κατά τ άλλα πρέπει να λέει.
geotri314 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 α δε με νοιάζει, ας πλένω και σώβρακα... που μπορώ να μάθω γι αυτά τα προγράμματα?
V for Vagelis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δε γνωρίζω κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, άμα όμως αναζητήσεις work and travel στο google θα βρεις διάφορες. Νομίζω σαν ευρωπαίος πολίτης και με γνώση αγγλικών δεν είναι και δύσκολο να βρεις κάτι.
geotri314 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 έλεγα μήπως ήξερες καμία συγκεκριμένα, γιατί όσες αντίστοιχες έχω βρει εγώ ζητάνε 800+$ και θα αρχίσουν από το 2012 και πρέπει να έχεις και πτυχίο και και και...
Chrisxxx Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας. τον τελευταιο καιρο μενω με τους γονεις μου. δε λεω ειναι μια χαρα ανθρωποι, ούτε την ελευθερια μου καταπιέζουν, ούτε μου τη λένε για κάτι, ούτε κάτι άλλο. παρόλα αυτά εγώ θέλω να φύγω. αν δεν ήταν όλο αυτό το θέμα με την ανεργία θα έπιανα ένα σπίτι μόνος μου, ή θα πήγαινα σε άλλη πόλη να βρω δουλειά κτλ. αλλά κάτι τέτοιο μου φαίνεται αδύνατο αυτή τη στιγμή καθαρά από οικονομική άποψη. έχω κόψει την αναβολή μου, και παρουσιάζομαι άυγουστο μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο. ξέρετε κάποιον τρόπο που να μπορώ να φύγω απ το σπίτι μου για ένα διάστημα, με λίγα έξοδα? έχω ψάξει για εθελοντικές οργανώσεις αλλά δεν έχω βρει τίποτα που να μη ζητάει λεφτά. και δεν εννοώ 100-200 ευρώ, αλλα κάτι προγράμματ που είχα δει για εξωτερικό, ήθελαν 3000$ για 2 βδομάδες. δλδ έλεος. ακόμα και το άγιο όρος έχω σκεφτεί, να πάω σε μοναστήρια να τους λέω να με αφήσουν να μείνω με αντάλλαγμα δουλειά, και είμαι και άθεος! και οι 2 φίλοι μου που θα μπορούσαν να με φιλοξενήσουν μερικές μέρες σε άλλες πολείς έχουν πάει φαντάροι, και ακόμα και αυτό έχει χαθεί σαν επιλογή. έχετε τίποτα να προτείνετε? υ.γ.: μη μου πει κανείς να κάνω αδίκημα για να πάω φυλακή... http://www.wwoof.org/ Πας εκει για χρόνο που τον αποφασίζεις εσυ, κοιμασαι και τρως εκει και ως ανταλαγμα δουλευεις σε κάποια φάρμα τα πρωινα.
nicoc89 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 http://www.wwoof.org/ Πας εκει για χρόνο που τον αποφασίζεις εσυ, κοιμασαι και τρως εκει και ως ανταλαγμα δουλευεις σε κάποια φάρμα τα πρωινα. Νόμιμη δουλεία?
geotri314 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 προσωπικά δε θα το βλεπα ως δουλεία, αλλά ως μια ευκαιρία να ξεφυγω. δεν εννοω να "ξεφυγω" να "φορτίσω τις μπαταρίες μου" και τετοιες μπιπ. Αλλά θα το σκεφτώ σοβαρα για το wwoof. οτιδήποτε μπορεί να με βγάλει από δω μέσα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Εφοσον το σκεφτεσαι να την κανεις εκτος χωρας, γιατι δεν πας για μεταναστευση κανονικα? Δηλαδη βρες χωρα οσο το δυνατον να ικανοποιει διαφορα κριτηρια σου, αλλα πανω απολα χωρις τραγικη ανεργια και τραβα ψαξε εκει για οποιαδηποτε δουλεια σου κατσει εφοσον δεν εχεις προβλημα να δουλεψεις οπουδηποτε (το θεμα ειναι να το εννοεις αυτο, πχ αυριο θα ξεκιναγες να καθαριζεις πεζοδρομια ή να πηγαινες σε εργοστασιο?). Ετσι ομως θα αυτοσυντηρεισαι και μονος σου θα ζεις και δουλεια θα εχεις και λεφτα στην ακρη θα σου μενουν. Φυσικα σε μια τετοια κινηση θα πρεπει να εχεις συμφωνους τους δικους σου ωστε να σου παρεχουν και την καταλληλη οικονομικη στηριξη για την νεα αρχη σου (υπολογιζε εξοδα 3000 ευρω κοντα, μεχρι να αρχισεις να αυτοσυντηρεισαι αν ολα πανε καλα και δεν μεινεις ανεργος για πανω απο 1-2 μηνες). Απαραιτητες προυποθεσεις για αυτην την κινηση ειναι: Α. Να εχεις ορεξη για ΔΟΥΛΕΙΑ. Πολλη δουλεια ομως. Αν χρειαστει και 12ωρα+ στην αρχη. Β. Να ξερεις τη γλωσσα η τελος παντων να υπαρχει τροπος να συνενοεισαι αμεσα και ευκολα με το περιβαλλον σου. Γ. Η συγκαταθεση των δικων σου. Ηθικη και οικονομικη. Εφοσον εχουν και την αντιστοιχη οικονομικη ευχερεια. Δ. Να εισαι συνηδητοποιημενος οτι απτη πρωτη μερα που θα πας σε αγνωστο για σενα μερος, ξεχνας ολες τις ανεσεις που εχεις αυτη τη στιγμη και δε θα ξεκουραζεσαι γιατι θα ψαχνεις σπιτι/δουλεια, θα γυρνας μεγαλες αποστασεις χωρις αμαξι-μηχανακι, δε θα εχεις ουτε εναν γνωστο να σε συμβουλεψει και να σε κατευθυνει, θα ανεχεσαι να σε αντιμετωπιζουν ως "μεταναστη". Θελει ανοχη και αντοχη στο αγχος, μεχρις ωτου ταχτοποιηθεις και να εισαι προετοιμασμενος για τα δυσκολα. Επισης θα πρεπει να ξερεις οτι θα περασεις αρκετους μηνες μοναξιας χωρις φιλους και οτι θα ερθει η ωρα (αν τελικα ταχτοποιηθεις) που θα απελπιζεσαι που δεν μπορεις να παρεις ουτε μια 3ημερη αδεια να πας να δεις τους γονεις σου στην Ελλαδα (και τους φιλους σου). Και πιστεψε με, οι πρωτοι που θα σου λειψουν εντονα, θα ειναι οι γονεις σου. Ε. να γνωριζεις εκ των προτερων οτι μπορει να "μην σου βγει" η επιλογη και να χρειαστει μετα απο 2-3 μηνες να επιστρεψεις πισω, ως φιλοδοξος αλλα αποτυχημενος, ισως και τυχοδιωκτης. Και ξερεις τα κουτσομπολια απο συγγενολοι κλπ, ασε που θα ειναι πολυ επιπονη διαδικασια η επιστροφη και για τους δικους σου. Αυτος ο παραγοντας μπορει να μη σε νοιαζει πολυ αυτη τη στιγμη, αλλα πιστεψε με απτη στιγμη που θα προσγειωθεις σε αλλη χωρα και δε θα σου πηγαινουν ολα πριμα θα ειναι ενας πολυ βασικος παραγοντας αγχους.Καθε αρχη και δυσκολη, οπου και να πας μην περιμενεις κοκκινο χαλι στρωμενο με ροδοπεταλα. Δεν ειναι ευκολη υποθεση η μεταναστευση εκτος χωρας, θελει πολλη ωριμοτητα, αντοχη και τυχη. Σκεψου το σοβαρα σαν λυση παντως. ΥΓ. Ολα τα παραπανω περασα-περναω (εκτος απτο Ε) εγω και αλλες φορες ειναι πιο τραγικα αποσο τα περιγραφω, αλλες πολυ πιο ομορφα. Η μεταναστευση στο εξωτερικο εχει τα συν και τα πλην της. Αν τελικα αποφασισεις κατι τετοιο, σιγουρεψου οτι εισαι σταληθεια αποφασισμενος για ολα, και κυριως για μια αρχη απο το απολυτο 0. Χωρις γνωστους, χωρις φιλους, χωρις οικογενεια, σε ενα μερος που τις πρωτη εβδομαδες δε θα ξερεις που και πως να κινηθεις.
geotri314 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 καλό αδερφε, αλλά δεν έχω την οικονομική ευχέρεια των 3000 ευρώ ούτε οι δικοί μου. και ένας παράγοντας που νιώθω έτσι είναι και αυτός. αν είχα αυτή την ευχέρεια θα έφευγα και δε με απσχολεί η δουλειά. έχω και όρεξη και θέληση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.