tarantules Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Έχω πρόβλημα υγρασίας στο μπάνιο του σπιτιού ΜΟΝΟ στο σημείο ακριβώς πάνω από την μπανιέρα.Δηλαδή το ταβάνι που είναι σοβατισμένο βγάζει μαυρίλες σε διάφορα σημεία λόγω προφανώς της θερμότητας όταν κάνω ζεστό μπάνιο. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποιο μονωτικό ή χρώμα (σε λευκό πάντα) ώστε να μπορέσω να μην έχω αυτό το πρόβλημα; Επίσης πριν το περάσω με κάποιο τέτοιο χρώμα πρέπει να ξύσω το σοβά να φύγει η μούχλα;
kage Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 αν δεν ανοιγεις παραθυρο μαλλον ειναι δικο σου προβλημα αλλιως παιζει να ειναι διαροη απο το πανω μπανιο...
Ather Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Αν θες να βγάλεις τη μούχλα πάντως πέρασε ένα χεράκι με χλωρίνη.
klainmaingr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Έχω πρόβλημα υγρασίας στο μπάνιο του σπιτιού ΜΟΝΟ στο σημείο ακριβώς πάνω από την μπανιέρα.Δηλαδή το ταβάνι που είναι σοβατισμένο βγάζει μαυρίλες σε διάφορα σημεία λόγω προφανώς της θερμότητας όταν κάνω ζεστό μπάνιο. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποιο μονωτικό ή χρώμα (σε λευκό πάντα) ώστε να μπορέσω να μην έχω αυτό το πρόβλημα; Επίσης πριν το περάσω με κάποιο τέτοιο χρώμα πρέπει να ξύσω το σοβά να φύγει η μούχλα; Ναι ξύσε ίσα ίσα όμως για να φύγει η μούχλα για να μην ξαναβγεί και όπως σου είπε ο Ather πάρτο και ένα χέρι χλωρίνη. Υπάρχουν διάφορα αντιμουχλικά χρώματα, σε οποιοδήποτε μαγαζί με χρώματα θα δου προτείνουν τι και πώς. Εφόσον δεν θέλεις να κάνεις μεγάλη επιφάνεια πάρε ένα μικρό μονόλιτρο της πλέον καλής ποιότητας που θα έχουν και φρόντισε το μπάνιο να αερίζεται καλά. Αν έχεις παράθυρο μην ξεχνάς να το έχεις πάντα έστω στην ανάκλιση. Φαντάζομαι οτι χρησιμοποιείς "τηλέφωνο" και βρέχεται το ταβάνι. Μόνο απο τους υδρατμούς και με καλό αερισμό είναι δύσκολο να πιάσει μούχλα. Πρόσεχε λίγο παραπάνω και αν πρακτικά είναι αδύνατο να μην βρέχεται φρόντιζε με ένα πανάκι ή ένα μικρό Τ να τα παίρνεις λίγο κάθε φορά. Αν τα αφήνεις, ότι χρώμα και να χρησιμοποιήσεις αργά η γρήγορα θα βγεί. Protips γενικότερα: Αν πιάσουν άλατα τα πλακάκια ή ο μίκτης κτλ το ΞΥΔΙ είναι θαυματουργό. Με λίγο τρίψιμο παραπάνω χθές έκανα κάτι πλακάκια σαν καινούρια. Τώρα μου μένει να βρώ την ΚΑΛΥΤΕΡΗ αντιμουχλική σιλικόνη που έχει βρεθεί ποτέ απο καταβολής μπάνιου για να ξεμπερδέψω απο τα πάντα. Το viacal έφαγε τη σκόνη του.
tomkap Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Αν πάλι τίποτα με τα απο πάνω, δοκίμασε να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό. (περιμένω εντυπώσεις)
tarantules Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 klainmaingr: Όχι το ταβάνι δεν βρέχεται καθόλου.Υποθέτω είναι από τους υδρατμούς.Την ώρα του μπάνιου δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα και το παράθυρο ανοιχτό.(Δεν έχει ανάκλιση).Θα πουντιάσω... Θα δοκιμάσω κι εγώ με ξύδι αλλά θέλω να πάρω και χρώμα να βάψω μόνο το σημείο ακριβώς από πάνω από το μπάνιο μιας και εκεί έχω το πρόβλημα και όχι σε όλο το δωμάτιο του μπάνιου. Απλά έλεγα μήπως ξέρει κάποιος από εσάς κάποιο δοκιμασμένο ειδικό χρώμα που δεν ποιάνει μούχλα.Ή που είναι ειδικό για μπάνια και γενικότερα για τέτοια περιβάλλοντα υγρασίας
klainmaingr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν αν θέλεις ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα αν και γενικά δεν σε αφορά μιας και περισσότερο έχει να κανει με εξωτερικές τοιχοποιείες κτλ. http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4462&page=5 Overall κάποιος προτείνει για βγάλσιμο του μύκητα το Mold and mildew remover της Bison. Η χλωρίνη προτείνεται επίσης και απο αυτούς ΑΛΛΑ τονίζεται και η επικινδυνότητα της. Γενικά η ιδέα είναι οτι πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντιμουχλικό/αντιμυκητιακό για να απομακρυνθεί ο μύκητας και απο κεί και πέρα να φροντίσεις με κάποιο αντιμουχλικό χρώμα και με καλό αερισμό όπως σου πρότεινα ή έναν αφυγραντήρα να αποφύγεις την επανεμφάνιση. Εδώ έχει προτάσεις για την αποφυγή της μούχλας http://www.getridofthings.com/get-rid-of-mildew.htm Προσωπικά με καλό αερισμό και με χρήση Τ πάντα, δεν έχω πρόβλημα παρόλο που το μπάνιο είναι σε εσωτερικό χώρο και χωρίς παράθυρο αλλα με "φουρφούρι"
pournaras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Κατ, αρχην για την υπαρχουσα μουχλα, καλο ειναι να μην το ξυσεις, αλλα να παρεις ενα αντιμουχλικο σπρευ, θα βρεις σε καταστημα με ειδη καθαρισμου, η με ειδη οικοδομικων υλικων. Οσοα για τον εξαερισμο, προφανως και δεν χρειαζεται ανοικτο παραθυσο οσο κανεις μπανιο, αλλα οταν τελειωσεις ανοιξε το και θα δεις τεραστια διαφορα. Δεν μπορεις να φανταστεις τη διαφορα που κανει εστω και μια χαραμαδα συνεχους καθαρου κρυου αερα, δεν αφηνει τιποτε.
klainmaingr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Threadjacking. Έχω μια inox καμπίνα ντουζιέρας που πατάει πάνω σε πλακάκι(υπερυψωμένο). Ανάμεσα στο πάτημα της ντουζιέρας και το πλακάκι υπάρχουν κάποια χιλιοστά (ούτε καν ορατά με το μάτι) απο τα οποία όμως περνάει νερό και βγαίνει έξω. Έτσι λοιπόν όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος, έβαλα σιλικόνη(αντιμουχλική υποτίθεται). Τους πρώτους μήνες όλα μια χαρά. Μετά όμως η σιλικόνη άρχισε να μαυρίζει και έπιασε την αξιαγάπητη μούχλα. Την πήρα με ένα κοπίδι, καθάρισα κτλ, έβαλα καινούρια.. τώρα μετά απο χ μήνες πάλι τα ίδια. Έχει κανείς να προτείνει κάτι πιο πρακτικό ή κάποιο υλικό που να μην πιάνει μούχλα με τίποτα; (όσο και να κάνει και όσο υπερβολικό κ να είναι) Ουσιαστικά θέλω να καλύψω κάποια χιλιοστά στην ένωση της ντουζιέρας με το πλακάκι για να μην βγαίνουν τα νερά προς τα έξω. Σκέφτηκα ας πούμε μαρμαρόστοκο ίσα ίσα να καλύπτει το κενό. Πλαστικές ταινίες; Κάποια σουπερ σιλικόνη; Ιδέες; Ευχαριστώ. (κρίμα ήταν να ανοίξω άλλο θέμα για παρόμοια ερώτηση)
Oscar_Mike Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 μήπως έκανε δουλειά αν έβαζες σιλικόνη για ενυδρεία? ~4 ευρώ πρέπει να κάνει, δεν ξέρω αν είναι και αντιμουχλικη εκτος από μη τοξική, αλλα αν δεν το έχεις δοκιμάσει κανε μια προσπάθεια!
klainmaingr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 μήπως έκανε δουλειά αν έβαζες σιλικόνη για ενυδρεία? ~4 ευρώ πρέπει να κάνει, δεν ξέρω αν είναι και αντιμουχλικη εκτος από μη τοξική, αλλα αν δεν το έχεις δοκιμάσει κανε μια προσπάθεια! Δεν ακούγεται άσχημη ιδέα. Θα το δοκιμάσω. Thnx ^^
louben Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 ΠΑιδια να κανω και εγω μια ερωτηση?Εχω προβλημα μουχλας στα μπανια μου τοσο εσωτερικα οσο και εξωτερικα.Αφενος στο ταβανι βγαζουν μαυρες σταμπες (μηκυτας απο οτι εχω καταλαβει) το καθαριζω (με χλωρινη-δυστυχως- με αντιμυκυτικο απο το χρωματοπωλιο και με δευτερο ανυιμυκητικο απο το LIDL) το βαφω με αντιμηκυτιακη μπογια και μετα απο κανενα διμηνο "φτυνει ¨την μπογια και παλι τα ιδια.Το ιδιο συμβαινει και με τους αρμους των πλακακιων στα μπανια (μαυριζουν τους καθαριζω με αντιμηκυτιακο και μετα απο κανενα 3μηνο ξαναμαυριζουν)> Εσχατως παρατηρησα και κατι αλλο δυστυχως.Στην εξωτερικη πλευρα των τειχων των μπανιων η μπογια εχει φουσκωσει και εχει σκασει. ΚΑμια ιδεα? Εψαξα για το mold and mildew remover της BISON αλλα δεν το βρηκα πουθενα (XANIA).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα