John-lamia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 παιδια εχω ενα προβλημα στον υπολογιστη του αδερφου μου. κανει επανεκινησεισ στο ασχετο. πρωτα ομως να σας πω οτι την μητρικη την πειρα απ το stock-house του e-shop. η οποια ειχε μονο το κουτι και την μητρικη μεσα. τιποτα αλλο. την εχω περιπου 1 μηνα και εχει αλλους 35 μηνες εγγυηση. λοιπον, ο υπολογιστης αποτελειτε απο: cpu amd 5050a, 1χ1024mb ram ddr2@667mhz, gva 4870 1024mb ram ddr5, psu 650watt, και η μητρικη ειναι η gigabyte GA-M720-US3. οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα χαμιλες μπορω να πω, τεσταρα ολο το pc σε ολλους τους τομεις!!! πρωτα εκανα τεστ το τροφοδοτικο με ενα τεστερ που εχω για τετοιες δουλειες. ολες οι τασεις ηταν οκ. βασικα ειναι καινουριο, το εχω βαλει επανω εδω και 15 μερες περιπου. την καρτα γραφικων με το furmark μιση ωρα και δουλευε κανονικα.( θερμοκρασια καρτας κατα την ωρα του τεστ 74c ΜΑΧ) την καρτα την ειχα εγω στο δικο pc εδω και 2 χρονια και δεν ειχα κανενα προβλιμα ποτε. μετα το εβαλα να κανει επεξεργασια video με το fab d. 8. ο επεξεργαστης δουλευε 100% για 1 ωρα και κατι ψιλα. δεν εκανε απολιτος τιποτα, δουλευε κανωνικα. ( θερμοκρασια επεξεργαστη 52c ΜΑΧ ) μετα το εβαλα να κανει zip την ταινια divx που εφτιαξε με το 7z και τελείωσε κανονικα. (ο επεξεργαστης δουλευε 100% και οι θερμοκρασια ηταν 52c MAX ) μετα εκανα τεστ την μνημη με το memtest και δεν παρουσιασε κανενα προβλιμα. η θερμοκρασια της μιτρικης ηταν 39 εως 42 βαθμους οταν εκανα τα τεστ τον υπολογιστη. και αφου τελειωσα χωρις να καταλιξω τι διαολο φταει εκανε επανεκινιση χωρις να κανει τιποτα απολιτος!!!!!!! πεταξε μπλε οθονη με ακαταλαβιστικα και εκανε επανεκινιση!!!!!!!!! τι διαολο να φτεει???? το προβλιμα παρουσιαζεται περισοτερο οταν ο αδερφος μου παει να παιξει το pro (ποδοσφερακι) μπορει να του κανει επανεκινηση αμεσος αλλα μπορει και σε 10 λεπτα αφου παιζει. θα ηθελα την βοήθεια σας στο προβλημα μου. σας ευχαριτω εκ των προτερων!
tarantules Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 πρωτα εκανα τεστ το τροφοδοτικο με ενα τεστερ που εχω για τετοιες δουλειες. ολες οι τασεις ηταν οκ. βασικα ειναι καινουριο, το εχω βαλει επανω εδω και 15 μερες περιπου Μπορεί να σου βγάζει σωστές τάσεις αλλά το θέμα είναι εαν μπορεί να τραβάει τα σωστά αμπέρ για την κάρτα σου. Έχεις την ίδια κάρτα με μένα.Να ξέρεις τραβάει αρκετό ρεύμα.Έχει 2 6άπινα. Δοκίμασε με κάποιο άλλο τροφοδοτικό.Ειδικά αν λες οτι στα παιχνίδια στο κάνει πιο συχνά,κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έχεις θέμα με το PSU
moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Με άλλα παιχνίδια εκτός του pro το κάνει ? Δοκίμασες να το απεγκαταστήσεις να δεις αν συνεχίζει ? Τα windows τα έφερε ο "θείος" όπως και το pro να υποθέσω ?
John-lamia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεί να σου βγάζει σωστές τάσεις αλλά το θέμα είναι εαν μπορεί να τραβάει τα σωστά αμπέρ για την κάρτα σου. Έχεις την ίδια κάρτα με μένα.Να ξέρεις τραβάει αρκετό ρεύμα.Έχει 2 6άπινα. Δοκίμασε με κάποιο άλλο τροφοδοτικό.Ειδικά αν λες οτι στα παιχνίδια στο κάνει πιο συχνά,κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έχεις θέμα με το PSU εχεις δικιο!!!! γιατι πριν ειχα το asus atlas 450watt και εκανε το ιδιο. το μυαλο μου πιγε κατευθιαν εκει. και ετσι πηρα ενα 600αρι deer. οσο μαπα και να ειναι σιγουρα θα δουλεψει ο υπολογιστης. εξαλου απο ολα τα υποσιστιματα μονο η καρτα γραφικων θελει πολυ ρευμα και watt για να δουλεψει. εχω καταλιξει στα εξεις προβλιματα αλλα δεν ειμαι σιγουρος !!!! 1ον φταιει το τροφοδοτικο γιατι δεν ειναι καμια καλη μαρκα, ασχετα αμα λεει οτι ειναι 650watt, γιατι το θεμα ειναι να εχει την σωστη ταση και να δινει τα καταλιλα αμπερ!!! αλλα παλυ ακυρωνω αυτην την σκεψη γιατι κανει επανεκινηση γωρις να παιζει παιχνιδια. το παταω να αναψει και μπορει να κανει επανεκινηση στο 5λεπτο αλλα και μετα απο 2 ωρες!!! οποτε δεν καει-ζιταει ρευμα η καρτα γραφιων. και τα υπολοιπα υποσυστιματα ειναι αρκετα μικρα για να εχουν απετισεις σε καταναλωση ιδικα οταν το pc δεν κανει απολιτος τιποτα!!!! 2ον φτεει η ram, γιατι 1gb δεν φτανει για παιχνιδια με την καμια!!!! και επιδι η καρτα γραφικων ειναι μεγαλη και περιμενει το υπολοιπο pc να ανταπεξερθει στις απετισεις της τρωει σφινομπουκαλιασμα η μνημη και κολαει. γιατι βλεπω και τον σκληρο (wd 640gb) να γραφει συνεχεια στο pagefile γιατι η μνημη εχει γεμισει 100%. αλλα και παλi ακυρωνω την σκεψη μου γιατι απλα επρεπε να κολανε τα παιχνιδια και να μην τρεχουν σωστα η και καθολου, με ενα καρε σημερα και ενα αυριο και να μην κανει επανεκινηση το pc. Με άλλα παιχνίδια εκτός του pro το κάνει ? Δοκίμασες να το απεγκαταστήσεις να δεις αν συνεχίζει ? Τα windows τα έφερε ο "θείος" όπως και το pro να υποθέσω ? ναι ο θειος και τα 2. αλλα το pro και τα win δουλευαν στον ιδιο υπολογιστη με Ρ4 στα 3,2ghz, 2χ512ddr1 και με καρτα γραφικων ΑΤΙ2400προ. και εκτος αυτου, τα εχουν βαλει και αλλοι και δουλευεουν κανωνικα και με ενιμερωσεις!!! και τα win αλλα και το pro!!!!!!!! το προβλημα ειναι καθαρα στο κουτι γιατι το κανει και σε αλλα παιχνιδια ( ολα οσα του εχω βαλει ) αλλα και οταν δεν κανει τιποτα!!! διλαδι δεν φταινε τα παιχνιδια. κανει επανεκινηση για παρτη του!!! χωρις να κανεις τιποτα!!!!!! μεχρι και οτι ειχε απο πισω εβγαλα. ολα τα usb, ακομα και το φισακι για τα ηχεια!!!! μονο το καλωδιο ρευματος και το d-sub που ειναι για την οθονη αφισα επανω!!!!! δε γινετε να τα βγαλω και αυτα!!!!!!!!
moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Αν ήταν το τροφοδοτικό στα stress test θα έσβηνε .. Ποιο πολύ για software πρόβλημα μου κάνει ..
Dimgi Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα! Αστο στην οθόνη του ΒΙΟS και περίμενε όση ώρα χρειαστεί να δείς εάν κάνει επανεκκίνηση. Εάν όχι, τότε έχεις θέμα με την εγκατάσταση των windows. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις και τους drivers. Επίσης μία ερώτηση: Εκανες καθαρή εγκατάσταση των XP στο δίσκο?
tarantules Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Από τη στιγμή που του βγάζει μπλέ οθόνες δεν έχει καμιά δουλειά ο Θείος και ο κάθε θείος.Είναι 99% θέμα hardware. Όσον αφορά τις επανεκκινήσεις ακόμα και όταν δεν παίζεις παιχνίδια αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό σου. Εμένα πριν 2 εβδομάδες μου χάλασαν όλες οι γραμμές τροφοδοσίας SATA του Zalman 600W.Έδειχναν 0 volt σε όλες τις εξόδους.Οι γραμμές 12V της κάρτας γραφικών έβγαζαν κανονικά τη σωστή τάση.Και δεν ήταν τροφοδοτικό της πλάκας... Έτσι, στο δικό σου μπορεί ακόμα και όταν δεν παίζεις παιχνίδια, για κάποιο λόγο να μην δίνει πάντα τα σωστά αμπέρ ή τη σωστή τάση και να σου κάνει τις επανεκινήσεις. Αν έχεις κάποια άλλη μνήμη βάλτη πάνω να δεις τι γίνεται.Παίζει και αυτό...
John-lamia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα! Αστο στην οθόνη του ΒΙΟS και περίμενε όση ώρα χρειαστεί να δείς εάν κάνει επανεκκίνηση. Εάν όχι, τότε έχεις θέμα με την εγκατάσταση των windows. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις και τους drivers. Επίσης μία ερώτηση: Εκανες καθαρή εγκατάσταση των XP στο δίσκο? ναι, και παντα κανω αργη διαμορφοση ntfs για την εγκαταστη των win xp. drivers: για καρτα γραφικω αυτους απ το cd που ειχε στο κουτι της αλλα και τους 10,12. παλι τα ιδια. για την μητρικη κατεβασα απ το site της gigabyte για το συγκεκριμενο μοντελο και για win xp 32bit!! μετα αβαλα το drivergenius advance και το εβαλα να ψαξει για divers. τους βρικε και μετα του εκανα εγκατασταση. και το προβλημα υπαρχει ακομα!!!!!!!!!!!!!!!!!! τωρα οσο αναφορα για το bios, δεν εχω πιραξει τιποτα απο κει, πιστευα οτι ισως να ειναι και η μπαταρια στην μητρικη, την αλλαξα και αυτη, και παλι τα ιδια. ρε σεις, λετε να ειναι καποιο προβλημα στον controler της μητρικης???? μονο αυτο μου εχρεται στο μυαλο. τα εκανα ολα τεστ και δουλευουν κανωνικα, εξαλλου το τα parts τα ειχα και πριν σε αλλη mobo και δουλευαν κανονικα χωρις προβλιμα!!!
moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Από τη στιγμή που του βγάζει μπλέ οθόνες δεν έχει καμιά δουλειά ο Θείος και ο κάθε θείος.Είναι 99% θέμα hardware. Όσον αφορά τις επανεκκινήσεις ακόμα και όταν δεν παίζεις παιχνίδια αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό σου. Εμένα πριν 2 εβδομάδες μου χάλασαν όλες οι γραμμές τροφοδοσίας SATA του Zalman 600W.Έδειχναν 0 volt σε όλες τις εξόδους.Οι γραμμές 12V της κάρτας γραφικών έβγαζαν κανονικά τη σωστή τάση.Και δεν ήταν τροφοδοτικό της πλάκας... Έτσι, στο δικό σου μπορεί ακόμα και όταν δεν παίζεις παιχνίδια, για κάποιο λόγο να μην δίνει πάντα τα σωστά αμπέρ ή τη σωστή τάση και να σου κάνει τις επανεκινήσεις. Αν έχεις κάποια άλλη μνήμη βάλτη πάνω να δεις τι γίνεται.Παίζει και αυτό... Έχω δει αμέτρητες μπλε οθόνες που τελικά οφείλονταν σε drivers από περιφερειακά τύπου κάμερας κτλ ..
tarantules Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Έχω δει αμέτρητες μπλε οθόνες που τελικά οφείλονταν σε drivers από περιφερειακά τύπου κάμερας κτλ .. Είναι το 1% που άφησα...Οι υπόλοιπες 99% αφορούν hardware...
John-lamia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 ρε παιδια εκανα τοσα τεστ, το ξεσκισα το μηχανιμα σε ολους τουσ τομεις!! αμα ηταν θα εκανε εκει επανεκινηση που τρονε ρευμα και ο επεξεργαστη και η καρτα γραφικων!!! εδω βαραει rastart χωρις να καει καν 150watt!!!! δεν ειναι το τροφοδοτικο!!!! γιατι ουτε στο τεστερ που εχω εκανε μανουρες ουτε οταν εκανα τεστ την καρτα με το furmark ουτε οταν εκανα επεξεργασια βιντεο!!! εκει σαν μηχανιμα καιει αρκετο ρευμα και ποσο μαλλον η καρτα γραγικων!!!!!!
pontios16 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δεν βγάζεις μια την κάρτα γραφικών και να την κάνεις ένα ΦΟΥΥΥΥΥ και κάνε μια μαγκιά, ξάπλωσε πλαγίως το pc και ξανά τρέξε κάποιο παιχνίδι να δεις αν κάνει πάλι επανεκκίνηση! Άσχετα όλα αλλά ήθελα κάτι να πω κι εγώ χαχα!
John-lamia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 e-shop Κατάσταση προιόντος: Συσκευασία σε καλή κατάσταση, χωρίς παρελκόμενα. Η μητρική πλακέτα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πέρασε όλους τους ελέγχους χωρίς να παρουσιάσει κανένα ελάττωμα. Εγγύηση: 36 μήνες ρε σεις λατε να εχει προβλημα το mobo ??? 1ον: ολα τα εξαρτιματα που εχω δουλευουν κανονικα γιατι τα ειχα πριν και δεν ειχα προβλημα ποτε και σε κανενα. 2ον: αυτος που την ειχε πριν γιατι την γυρισε πισω στο e-shop ?????? ( παντος εχω παρει αρκετα πραγματα απ το Stock House και δεν εχω ( ειχα) ποτε προβλημα σε κανενα. ) e-shop Κατάσταση προιόντος: Συσκευασία σε καλή κατάσταση, χωρίς παρελκόμενα. Η μητρική πλακέτα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πέρασε όλους τους ελέγχους χωρίς να παρουσιάσει κανένα ελάττωμα. Εγγύηση: 36 μήνες ρε σεις λατε να εχει προβλημα το mobo ??? 1ον: ολα τα εξαρτιματα που εχω δουλευουν κανονικα γιατι τα ειχα πριν και δεν ειχα προβλημα ποτε και σε κανενα. 2ον: αυτος που την ειχε πριν γιατι την γυρισε πισω στο e-shop ?????? ( παντος εχω παρει αρκετα πραγματα απ το Stock House και δεν εχω ( ειχα) ποτε προβλημα σε κανενα. ) Δεν βγάζεις μια την κάρτα γραφικών και να την κάνεις ένα ΦΟΥΥΥΥΥ και κάνε μια μαγκιά, ξάπλωσε πλαγίως το pc και ξανά τρέξε κάποιο παιχνίδι να δεις αν κάνει πάλι επανεκκίνηση! Άσχετα όλα αλλά ήθελα κάτι να πω κι εγώ χαχα! την καρτα γραφικων την εχω καθαρη, δεν εχει καθολου χνουδια μεσα. και το κουτι το ειχα πλαγια για αρκετη ωρα, το ειχα να δουλευει και κουναγα-πατουσα τα φισακια του τροφοδοτικου μπασ και δεν πατανε καλα. σε ευχαριτω για το ενδιαφερον σου, τα εχω κανει και αυτα!!!! αλλα το προβλημα παραμενει!!!!!! ( να του ριξω λιγο αγιασμο ?????? )
pontios16 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Αν μένεις θεσσαλονίκη βάλε μια μπλε μπογιά από δίπλα του μπας και φοβηθεί και παίξει σωστά μετά
ati8assos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Για πάρε ένα τηλ. στο stock house και ρώτα τους , ποιους ακριβώς ελέγχους πέρασε η mobo? Έγινε κανονική εγκατάσταση με λειτουργικό και benchmarks να τρέχουν για μερικές ώρες, ή απλά ένα memtest και μια περιήγηση στο bios και όλα ΟΚ ? Για πρόβλημα σε mobo δείχνει απ’ όσα περιγράφεις. Ίσως και να μήν συνεργάζεται καλά με τα άλλα εξαρτήματα (κυρίως με την μνήμη).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.