Madragoras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα , χρησιμοποιω windows 7 με mobo Gigabyte P55M UD2 kαι CPU i5 Intercore.....και εχω ενα παραξενο προβλημα με τις θυρες... Συνολικα , στο tower , βρισκονται σχεδον 14 θυρες USB , οι 3 στο μπροστινο μερος και οι αλλες πισω. Οταν το ειχα αγορασει η μποστινη λειτουργουσε , αλλα μετα απο λιγο καιρο σταματησε. Το εχω το μηχανημα σχεδον 1 χρονο. Απο τις πισω θυρες , ολες φαινονται να λειτουργουν , αλλα μολις βαλω παραπανω απο 4 , στην επιπλεον συσκευη βγαζει μυνημα " usb device not recognised "......και αυτες τις μερες , το προβλημα χειροτερεψε , καθως βγαζει το ιδιο ακριβως μυνημα οταν βαλω τη 4η συσκευη! Δηλαδη , εχω δυνδεδεμενο USB mouse + usb keyboard + εξωτερικο σκληρο , και οταν συνδεω τον εκτυπωτη , ειτε βγαζει μυνημα USB not rec , ειτε το δεχεται , και σταματα να αναγνωριζει το δισκο , αναλογα με την θυρα που θα το βαλω.... Καμια συμβουλη για να λυθει το προβλημα; Ειναι θεμα της μητρηκης ή καποιος ιος κτλ; Ευχαριστω προκαταβολικα.
filip123go Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 μολις βαλω παραπανω απο 4 , στην επιπλεον συσκευη βγαζει μυνημα " usb device not recognised " Αυτό γίνεται από τότε που πήρες τον υπολογιστή...? Για δοκίμασε ένα clear cmos για αρχή.. Επίσης κατέβασε ένα ubuntu live cd ξεκίνα με αυτό τον υπολογιστή σου και πες μας αν σου κάνει τα ίδια... Αν ναι, τότε μάλλον χρειάζεσαι bios update..!
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 @Madragoras Το πρόβλημα σου με κάνει να σκέφτομαι δυο πράγματα: Α.Το τροφοδοτικό σου δεν δίνει επαρκή ισχύ (ειδικά εκεί που λες οτι πάνω απο 4 ... ). Γράψε αναλυτικά τι υπολογιστή έχεις (τροφοδοτικό, δίσκους, cpu, κάρτες, κλπ). Β.Κάποιο βραχυκύκλωμα σε κάποια απο τις θύρες ή σε κάποιο απο τα παρελκόμενα αν και θεωρώ πιο πιθανό το Α. Για ιο που ρωτάς, το βλέπω απίθανο. Ακόμα κι αν εχεις ιο, δεν θα είχε τέτοια συμπεριφορά. Επίσης κατέβασε ένα ubuntu live cd ξεκίνα με αυτό τον υπολογιστή σου και πες μας αν σου κάνει τα ίδια... Συμφωνώ με αυτό για να δούμε αν είναι θέμα drivers των windows KAI MONO. ... Για δοκίμασε ένα clear cmos για αρχή.. ... Αν ναι, τότε μάλλον χρειάζεσαι bios update..! ... Με αυτά διαφωνω σαν πρώτες λύσεις. Θα τα έκανα αν είχα δοκιμάσει τα πάντα και δεν είχε βρεθεί λύση. Σε αρχάριους χρήστες δεν τους βάζεις να κάνουν τέτοιες επεμβάσεις γιατί συνήθως δεν μπορούν να επαναφέρουν το σύστημα.
filip123go Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το clear cmos δεν είναι και τίποτα τρελό... Την μπαταριούλα θα βγάλει... Για το bios update συμφωνώ, είναι λίγο πιο εξειδικευμένο..! Να σου πω την αλήθεια στο τροφοδοτικό δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου (είναι και πρωί ) αν και είναι από τους κύριους υπόπτους.!
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το clear cmos δεν είναι και τίποτα τρελό... Την μπαταριούλα θα βγάλει... Σαν διαδικασία είναι αστεία, αλλά πρώτον πολλοί φοβούνται να ανοίξουν το κουτί (όπως οι γυναίκες το καπό της μηχανής) και δεύτερον για βάλε αρχάριο να διορθώσει τις default τιμές (που θα μπουν μετά το clear cmos) σε bios. Κόλαση!
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 @Madragoras Το πρόβλημα σου με κάνει να σκέφτομαι δυο πράγματα: Α.Το τροφοδοτικό σου δεν δίνει επαρκή ισχύ (ειδικά εκεί που λες οτι πάνω απο 4 ... ). Γράψε αναλυτικά τι υπολογιστή έχεις (τροφοδοτικό, δίσκους, cpu, κάρτες, κλπ). Β.Κάποιο βραχυκύκλωμα σε κάποια απο τις θύρες ή σε κάποιο απο τα παρελκόμενα αν και θεωρώ πιο πιθανό το Α. Για ιο που ρωτάς, το βλέπω απίθανο. Ακόμα κι αν εχεις ιο, δεν θα είχε τέτοια συμπεριφορά. Συμφωνώ με αυτό για να δούμε αν είναι θέμα drivers των windows KAI MONO. Με αυτά διαφωνω σαν πρώτες λύσεις. Θα τα έκανα αν είχα δοκιμάσει τα πάντα και δεν είχε βρεθεί λύση. Σε αρχάριους χρήστες δεν τους βάζεις να κάνουν τέτοιες επεμβάσεις γιατί συνήθως δεν μπορούν να επαναφέρουν το σύστημα. Λιγο δυσκολο να συμβαινει αυτο εως πολυ δυσκολο εκτος και αν εχεις κουμπωμενους terraδισκους και στις 14.
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Λιγο δυσκολο να συμβαινει αυτο εως πολυ δυσκολο εκτος και αν εχεις κουμπωμενους terraδισκους και στις 14. Διαφωνώ. Με τόσες εισόδους usb εχει αξιοσημείωτη πτώση τάσης, ειδικά αν παίρνουν τάση απο την ίδια τροφοδοσία. Αν στο σύστημα του έχει (εσωτερικά) 1-2 σκληρούς και κάποια βαρβάτη κάρτα γραφικών το τροφοδοτικό (αν είναι κάποιο μικρό) ίσως να μην σηκώνει να τροφοδοτήσει σωστά όλα τα usb hubs που έχει εγκαταστήσει. @Madragoras Απορία που ξέχασα να γράψω νωρίτερα. Γιατί χρειάζεσαι 14 εισόδους usb; Πως τις αξιοποιείς;
vasi Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα , χρησιμοποιω windows 7 με mobo Gigabyte P55M UD2 kαι CPU i5 Intercore.....και εχω ενα παραξενο προβλημα με τις θυρες... Συνολικα , στο tower , βρισκονται σχεδον 14 θυρες USB , οι 3 στο μπροστινο μερος και οι αλλες πισω. Οταν το ειχα αγορασει η μποστινη λειτουργουσε , αλλα μετα απο λιγο καιρο σταματησε. Το εχω το μηχανημα σχεδον 1 χρονο. Απο τις πισω θυρες , ολες φαινονται να λειτουργουν , αλλα μολις βαλω παραπανω απο 4 , στην επιπλεον συσκευη βγαζει μυνημα " usb device not recognised "......και αυτες τις μερες , το προβλημα χειροτερεψε , καθως βγαζει το ιδιο ακριβως μυνημα οταν βαλω τη 4η συσκευη! Δηλαδη , εχω δυνδεδεμενο USB mouse + usb keyboard + εξωτερικο σκληρο , και οταν συνδεω τον εκτυπωτη , ειτε βγαζει μυνημα USB not rec , ειτε το δεχεται , και σταματα να αναγνωριζει το δισκο , αναλογα με την θυρα που θα το βαλω.... Καμια συμβουλη για να λυθει το προβλημα; Ειναι θεμα της μητρηκης ή καποιος ιος κτλ; Ευχαριστω προκαταβολικα. ή θα βάζεις σε ξεχωριστή θύρα usb, να είναι δηλαδή μια με δύο συσκευές το πολύ ή θα προσθέσεις επιπλέον ρεύμα με usb hubs.
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Διαφωνώ. Με τόσες εισόδους usb εχει αξιοσημείωτη πτώση τάσης, ειδικά αν παίρνουν τάση απο την ίδια τροφοδοσία. Αν στο σύστημα του έχει (εσωτερικά) 1-2 σκληρούς και κάποια βαρβάτη κάρτα γραφικών το τροφοδοτικό (αν είναι κάποιο μικρό) ίσως να μην σηκώνει να τροφοδοτήσει σωστά όλα τα usb hubs που έχει εγκαταστήσει. @Madragoras Απορία που ξέχασα να γράψω νωρίτερα. Γιατί χρειάζεσαι 14 εισόδους usb; Πως τις αξιοποιείς; Καμια πτωση τασης δεν εχει και.... αλοιμονο αν ειχε φιλε μου. Αυτο που λες ειναι τεχνολογια 20ετιας πριν. Τονικα ειναι τα τροφοδοτικα του σημερα.... και του χτες! Κατα το υπολοιπο συμφωνω με τη προυποθεση οτι τερματιζει τις usb θυρες με διαμετρο κυματος, τουλαχιστον ενα αμπερ ανα θυρα, δλδ.... να συμβαινει κατι σαν αυτο που εγραψα πριν.... "εκτος και αν εχεις κουμπωμενους terraδισκους και στις 14". Πρεπεις να τερματιζεις καπου φιλε, αν δεν τερματιζεις δεν υπαρχεις. Πτωση εντασης υπαρχει.... τασης ομως οχι.... ποτε, γιατι αν υπηρχε, δε θα υπηρχαν υπολογιστες.
probe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Καμια πτωση τασης δεν εχει και.... αλοιμονο αν ειχε φιλε μου. Αυτο που λες ειναι τεχνολογια 20ετιας πριν. Τονικα ειναι τα τροφοδοτικα του σημερα.... και του χτες! Κατα το υπολοιπο συμφωνω με τη προυποθεση οτι τερματιζει τις usb θυρες με διαμετρο κυματος, τουλαχιστον ενα αμπερ ανα θυρα, δλδ.... να συμβαινει κατι σαν αυτο που εγραψα πριν.... "εκτος και αν εχεις κουμπωμενους terraδισκους και στις 14". Πρεπεις να τερματιζεις καπου φιλε, αν δεν τερματιζεις δεν υπαρχεις. Πτωση εντασης υπαρχει.... τασης ομως οχι.... ποτε, γιατι αν υπηρχε, δε θα υπηρχαν υπολογιστες. Τι είναι αυτά τα τονικά τροφοδοτικά; Παλμικά θέλεις μάλλον να πεις. Αυτό που λες <<πρέπει να τερματίζεις κάπου κλπ>> δεν το κατάλαβα ομολογώ είναι καμιά νέα φιλοσοφική αντίληψη; Και κάτι ακόμα δηλαδή αν τραβήξουμε μεγάλη ισχύ από το τροφοδοτικό είναι αδύνατο κατ εσένα να έχουμε πτώση τάσεως; Γιατί συμβαίνει τότε στην πράξη; Ζητώ τα φώτα σου. Α ξέχασα και το διάμετρος κύματος.
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 ... Πτωση εντασης υπαρχει.... τασης ομως οχι.... Εδώ εχεις δικιο.
probe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έχει δίκιο. Μπορεί τα παλμοτροφοδοτικά να αντισταθμίζουν αλλά αυτό δεν λειτουργεί πάντα ιδανικά ειδικά όταν κάποια γραμμή πχ των 12v τραβάει πολύ ρεύμα και των 5v πχ λίγο. Εξαρτάται από τη σχεδίαση. Γι αυτό και στην πράξη βλέπουμε διακύμανση. Κάντε ένα stress test και παρακολουθείστε τις τάσεις μεταξύ idle και load. Άσε που μερικά τροφοδοτικά δίνουν <<από τη μάνα τους>> τάσεις εκτός προδιαγραφών χωρίς καν να τα ζορίσεις. Madragoras το μηχάνημά σου είναι εντός εγγύησης φαντάζομαι και το πήρες έτοιμο αν κατάλαβα καλά επίσης. Εαν είναι κοντά σου το κατάστημα ίσως θα έπρεπε να τους το πας να το φτιάξουν, γιατί να παιδευτείς ειδικά αν δεν έχεις ξαναασχοληθεί με τέτοια πράγματα.
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Τι είναι αυτά τα τονικά τροφοδοτικά; Παλμικά θέλεις μάλλον να πεις. Αυτό που λες <<πρέπει να τερματίζεις κάπου κλπ>> δεν το κατάλαβα ομολογώ είναι καμιά νέα φιλοσοφική αντίληψη; Και κάτι ακόμα δηλαδή αν τραβήξουμε μεγάλη ισχύ από το τροφοδοτικό είναι αδύνατο κατ εσένα να έχουμε πτώση τάσεως; Γιατί συμβαίνει τότε στην πράξη; Ζητώ τα φώτα σου. Α ξέχασα και το διάμετρος κύματος. χμμμμ... Ο τροπος για να αποδειχτεις και να υποδειχτεις μου ειναι δυστυχως πολυ απεχθης για να μπω καν στη διαδικασια να σου απαντησω (μιας και ρωτησες) ακομη και στο πιο απλο... οτι δλδ ο τονος με τον παλμο για καποιον που παει πρωτη λυκειου ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. τσου τσου τσου φιλε μου . Δυστυχως και λυπαμαι Προσπαθησε να μη τα παιρνεις ολα της μετρητης, το γραφω και στην υπογραφη μου..... δυστυχως..... αλλα και παλι τπτ
probe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 χμμμμ... Ο τροπος για να αποδειχτεις και να υποδειχτεις μου ειναι δυστυχως πολυ απεχθης για να μπω καν στη διαδικασια να σου απαντησω (μιας και ρωτησες) ακομη και στο πιο απλο... οτι δλδ ο τονος με τον παλμο για καποιον που παει πρωτη λυκειου ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. τσου τσου τσου φιλε μου . Δυστυχως και λυπαμαι Προσπαθησε να μη τα παιρνεις ολα της μετρητης Μάλιστα το έμαθα τώρα αυτό. Και γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιείς την κλασσική ορολογία αντί της δικής σου; Εγώ έτσι τα ξέρω και έτσι τα ονομάζουν οι πάντες, και έγραψα με επιχειρήματα όχι νεολογισμούς για εντυπωσιασμό όπως εσύ. Αν είναι λάθος αυτά που γράφω μπορείς να τα αμφισβητήσεις με επιχειρήματα επίσης. <<Ο τροπος για να αποδειχτεις και να υποδειχτεις μου ειναι δυστυχως πολυ απεχθης>> είναι ακριβώς αυτό που απεκόμισα από τη δικιά σου γραφή.
karmen1983 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 ^^^Ήρεμα boys... Λεπόν επί του θέματος +1 στον isay. Και έχω και εγώ απορία για τις 14 usb. @Madragoras το έχεις περίπου ένα χρόνο σε εγγύηση είναι; Αν ναι πακέτο να στο ελέγξουν και να βρουν τι φταίει. Μην το ανοίξεις και μετά σου πουν πάπα η εγγύηση. Το c cmos δεν νομίζω να βοηθήσει την κατάσταση αλλά δεν χάνεις τίποτα να το κάνεις αν έχεις ξανακάνει. Μην ξεχάσεις την ώρα και τα λοιπά στο bios. Επίσης give an answer here Γράψε αναλυτικά τι υπολογιστή έχεις (τροφοδοτικό, δίσκους, cpu, κάρτες, κλπ). To bios update τελευταία μα τελευταία και έσχατη λύση. Number 1 ύποπτος το τροφοδοτικό όπως ανέφερε και για το λόγο που είπε ο isay πριν (αυτό το πάνω απο 4 usb). Το linuxaki live cdaki πολύ καλή ιδέα μπας και παίζει θέμα με τα windia από θέμα driveristiko. Συμβουλή: Αν το <<έχεις>> το θέμα και έχεις και κανένα τροφοδοτικό στην άκρη, ίδιο ή καλύτερο από αυτό, και αφού έχεις δει με το Live cd τι παίζει και συνεχίζει, κούμπωσέ το πάνω και τσέκαρε. Αν δεν έχεις psu και έχεις βαρβάτη κάρτα γραφικών και η μητρική σου έχει onboard, αποσύνδεσε την GPU και δούλεψέ τον με την Onboard και τσέκαρε τις usb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.