cabdik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 σε αυτο που λεει ο probe εχει ενα δικιο!! η xonar DG που εχω τωρα πανω τα Χ540 εχει τα εξης Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 105 dB Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 103 dB Output THD+N at 1kHz: 0.0025% (-92dB) Input THD+N at 1kHz: 0.0022% (-93dB) Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input): <10Hz to 48kHz Output/Input Full-Scale Voltage 1Vrms (3Vp-p) ενω η onboard ALC888:
Navu Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 σε αυτο που λεει ο probe εχει ενα δικιο!! η xonar DG που εχω τωρα πανω τα Χ540 εχει τα εξης Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 105 dB Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 103 dB Output THD+N at 1kHz: 0.0025% (-92dB) Input THD+N at 1kHz: 0.0022% (-93dB) Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input): <10Hz to 48kHz Output/Input Full-Scale Voltage 1Vrms (3Vp-p) ενω η onboard ALC888: Μόνο που δε λέει πουθενά τι voltage output έχει το 888, αγαπητέ cabdik... Ισχύει αυτό που λέτε για τη στάθμη εξόδου, δυστυχώς κανένα από τα pc-speakers που γνωρίζω δε διαθέτει gain control (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των στερεοφωνικών...).
Tomahawk Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δε πάμε καλά... Σήμερα ξαναέβαλα τους τελευταίους (απο το 2009, πρόσφατοι λέμε!) drivers και σα να δυνάμωσαν αρκετά αλλα αυτό το κενό το πρώτο 1/4 υπάρχει ακόμη. Περίεργα πράματα!!
probe Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Οπότε μπορεί να μην είναι πρόβλημα των ηχείων και να είναι της onboard κάρτας ε? Όχι πρόβλημα δεν εννοώ ότι είναι χαλασμένη ή κάτι τέτοιο προς θεού. Ίσως έχει χαμηλότερη στάθμη το σήμα εξόδου σε σχέση με κάποια άλλη που αναφέρει ο φίλος εδώ μέσα. Απλά εσύ χρειάζεται να ανοίξεις το volume παραπάνω από αυτόν για να έχεις την ίδια ηχητική ένταση. Θα μπορούσα να στο εξηγήσω και τεχνικά αλλά μάλλον θα είναι άστοχο. Εννοείται ότι η στάθμη εξόδου εξαρτάται κι από τη ρύθμιση του μίκτη του Windows. Τώρα για αυτό το κενό που λες μην σε πάρω και στο λαιμό μου, μια υπόθεση κάνω δεν μπορώ από απόσταση να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει. Πηγαινέ τα να τα δουν στην τελική αν έχεις εγγύηση, μη σκοτίζεσαι.
cabdik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μόνο που δε λέει πουθενά τι voltage output έχει το 888, αγαπητέ cabdik... Ισχύει αυτό που λέτε για τη στάθμη εξόδου, δυστυχώς κανένα από τα pc-speakers που γνωρίζω δε διαθέτει gain control (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των στερεοφωνικών...). διαβασε αναλυτικα χαρακτηριστικα εδω...http://realtek.info/pdf/ALC888_1-0.pdf δεν μπορουσα να τα βαλω ολα τα χαρακτηριστικα!! παντως εγω σε πρωτη ματια κοιταω συνηθως τα output db.
Tomahawk Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Probe κι εγώ αυτό εννοούσα, ότι λόγω προδιαγραφών της on board έχω αυτό το θέμα! Θα τα συνδέσω και με τον ενισχυτή τώρα να δω τι γίνεται! edit: Δοκίμασα σε ενισχυτή και σε laptop και ακόμη τα ίδια. Μου απάντησαν και απο τη logitech πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό οπότε τα πάω πίσω λογικά...
yiannis_1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Probe κι εγώ αυτό εννοούσα, ότι λόγω προδιαγραφών της on board έχω αυτό το θέμα! Θα τα συνδέσω και με τον ενισχυτή τώρα να δω τι γίνεται! Αν εχεις σοβαρά θέματα με την onboard πάρε μια pci. Απλά μη σκάσεις πολλά γιατί απλά δεν εχει νόημα... Τα ηχεία pc είπαμε είναι εως μέτρια... Εγω είμαι σχετικά υπέρ των onboard αλλά άμα κλοκάρεις σκίζεις το mobo και δεν εχεις ιδανικές συνθήκες σε συνδυασμό με την φτηνοκατασκευή του όλου πράγματος ειδικά του αναλογικού μέρους σίγουρα θα βγάζει και κάποιο θόρυβο απο τα υπόλοιπα εξαρτήμα που είναι πάνω στην μητρική. :mrgreen: Μια decent κάρτα ήχου δεν εχει τέτοια θέματα. Απο πλευράς chipset κτλ ίδια πράγματα και στις onboard και στις pci. Να μην σου πω πως οι onboard είναι πιο up to date. Η καλύτερη λύση είναι η έξοδος καθαρά ψηφιακού σήματος σε κάποιο ενισχυτή με hdmi ή optical αλλά ξεφεύγουμε σε τιμή άρα ξεφεύγουμε και απο το θέμα μας.
Tomahawk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δε πιστεύω πως φταίει η on board γιατί μέχρι το 1/4 της στροφής δεν ακουω ούτε καν θορύβους, τίποτα απολύτως! Η mobo είναι μια Asus P5Q Pro και έχω συνδέσει και τα τρία βύσματα στις υποδοχές που πρέπει. Και με μια Sapphire 790GX με άλλο PC είχα το ίδιο θέμα οπότε μάλλον πάμε για αλλαγή ηχείων λογικά, είδωμεν! Δεν έχω σκοπό να χαλάσω πάνω απο 25Ε για κάρτα ήχου, αν πάρω! Καλή επένδυση σε ηχοσύστημα θα γίνει σε 2-3 χρόνια, να έχω τελειώσει σπουδές και στρατό!
kanellich Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Έχεις βάλει την ένταση στην κάρτα ήχου στα windows στο 100%; Εγώ πάντα τις κάρτες ήχου τις έχω στο 100% και την ένταση την ρυθμίζω πάντα από το χειριστήριο των ηχείων.
probe Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Probe κι εγώ αυτό εννοούσα, ότι λόγω προδιαγραφών της on board έχω αυτό το θέμα! Θα τα συνδέσω και με τον ενισχυτή τώρα να δω τι γίνεται! edit: Δοκίμασα σε ενισχυτή και σε laptop και ακόμη τα ίδια. Μου απάντησαν και απο τη logitech πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό οπότε τα πάω πίσω λογικά... Ναι αν δεν ακους τίποτα φυσικά και δεν είναι. Γράφω γιατί και πάλι παρερμηνεύτηκαν αυτά που έγραψα και συγκεκριμένα το συμπέρασμα που βγάζεις <<ότι λόγω προδιαγραφών της on board έχω αυτό το θέμα>>. Είχα την εντύπωση ότι απλά τα ηχεία σου παίζαν σιγά στο πρώτο μέρος της διαδρομής σε σύγκριση με κάποιων άλλων.
Tomahawk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Έχεις βάλει την ένταση στην κάρτα ήχου στα windows στο 100%; Εγώ πάντα τις κάρτες ήχου τις έχω στο 100% και την ένταση την ρυθμίζω πάντα από το χειριστήριο των ηχείων. Εννοείται, οτι ρύθμιση υπάρχει στα windows είναι 100%, τη καλωδίωση τη ξανατσέκαρα, όλα φυσιολογικά φαίνονται αλλα νέκρα! Άντε να βρει και η αδελφή μου την απόδειξη να τα πάω πισω!
yiannis_1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Εννοείται, οτι ρύθμιση υπάρχει στα windows είναι 100%, τη καλωδίωση τη ξανατσέκαρα, όλα φυσιολογικά φαίνονται αλλα νέκρα! Άντε να βρει και η αδελφή μου την απόδειξη να τα πάω πισω! Ίσως να μην χρειαστεί η απόδειξη. Ίσως να μην χρειαστεί να τα πας κάν πίσω!!! Τηλεφώνησε στο service της logi να σε κατατοπίσουν. Με το μαγαζί που τα αγόρασες όποιο και να ναι μην ασχοληθείς καν...
Tomahawk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Τους έχω στείλει e-mail και περιμένω απάντηση (μου είχαν απαντήσει χθες, να τα τεστάρω αν μπορώ και αλλού για να βεβαιωθώ). Μου είχαν πει όμως στο 1ο πως αν το πρόβλημα είναι τελικά υπαρκτό να πάω στον reseller, λες να πάρω τηλέφωνο αν δε βρει η αδελφή μου την απόδειξη μήπως δε χρειαστεί;
FaRMaKhs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Εγω παντως στα συγκεκριμενα εχω το ροοστατη στη μεση ακριβως πιο πανω δεν εχει νοημα γιατι δεν εχει να δοσει κατι παραπανω το συστημα δεν με ενοχλησε ποτε ειτε λειτουργισαν με onboard καρτα ειτε με pci ειτε με εναν μικρο λαμπατο ειτε με εναν tripath
Tomahawk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Η απόδειξη βρέθηκε οπότε πάω Πέμπτη ή Παρασκευή στα Media Markt. Πρέπει να το πάω στη συσκευασία του;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.