pavleas2112 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας. Θελω να μου πειτε γνωμη για τα παρακατω να παρω. http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=11385 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0546522&catid=010200 Οι επεξεργαστες τους ειναι καλοι οι παλιοι σχετικα? Με τον dell θα συνεργαζεται καρτα γραφικων και επεξεργαστης? Αν αγορασω κατι με core i3 επεξεργααστη και καρτα on board οπως αυτο http://www.multirama.gr/products/product?pid=0551663&catid=010200 τι οφελος θα εχω παραπανω? ευχαριστω προκαταβολικα
disqualified Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 επεξεργαστη με 1ΜΒ cache εν ετη 2011 δε θα επαιρνα. Αρα θα απερριπτα τον Athlon ο i3 ειναι καλυτερος επεξεργαστης αλλα ο P6100 δεν ειναι και ασχημος εχει 3ΜΒ cache και συνοδευεται απο αξιοπρεπη καρτα γραφικων. Αν δεν παιζεις παιχνιδια δεν ειναι και ιδιαιτερα χρησιμη. Αν πας ομως με τον P6100 παρε αυτο, εξαιτιας μεγαλυτερου και πιο ΓΡΗΓΟΡΟΥ σκληρου. 600€ για τετοια καρτα γραφικων και τετοιο σκληρο δισκο και με 4ΜΒ DDR3 ειναι εκπληκτικη προσφορα, ακομα και αν η αλλη επιλογη στα ιδια χρηματα εχει i3.
xristoforos89 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Με onboard καρτα γραφικων, μην το σκεφτεσαι καν να παρεις. Καλυτερα να εισαι καλυμμενος ως προς τα γραφικα. Αυτος με τα 599 ευρω με τον p6100 ειναι πολυ καλος για τα χρηματα του. Τον ιδιο εχω και εχω μεινει παρα πολυ ικανοποιημενος.
efo355 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Πριν πάρεις λάπτοπ πήγαινε να το δεις όπου ακούς τρέλα specs κρατά μικρό καλάθι το πιθανότερο είναι να είναι τελείως αχρηστη κατασκευή. Στο Saturn Συγγρού είχε ένα Sony vaio στα 550 νομίζω με p6100 και καποια ati κάρτα δε θυμάμαι ποια αλλα το μηχάνημα σαν κατασκευή ήταν πολυ στιβαρο. Κάτι αλλα που είχε εκεί σήραγγα στο πληκτρολόγιο και έκαιγε μεσαο το πληκτρολόγιο. Αν θες ενα λάπτοπ να το κρατήσει πάνω απο 3χρονιαπαρε κάτι πιο ποιοτικό.
kadaka80 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δεν μας είπες τι χρήση θα έχει το μηχάνημα. Αν προορίζεται για games τότε σίγουρα πήγαινε στο dell με το 5650. Ειδάλλως αν αδιαφορείς για παιχνίδια καλύτερα να επιλέξεις ένα μοντέλο με i3 και περισσότερη μνήμη. Υ.Γ Η πρόταση του disqualified είναι εξαιρετική σε αυτή την τιμή.
pavleas2112 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Να ρωτησω και κατι αλλο. Αν το δουμε μελλοντικα το θεμα σε 4 χρονια π.χ. ο επεξεργαστης intel core P6100 θα μπορει να ανταπεξερθει σε δυνατοτητες (βασικα πραγματα) θα τρεχει σωστα ή θα αυξηθουν οι απαιτησεις τοτε και θα ειναι αχρηστος? Αν προτημησω i3 επεξεργαστη και onboard karta μηπως μελλοντικα χωρις ανεξαρτητη καρτα γραφικων δεν μπορω να κανω βασικα πραγματα στο pc??
kadaka80 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Συγκεκριμενοποίησε τα βασικά πράγματα που θέλεις να κάνεις. Η κάρτα γραφικών σήμερα διαδραματίζει σχεδόν αποκλειστικά ένα ρόλο. Παίζει 3D παιχνίδια. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό, κάνεις πάσο. Σε 4 χρόνια κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα υπάρχει στον χώρο της τεχνολογίας ή ποιές θα είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες του (Μπορεί να θελήσεις να γίνεις επαγγελματίας γραφίστας στο μεσοδιάστημα). Τρία άτομα όμως, εγώ και 2 φίλοι μου πάντως που πήραμε πριν 4 περίπου χρόνια ένα Toshiba με dual Core (Όχι core2Duo αλλά τον παλιότερης τεχνολογίας) και 512Mb + 80Gb Hdd ( Το αναβάθμισα αργότερα όταν έπεσε και η τιμή της Ram και των σκληρών δίσκων), σήμερα τα χρησιμοποιούμε ακόμα και μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα άνετα και γρήγορα (εκτός από games που δεν παίζω).
xristoforos89 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Συγκεκριμενοποίησε τα βασικά πράγματα που θέλεις να κάνεις. Η κάρτα γραφικών σήμερα διαδραματίζει σχεδόν αποκλειστικά ένα ρόλο. Παίζει 3D παιχνίδια. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό κάνεις πάσο. Γενικοτερα παιχνιδια εννοεις. Χωρις ανεξαρτητη καρτα γραφικων θα ζοριζεται-δεν θα παιζει κανενα σημερινο παιχνιδι. Επισης η καρτα γραφικων βοηθαει στο να βλεπεις HD ταινιες.
kadaka80 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Γενικοτερα παιχνιδια εννοεις. Χωρις ανεξαρτητη καρτα γραφικων θα ζοριζεται-δεν θα παιζει κανενα σημερινο παιχνιδι. Επισης η καρτα γραφικων βοηθαει στο να βλεπεις HD ταινιες. Μην το λες. Πολύς κόσμος παίζει μόνο με εφαρμογές flash, και δεν χρειάζεσαι κάρτα για flash. Πάντως το θέμα έχει ως εξής. Αν ενδιαφέρεσαι για 3D games πας σε ανεξάρτητη (Κάποιοι θα ισχυρίζονταν πως ένα λαπτοπ δεν είναι κατάλληλο έτσι και αλλιώς σαν παιχνιδομηχανή, άλλοι πάλι τους βολεύει σαν λύση). Αν όχι επιλέγεις χαρακτηριστικά όπως επεξεργαστική ισχύ ,χωρητικότητα, ram κ.τ.λ Όσον αφορά το HD και το ενσωματωμένο έχει δυνατότητες επιτάχυνσης και δεν το θεωρώ ως κριτήριο για σύγχρονα λαπτοπ.
xristoforos89 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μην το λες. Πολύς κόσμος παίζει μόνο με εφαρμογές flash, και δεν χρειάζεσαι κάρτα για flash. Πάντως το θέμα έχει ως εξής. Αν ενδιαφέρεσαι για 3D games πας σε ανεξάρτητη (Κάποιοι θα ισχυρίζονταν πως ένα λαπτοπ δεν είναι κατάλληλο έτσι και αλλιώς σαν παιχνιδομηχανή, άλλοι πάλι τους βολεύει σαν λύση). Αν όχι επιλέγεις χαρακτηριστικά όπως επεξεργαστική ισχύ ,χωρητικότητα, ram κ.τ.λ Όσον αφορά το HD και το ενσωματωμένο έχει δυνατότητες επιτάχυνσης και δεν το θεωρώ ως κριτήριο για σύγχρονα λαπτοπ. Βασικα εγω το ειπα γιατι δεν καταλαβα τι εννοουσες με τον ορο ''3D παιχνιδια''. Μιλας για Dx11;
kadaka80 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Βασικα εγω το ειπα γιατι δεν καταλαβα τι εννοουσες με τον ορο ''3D παιχνιδια''. Μιλας για Dx11; Με κάνεις και αισθάνομαι γέρος. Στην εποχή μου τα παιχνίδια τα διαχωρίζαμε σε 2 μεγάλες κατηγορίες τα 2D και τα 3D. Π.χ το angry Birds ανήκει στην πρώτη και το Crysis στην δεύτερη κατηγορία. Εξου και το παράδειγμα με τα flash games.
xristoforos89 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Με κάνεις και αισθάνομαι γέρος. Στην εποχή μου τα παιχνίδια τα διαχωρίζαμε σε 2 μεγάλες κατηγορίες τα 2D και τα 3D. Π.χ το angry Birds ανήκει στην πρώτη και το Crysis στην δεύτερη κατηγορία. Εξου και το παράδειγμα με τα flash games. Αα σε καταλαβα τωρα. Βλεπεις δεν ασχολουμαι και πολυ με παιχνιδια, και δεν ξερω πολλα για αυτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.