Προς το περιεχόμενο

Ελληνική Πρωτεϊνη VS Ξένη

leftis95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρεά του insomnia.Έχω μια ερώτηση και θα ήθελα να απαντήσουν μόνο άτομα που έχουν κάποιες γνώσεις επι του θέματος.Είμαι 16 ετών και γυμνάζομαι(σε γυμναστήριο) εδώ και 3 μήνες.Το σώμα μου μέχρι στιγμής φαίνεται να αντιδρά καλά από άποψη γράμμωσης,αλλά σκεφτηκα να καταφύγω στην λύση της πρωτείνης ορού γάλακτος μιας και η διατροφή μου δεν μπορεί να ειναι τέλεια απο άποψη πρωτεινων και 6 μικρών γευμάτων την ημέρα.Σκέφτηκα λοιπόν το συμπληρωμα της πρωτεϊνης.Αρχικα έψαξα για μια κάλη και βρήκα αυτή: http://www.xtr.gr/216/eshop/DetailView.aspx?prod_id=1596 .Μετά από λιγο διάβασμα σε forums όμως βρήκα και αυτή η οποία ειναι ελληνική: http://www.herculesprotein.gr/ .Λόγω της ελληνικής προέλευσης και της τιμής με κέρδισε η δεύτερη.Έψαξα λοιπόν και πάλι σε κάποια forums για αυτή και ενώ στην αρχή υπήρχαν κάποιοι ενδιασμοί όλοι κατέληξαν στο ότι είναι πολύ καλή πρωτεϊνη.

Όποτε έρχομαι εγώ και ρωτάω:Είναι σωστώ να πάρω πρωτεϊνη στην ηλικία μου(μιας και τον Μάϊο γίνομαι 16) και άν οντως μπορώ ποιά θα μου προτείνατε??

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μην πάρεις πρωτεΐνη. Δεν έχει σχέση με την ηλικία σου, το σώμα σου δεν είναι σωστό να το «πιέζεις» με οποιονδήποτε τρόπο. Σώμα θα χτίσεις με σωστή (δηλαδή ισορροπημένη) διατροφή και άσκηση. Αυτό χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια.

Εάν θέλεις απλά να «βοηθήσεις» κάπως το σώμα σου, κάνε συνήθειο να τρως τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (λ.χ. αυγό) μετά το γυμναστήριο. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Εάν θέλεις σώνει και ντε να πάρεις πρωτεΐνη... βολέψου με whey protein, ή αλλιώς πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Αυτή που πρότεινες. Είναι η πιο «ελαφριά» λύση, που και πάλι όμως, κανονικά θα έπρεπε να την αποφύγεις.

Δημοσ.

Είμαι 16 ετών και γυμνάζομαι(σε γυμναστήριο) εδώ και 3 μήνες.Το σώμα μου μέχρι στιγμής φαίνεται να αντιδρά καλά από άποψη γράμμωσης,αλλά σκεφτηκα να καταφύγω στην λύση της πρωτείνης ορού γάλακτος μιας και η διατροφή μου δεν μπορεί να ειναι τέλεια απο άποψη πρωτεινων και 6 μικρών γευμάτων την ημέρα.Σκέφτηκα λοιπόν το συμπληρωμα της πρωτεϊνης.Αρχικα έψαξα για μια κάλη και βρήκα αυτή: http://www.xtr.gr/216/eshop/DetailView.aspx?prod_id=1596 .Μετά από λιγο διάβασμα σε forums όμως βρήκα και αυτή η οποία ειναι ελληνική: http://www.herculesprotein.gr/ .Λόγω της ελληνικής προέλευσης και της τιμής με κέρδισε η δεύτερη.Έψαξα λοιπόν και πάλι σε κάποια forums για αυτή και ενώ στην αρχή υπήρχαν κάποιοι ενδιασμοί όλοι κατέληξαν στο ότι είναι πολύ καλή πρωτεϊνη.

Όποτε έρχομαι εγώ και ρωτάω:Είναι σωστώ να πάρω πρωτεϊνη στην ηλικία μου(μιας και τον Μάϊο γίνομαι 16) και άν οντως μπορώ ποιά θα μου προτείνατε??

σκεφτηκα να καταφύγω στην λύση της πρωτείνης ορού γάλακτος μιας και η διατροφή μου δεν μπορεί να ειναι τέλεια απο άποψη πρωτεινων και 6 μικρών γευμάτων την ημέρα.

Τότε δεν ξέρεις να τρως. Πρώτα θα μάθεις να τρως και μετά θα ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο.

Δεν χρειάζεσαι πρωτεΐνες του φουσκωτομαγαζάδικου. Ενάμιση μήνα πριν, απαντούσα στο ίδιο ακριβώς ερώτημα!

Καλησπερα παω γυναστηριο για 2 μηνες περιπου και σκεφτομαι να αγορασω πρωτεινη για αυξηση μυικης μαζας(|θελω να παρω ογκο στα χερια ).Επειδη ειμαι ασχετος απο μαρκες κλπ,μπορει κανεις να μου προτεινει μια καλη(γυρω στο 50αρικο) .Το μονο μου θεμα ειναι να εχει γευση φραουλα!!!!

20091117112941_total-0.jpg

Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Total 0%

Θρεπτικά συστατικά ανά 100g

Ενέργεια 52kcal

Πρωτεϊνες 9g

Υδατάνθρακες 4g

Λιπαρά 0g

Δυο κεσεδάκια των 170γρ να φας, παίρνεις 30.6γρ πρωτεΐνης. Ο οργανισμός απορροφάει 10γρ/ώρα και μέχρι 30γρ τη φορά.

Άρα και παραπάνω να φας χαμένη πάει (aka θα γίνει λίπος).

Μην ξοδεύεις τα λεφτά σου άδικα σε συμπληρώματα που δεν χρειάζεσαι.

Φράουλες από το μανάβη που έχουν και βιταμίνη C και όχι μόνο τη γεύση.

Αυγά ξέρεις να βράζεις; 3 ασπράδια αυγού είναι 12γρ 100% πρωτεΐνης.

Γάλα πίνεις; 1 ποτήρι 240ml έχει 8γρ πρωτεΐνης

και 24-25 αμύγδαλα έχουν 6γρ πρωτεΐνης μαζί με χρήσιμα φυτικά λιπαρά.

Αγόραζε και ψητό κοτόπουλο. Τα 100γρ έχουν 26-29γρ πρωτεΐνης.

Το πρώτο και καλύτερο συμπλήρωμα στη γυμναστική, είναι να μάθεις να κάνεις σωστή διατροφή και όπως βλέπεις δεν είναι καν ανάγκη να ξέρεις να μαγειρεύεις.

Και διάβασε και αυτό http://www.insomnia.gr/topic/376883-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%82/page__view__findpost__p__3787562

Πόση πρωτεΐνη θέλεις;

το βάρος σου σε γραμμάρια επί 1 με 1.8 ανάλογα με το επίπεδο της δραστηριότητάς σου.

πχ είσαι 80 κιλά. 80*1 = 80γρ πρωτεΐνης μέχρι και 80*1.8 = 144γρ πρωτεΐνης. Αυτά τα γραμμάρια άνετα καλύπτονται με διατροφή και μόνο.

Γνωρίζεις κάποια 'side effects' που μπορεί να έχει η πρωτεϊνη?

Επίσης να σημειώσω οτι δεν θέλω να γίνω κάπως έτσι : http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.worldwide-bodybuilding.com/bodybuilder.jpg&imgrefurl=http://www.worldwide-bodybuilding.com/&usg=__7ESxpi2TCituwWXbQcKAqNRxLFA=&h=298&w=248&sz=22&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=pRfx88otqCA36M:&tbnh=126&tbnw=104&ei=7PVgTejMDpKAswbOh_C5CA&prev=/images%3Fq%3Dbodybuilder%26hl%3Den%26biw%3D1920%26bih%3D979%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=406&oei=7PVgTejMDpKAswbOh_C5CA&page=1&ndsp=82&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=36&ty=34

αλλά κάπως έτσι : http://www.google.com/imgres?imgurl=http://spf.fotolog.com/photo/47/33/26/stop_only_tops/1220126929361_f.jpg&imgrefurl=http://www.fotolog.com/stop_only_tops/51931151&usg=__bDC1YArzQ8-wqXwDIPhbUzx8IQU=&h=375&w=500&sz=81&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=bC10y03xLqp6vM:&tbnh=117&tbnw=153&ei=D_ZgTYPhK8qFswbT7rm5CA&prev=/images%3Fq%3Dspaliaras%26hl%3Den%26biw%3D1920%26bih%3D979%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=522&vpy=394&dur=1718&hovh=194&hovw=259&tx=151&ty=133&oei=D_ZgTYPhK8qFswbT7rm5CA&page=1&ndsp=75&ved=1t:429,r:30,s:0

H υπερβολική πρόσληψη πρωτεϊνών είναι βλαπτική για τους νεφρούς, διότι οι πρωτεΐνες είναι αζωτούχες ενώσεις και το επιπλέον άζωτο αποβάλεται από τους νεφρους. Therefore, don't push it!

Για να γίνεις σαν την πρώτη φωτογραφία, θέλεις στεροειδή.

Για να γίνεις σαν την δεύτερη φωτογραφία, θέλεις καλή διατροφή, γυμναστική με βάρη για να δυναμώσουν οι μύες σου και πολύ αερόβια γυμναστική στο 60-70% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού για καύση λίπους. Διαφορετικά θα έχεις ένα σούπερ δυνατό σώμα με δυνατούς μύες, που δεν θα φαίνονται επειδή θα τους καλύπτει ένα μαλακό στρώμα λίπους.

Αυτά και σκέψου το. Και δυστυχώς κάθε βδομάδα διαβάζω το ίδιο ερώτημα, ξανά και ξανά. Έχετε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα πια; Είστε σίγουροι; Ξανασκεφτείτε.

Δημοσ.

Καταρχήν, δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα από ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Βασικά θα πάθεις ότι θα πάθαινες αν πρόσθετες επιπλέον κοτόπουλο στη διατροφή σου.

Καλό θα είναι όμως πριν καταφύγεις σε συμπληρώματα να κοιτάξεις την διατροφή σου. Αν η διατροφή σου είναι χάλια τα συμπληρώματα δεν θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που δείχνεις. Πίστεψε με και να ήθελες να γίνεις όπως στη φωτογραφία που δείχνεις δεν θα μπορούσες :) Έχει πλάκα που όλοι πριν ξεκινήσουν γυμναστική λένε δεν θέλω να φουσκώσω λες και θα αρχίσουν να φουσκώνουν ανεξέλεγκτα... Και πίστεψε με και σώμα σαν του Σπαλιάρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις με "φυσικό" τρόπο αν δεν κάνεις κάποιες θυσίες και όταν λέω φυσικό δεν εννοώ να μην καταναλώσει κάποιος πρωτεΐνη..

Δημοσ.

Την Ηρακλης δεν την εχω παρει ποτε αλλα εχω ακουσει πως ειναι πολυ καλη.Οντως ειναι Ελληνικη αλλα απο γευση δεν ξερω τι λεει!Γνωμη μου ειναι να παρεις και να πινεις το συμπληρωμα αμεσως μετα την προπονα σου,δηλαδη μια φορα την ημερα αλλα αν γουσταρεις μπορεις να παρεις και 30 γραμμαρια το πρωι.Τα γιαουρτακια και τα κολοκιθακια δεν εχουν την πρωτεινη που θα παρεις απο την σκονη ουτε σε ποσοτητα ουτε σε ποιοτητα.Εκτος αν θες να τρως μερικα ασπραδια πχ μεταπροπονηση η στην χειροτερη ενα λιτρο γαλα,ολο στα καπακια....ελπιζω να σε βοηθησα.Και ο gRim καλα τα λεει με τους αλλους διαφωνω.

Δημοσ.

leftis95 τι προγραμμα ακολουθείς στο γυμναστηριο;

και ποσα κιλα εισαι περιπου; εχεις πολυ λιπος;

Παω 4-5 φορές την εβδομάδα.Το πρόγραμμα μου είναι κυρίως μηχανές-λίγα ελεύθερα βάρη- και έχω πολύ λίγη αεροβική(5-10 λεπτα ζέσταμα στο διάδρομο,γρήγορο περπάτημα)Αν θες πιο αναλυτικά μπορώ να σου γράψω όλο το πρόγραμμα.

Είμαι 75 κιλά 1,85 και με ενα τεστάκι που έκανα online με κάποιες μετρήσεις μου βρήκε 11% λίπος παρότι δεν ξέρω πόσο ακριβές ειναι μιας και δεν έχω παει σε ειδικό.

Καταρχήν, δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα από ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Βασικά θα πάθεις ότι θα πάθαινες αν πρόσθετες επιπλέον κοτόπουλο στη διατροφή σου.

Καλό θα είναι όμως πριν καταφύγεις σε συμπληρώματα να κοιτάξεις την διατροφή σου. Αν η διατροφή σου είναι χάλια τα συμπληρώματα δεν θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που δείχνεις. Πίστεψε με και να ήθελες να γίνεις όπως στη φωτογραφία που δείχνεις δεν θα μπορούσες :) Έχει πλάκα που όλοι πριν ξεκινήσουν γυμναστική λένε δεν θέλω να φουσκώσω λες και θα αρχίσουν να φουσκώνουν ανεξέλεγκτα... Και πίστεψε με και σώμα σαν του Σπαλιάρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις με "φυσικό" τρόπο αν δεν κάνεις κάποιες θυσίες και όταν λέω φυσικό δεν εννοώ να μην καταναλώσει κάποιος πρωτεΐνη..

Επειδή ρώτησα και κάποιους γυμναστές αλλά και σε ενα αλλό φορουμ η γενική εικόνα που αποκόμησα είναι πώς δεν χρειάζομαι πρωτεϊνες(whey) εφόσον δεν πάω για πρωταθλητισμό ή για bodybuilding.Συμφωνείτε με αυτό?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι πρωτεΐνη αν καλύπτεις την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης από την διατροφή σου..Από ότι βλέπω είσαι λίγα κιλά για το ύψος σου. Προτείνω να αφήσεις συμπληρώματα, να αυξήσεις λίγο το φαγητό που τρως όσο πιο καθαρά γίνεται και να πλακωθείς στα βάρη.

Δημοσ.

Επειδή ρώτησα και κάποιους γυμναστές αλλά και σε ενα αλλό φορουμ η γενική εικόνα που αποκόμησα είναι πώς δεν χρειάζομαι πρωτεϊνες(whey) εφόσον δεν πάω για πρωταθλητισμό ή για bodybuilding.Συμφωνείτε με αυτό?

κλαίω.είναι γνωστό δηλαδή σε όλους ότι οι bodybuilders γίνονται έτσι με μια whey..μάλιστα

Δημοσ.

Δηλαδή μαλ@@@ες λέγανε?

Συγκεκριμένα ,ένας είπε αφου ανέφερα σπαλιάρα ως πρότυπο:Ο δε Σπαλιαρας απ΄ότι ξερω,δεν χρησιμοποιεί πρωτεινες.Καλύτερα να μην παρεις,μεινε στην διατροφη σου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τον κύριο Σπαλιάρα αλλά ξέρω άτομα με χειρότερο σώμα από το δικό του και έχουν κάνει τον ποπό τους σουρωτήρι. Πιάσε ξεκίνα να γυμνάζεσαι εντατικά χωρίς πολλά πολλά και θα δεις ότι τα περισσότερα που σου λένε είναι βλακίες. Θέλει πολλά παραπάνω από αναβολικά ή πρωτεΐνη για να γίνεις σαν bodybuilder και όχι απλά να πεις θέλω να φουσκώσω.

Δημοσ.

φίλε μου lefti,χαλάρωσε,τα πράματα είναι απλά,το άθλημα δεν είναι πυρηνική φυσική!

Θα πας 3-4 φορές τη βδομάδα στο γυμναστήριο σου,θα ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα σου.(αρκεί να είναι σωστό και να ακολουθεί τις ανάκγες σου).Για όγκο πολλά βάρη-λίγες επαναλήψεις,γράμμωση λίγα βάρη-πολλές επαναλήψεις!

Θα κόψεις πίτσες-σουβλάκια-μπύρες-κοκακόλες και λοιπές μακακίες,γενικά κάθετι απέξω.(άντε κανά καλαμάκι κοτόπουλο σε καμιά πίτα αλάδωτη).

Θα τρως μεσημέρι-βράδυ το φαγητό της μαμάς,ότι κι αν είναι αυτό με έμφαση σε κοτόπουλο,μοσχαρίσιο κρέας(όχι χοιρινό),ρύζι,μακαρόνια,τόνο κλπ

Θα τρως καλό πρωινό,το απόγευμα κατιτις,και το βράδυ πριν κοιμηθείς.

Βάλε τροφές στη διατροφή σου όπως αυγά,φρούτα συγκεκριμένα μπανάνες,χυμούς,γιαούρτια 2%,τοστ γαλοπούλα-τυρί,γάλα,κούακερ,αμύγδαλα κλπ που δεν μου ρχονται

Υδατάνθρακες όχι πολλούς όσο νυχτώνει..

Αυτα..

Τώρα,αν στους 1-2 μήνες δεν δεις σημαντική διαφορά στο σώμα σου,ότι δεν βελτιώνεσαι καθόλου κλπ μπορείς να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής πρωτεινης whey,και θα πίνεις μία δόση μετά το γυμναστήριο σου!Απλά τα πράματα!Άρκει βέβαι να την συνδοιάσεις με όλα τα παραπάνω!

Δεν είναι κακό,και άσε τους άλλους να κλαίνε.

Το ότι οι bodybuilders γίνονται έτσι με μια whey είναι για γέλια και για κλάματα!

Η whey δεν είναι το μαγικό φίλτρο που το παίρνεις και γίνεσαι τούμπανο,πότε θα το καταλάβεται??

Τι να πούμε για κρεατίνες κλπ στεροιδή..έλεος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...