Προς το περιεχόμενο

Ελληνική Πρωτεϊνη VS Ξένη

leftis95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζεσταμα

15'Διάδρομος

Κοιλιακοί

Άρσεις Ποδιών(λυγισμένα μονόζυγο) 4χ20

Ροκάνισμα 4χ20

Στήθος

Πίεση Επικληνή(SMITH) 4χ10

Πιέσεις Πάγκου 4χ10

Πεκ Ντεκ 4χ10

Πλάτη

Έλξεις τροχαλίας 4χ10

Κωπηλατική Τροχαλίας(DORCALL) 4χ8

Εμπροσθολαίμιες Έλξεις Μονόζυγο 4χ8

Ώμοι

Οπισθολαίμιες πιέσεις 4χ8

Πλάγιες Εκτάσεις 4χ10

Μπροστινές Άρσεις 3χ10

Ανυψώσεις Ώμων 4χ10

Δικέφαλοι

Κάμψεις στην τροχαλία 4χ10

Κάμψεις καθιστός με αλτήρες 3χ10

Τρικέφαλοι

Πιέσεις τροχαλίας 4χ10

Κλειστές πιέσεις πάγκου 4χ8

Πόδια

Βαθύ κάθισμα 4χ10

Εκτάσεις τροχαλίας 3,10

Έλξεις τροχαλίας 4χ8

Ακροστασία (με βάρος) 4χ15

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με τους περισσοτερους διαφωνω. Καταρχας για βιολογικες πρωτεϊνες, ειναι πεταμενα λεφτα δεν αξιζουν.

Τωρα το να τρωει καποιος 2 κεσεδακια γιαουρτια οποτε θελει πρωτεϊνη, ειναι υπερβολικο. Και πολυ δαπανηρο. Με 2 κεσεδακια την ημερα, ειμαστε στο 1,5 ευρω, οποτε 45 ευρω το μηνα, μονο για τα γιαουρτια!

Η πρωτεϊνη δεν επιβαρυνει τιποτα, αν λαμβανεται σε λογικα πλαισια. Ενα scoop θα παιρνει, οχι 10. Ειναι σα να τρωει 6 αυγα. Που ειναι η υπερβολη; Εξαλλου οσοι αθλουνται εχουν αυξημενες αναγκες σε διατροφικα στοιχεια απο τους υπολοιπους. Οποτε το "ισορροπημενη" διατροφη που λενε ολοι, ειναι πραγμα υποκειμενικο.

Τωρα το προγραμμα που βλεπω απο πανω, γινεται ολοκληρο; Αν ναι, δεν ειναι προγραμμα αλλα καταστροφη. Μη περιμενεις να δεις μυϊκη κερδη, αντιθετως οι μυες σου θα μικρυνουν.

Εννοειται δεν ειναι μαγικο φιλτρο η πρωτεϊνη, αλλα συμπληρωμα. Το ιδιο και η κρεατινη. 10 ευρω κανει και εχει μεσα 50 δοσεις. Αμα ηταν ετσι, ολοι μας με 10 ευρω θα γινομαστε τερατα. Η κρεατινη υπαρχει στο σωμα μας και χωρις αυτη δε θα ζουσαμε. Βοηθαει αρκετα στην αναρρωση και σου δινει και λιγη ενεργεια σε περιοδο που κανεις γραμμωση. Για ογκο λιγα πραματα, μονο λιγα νερα τα οποια και φευγουν οταν την διακοψεις.

Τωρα για την πρωτεϊνη ΗΡΑΚΛΗΣ, εχω ακουσει ψιλοκαλα σχολια, αλλα απο γευση ειναι αθλια! Επισης ειναι απο πρωτεϊνη κατσικιου. Μπλιαξ! Υπαρχουν και αρκετα καλυτερες πρωτεϊνες στην ιδια τιμη.

Τελος, 16 χρονων εισαι λιγο μικρος για συμπληρωματα διατροφης, αλλα και παλι δε μπορουμε να πουμε οχι. Εξαρταται σε ποιο επιπεδο βρισκεσαι. Βεβαια λες οτι γυμναζεσαι μονο 3 μηνες, οποτε καλυτερα να μη παρεις ακομα καποιο συμπληρωμα. Αν ηταν να διαλεξεις καποια, αυτα ειναι μια πολυβιταμινη και ενα συμπληρωμα με ω3 λιπαρα οξεα. Αυτα ειναι η βαση.

Δημοσ.

Αρχικα να πω για τα γιαουρτια πως η πρωτεινη που περιεχουν ειναι αργης απορροφησης -δηλαδη καλη για πριν τον υπνο πχ- ενω η whey ειναι γρηγορης,καταλληλη για μετα τη γυμναστικη.Επισης το κακο που μπορει να κανει η πρωτεινη ορου γαλακτος(εκτος θεματων σχετικα με αλλεργια σε λακτοζη κλπ) ειναι λογω της συστασης της σε σκονη.Δηλαδη λεγεται οτι η χρονια καταναλωση οποιαςδηποτε τροφης σε σκονη βλαπτει τα νεφρα.Προσωπικα το θεωρω αντιστοιχα επικινδυνο με το να τρωω παγωτο για χρονια η κοκκινο κρεας,ακομα και τα λαχανικα με τα καρκινογονα ψεκασματα που τα συνοδευουν μου φαινονται εξισου ισως και περισσοτερο επικινδυνα.Φιλε τοπικσταρτερ αποψη μου επειδη εισαι στην αναπτυξη και απο οτι λεγεται τα βαρη εμποδιζουν σε ενα βαθμο αυτη καλο θα ηταν να ασχοληθεις για 1-2 χρονια με κολυμβηση η καποιο παρομοιο σπορ,και μετα να μπεις στα βαρη.Τελος η εκδοση προγραμματων στο γυμναστηριο για μενα ειναι τουλαχιστον αστεια.Το καθε σωμα αντιδρα με τον δικο του τροπο και εχει διαφορετικη δομη.Δηλαδη το απολυτα τετραγωνο στηθος,οι φοβεροι δικεφαλοι,το μηδενικο λιπος κλπ ειναι κυριως θεμα γονιδιων και οχι γυμναστικης,διατροφης η αεροβιας ασκησης.Εννοειτε πως διαρκως θα προσπαθεις για το καλυτερο αλλα εκει που βλεπεις οτι το σωμα σου ανταποκρινεται.Ενα προγραμμα που εμενα με πιανει πληρως,εσυ τελειωνοντας το μπορει να μην μπορεις καν να αισθανεις τι μυικη ομαδα γυμνασες.Επισης οι επαναληψεις που γραφονται μπορει να σε κρατανε πισω ενω εσυ μπορεις να παιξεις περισσοτερες.Μην ακολουθεις τυφλα ασκησεις,διατροφες κλπ ψαξου....

Δημοσ.

Δευτέρα: Στήθος/Δικέφαλοι

Τρίτη: Πλάτη/Τρικέφαλοι

Τετάρτη: Κενό

Πέμπτη: Ώμοι/Πόδια

Παρασκευή: Στήθος/Δικέφαλοι

Σάββατο: Πλάτη/Τρικέφαλοι

Κυριακή: Κενό

και πάει λέγοντας.καμιά φορά δεν πάω σαββατο και παω κατευθείαν δευτέρα που δεν ξέρω αν είναι καλό γιατι κάνω 2 μέρες κενό.

Δημοσ.

ναι γενικώς υπάρχει αυτή η πεποίθηση.....γενικότερα σε όποιον είπα οτι σκέφτομαι να πάρω πρωτείνη έκανε λες και του είπα οτι θα πάρω στεροιδή.....

Δημοσ.

Δλδ 2 φορες την εβδομαδα θα κανεις δικεφαλα/τρικεφαλα που ειναι οι μικροτεροι μυες του σωματος; Και μια φορα μονο ποδια; Καλη τυχη..

Δημοσ.

Δλδ 2 φορες την εβδομαδα θα κανεις δικεφαλα/τρικεφαλα που ειναι οι μικροτεροι μυες του σωματος; Και μια φορα μονο ποδια; Καλη τυχη..

Γιατι οχι μια φορα; Αν τα κανει σωστα. Κατα την γνωμη μου τα ποδια ειναι αυτα που πρεπει να τα πιεζεις πιο πολυ απο καθε μυικη ομαδα. Ωστοσο, χρειαζεται να συμπεριλαμβανεις βασικες ασκησεις, οπως, καθισματα, προβολες, πρεσα κτλπ. Εγω δηλαδη, οταν κανω ποδια σκληρα, ειμαι πιασμενος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 μερες.. :devil:

Δημοσ.

Μήπως θα πρέπει να κάνει:

Στήθος-Δικέφαλα

Πλάτη/Τρικέφαλα

Ώμοι/Πόδια

Δευτέρα/Τετάρτη/Παρασκευή για δίνει τη δυνατότητα στους μυς να ξεκουράζονται όσο πρέπει; Αρκεί βέβαια να πιέζεται αρκετά στις προπονήσεις!

Δημοσ.

Όχι,διότι πάει έτσι:

Δευτέρα: Στήθος/Δικέφαλοι

Τρίτη: Πλάτη/Τρικέφαλοι

Τετάρτη: Κενό

Πέμπτη: Ώμοι/Πόδια

Παρασκευή: Στήθος/Δικέφαλοι

Σάββατο: Πλάτη/Τρικέφαλοι

Κυριακή: Κενό

αλλά την επόμενη εβδομάδα ξεκινάω από εκεί που έμεινα,οπότε δευτέρα έχει ώμους/πόδια συνεπώς ξανακάνω πόδια τη παρασκευή.

Δημοσ.

Ελπίζω να τρως και να κοιμάσαι καλά γιατί όπως το βλέπω αν κάνεις και έντονη προπόνηση σύντομα παίζει να πάθεις υπερκόπωση ή να τραυματιστείς!

Ξεκούραση φίλε μου, είναι τόσο σημαντική όσο η διατροφή και η γυμναστική!

Δημοσ.

Βασικά δεν ζορίζομαι πολύ...προσπαθώ να βάζω αρκετά βάρη αλλά όχι και να ζορίζομαι.Οπότε δεν έχω νιώσει έντονη κούραση ή κάτι τέτοιο.

Μήπως είναι καλύτερα να κάνω πιο αραιές αλλά έντονες προπονήσεις?

Αλλά να υπενθιμήσω πώς θέλω γράμμωση και όχι "φούσκωμα"

Δημοσ.

Κατ' αρχην εισαι σε πολυ μικρη ηλικια για μεγαλα βαρη.Καλυτερα να ξεκινουσες απο 20 χρονων και μετα γιατι ακομη ψηλωνεις.

Κακως ηρθες εδω και ρωτας για διατροφη και γυμναστικη,ο καθενας θα σου πει το μακρυ του και το κοντο του χωρις να ειναι ειδημονες,διατροφολογοι,αθλητες η γιατροι.Επισης γενικα στην Ελλαδα ακους πολλες λαλακιες και ασχετοσυνες γιατι οι περισσοτεροι εχουν ημιμαθεια και το παιζουν παντογνωστες.

Υπαρχουν πολλες παραμετροι αν ηθελε καποιος να σε συμβουλευσει που δεν μπορει να τις ξερει αν δεν σε δει με τα ματια του.Ισχυουν μερικοι γενικοι κανονες αλλα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και πρεπει να προσαρμοσει την γυμναστικη του αναλογα με το σωμα του.Τις περισσοτερες φορες ολοι οι ανθρωποι εχουμε καποια μερη του σωματος μας πολυ καλα ανεπτυγμενα απο φυση μας ενω σε καποια αλλα υστερουμε.

Εγω ας πουμε εχω εξαιρετικα ποδια και πλατες ενω τα χερια μου ειναι πιο μικρα απο οτι θα ηθελα.Αρα χρειαζεται να γυμνασω περισσοτερο τα μερη που υστερω για να πετυχω συμμετρια.

Σε καμμια περιπτωση η Whey δεν ειναι επιβλαβης αν δεν εισαι νεφροπαθης η δεν εχεις ευπαθεια.Αν εισαι φυσιολογικα υγιης ειναι εξαιρετικο φυσικο συμπληρωμα και απαραιτητο για οσους γυμναζονται επιπονα και θελουν μυικοτητα.Οτιδηποτε αλλο ακουσεις ειναι ηλιθιοτητα.Εγω κανω καθε 6 μηνες γενικες εξετασεις αιματος και πινω 4 scoops την ημερα εδω και 5 χρονια και τα νεφρα μου ειναι σε υπεραριστη κατασταση.

Η κρεατινη ειναι φυσικη ουσια ενγενης στο ανθρωπινο σωμα και ευεργετικη.Αν εισαι μεσα στα επιτρεπτα επιστημονικα ορια οχι μονο εισαι ενταξει,αλλα σου κανει και καλο,ειναι απαραιτητη.Απο την wikipedia:

'' Extensive research over the last decade has shown that oral creatine supplementation at a rate of 5 to 20 grams per day appears to be very safe and largely devoid of adverse side-effects,[13] while at the same time effectively improving the physiological response to resistance exercise, increasing the maximal force production of muscles in both men and women.''

Το θεμα ειναι ,τρεφεσαι σωστα?Εχεις ευπαθειες γιατι παρα πολλοι εχουν καποια ευπαθεια.Για μενα κανεις πρωτα μια γενικη εξεταση αιματος και δες εναν παθολογο εξαλλου ολα τα σοβαρα γυμναστηρια ζητανε εξετασεις προτου σου επιτρεψουν να γραφεις σε αυτα.Αφου διαπιστωσεις οτι εισαι καλα και δεν εχεις καποια ευπαθεια,πρεπει να αποφασισεις τι σωμα σε εκφραζει αλλα για την ηλικια σου,θα ελεγα οχι στα μεγαλα βαρη ,εισαι πολυ μικρος και οχι στην υπερβολικη αεροβικη.Λογικα βαρη που θα τα ανεβαζεις σιγα,σιγα για να μην τραυματιστεις,και μετρια αεροβικη.Και υπομονη γιατι τα καλα και γραμμωμενα σωματα θελουν κοπο,αυστηρη ποιοτικη διατροφη,δηλαδη στερησεις και χρονο.

Οσο για το τι σωμα θα ηθελες υστερα απο χρονια να φτιαξεις,δεν εχω γνωρισει κανενα που δεν θα ηθελε να ειναι ετσι:

Δημοσ.

Εγω παντως το βρισκω αντιαισθητικο τετοιο σωμα.

Σεβαστοτατο αλλα εισαι μειονοτητα.

Ποσταρε μια εικονα για να δουμε τι σου αρεσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...