Προς το περιεχόμενο

κλεισιμο υπολογιστη απο διακοπη ρευματος

giorgakhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια..εχω ενα λαπ τοπ και δεν ειχα βαλει την μπαταρια και τον δουλευα με το ρευμα και καποια στιγμη εκανε διακοπη,με αποτελεσμα να κλειση αποτομα ο υπολογιστης....οταν γινετε κατι τετοιο παθενει καποια ζημια?προκειτε να βγαλει κατι αλλο αργοτερα καποια δυσλητουργεια? η δεν τρεχει τιποτα? ευχαριστω για τον χρονο σας

Δημοσ.

Παντως αν ειναι να στο βγαλει θα στο βγαλει νωρις.. Αρκετα νωρις..

Προχτες εκανε διακοπη ρευματος 4 φορες μεσα σε 5-6 δευτερολεπτα :shock:

Ακομα απορω πως την εβγαλε καθαρη το θηριο :shifty:

Δημοσ.

γεια σας παιδια..εχω ενα λαπ τοπ και δεν ειχα βαλει την μπαταρια και τον δουλευα με το ρευμα και καποια στιγμη εκανε διακοπη,με αποτελεσμα να κλειση αποτομα ο υπολογιστης....οταν γινετε κατι τετοιο παθενει καποια ζημια?προκειτε να βγαλει κατι αλλο αργοτερα καποια δυσλητουργεια? η δεν τρεχει τιποτα? ευχαριστω για τον χρονο σας

τις περισσότερες φορές όταν σβήνει απότομα δεν αποθηκεύει τα αρχεία όπως κάνει κανονικά με το shutdown

@rafail1994

αυτό θα συμβεί αν πάρει απότομα πολύ ρεύμα

Δημοσ.

τις περισσότερες φορές όταν σβήνει απότομα δεν αποθηκεύει τα αρχεία όπως κάνει κανονικά με το shutdown

@rafail1994

αυτό θα συμβεί αν πάρει απότομα πολύ ρεύμα

μην εισαι τοσο σιγουρος.εχασα σκληρο απο διακοπη ρευματος.

Δημοσ.

Σε ένα οποιοδήποτε άλλο κράτος θα έπαιρνες τα λεφτά σου απο διακοπή ρεύματος... Γιατί εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παρόλο που η ΔΕΗ λέει ότι γίνετε..

>5.5 Από βλάβη στην τροφοδοσία ρεύματος (πχ. αυξομείωση τάσης) έπαθα ζημιά σε συσκευές μου, τι μπορώ να κάνω.

Για τις βλάβες που έπαθαν οι ηλεκτρικές σας συσκευές θα πρέπει να απευθυνθείτε υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ από το οποίο εξυπηρετείται το ακίνητό σας. Αφού εξεταστεί η περίπτωσή σας, θα ενημερωθείτε σχετικά.
Γενικότερα, σας γνωρίζουμε ότι όπως προβλέπεται στους κανονισμούς (ΕΛΟΤ-Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ50160/2000) μικρές ή μεγάλες μεταβολές της τάσης τροφοδότησης, όπως π.χ. περιστασιακές βυθίσεις ή διακοπές της τάσης είναι αναπόφευκτες, αφού μπορεί να οφείλονται σε φυσικά φαινόμενα (πχ. κεραυνούς, πτώση δένδρων), σε τυχαίες βλάβες, σε παρεμβάσεις τρίτων και σε άλλα απρόβλεπτα εξωτερικά αίτια. Πάντως σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική, λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τυχόν μεταβολές της τάσης (εγκατάσταση αλεξικέραυνων, κλπ). Επιπλέον οι πελάτες για να ελαχιστοποιήσουν τυχόν ζημιές από βλάβη στη τροφοδοσία ρεύματος, μπορούν να εγκαθιστούν κατάλληλες προστατευτικές διατάξεις στην εσωτερική τους ηλεκτρική εγκατάσταση (πχ. σταθεροποιητές τάσεις), προκειμένου να προληφθεί η πρόκληση ζημιών ή η εμφάνιση ανωμαλιών στη λειτουργία των συσκευών τους.

Πηγή: ΔΕΗ

Δημοσ.

Σε ένα οποιοδήποτε άλλο κράτος θα έπαιρνες τα λεφτά σου απο διακοπή ρεύματος... Γιατί εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παρόλο που η ΔΕΗ λέει ότι γίνετε..

Με δουλεύεις? :unsure:

η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει τις εξαιρέσεις του νόμου ως νόμο

Δημοσ.

μιλαω περισσότερο για το κάψιμο της μητρικής

Και μητρική μου έχει βγει off και τροφοδοτικό από διακοπή ρεύματος. Όπως και τα 2 με τη μία. Για δίσκους δεν σχολιάζω απλά. Οπότε +1 στον rafail

Δημοσ.

Γκαντέμηδες χα χα. Οι δίσκοι όντως παρκάρουν τις κεφαλές μόνοι τους αν μείνουν χωρίς ρεύμα. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η διακοπή αλλά οι

μεγάλες διακυμάνσεις της τάσης προς τα πάνω και κάτω που συνοδεύουν τέτοιες καταστάσεις, κεραυνοί κ.λ.π. Μπορεί να χαλάσουν τα πάντα

τότε και οι δίσκοι, να καεί το κύκλωμά τους ή ακόμα και να χτυπήσουν οι κεφαλές στις πλάκες. Ευτυχώς μεχρι τώρα υπήρξα τυχερός, ένας σκληρός κι αυτός τα είχε φάει έτσι κι αλλιώς τα ψωμιά του.

Δημοσ.

Και μητρική μου έχει βγει off και τροφοδοτικό από διακοπή ρεύματος. Όπως και τα 2 με τη μία. Για δίσκους δεν σχολιάζω απλά. Οπότε +1 στον rafail

ε τοτε αλλαξε PC τι μου εχεις Pentium ακομα XD

Δημοσ.

Αυτο που δεν καταλαβαινω εγω ειναι γιατι τα πολυπριζα ασφαλειας δεν μας προστατευουν παντα, κανονικα αν αυξηθει η ταση σε επικινδυνα επιπεδα δεν επρεπε να κοψει την τροφοδοσια?

Εγω αυτο νομιζα και εχω και στο pc μου και στο σαλονι πολυπριζο ασφαλειας αλλα απ οτι εχω διαβασει σε αλλα topic δεν κανουν παντα τη δουλεια τους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...