emperor318 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας. Εχω καποια αρχεια με δεδομενα που θα χρειαστω αλλου, και σε ενα κελι στο sheet2* λεει: sheet2!C22, τι σημαινει αυτο;
nikomas50 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μήπως λέει =sheet2!C22 και όχι sheet2!C22 ? Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο αυτού του κελιού ήλθε με cut/paste από κάποιο άλλο sheet, όπου εμφάνιζε τα αποτελέσματα από το κελί sheet2!C22, διότι αν είχε δημιουργηθεί απ' ευθείας στο sheet2 θα έλεγε απλά =C22. Αν πάλι λέει sheet2!C22 όπως γράφεις τότε έχει αφαιρεθεί το =
emperor318 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδια, ενα γκρι τριγωνο στην πανω-αριστερα γωνια των κελιων τι ειναι;
nikomas50 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Ρε παιδια, ενα γκρι τριγωνο στην πανω-αριστερα γωνια των κελιων τι ειναι; Επισύναψε δείγμα να δούμε!
Bakxos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 καλησπέρα παιδιά έχω και εγώ ένα θέμα. σε ένα excel στη στήλη D έχω τιμές και στην D150 μια αρχική τιμή. θέλω όταν στην στήλα Α βάζω ένα χ σε ένα κελί να προσθέτει στο κελί D150 την αντίστοιχη τιμή του κελιού D. Δηλαδή αν βάλω χ στο Α15 να προσθέτει στο D150 την τιμή του D15. Φαντάζομαι οτι αυτό γίνεται με την εντολή if αλλά δεν μπορώ να βρώ πως. καμιά βοήθεια? ευχαριστώ.
nikomas50 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Αυτο πανω-αριστερα... Αυτό το τριγωνάκι αν θυμάμαι καλά εμφανίζεται όταν σε μια σειρά ή μια στήλη υπάρχουν παρόμοιες εγγραφές (πχ. μόνο αριθμοί, μόνο ονόματα, μόνο ίδιες συναρτήσεις κλπ) και κάπου παρεμβάλλεται κάποιο κελί με διαφορετικό είδος περιεχομένου. καλησπέρα παιδιά έχω και εγώ ένα θέμα. σε ένα excel στη στήλη D έχω τιμές και στην D150 μια αρχική τιμή. θέλω όταν στην στήλα Α βάζω ένα χ σε ένα κελί να προσθέτει στο κελί D150 την αντίστοιχη τιμή του κελιού D. Δηλαδή αν βάλω χ στο Α15 να προσθέτει στο D150 την τιμή του D15. Φαντάζομαι οτι αυτό γίνεται με την εντολή if αλλά δεν μπορώ να βρώ πως. καμιά βοήθεια? ευχαριστώ. Στο κελί D150 γράφεις: =IF(A15="x";Αρχική τιμή+D15;Αρχική τιμή) Αυτό αν σ' ενδιαφέρει μόνο το κελί Α15 να αλλάζει την τιμή του D150 Στις θέσεις της λέξης Αρχική τιμή βάζεις εννοείται τον αντίστοιχο αριθμό. Εξήγησε λεπτομερέστερα τι θέλεις να κάνεις, διότι στην αρχή κατάλαβα ότι το χ θέλεις ν' αλλάζει την τιμή του D150 όταν μπαίνει σε οποιοδήποτε κελί της στήλης Α ενώ στο παράδειγμα που δίνεις αναφέρεις το συγκεκριμένο κελί Α15 (για την περίπτωση αυτή ισχύει ο τύπος που έδωσα).
Bakxos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Αυτό το τριγωνάκι αν θυμάμαι καλά εμφανίζεται όταν σε μια σειρά ή μια στήλη υπάρχουν παρόμοιες εγγραφές (πχ. μόνο αριθμοί, μόνο ονόματα, μόνο ίδιες συναρτήσεις κλπ) και κάπου παρεμβάλλεται κάποιο κελί με διαφορετικό είδος περιεχομένου. Στο κελί D150 γράφεις: =IF(A15="x";Αρχική τιμή+D15;Αρχική τιμή) Αυτό αν σ' ενδιαφέρει μόνο το κελί Α15 να αλλάζει την τιμή του D150 Στις θέσεις της λέξης Αρχική τιμή βάζεις εννοείται τον αντίστοιχο αριθμό. Εξήγησε λεπτομερέστερα τι θέλεις να κάνεις, διότι στην αρχή κατάλαβα ότι το χ θέλεις ν' αλλάζει την τιμή του D150 όταν μπαίνει σε οποιοδήποτε κελί της στήλης Α ενώ στο παράδειγμα που δίνεις αναφέρεις το συγκεκριμένο κελί Α15 (για την περίπτωση αυτή ισχύει ο τύπος που έδωσα). Σε ευχαριστώ αλλά θέλω όταν σε κάθε κελί του Α που βάζω χ τότε το αντίστοιχο κελί D να προστίθεται στην τιμή του D150
nikomas50 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ αλλά θέλω όταν σε κάθε κελί του Α που βάζω χ τότε το αντίστοιχο κελί D να προστίθεται στην τιμή του D150 Τότε θα χρησιμοποιήσεις άλλη μια στήλη πχ την Ε και θα γράψεις αντίστοιχα στο κελί Ε1: =IF(A1="x";D1;0), στο κελί Ε2: =IF(A1="x";D2;0) κ.ο.κ ή θα σύρεις από την κάτω δεξιά γωνία του κελιού Ε1 με πατημένο το αριστερό πλήκτρο το ποντίκι ώστε να αντιγράψει τη συνάρτηση στα κελιά της στήλης Ε μέχρι το Ε149. Στη συνέχεια στο κελί D150 θα γράψεις: =SUM(E1:E149)
emperor318 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Παιδια κανενα tutorial για τη συγγραφη μακροεντολων υπαρχει; Κατι πολυ απλο: Γραφω: >Function add(n1,n2) add=n1+n2 End Function 1) O κωδικας ειναι σωστος; 2) Αν γραψω σε ενα κελι =add(6,7) το περιεχομενο του κελιου θα γινει 6+7=13;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.