Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι ασφαλισμένος στο δημόσιο και δικαιούμαι 50 ευρώ για γυαλιά οράσεως.

Μέχρι παλαιότερα ήξερα ότι πας με θεωρημένο βιβλιάριο και θεωρημένη συνταγή σέ κάποιο συμβεβλημένο κατάστημα οπτικών και έχεις ΑΜΕΣΑ έκπτωση 50 ευρώ(αυτά δικαιούμαι) στην τιμή. Έπειτα το καταστημα "τα παίρνει" από το ταμείο.

Σήμερα όμως που πήγα σε ένα τέτοιο κατάστημα να παραγγείλω τα γυαλιά μου είπαν ότι 8α δώσω ολόκληρο το ποσό και ΕΠΕΙΤΑ θα πάρω πίσω τα 50 ευρώ από τον ΟΠΑΔ.

Τι ισχύει πλέον???? Δε με βολεύει καθόλου αυτό γιατί η υπηρεσία είναι στην Αθήνα και εγώ μένω στη Θεσσαλία :/ Καμια ιδέα?

Δημοσ.

Αν σκεφτώ κατ' αναλογία με το ταμείο μου τότε θα δώσεις τα λεφτά και μετά θα τα πάρεις από το τοπικό παράρτημα που έχεις, το οποίο είναι το ίδιο με εκείνο που πήρες το βιβλιάριο υγεία σου. Οπότε το επόμενο ερώτημα είναι: Συγγνώμη αλλά πήγες στην Αθήνα για να πάρεις το βιβλιάριο υγείας σου;

Δημοσ.

Καλα στα ειπανε , παιρνεις αποδειξη αγορας απο τα οπτικα και με το θεωρημενο βιβλιαριο σου και την συνταγη του οφθαλμιατρου σου πας στο τοπικο υποκαταστημα του ΟΠΑΔ και μετα απο 3 μηνες παιρνεις τα λεφτα σου. :rolleyes:

Δημοσ.

Είμαι προστατευόμενο μέλος, κατέβηκα για μια βδομαδα Αθηνα, πήγα 2 φορές στον ΟΠΑΔ, μια για να θεωρήσω το βιβλιάριο και μία την συνταγη...και μετά έπρεπε να φυγω! Απ τη μία δεν είναι και τόσο κακό γιατί μετά απο 3 μήνες θα ξανακατέβω...χοχοχο :/

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

οχι και 3 μηνες....σε δικο μου ατομο εχουν περασει 2 χρονια περιπου (22,5 μηνες

) και ακομα ουτε μισο ευρω δεν εχει παρει πισω απο τον ΟΠΑΔ. κρατος για γελια....(και υστερα λενε τους πολιτες κοπριτες και οτι τα φαγαμε μαζι βρε ουστ.....)

Δημοσ.

στα 2 χρόνια γίνεται παραγραφή αν δεν τα ζητήσεις. Αν τα ζητήσεις, σαφώς και δεν παραγράφονται ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα τα πάρεις κιόλας.

Εδώ Σαλλονίκη πάντως ο ΟΠΑΔ συνήθως πληρώνει τους ασφαλισμένους σε 6 περίπου μήνες. Ή σωστότερα, πλήρωνε μέχρι τώρα...

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, αν κάνεις αίτηση-ερώτημα για τη μη πληρωμή μπορείς να πάρεις παράταση μέχρι και 6 μήνες παραπάνω (δηλαδή μέχρι και δυόμιση χρόνια) αλλά δε θεώρησα σκόπιμο να το γράψω :)

Δημοσ.

Αυτά ισχύουν αν είσαι ΔΥ, αν δεν είσαι είναι 5 χρόνια. Αν και θεωρητικά δεν είναι δεσμευτικό (δηλαδή αν το ταμείο θέλει να στα δώσει δε θα του πει όχι κανείς) στην υπηρεσία μου έστειλαν χαρτί που έλεγε ότι τα οδοιπορικά που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 2 χρόνια παραγράφονται βάσει νομοθεσία και απόφαση του ΑΕΔ. Από την άλλη το σχέδιο νόμου για τα οικονομικά λέει ότι το κράτος θα πληρώνει σε ομόλογα τα χρέη του εσωτερικά!!! καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα πράγματα σφίγγουν (βλέπει και εφάπαξ που δεν καταβάλλονται).

• 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...