Προς το περιεχόμενο

PicoPSU & GT 430

achatzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

θέλω να φτιάξω ένα HTPC και έχω καταλήξει στα εξής κομμάτια:

1. CPU: Intel i3 530
  2. Mobo: Gigabyte GA-H55N-USB3
  3. GPU: Sparkle GT 430 Passive 1GB DDR3
  4. HHD: έναν SSD Kingston που έχω

Η ερώτησή μου είναι η εξής: θέλω να χρησιμοποιήσω ένα πολύ μικρό κουτί και θα ήθελα να βάλω ένα PicoPSU με εξωτερικό adapter αντί για κανονικό PSU. Με τα κομμάτια αυτά είναι δυνατόν κάτι τέτοιο ή πρέπει να βάλω κανονικό PSU οπωσδήποτε;

Δημοσ.

Πολύ χλωμό φίλε. Το PicoPSU με το μεγαλύτερο Watt rating που κυκλοφορεί είναι αυτό των 150W, σωστά; Μόνο για CPU και GPU θέλεις:

GT 430 power draw: 49W

Core i3-530 max TDP (δεν είναι ακριβώς το ποσό που τραβάει από το PSU, αλλά αρκετά ενδεικτικό): 73W

Αν βάλεις και τα έξτρα components (κατανάλωση mobo, SSD, τυχόν fans, optical drives, USB συσκευές που τραβάνε ρεύμα από τη θύρα κλπ) θα είσαι αν όχι παραπάνω, στην καλύτερη εντελώς οριακά που δεν είναι και η σοφότερη κίνηση.

Δημοσ.

Εχω δει και pico με 150W αλλα με βαση αυτα που μου λες, παλι δεν φτανει. Οποτε μαλλον δεν το γλιτωνω το atx psu. Με ποσα watt περιπου θα ειμαι ενταξει; γυρω στα 200;

Εχω ηδη ενα HTPC, οποτε ειμαι ηδη μπλεγμενος και απλα ηθελα να το αλλαξω λογω χωρου. Τα media player δεν με ενθουσιαζουν σαν λυση για το κεντρικο συστημα αλλα εχω σταμπαρει ενα για την κρεβατοκαμαρα

Δημοσ.

Τα υπόλοιπα components που αναφέρεις υπάρχουν ήδη ή σκέφτεσαι να τα αγοράσεις; Είναι κάπως υπερβολικά για HTPC. Εκτός από αναπαραγωγή video και μουσικής, θα κληθεί να τρέχει κι άλλα tasks;

Αν και...με λίγο googling, έπεσα πάνω σε αυτό. Ειδικά το τελευταίο post μου είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψω:

I've been running:

i5 670 (Turbo on 3.60GHz)

GA-H55N-USB3 Mini-iTX

Sapphire Ultimate HD 5670

120GB Kingston SSD

4GB RAM

Full load: 135W

With a PICO 150 & 150w Delta DA-1 brick.

All good for the last few months.

Είναι δυνατόν; Θα τρελαθούμε τελείως! Εγώ δε θα το δοκίμαζα πάντως, ούτε για πλάκα...

Δημοσ.

Έχω ήδη τον επεξεργαστή και τον SSD. Θα αγοράσω την mobo και την GPU. Την GPU την επέλεξα γιατί θέλω να κάνω αναπαραγωγή 3D ταινιών και να την συνδέσω με ενισχυτή για TrueHD ήχο.

Εντάξει, το τελευταίο post είναι υπερβολικό. Νομίζω ότι και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών που έχω επιλέξει έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από αυτά.

Πάντως πέτυχα αυτό και αυτό, που φαίνονται καλές σαν λύσεις αλλά πρέπει να βρω και adapter με 200Watt έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Καλυτερα μη το στρεσαρεις το συστημα

οπως λεει και ο parsi θα κινδυνευεις συνεχεια

να τα παρεις παραμασχαλα ολα

Λυση με mini itx και καναν atom εχεις κοιταξει?

Δημοσ.

Έχω ήδη τον επεξεργαστή και τον SSD. Θα αγοράσω την mobo και την GPU. Την GPU την επέλεξα γιατί θέλω να κάνω αναπαραγωγή 3D ταινιών και να την συνδέσω με ενισχυτή για TrueHD ήχο.

Εντάξει, το τελευταίο post είναι υπερβολικό. Νομίζω ότι και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών που έχω επιλέξει έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από αυτά.

Πάντως πέτυχα αυτό και αυτό, που φαίνονται καλές σαν λύσεις αλλά πρέπει να βρω και adapter με 200Watt έτσι δεν είναι;

Γιατί δεν δοκιμάζεις την καινούργιες μητρικές της AMD E350 π.χ GA-E350N-USB3 μαζι με το κουτάκι που έχει προσφορά το πιχμανια Mini-ITX RS224 + τροφοδοτικο 150 W που τα εχει ολα !!!......

http://www.pixmania.gr/gr/gr/06476369/art//%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9-pc-mini-itx-rs224-+-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-150-w.html

Δημοσ.

Το ζητούμενο εδώ είναι αναπαραγωγή 3D ταινιών - blu ray και bitstreaming TrueHD ήχο στον ενισχυτή. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλω κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει 3D, bitstreaming και HDMI 1.4. Η μόνη κάρτα που βρήκα ήταν η GT 430. Τις λύσεις που αναφέρετε τις έχω κοιτάξει ήδη, αλλά δεν καλύπτουν ακριβώς αυτό που θέλω, πχ οι AMD Fusion Motherboards δεν έχουν HDMI 1.4 (τουλάχιστον στην ASUS που είχα ρωτήσει, έτσι μου είπαν). Επειδή τον επεξεργαστή τον είχα ήδη, είπα να προχωρήσω σε αυτήν την λύση που αναφέρω αλλά ήθελα να αποφύγω το κανονικό PSU. Δεν ξέρω, λέω να το δοκιμάσω και αν δεν κάνει θα πουλήσω το pico και θα βάλω ένα Enermax που έχω.

Δημοσ.

Απλα προσεξε στη διαδικασια που λες μη κλαταρουν τα parts

γιατι θα εισαι επικινδυνα κοντα στο οριο,ασε που δεν ειναι και

της προκοπης αυτα τα pico (σε σχεση παντα με ενα καλο 400αρι)

Δημοσ.

Ερώτηση:

Αν πάρω αυτήν την motherboard (E35M1-I DELUXE) και συνδέσω την κάρτα γραφικών που αναφέρω στο πρώτο ποστ θα μπορεί να παίξει με PicoPSU; Επίσης είδα ότι ενώ η θύρα είναι PCIe 2.0 x16 στην πραγματικότητα είναι x4. Θα έχω πρόβλημα εκεί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...