Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για συμβατοτητα μνημων

Divide

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέο μέλος στο φορουμ και εχω την εξης απορία. Θελω να αναβαθμισω την ραμ στο pc. Το συστημα εχει 2giga ram και θελω να βαλω αλλα δυο. Η μητρική παει μεχρι 8 οποτε δεν εχω προβλημα. Το θεμα ειναι αν ειναι συμβατες μεταξυ τους οι μνημες. Οι νεες 2 που θελω να βαλω ειναι αυτές . Τα Mhz είναι ίδια αλλά οι χρονισμοί όχι. Επίσης, η ταση λειτουργιας στα χαρτια για την kingston είναι 2V ενώ για τις cellshock βρήκα εδω οτι ειναι απο 1,9-2,1V. θα υπάρξει κανενα προβλημα συμβατοτητας; Δυστυχως δεν εχω το pc στον χωρο μου για να ελεγξω ακριβως της ταση των 2 kingston. Η μητρική είναι η Foxconn P43A. Για τους χρονισμους μπορω να κανω κατι ετσι ωστε τελικα το συστημα να βλεπει και τα 4 dimmakia;

Ευχαριστω :)

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση σου. Νομιζα οτι επρεπε να κατεβασω τους χρονισμους των kingston οχι να ανεβασω τις cellshock..

Και ολα αυτα μεσω bios ε;

Δημοσ.

Σοβαρά; Κοίτα να δεις, μόλις με έκανες ευτυχισμένο :) Την τελευταία φορά το bios update δεν έγινε με επιτυχία και έχω κακές αναμνήσεις..

Δηλαδή απλά τις κουμπώνω στα slots και δεν ασχολούμαι καθόλου με βολτ και χρονισμούς;

Δημοσ.

οπότε προτείνεις να τις κουμπώσω απλά και μετά από το cpu-z να δω αν έχουν ίδιο χρονισμό. Αν όχι να μπω bios και να αλλάξω τον χρονισμο των cellshock σε 5-5-5-15;

Δημοσ.

Ακριβώς. Αν και δεν νομίζω να χρειαστεί να μπεις σε bios και να αλλάζεις χρονισμούς. Και εγώ που το έχω κάνει σε φίλο δεν χρειάστηκε να μπω σε bios. Απλά το τσέκαρα με το cpu-z που σου είπα έτσι για την 100% σιγουριά ;)

Δημοσ.

ναι δηλαδη έχω πιασμενα τα 2 σλοτς απο τα 4 με 2χ1giga kingston

Tις έχεις βρει διαθέσιμες γιατί χλωμό το κόβω...

ναι οχι απο το πλαισιο ομως αλλα απο εναν γνωστο..

Δημοσ.

εχω ανεβασει εδω τη σελιδα απο το user manual αλλα με μπερδεψε πρισσοτερο τελικα, σε εχω πρηξει αλλα ειμαι λιγο ασχετος σε αυτο το θεμα..

Δημοσ.

Γι'αυτό είμαστε εδώ για να ξεμπερδεύουμε κόσμο :P . Λοιπόν άκου. Μάλλον θα μπερδεύτηκες με το single side και το double side. Είναι κάποιες μνήμες που έχουν μόνο απο τη μία μεριά chip. Αυτές είναι οι single side. Και αντίστοιχα οι Double side. Εσύ δεν έχεις κάποιο πρόβλημα γιατί παίρνει και απο τις δύο(SS/DS). Απλώς σε αυτό το πινακάκι σου κάνει διευκρίνηση σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να πάρει το κάθε είδος. Για το αν θα βάλεις στο ένα slot μνήμη, αν θα έχει κάποιο περιορισμό ή αν θα βάλεις σε δύο slot και πάει λέγοντας. Πιστεύω να με κατάλαβες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...