Προς το περιεχόμενο

Μεγαλη καταναλωση ηλ.ρευματος-Πιθανες λυσεις.

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Πριν απο καιρο ειπα να αλλαξω στο pc μου (σταθερο) καρτα γραφικων.Επελεξα λοιπον την gtx295 αλλα οταν την εβαλαν πανω μου ειπαν απ το μαγαζι που πηγα οτι θα χρειαστει να αλλαξουν και τροφοδοτικο στον υπολογιστη γιατι το παλιο δε τη σηκωνει.Ετσι κι εγινε.

Ομως απο κεινη τη ημερα ο λογαριασμος της δεη ερχεται φουσκωμενος.Σκεφτηκα οτι γι αυτο ισως φταιει το καινουριο τροφοδοτικο και δυστυχως ειχα δικιο.Παρατηρησα το ρολοι της δεη ενω το pc ειναι σε λειτουργια και γυριζει σα τρελο.Αποφασισα λοιπον να γραψω εδω για βοηθεια ,δηλαδη να μου προτεινετε καποια λυση.Τι μπορω να κανω για να αποφυγω τη μεγαλη καταναλωση ηλ.ρευματος;Πιθανοτατα δεν υπαρχει λυση εκτος βεβαια απ το να δουλευω λιγοτερο τον υπολογιστη ,πραγμα δυσκολο γιατι ασχολουμαι με το pc οχι μονο για παιχνιδια αλλα και για δουλεια.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Φίλε Βαγγέλη,δεν φταίει το τροφοδοτικό για την αυξημένη κατανάλωση(βέβαια μπορεί να έχει και αυτό κάποιο μερίδιο αν δεν έχει καλό efficiency)αλλά η κάρτα γραφικών.

Η μόνη λύση είναι η αλλαγή της με μια λιγότερο ενεργοβόρα.

Δημοσ.

Δυστυχώς οι κάρτες καίνε παρα πολυ.εγώ επειδή το pc είναι συνέχεια ανοιχτό αγορασα λάπτοπ που το έχω με εξωτερική οθόνη και κονσόλα για τα παιχνιδια και σωθηκα. Είχα pc με gtx260 και σε idle έκαιγε 120-130 W εκεί που το λάπτοπ καεί 25

Δημοσ.

Δυστυχώς υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι όσο μεγαλύτερης ισχύος είναι ένα τροφοδοτικό τόσο περισσότερο ρεύμα καταναλώνει.

Ένα τροφοδοτικό 600w ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ συνεχώς 600w αλλά μόνο όσα απαιτεί το σύστημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. (πχ 190w)

Επίσης 2 τροφοδοτικά 600W με διαφορετικό efficiency αυτό με το μεγαλύτερο, δίνει στο σύστημα τα ίδια με το άλλο αλλά καταναλώνει λιγότερο συνολικά.

Δηλαδή ισχύει : Watt που καταναλώνονται = Αξιοποιήσιμα Watt + Θερμικές απώλειες κλπ, άρα όσο λιγότερες απώλειες(μεγαλύτερο efficiency), τόσο λιγότερη κατανάλωση σε γενικές γραμμές..

Τα παραπάνω είναι μια όσο το δυνατόν απλοική προσέγγιση...

ΥΓ.Η 295 ως δυνατή κάρτα, προήγουμενης γενιάς βέβαια, είναι λογικό να καίει περισσότερο ρεύμα από την προηγούμενη που είχες... Αν για παράδειγμα στο σύστημά σου βάλεις μια 5450 θα δεις κατακόρυφη μείωση ακόμη και σε ηρεμία...

δεν θα έχεις όμως επιδόσεις... Διαλέγεις και παίρνεις κάθε φορά..

Δημοσ.

Φίλε Βαγγέλη,δεν φταίει το τροφοδοτικό για την αυξημένη κατανάλωση(βέβαια μπορεί να έχει και αυτό κάποιο μερίδιο αν δεν έχει καλό efficiency)αλλά η κάρτα γραφικών.

Η μόνη λύση είναι η αλλαγή της με μια λιγότερο ενεργοβόρα.

Σωστός. Η gtx295 σε κατάσταση ηρεμίας καταναλώνει μόνη της 250w και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα.

Δημοσ.

Εαν υποθεσουμε οτι αποφασιζω να αλλαξω καρτα ποια θα προτεινατε.Εννοειται πως θα εψαχνα για καποια που να ειναι λιγοτερο απαιτητικη σε ρευμα αλλα να πλησιαζει σε αποδοση την τωρινη (gtx295).

Δημοσ.

Ποια κάρτα είχες παλιότερα και κατανάλωνε τόσο λιγότερα watt?

Οσον αφορά το ερώτημα σου μάλλον η Radeon 5870 είναι μια καλή επιλογή.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5870,2422-20.html

Πάντως σίγουρα αν θέλεις υπολογιστή για παιχνίδια θα πρέπει και να έχεις και χρήματα για να τον συντηρήσεις (βλέπε ΔΕΗ- καλό τροφοδοτικό - καλό σύστημα ψήξης).

Δημοσ.

Και ποσο να κοστιζει;

Πάρε ένα PS3 ο υπολογιστής δεν είναι για παιχνίδια αλλά για άλλη δουλεια(γνώμη μου)

Δημοσ.

vagelis81 μια κάρτα που είναι παραπλήσια σε επιδόσεις με την gtx295 αλλά αρκετά λιγότερο ενεργοβόρα είναι αυτή http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=6950+2gb αλλά προτού προχωρήσεις σε οποιεσδήποτε αλλάγες πες μας από τι αποτελείτε το σύστημά σου αναλυτικά.

Δημοσ.

Πάρε ένα PS3 ο υπολογιστής δεν είναι για παιχνίδια αλλά για άλλη δουλεια(γνώμη μου)

Μην αφορίζεις.

Ο υπολογιστής είναι και για games, αλλά υποθέτω πως ο φίλος τον έχει και για κατεβαστήρι, οπότε θα είναι ανοιχτός πολλές ώρες την ημέρα (μήπως και 24/7..; )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...