Προς το περιεχόμενο

.aspx


blind_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μου έχει ανατεθεί η συντήρηση ενός σαι τ .aspx. το πρόβλημα είναι ότι έχω εμπειρία μόνο σε άπλα σαιτ .html όποτε έχω κάποιες απορίες

 

α)τα .aspx μπορείς να τα κάνεις update με απλούς html editors όπως dreamweaver κτλ?

β)άρχισα ήδη την μελέτη από το http://www.w3schools.com/asp/asp_intro.asp . άλλα έχω μπερδευτεί με την διάφορα asp kai asp.net

γ) κάνα κάλο βιβλίο πού να συνδυάζει asp και scripting για δημιουργία σαιτ?

 

ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει σίγουρα να δώσεις λίγες πληροφορίες.Τι version asp είναι?Κλασικό asp ή asp .net. Τα aspx αρχεία τα πειράζεις με οποιοδήποτε editor απλά τα aspx αρχεία μπορούν να έχουν και server side κώδικα (vb ή c#).Επίσης υπάρχει η περίπτωση ο κώδικας να είναι σε διαφορετικό αρχείο οπότε θα έχεις ενα default.aspx -> html και ένα default.aspx.cs (κωδικας c#) ή ένα default.aspx.vb(κώδικας vb)

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πιο πολύ.

 

Ενα πολύ καλό site με πολλά Video tutorials είναι αυτό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασε το Visual Web Developer Express 2010. Το κατεβάζεις δωρεάν. Με αυτό φτιάχνεις web applications, των οποίων οι σελίδες έχουν κατάληξη .aspx. Μην μπερδεύεις την asp (classic asp, όπως αναφέρεται πλέον) με την asp.net. Είναι αρκετά διαφορετικές σαν τεχνολογίες.

 

Το site που προτείνει ο leukonas είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις,

 

Έχεις αναπτύξει ποτέ δυναμικά site με asp, php;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@leukonas

σε ευχαριστώ για το λινκ. είμαι αρχάριος ως προς asp Οπότε φαντάζομαι θα βοηθήσει. δυστυχώς προς το παρών δεν ξέρω περισσότερες λεπτομερείς.απλά ήθελα να είμαι κάπως προετοιμασμενος

 

@_tasos

όχι δεν έχω αναπτύξει ποτέ asp h php, μόνο την 'μουφα' html. χίλια ευχαριστώ για το πρόγραμμα,είναι μια καλή αρχή. ποια η διάφορα asp/aspx με την asp.net?

 

επίσης το συκεκριμενο είναι κατάλληλο για μένα ( όχι φυσικά ότι πιστεύω ότι θα τα μάθω σε 1 μέρα ):

 

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=108051630

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=108073585

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι σελίδες που είναι .aspx είναι γραμμένες σε asp.net. Οι σελίδες που είναι .asp είναι γραμμένες σε asp. Η asp έχει πρακτικά πεθάνει, αφού πλέον δεν αναπτύσσεται σαν πλατφόρμα. Ο αντικαταστάτης είναι η asp.net, αλλά η asp.net έχει μία εντελώς διαφορετική λογική οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι συνέχεια της. Οπότε το 1ο βιβλίο που μας δείχνεις δεν σου κάνει.

 

Όταν γράφεις asp.net, χρησιμοποιείς το .NET framework στον κώδικά σου. Μπορείς να γράψεις σε VB ή C#. Έχει υιοθετήσει μία διαφορετική λογική από αυτή που έχει η php (και είχε η asp). Μία σελίδα πρακτικά αποτελείται από δύο σημεία. Το ένα είναι το .aspx αρχείο όπου εκεί βρίσκεται η html σου, μαζί με το asp.net markup. Το δεύτερο είναι το .aspx.vb (αν γράψεις vb, ή .aspx.cs αν γράψεις C#) και εκεί είναι ο κώδικας που θα γράψεις. Π.χ. αν ένας χρήστης κάνει κλικ σε ένα κουμπί, ποιος κώδικας θα εκτελεστεί.

 

Αν έχεις μία σχετική άνεση με τα αγγλικά μπες στο http://www.asp.net/ και ξεκίνα με tutorial videos. Νομίζω πως είναι αρκετά καλός τρόπος για να αρχίσεις να μαθαίνεις. Για κάποιο βιβλίο δεν έχω να σου προτείνω κάτι.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία σελίδα πρακτικά αποτελείται από δύο σημεία. Το ένα είναι το .aspx αρχείο όπου εκεί βρίσκεται η html σου, μαζί με το asp.net markup. Το δεύτερο είναι το .aspx.vb (αν γράψεις vb, ή .aspx.cs αν γράψεις C#) και εκεί είναι ο κώδικας που θα γράψεις. Π.χ. αν ένας χρήστης κάνει κλικ σε ένα κουμπί, ποιος κώδικας θα εκτελεστεί.

 

 

Φιλικά, αυτό δεν ισχύει.Μπορεί να γράψεις κώδικα asp(vb ή c#) μέσα στο ίδιο αρχείο (στο .aspx).Απλά συνήθως αποφεύγετε η λύση αυτή γιατί είναι δραχμοσυντήρητη.Βέβαια από την άλλη πλέον πολλοί αποφεύγουν να γράφουν τον κώδικα και στο c# file και ακολουθούν άλλες τεχνικές.

 

Όσο για τα βιβλία εγώ θα πρότεινα να μην ξεκινήσεις με βιβλίο.Κατέβασε το visual studio express και ξεκινώντας με τα video tutorials στο asp.net πιστεύω ότι είσαι καλυμμένος. Από κει και πέρα υπάρχει και το msdn καθώς επίσης και το codeproject στα οποία μπορείς να βρεις άπειρες αναλύσεις επί των θεμάτων που θα σε απασχολήσουν.Επίσης υπάρχει και το techdays.gr καθώς επίσης και το dotnetzone.gr όπου μπορείς να πάρεις πολύ βοήθεια.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλικά, αυτό δεν ισχύει.Μπορεί να γράψεις κώδικα asp(vb ή c#) μέσα στο ίδιο αρχείο (στο .aspx).Απλά συνήθως αποφεύγετε η λύση αυτή γιατί είναι δραχμοσυντήρητη.

Εφόσον αυτό που θα γράψεις στο .aspx αρχείο είναι VB ή C# τότε δεν είναι asp, είναι asp.net. Πάντως, έχεις δίκιο στο ότι μπορείς να έχεις inline κώδικα μέσα στα .aspx αρχεία (όχι όμως asp), αλλά δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην asp.net, για αυτό και δεν το ανέφερα.

 

Και βγαίνοντας λιιίγο offtopic,

Βέβαια από την άλλη πλέον πολλοί αποφεύγουν να γράφουν τον κώδικα και στο c# file και ακολουθούν άλλες τεχνικές.

 

Χμμ, ενδιαφέρον αλλά μου κάνει λίγο εντύπωση. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να αποφύγω να γράψω κώδικα στο code behind. Σε ποιες τεχνικές αναφέρεσαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μπορείς ναι αλλα προσωπικά δεν θα το συνιστούσα. Γενικά edit μπορείς να κάνεις με οπουδήποτε text editor εφόσον είναι απλό κείμενο τα aspx αρχεία. Απλά θέλεις και debugger για να κάνεις έλεγχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...