Προς το περιεχόμενο

SEAGATE , 1TB, πως ανοιγει,δενεχει βιδες!

roula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας!

εχω εναν εξωτερικο σκληρο seagate, 1tb....ο οποιος ¨επεσε¨ απο το τραπεζακι του σαλονιου. απο εκεινη την στιγμη δεν λειτουργει όπως θα έπρεπε. όταν ειναι στο ρευμα δουλευει κανοντας ¨τικ-τακ¨ για λιγο και μετα σταματατει να παιρνει ρευμα και σταματαει ο ήχος με αποτελεσμα ενω ειναι συνδεδεμενος στην θυρα usb του υπολογιστή να μην αναγνωριζεται ως συσκευη και να μην μπορω να κανω τιποτα! και η λυση ειναι να το δει τεχνικος ...οκ! αλλα μηπως μπορω με καποιον τροπο να ανοιξω τον σκληρο και ναδω μηπως εχει μετακινηθει απλα ¨κατι¨εκει μεσα!!!

το κουτι του σκληρου δεν εχει βιδες πουθενα!!!πως ανοιγει??

ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Αν εχεις εγγυηση, μην το πας καν σε τεχνικο, και μην προσπαθησεις να τον ανοιξεις.

Γιατι ετσι χανεται η εγγυηση.

Το πας απευθειας εκει που τον αγορασες.

Δημοσ.

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου , αλλα imho αμα κανει τακ τακ εχει καει , το ιδιο ειχα παθει κι εγω.. Και δεν καλυπτει η εγγυηση τετοια ζημια.. Για τσεκαρε το ομως...

Δημοσ.

Αυτό το τικ-τακ πιθανότατα οφείλεται σε βλάβη της κεφαλής του δίσκου..Δες τι μπορείς να κάνεις με την εγγύηση!

Δημοσ.

Ξεχνάς τα δεδομένα σου κατά 99,999% (εκτός αν θες να πληρώσεις κανά 1000€).

Δεν κερδίζεις και δεν καταφέρνεις απολύτως τίποτα ανοίγοντάς τον.

Δεν τον αγγίζεις και τον επιστρέφεις προς κάλυψη εγγύησης αναφέροντας όπως ακριβώς στο λέω: "τον σύνδεσα στο PC και ξαφνικά άρχισε να κάνει τικ-τακ και δεν τον αναγνωρίζει" και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από αυτό.

Αν στον αντικαταστήσουν λες 1000 ευχαριστώ και φεύγεις.

Αν όχι δε λες τίποτα διότι είναι δικό σου φταίξιμο, τον κρατάς για σουβενίρ.

Κι άλλη φορά να τον κολλάς στο τραπεζάκι με σελοτέιπ ή να τον αφήνεις κάτω στο πάτωμα.

Δημοσ.

^ ...θέλω να δω την ημέρα που θα πάιξει thread, "...είχα τον δίσκο στο πάτωμα, και ξαφνικά έφυγε και καρφώθηκε στο ταβάνι..."

Ρούλα, πάνω-κάτω αυτά που σου είπε ο ΠΙΣΙ-Χάροντας σε παίρνει μόνο να κάνεις.

(Το να τον ανοίξεις, "για να δεις αν έχει φύγει κάτι", θα είναι λίγο έως πολύ, ατελέσφορο. ΕΧΕΙ μία βάση αυτό, αλλά μπαίνεις σε διαδικασίες κι ιστορίες, στις οποίες καλύτερα ΜΗΝ δοκιμάσεις να μπεις, αφ' ενός διότι γενικώς δεν παίζει το "ξεκούμπωμα τινός εξαρτήματος", αφ' ετέρου διακινδυνεύεις κατά την προσπάθεια ανοίγματος ν' αφήσεις σημάδια, τα οποία θα ακυρώσουν την πιθανή σου εγγύηση αντικατάστασης. Μιας και, βίδες, υπάρχουν, αλλά είναι λίγο τρεχαγυρευόπουλος συνήθως το να τις "ανακαλύψει" κανείς, σε θήκη "εξωτερικού δίσκου", και το άνοιγμα παίζει ν' αφήσει ίχνη. Αν βέβαια είχες απολύτως αναντικατάστατα αρχεία εντός, είναι ένας λόγος για να μπεις σε μανουριστικές διαδικασίες που λέγαμε, με χαμηλότατες πιθανότητες επιτυχίας -από τη στιγμή που υπήρξε ΠΤΩΣΗ- αναφορικά με την ανάκτηση αρχείων. Οπότε σκέψου κι αποφάσισε, αν αξίζει τον κόπο, την πιθανή ακύρωση της πιθανής εγγύησης αντικατάστασης.

Ούτε καν σε "τεχνικό", κατά την άποψή μου -πάντα σχετικά με τα δεδομένα της περίπτωσης που μας ανέφερες- αξίζει ν' απευθυνθείς.

Τέλος, αν δεν έχεις εγγύηση/δεν σε νοιάζει, και ψήνεσαι να δοκιμάσεις άνοιγμα της θήκης, για να τον μεταφέρεις κατόπιν σε "σταθερό υπολογιστή", συνδέοντάς τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ε, να σου δώσουμε οδηγίες. Προκαταβολικά όμως επαναλαμβάνω -και εγώ- πως οι πιθανότητες να βγάλεις κάτι απ' τη διαδικασία, είναι λίγο λιγότερο ψηλές από τον Νίκο Ρίζο.

Δημοσ.

Oι βιδες ειναι κατω απο τα αυτοκολλητα τα οποια αν αφαιρεσεις χανεις εγγυηση. Αν ειναι εντος εγγυησης κατα 90% θα στον αντικαταστησουν. δενχρειαζεται φυσικα να πεις οτι επεσε κατω. Μονος σου δεν υπαρχει καμια περιπτωση να τον φτιαξεις. αν εχεις πολυ σημαντικα δεδομενα μπορουν με πολυ μεγαλη προσοχει να αφαιρεθουν οι εσωτερικοι μαγνητικοι δισκοι και να μπουν σε ενα ομοιο. αλλα και παλι δε μπορεις να το κανεις μονος σου

Δημοσ.

Δεν ειμαι και σιγουρος αλλα εκτος απο την εγγυηση που θα χασεις, οι σκληροι δισκοι ειναι κλεισμενοι αεροστεγος και αμα ανοιξουν ακουμπανε τα "δοντακια" και σπανε...(εννοω εκεινο που μολις ανοιγεις τον δισκο μοιαζει με pick-up) :-D :-D :rolleyes:

Δημοσ.

Εννοούσε να ανοίξει τη θήκη του δίσκου, όχι το δίσκο.

Αλλά ενιγουέι, πιστεύω να έχετε προσέξει πως πάνε πάνω 10 ημέρες που ρώτησε και δεν έχει ξανασχοληθεί... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...