Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με μικροφωνο.

nicolay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω ενα προβλημα με το μικροφωνο μου.

Συγκεκριμενα ειναι το μικροφωνο απο το headset "Fatal1ty".

Καθε φορα που κανω επανακινηση η ανοιγω το pc, το μικροφωνο δεν δουλευει δηλαδη η φωνη μου δεν ακουγεται καθολου και αντι αυτης λιγα παρασιτα ωρες ωρες.

Για να το κανω να δουλεψει πρεπει καθε φορα που ανοιγω το pc να το αποσυνδεω και να το ξανασυνδεω στην motherboard. (η μητρικη μου ειναι η GA-X58A-UD3R της Gigabyte).

Εχει κανεις την παραμικρη ιδεα για το ποιο ειναι το προβλημα;

Δημοσ.

Μήπως καμία φορά όταν είχες συνδεμένα τα ακουστικά στις εισόδους της μονάδας σου, κατά λάθος τα τράβηξες;

Έχεις εγκαταστήμένους τους drivers την κάρτας ήχου; Σε τι λειτουργικό δουλεύεις; Οι ρυθμίσεις από τον Πίνακα Ελέγχου - Υλικό και Ήχος, τις έχεις βάλει για εγγραφή να έχουν το μικρόφωνο σου;

Παίζει το μικρόφωνο σου στα ακουστικά σου να έχει κουμπί Ο - | για να το ενεργοποιείς.

Δημοσ.

Ναι ειναι εγγατεστημενοι οι drivers,windows 7 εχω.

Εχει κουμπι On/Off το μικροφωνο αλλα το εχω στο on συνεχεια.

Δεν ειναι μια φορα π το κανει.

Καθε φορα π ανοιγω τον υπολογιστη πρεπει να ξεσυνδεω και να ξανασυνδεω το μικροφωνο στην καρτα ηχου για να δουλεψει.(η καρτα ηχου ειναι onboard)

Υπαρχει πιθανοτητα επειδη τα ακουστικα ειναι παλια να υπαρχει καποιο προβλημα στο κουμπι on/off και να ειναι κολλημενο εσωτερικα στο off την ωρα π ανοιγει το pc;

Δημοσ.

Κοίτα τις ρυθμίσεις ήχου στο μενού Υλικό Ήχος από το Πίνακα Ελέγχου. Στο τομένα Εγγραφή θα πρέπει να έχεις όπως και στην εικόνα, επιλογή Είσοδος γραμμής. Κάνε δεξί κλίκ και όρισε την ως προεπιλογή για συσκευασία επικοινωνίας. Επίσης πήγαινε στον μενού του οδηγούς της κάτρας ήχου (Realtek, όποιον έχεις) και στον τομέα μικρόφωνο μεγάλωσε την ένταση εγγραφής.

Αν δεν μπορείς ακούσεις τότε θα πρέπει τα ακουστικά να είναι γειωμένα και γι' αυτό θα θέλουν βγάλε-βάλε για να δουλεύψουν.

soundu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς ακούσεις τότε θα πρέπει τα ακουστικά να είναι γειωμένα και γι' αυτό θα θέλουν βγάλε-βάλε για να δουλεύψουν.

μου βγαζει την επιλογη line in ως εκτως συνδεσης

2ur6scj.jpg

ΥΓ: τι εννοεις γειωμενα; Επειδη ειμαι λιγο ασχετος στο θεμα.

Δημοσ.

Όλες οι ηλεκτρικές συσκτεύες έχουν καλώδια για την μεταφορά ρεύματος και των ηλετρικών σημάτων, όπου στην περίπωτωση σου με τα ακουστικά, μεταφράζεται σε ήχους με την βοήθεια των μικρών μαγνητών (κάθε ηχεία είναι περιλαμβάνει μαγνήτη).

Όταν πολλές φορές τα καλώδια τα μαζεύουμε, δηλαδή, τα κάνουμε "κουλούρα", χαλάνε τα εσωτερικά καλώδια τα σωτρώματα προστασίας τους για να μην έρχονται σε επαφή με τ' άλλα. Όταν τα στρώματα αυτά, από την πολλή κακομεταχείρηση και χρόνο φθαρθούν, υπάρχει γείωση του ρεύματος όπου τα προστάτευε, βραχυκυκλώνονται μεταξύ τους και το ρεύμα "μπερδεύεται" και δεν μπορεί φτάσει ολόκληρο στο προορισμό τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια του σήματος και παράσιτα.

Τώρα πήγαινε στον Πίνακα ελέγχου - Υλικό και Ήχος - Ήχος και στον τομέα Εγγραφή κάνε δεξί κλικ στην Είσοδο Γραμμής και ρύθμισε τις παραμέτρους με όπως στις παρακάτω εικόνες. Όταν τελειώσεις κάνε επανεκκίνηση για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Αν δεν μπορείς να κάνεις δεξί κλικ στην Είσοδο Γραμμής, βάλε-βγάλε τα ακουστικά από τη θύρα και κάνε επανεκκίνηση.

164236241.jpg

255368314.jpg

334660915.jpg

490107840.jpg

554568300.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω παρόμοιο πρόβλημα..

Έχω κάνει Format και έβαλα Windows 7 64bit σε HP Pavilion dv6181ea. Ενώ παλιότερα με τα 32bit όποτε έκανα format δεν χρειάζονταν driver για το μικρόφωνο, τώρα δεν το αναγνωρίζει, ούτε το ενσωματωμένο ούτε το εξωτερικό (συνδεδεμένο με jack 3.5).. Έχω κατεβάσει drivers από την HP και από πολλές άλλες σελίδες, όπως και driver scaners, αλλά τίποτα.

EDIT: Γύρισα στα 32 bit και όλα οκ..

Mic.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...