Giannis768 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Γειά σας , καταρχήν πολλά μπράβο για τη δουλειά που κάνετε και τη βοήθεια που δίνετε σε πολλούς. Στο ψητό τώρα. Λοιπόν το σύστημα που έχω είναι Intel Pentium Dual [email protected] ,2,0GB ram, ATI Radeon 2600 pro,350αρι τροφοδοτικό,ConRoeXFire-eSATA2 μητρική,windows 7 ultimate. To ξέρω ψηλοαρχαίο αλλά το χρησιμοποιώ μόνο για σερφάρισμα στο ιντερνετ,και παρακολούθηση ταινιών συνδεδεμένο στην τηλεόραση μου(lg pk550)μέσω hdmi to dvi καλώδίου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα όταν έβλεπα ταινίες σε φορμάτ avi αλλά από τη στιγμή που αναβαθμίστηκα με 24 ταχύτητα άρχισα να κατεβάζω ματρόσκες και εκεί άρχισα να έχω κάποια προβληματάκια. Συγκεκριμένα όταν προσπαθώ να δω mkv αρχείο με το media player clasic το οποίο μου βγάζει την καλύτερη ανάλυση και ποιότητα εικόνας και σε full screen μου κλείνει ο υπολογιστής μέσα σε 5 λεπτά. Όταν το ίδιο αρχείο το ανοίξω με το vlc player μου το παίζει κανονικά αλλά με μάυρες μπάρες και σε χειρότερη εικόνα και χαμηλότερη ανάλυση. Το πρόβλημα με τις ματροσκες στο media player clasic το έχω αν το αρχείο είναι πάνω από 8giga.Αν είναι αρχείο γύρω στα 4giga το παίζει κανονικά. Προσπάθησα να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις αλλά δεν έγινε τίποτα. Επίσης έχω περάσει και τους καινουργιους drivers της ATI. Tι νομίζεται να φταίει? Η κάρτα γραφικών,το τροφοδοτικό,ο επεξεργαστής ή όλο το κόλπο. Δεν θέλω να προβώ σε ολική αναβάθμιση ακόμα και αυτό λέω μήπως φταίει κάτι μεμονωμένο. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από το σύστημα όπως είπα και παραπάνω. Παρακαλώ τα φώτα σας.
probe Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Κλείνει ο υπολογιστής τι εννοείς ακριβώς; Από θερμοκρασίες πως πας; Κοίτα πρώτα αυτό. Αν έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε. Με τα high definition δουλεύει ψηλότερα το σύστημά σου και μπορεί να φταίει αυτό. Εικασία βέβαια.
Giannis768 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Κλείνει ο υπολογιστής τι εννοείς ακριβώς; Από θερμοκρασίες πως πας; Κοίτα πρώτα αυτό. Αν έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε. Με τα high definition δουλεύει ψηλότερα το σύστημά σου και μπορεί να φταίει αυτό. Εικασία βέβαια. Γειά σου φίλε μου. Αυτή τη στιγμή έχω βάλει μια ματρόσκα(9giga). Παίζε με mpclassic, θερμοκρασία 45C αλλά στην τηλεόραση δεν μου το ανοίγει full screen.Μου το παίζει σε παράθυρο.Μόλις προσπαθώ να το ανοίξω σε full screen παγώνει η εικόνα στην τηλεόραση. Όταν λέω κλείνει ο υπολογιστής εννοώ κάνει shut down ή κάνει restart κάποιες φορές. Δυστυχώς δεν έχω άλλο τροφοδοτικό. Γειά σου φίλε μου. Αυτή τη στιγμή έχω βάλει μια ματρόσκα(9giga). Παίζε με mpclassic, θερμοκρασία 45C αλλά στην τηλεόραση δεν μου το ανοίγει full screen.Μου το παίζει σε παράθυρο.Μόλις προσπαθώ να το ανοίξω σε full screen παγώνει η εικόνα στην τηλεόραση. Όταν λέω κλείνει ο υπολογιστής εννοώ κάνει shut down ή κάνει restart κάποιες φορές. Δυστυχώς δεν έχω άλλο τροφοδοτικό. Τώρα με το vlc μου το παίζει κανονικά(λίγα παγωματάκια) ,αλλά με μαύρες μπάρες.Απλώς το media player classic se matroskes έχει πολύ καλύτερη εικόνα και μου γεμίζει και την οθόνη.Σαν να μην μπορεί να το σηκώσει το σύστημα.Τι φταίει όμως?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μήπως να δοκίμαζες hardware acceleration με τον media player classic; Δες εδώ:Link Δεν μπορώ να θυμηθώ αν η κάρτα γραφικών σου υποστηρίζει dxva.
Giannis768 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Να σε καλά ,θα το τσεκάρω. Λοιπόν καταρχήν η καρτούλα δεν υποστηρίζει DXVA. Απεγκατέστησα το mpclassic εγκατέστησα μια καινούργια από το http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/ ,ακολούθησα τις οδηγίες,στην αρχή δεν μου έπαιζε καθόλου ματρόσκα,άλλαξα τις ρυθμίσεις σε αρχικές,ξαναεγκατέστησα το K-Lite codek και τώρα μου παιζει μία ματρόσκα και 10 λεπτά και δεν μου έχει κάνει τίποτα. στην αρχή είχα βάλει τα ffdshow αλλά δεν δούλευε τίποτα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Ευχαριστώ και πάλι. Όποια άλλη συμβουλή καλοδεχούμενη.
kentasg Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δοκιμασε και το KMplayer, αυτό χρησιμοποιούσα εγώ για αναπαραγωγή mkv όταν είχα laptop και ήταν με το μόνο που δεν είχα κολλήματα. Φυσικά πολλά έχουν αλλάξει από τότε... (πάνε τρια χρόνια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.