Loca87 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Παιδια εχει κανεις καμια αποψη για βαση με ανεμιστήρα ? Καμια δοκιμασμενη λυση ?Μιας και σκεφτομαι να παρω μια.. Να υποθεσω οτι η enermax aeolous ειναι μονοδρομος?Την εχει δοκιμασει κανενας? Εχω σταμπαρει και αυτες με λιγοτερα χρηματα.. Xilence ,HAMA ,MANHATTAN, CANYON η κανιον καλη μου φενετε.. Εχει κανεις καποια απο αυτες ή καποια αλλη να προτινει? Ευχαριστω..
Pooky(1) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 AEOLUS και τίποτε άλλο. Μοναδικό "μείον" ότι δεν βγάζει έξτρα USB, απλά έχει είσοδο για το ρεύμα και σου τρώει μια USB θύρα, κατά τα άλλα αθόρυβη, εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής και καλύπτει όλη τη βάση του φορητού με τον τεράστιο 200άρη ανεμιστήρα της, στο Dell Inspiron 15R μου κάνει παπάδες και δεν την έχω βάλει ποτέ σε γρήγορη ταχύτητα. Είναι η τρίτη βάση που παίρνω οι δύο προηγούμενες έκαναν τη μισή δουλειά και μου έσπαγαν τα "απαυτά" με το συνεχές θόρυβο των ανεμιστήρων τους. Πολλές φορές το φτηνό είναι ακριβότερο, οπότε προτίμησα να πάρω κάτι ακριβό μια και καλή να μου μείνει και να μη κλαίω τα λεφτά μου.
Loca87 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Και εγω dell isnpirion εχω τον αλουμινένιο..! Mπορεις να μου πεις ενδεικτικa μερικες μετρήσεις με και χωρις και στην γρηγορη ταχυτητα..Ακουγετε στο γρήγορο? Κυριως σε idle μιας και τωρα οταν χτυπαω 50αρη (σε ιντερνετ ταινιες κλπ) αρχιζει βαραει ο ανεμιστήρας για κανα 5λεπτο και ειναι εκνευριστικο.. ΕπισηΣ αν το εχεις στο κρεβατι πανω βλεπεις διαφορες?
gRegor86 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Επειδη ψαχνω και εγω για βαση ενας φιλος μου προτινε αυτη..Αν και δεν την βλεπω πουθενα ελλαδα αυτη την στιγμη..
ektor7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Επειδη ψαχνω και εγω για βαση ενας φιλος μου προτινε αυτη..Αν και δεν την βλεπω πουθενα ελλαδα αυτη την στιγμη.. Δε θα το συνιστουσα,ιδιαιτερα για ενα λαπτοπ με ψηλες θερμοκρασιες. Εχει αρκετα χαμηλες στροφες και μικρο fan,αλλα ειναι πολυ βολικο γιατι δε μαζευει ευκολα σκονες και ειναι ιδανικο,για το κρεβατι ή να το εχεις στα ποδια σου! Σε 17αρι εφαρμοζει τελεια.Και ειναι και αρκετα ελαφρι!
Pooky(1) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Και εγω dell isnpirion εχω τον αλουμινένιο..! Mπορεις να μου πεις ενδεικτικa μερικες μετρήσεις με και χωρις και στην γρηγορη ταχυτητα..Ακουγετε στο γρήγορο? Κυριως σε idle μιας και τωρα οταν χτυπαω 50αρη (σε ιντερνετ ταινιες κλπ) αρχιζει βαραει ο ανεμιστήρας για κανα 5λεπτο και ειναι εκνευριστικο.. ΕπισηΣ αν το εχεις στο κρεβατι πανω βλεπεις διαφορες? Λοιπόν έχουμε και λέμε: Με την βάση είναι -5 βαθμοί σε δίσκο χαλαρά, εκεί που με πειράζει δηλαδή. Από επεξεργαστή και κάρτα γραφικών σε idle η διαφορά είναι επίσης 5 βαθμοί μείον, αλλά σε gaming η διαφορά μειώνεται στους 3 βαθμούς. Όλα αυτά στη χαμηλή ταχύτητα. Στη γρήγορη την έχω δοκιμάσει μόνο υπό συνθήκες λιωσίματος κάπου 8 ώρες συνέχεια (ναι κάνω κάτι τέτοια παρά την ηλικία που έχει περάσει τα 40!!!!!! μια και παραμένω gamer πάνω από όλα ) σε online FPS σε τοπικό LAN με τη γυναίκα μου, ο δίσκος ήταν σαν να ήμουν σε idle, και ο επεξεργαστής έφτασε μέχρι 68 βαθμούς με τη κάρτα να χτυπάει 77. Οι μετρήσεις με το HWmonitor. Από θόρυβο, στη χαμηλή ταχύτητα δεν ακούς το παραμικρό, μάλιστα στη μεγάλη πρέπει να βάλεις το αυτί σου κολλητά στο μηχάνημα για να τη καταλάβεις. Πάντα σχεδόν μετά το παιχνίδι τη ξεχνάω στο γρήγορο και δεν το παίρνω χαμπάρι. Τη βάση την έχω από το Alienware m15x που είχα πριν 3 μήνες, αλλά το μηχάνημα το πούλησα γιατί δεν μπορώ να ανεχτώ άλλο το θόρυβο (εξ'ου και η αγορά του Inspiron 15R το οποίο από πλευράς θορύβου είναι μεγάλο αλάνι!!!! ) . Πλέον το gaming rig μου κάνει διακοπές διαρκείας γιατί εκτός από FPS που χαλάει ο κόσμος δεν ήταν δυνατόν να παίξεις τίποτε άλλο από το θόρυβο που κάνουν συνολικά 10 ανεμιστήρες, χωρίς το stock ανεμιστήρι της 5870 που σου παίρνει τα αυτιά........ Σε κρεβάτι και τέτοια έχω το iPod touch για να χαζεύω, το Inspiron δεν το μετακινώ από τη τραπεζαρία καθόλου.
Loca87 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 εξ'ου και η αγορά του Inspiron 15R το οποίο από πλευράς θορύβου είναι μεγάλο αλάνι!!!! Καταρχην ευχαριστω για την ολοκληρομενη απαντηση σου.. απορω λιγο για τον θορυβο που λες μιας και ο δικος μου inspirion αν και αλλουμινενιος τις θερμοκρασιες τις τσιμπαει λιγο..Εχει πανω του των ι3-370Μ και 5650.. Ειναι δυνατον να εχω 52 βαθμους μονο με σερφαρισμα?Βασικα οταν σερφερω και φτανω 53 βαθμους δεν ακουγετε τιποτα απο το laptop σαν να μην δουλεευει καν ο ανεμηστηρας ειναι δυνατον να το εχουν ετσι ρυθμιζμενο?Επειτα οταν φτανω 52 53 ανοιγει το φουρφουρι οχι στο max του αλλα ειναι αντιλιπτος για κανα 3 λεπτο ωσπου να φτασει στους 44-45 σταματαει και μετα ξανα αθορυβο μεχρι τους 53(αλλα 3 λεπτα) και ου το καθεξης..Ολα αυτα σε σχεδον idle καταστασεις.. Σε gaming καταστασεις ο ανεμηστηρας δεν κλεινει ποτε και απο θορυβο ειναι αρκετα δυνατοτερος απο πριν..Με τις θερμοκρασιες να φτανουν 65 σε cpu και αλλα τοσα σε 5650..Αλλα με τον ανεμηστηρα συνεχως on σε πολλες στροφες απο οτι καταλαβενω.. Απο οτι διαβασα και σε αλλα threads τo bios >07 ειχε προβλημα διαχειρισης των fans αλλα εγω εχω το 07..
Pooky(1) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Κοίτα, από το laptop που είχα πριν και από όλα όσα έχουν περάσει από τα χέρια μου, μόνο το MSI Wind ήταν πιο αθόρυβο. Είναι απόλυτα λογικό να συμπεριφέρεται έτσι ο ανεμιστήρας, μη τρελαίνεσαι!!! Ένα tip: Πας στο εικονίδιο της μπαταρίας και επιλέγεις "περισσότερες επιλογές παροχής ενέργειας" έπειτα βάζεις το "εξοικονόμηση ενέργειας" πλάνο και όσο σερφάρεις ή ακούς μουσική, ή κατεβάζεις το φορητό ρίχνει ρολόγια και συχνότητες ειδικά στη κάρτα γραφικών. Αν πας για να παίξεις επιλέγεις "υψηλές επιδόσεις". Όσο για τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, μιλάμε για φορητό, 50 βαθμοί είναι παγωμένος!!!! Που να δεις κάτι Acer ή Turbo-X που φτάνουν, μην κρίνεις ποτέ ένα φορητό με κριτήρια σταθερού υπολογιστή. Τα ίδια είχα πάθει όταν πήρα πριν 5 χρόνια το πρώτο μου φορητό, είχα δει 48 βαθμούς στον επεξεργαστή και με έλουσε κρύος ιδρώτας. Αυτό το φορητό λειτουργεί σαν κατεβαστήρι και δεν κλείνει ποτέ ακόμα και σήμερα να καταλάβεις, τίποτε δεν έχει πάθει!!!!!
KRIKON Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Φιλε pooky καπου εχω διαβασει οτι η aeolus για να αποδώσει τα μεγιστα πρεπει να βαλεις 4 τσοχακια κατα μηκος της βασης sto πισω μερος της..Καλο θα ηταν να ειναι λιγο πιο ψηλα απο οτι 1 τσοχακι μονο του οποτε 2-3 τσοχακια το ενα πανω σωστε να σηκωθει λιγο το laptop..Αν εχεις και δεν βαριεσαι δοκίμασε αυτη την μικρη moda το να μας πεις αν δεις διαφορες.. Οσο για βασεις καλα λογια εχω ακουσει για τις zalman nc2000 και 3000
Pooky(1) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Καμία σχέση! Ο ανεμιστήρας της έχει αρκετό ύψος από την επιφάνεια που είναι τοποθετημένη και το φορητό κάθεται ψηλά! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο μια και παίρνει άνετα όσο αέρα χρειάζεται χωρίς ο ανεμιστήρας να ξεμένει από αέρα και ποτέ δεν ζορίζεται! Αν την ανασηκώσεις με πρόσθετα ποδαράκια παύει να είναι εργονομική και δεν βολεύει καθόλου στην χρήση του υπολογιστή. Είναι από τις ακριβότερες βάσεις που κυκλοφορούν αλλά η ποιότητά της είναι άπιαστη. Το παλιό μου φορητό - κατεβαστήρι είναι πάνω σε μια Coolermaster με τη μισή τιμή και ο ανεμιστήρας της ακούγεται ακόμα και με τις στροφές στο μίνιμουμ, αν τις βάλεις δίπλα - δίπλα νομίζεις ότι συγκρίσεις τούρκικο κάρο με Πορσικό. Βέβαια για ένα Fujitsu 5ετίας πολύ είναι και αυτή η βάση εδώ που τα λέμε........
KRIKON Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Εδω μαλλον το ειχα πρωτοδιαβασει και μετα σε κατι αλλες αποψεις.. Δεν εχω δουλεψει την βαση οποτε δεν ξερω.. Επισης καλα λογια ακουγονται και για αυτην εχει και 4 θυρες usb και cable managament.. Αποψη μου ειναι οτι ναι μεν η aeolus ειναι αρκετα ποιοτικη (γιαυτο και ακριβη) αλλα πολλα τα 50 ευρω για να ριξει 3-4 βαθμους σε cpu ..
Pooky(1) Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 39 με 45 είναι 6 ευρώ διαφορά. Η μία έχει 250άρη ανεμιστήρα, η άλλη 140. Δεν ξέρω, όπως θέλει κανείς, δεν την έχω δουλέψει αυτή που λες, αν χρειάζεσαι τις έξτρα USB θύρες φαίνεται καλή λύση. Πάντως για στιβαρή κατασκευή δεν μου γεμίζει το μάτι.......... Δες την από κοντά πριν αποφασίσεις.
KRIKON Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Aπλα αυτη με τον 14αρη φτανει στις 1400 στροφες αλλα κατα ποσο θα ειναι αθόρυβη δεν ξερω.. Απο οτι διβασα λιγο τωρα στο amazon καλα λογια λενε.. Παραξενο μου φενετε που για την aeolus δεν υπαρχουν πολλες γνωμες..
tarksis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 για την Logitech N700 τι λετε ?...την εχει κανεις ?...την παραλαμβανω σημερα
panos9553 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 για την Logitech N700 τι λετε ?...την εχει κανεις ?...την παραλαμβανω σημερα Απο οτι εχω ακουσει...πρακτικη ειναι με το μαξιλαρακι απο κατω,πολυ καλα ηχεια αλλα ο ανεμιστηρας ειναι αδυναμος..αλλα αφου την δοκιμασεις εσυ πες μας.. 39 με 45 είναι 6 ευρώ διαφορά. Η μία έχει 250άρη ανεμιστήρα, η άλλη 140. Δεν ξέρω, όπως θέλει κανείς, δεν την έχω δουλέψει αυτή που λες, αν χρειάζεσαι τις έξτρα USB θύρες φαίνεται καλή λύση. Πάντως για στιβαρή κατασκευή δεν μου γεμίζει το μάτι.......... Δες την από κοντά πριν αποφασίσεις. Την coolermaster εχω..βεβαια την ειχα παρει πριν κανα 7μηνο απο moultirama 29 ευρω..περα απο τις θυρες που ειναι χρησιμες,ειναι πολυ καλη κατασκευη και ο ανεμιστηρας κανει πολυ καλη δουλεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.