Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις να κοπεί το επίδομα ανεργίας!

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαι άνεργος και πολύ θα ήθελα να δουλεύω για να παίρνω το επίδομα ανεργίας. Όμως τότε το επίδομα γίνεται μισθός, λιγότερος του κατώτατου μισθού, χωρίς ένσημα, άρα και χωρίς απόδειξη εμπειρίας. Ο άνεργος γίνεται δούλος, χωρίς δικαιώματα, ενώ και αυτοί που δουλεύουν θα χάσουν τις δουλειές τους από τους "φθηνούς" ανέργους, για να γίνουν και αυτοί με τη σειρά τους "φθηνοί" άνεργοι.

Μπ...δέλο θα γινόμασταν (μπορεί και να γίνουμε, τίποτα δεν αποκλείω...)

Δημοσ.

Καθε μηνα, για τους 5-6 αυτους μηνες που δουλευεις (ωστε να πιασεις τα μεροκαματα για να βγεις στο επιδομα), η αν εισαι με ημερομισθιο, τα ακριβως ιδια (100-125) αντιστοιχα ενσημα στο ικα. Οποτε ως υπαλληλος, αποδιδεις 400 ευρω το μηνα στο ικα επι 6 μηνες και μετα ζητας να τα παρεις πισω τους αλλους 6 μηνες. Ως εδω καλα. Παραλληλα ομως ζητας και τα ιδια χρηματα να στα κρατησει το κρατος ωστε να στα δωσε σε συνταξη (γιατι παλι οτι ειναι δικα σου θα πεις).

To ποσοστό εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο των εισφορών. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ . Μη μπλέκουμε το θέμα περισσότερο . Το μεγαλύτερο ποσοστό πάει για τις συντάξεις...

Δημοσ.

Ρε παίδες αν γίνεται να καταργηθούν κάποιες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων γιατί να μην καταργηθούν;;; Κάποιοι άνεργοι παραπάνω μεν, μικρότερες θυσίες για του υπόλοιπους δε

Και ναι ας πάει και κανένας πίσω στην πρωτογενή παραγωγή πόσο μάλλον ανειδίκευτα άτομα πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επιλέξει τον φυγόπονο δρόμο του δημοσίου. Ή νομίζετε πως από οικονομική άποψη είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στην πρωτογενή παραγωγή; Αμα είχαμε 20% μεγαλύτερη πρωτογενή παραγωγή δε θα είχαμε αυτά τα χάλια και το ποσοστό ανεργίας θα ήταν πολύ μικρότερο. Απο τα 4-5 άτομα πάντως στο χωριό μου που άφησαν τις δουλείες τους στην Αθήνα και ήρθαν πίσω για να το γυρίσουν στην τσοπανική δεν βλέπω κανέναν δυσαρεστημένο. Και υπόψιν και στον πρωτογενή κλάδο υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και αποδοτικά πόσο μάλλον αν εκμεταλλευτείς τα διάφορα προγράμματα και επίδοτήσεις

Κόροϊδεψτε ή ειρωνευτείτε μερικοί όσο γουστάρετε τώρα....

Δημοσ.

Ρε παίδες αν γίνεται να καταργηθούν κάποιες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων γιατί να μην καταργηθούν;;; Κάποιοι άνεργοι παραπάνω μεν, μικρότερες θυσίες για του υπόλοιπους δε

Και ναι ας πάει και κανένας πίσω στην πρωτογενή παραγωγή πόσο μάλλον ανειδίκευτα άτομα πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επιλέξει τον φυγόπονο δρόμο του δημοσίου. Ή νομίζετε πως από οικονομική άποψη είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στην πρωτογενή παραγωγή; Αμα είχαμε 20% μεγαλύτερη πρωτογενή παραγωγή δε θα είχαμε αυτά τα χάλια και το ποσοστό ανεργίας θα ήταν πολύ μικρότερο. Απο τα 4-5 άτομα πάντως στο χωριό μου που άφησαν τις δουλείες τους στην Αθήνα και ήρθαν πίσω για να το γυρίσουν στην τσοπανική δεν βλέπω κανέναν δυσαρεστημένο. Και υπόψιν και στον πρωτογενή κλάδο υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και αποδοτικά πόσο μάλλον αν εκμεταλλευτείς τα διάφορα προγράμματα και επίδοτήσεις

Κόροϊδεψτε ή ειρωνευτείτε μερικοί όσο γουστάρετε τώρα....

Αμ δεν έχουμε όλοι χωριά . Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου ήταν από Μικρά Ασία... Φαντάζομαι δε θα είμαι η μόνη που δεν έχει χωριό .

Δημοσ.

Αμ δεν έχουμε όλοι χωριά . Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου ήταν από Μικρά Ασία... Φαντάζομαι δε θα είμαι η μόνη που δεν έχει χωριό .

καλά ο καθένας βλέπει γύρω από το μικρόκοσμό του

Δημοσ.

Ούτε εγώ είπα να πάνε όλοι. Πολλοί όμως είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα και απλά δεν καταδέχονται τον "ξεπεσμό". Δεν είπα σε κανέναν να πάρει τα βουνά χωρίς να υπάρχει κάποιο υπόβαθρο
Δημοσ.

Ούτε εγώ είπα να πάνε όλοι. Αλλά πολλοί είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα αλλά δεν καταδέχονται τον "ξεπεσμό". Δεν είπα σε κανέναν να πάρει τα βουνά χωρίς να υπάρχει κάποιο υπόβαθρο

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όσοι πάρουν τα βουνά θα σωθούν;

επειδή κάποιοι γνωστοί σου γύρισαν στα χωριά και κατάφεραν να ορθοποδήσουν;

και εγώ έχω γνωστούς που πήγαν αθήνα και βρήκαν δουλειά. τι σημαίνει αυτό;

το καλό με την επαρχία είναι ότι μπορείς να ζήσεις με λιγότερα χρήματα.

Δημοσ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούμε ως κάτι εξωπραγματικό να πρέπει το κράτος να δίνει κάποιες παροχές . Τότε να σταματήσουμε να πληρώνουμε το 20 % των εισφορών που πάνε για συντάξεις ( ξέρουμε τι θα πάρουμε ... ) , να σταματήσουμε να πληρώνουμε εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ ( αφού θα κόψουν τα επιδόματα ) , να σταματήσουμε να πληρώνουμε υπέρ ΟΕΚ ( έχουν παγώσει τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ δάνεια ) κ.λ.π. Ε τι κόβουμε τις παροχές αλλά συνεχίζουμε να τα τσεπώνουμε ;

καλά ο καθένας βλέπει γύρω από το μικρόκοσμό του

Το ότι θεωρείται αυτονόητο ότι όλοι έχουμε καβάτζες και δεύτερα σπίτια κ.λ.π. κατακρίνω. Ένα παράδειγμα έφερα .

Δημοσ.

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όσοι πάρουν τα βουνά θα σωθούν;

επειδή κάποιοι γνωστοί σου γύρισαν στα χωριά και κατάφεραν να ορθοποδήσουν;

και εγώ έχω γνωστούς που πήγαν αθήνα και βρήκαν δουλειά. τι σημαίνει αυτό;

το καλό με την επαρχία είναι ότι μπορείς να ζήσεις με λιγότερα χρήματα.

Γιατί τα βουνά είναι η πηγή και στηρίζουν την οικονομία. Από τα βουνά κυρίως βγαίνουν τα λεφτά. Στην πόλη ανακυκλώνονται μέχρι να φύγουν προς τα έξω. Γιατί στα βουνά δε χρειάζεσαι εργοδότη ή πελάτες. Γιατί αν στην πόλη στερέψει το χρήμα, αν διαλυθούμε σαν χώρα τα βουνά θα συνεχίσουν να παράγουν με την παραγωγή να εξαρτάται μόνο από το πόσο όρεξη έχεις για δουλειά

Για το τι θα πάρουμε αντί για συντάξεις είναι άλλο θέμα. Αλλά ακόμα και οι εισφορές στο βουνό είναι ελάχιστες

Δημοσ.

chiderboy...

Κατ αρχήν κανένας δεν είναι μαϊμού άνεργος από επιλογή. Θα προτιμούσε να παίρνει τον κανονικό μισθό και τα ένσημά του. Το "μαϊμού άνεργος" ωφελεί πάνω απ όλα την επιχείρηση και ζημιώνει τον εργαζόμενο και το κράτος.

Το ταμείο ανεργίας δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κάποια ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια, με κάποιες διαφοροποιήσεις για τους εποχιακούς. Διότι πανέξυπνε ktiniatros αν δεν έπαιρναν ταμείο ανεργίας οι εποχιακοί υπάλληλοι όχι μόνο δε θα μπορούσαν να ζήσουν, αλλά δε θα υπήρχαν καν ξενοδοχεία για να τους απασχολούν.

Το ταμείο ανεργίας δεν είναι πρωτοτυπία της Ελλάδας, υπάρχει σχεδόν σε όλες τις χώρες και τροφοδοτείται από εισφορές εργαζομένων.

Έχεις μια λαμπρή ιδέα: Οι άνεργοι να μην παίρνουν ταμείο αλλά να απασχολούνται στο δημόσιο ώστε να προσφέρουν, να εκπαιδεύονται και να μειώσουν την ανάγκη για δημοσίους υπαλλήλους. Ξέρεις πως το λένε αυτό;

STAGE!

έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει σαν θεσμός για λόγους τους οποίους πιστεύω δε χρειάζεται να αναλύσουμε.

Η λύση λοιπόν δεν είναι να κοπεί το ταμείο, αλλά η εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις κατά της μαύρης εργασίας και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Στην Ελλαδάρα μας όμως θα σου πω εγώ τι θα γίνει: Θα κοπεί το ταμείο, οι μισθοί θα μειώνονται και οι φόροι θα αυξάνονται. Ήδη 2 στα 3 έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται:

Επιπλέον φόροι και μέτρα που έχουν παρθεί ήδη το 2011:

-φόρος πετρελαίου θέρμανσης.

-αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

-ΦΠΑ από 11 σε 13%

-επιπλέον φόρος στα αλκοολούχα ποτά.

-αύξηση τιμών εισιτηρίων

-μειώσεις σε εκπτώσεις φόρου από δάνεια, ασφάλειες κτλ.

-αύξηση στον ΕΦΚ Βενζίνης

-κατάργηση αποζημίωσης απόλυσης για εργασία μέχρι 12 μήνες.

και άλλα πολλά.

Ταυτόχρονα έχουμε περαιώσεις κτλ που δεν δείχνουν καμία διάθεση για αλλαγές στη σάπια βάση του συστήματος.

Συνοψίζοντας: Αφού κοπεί το επίδομα ανεργίας μην ελπίζεις πως αυτά τα χρήματα θα μετατραπούν σε κάποια άλλη παροχή, ή ότι γίνεται για το καλό κάποιου.

Πρόκειται απλά για μια ακόμα περικοπή χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Δημοσ.

να κοπει το επιδομα ανεργιας! να πα να δουλεψουνε ολοι

να κοπει το δωρο χριστουγεννα πασχα για ολους! ο κολοκοτρωνης επερνε δωρο χριστουγεννων?

η συνταξη να δινετε απο 80 χρονων και μετα! μεχρι τοτε μπορει να δουλυει

οι δασκαλοι να μη πληρωνονται το καλοκαιρι! να πα να βρουν καμια δουλεια.

ο βασικος μισθος να ειναι 20 ευρω!

μια φρατζολα ψωμι κανει 0,60 ευρω.

αρα για 30 μερες θελουμε 0,60 * 30 = 18 ευρω. δωρο τα 2 ευρω να κανεις οτι θες.

ΜΗ ξεχνας οτι στην αιθιοπια τρωνε χυλο! τουλαχιστον εδω το ψηνουνε κι'ολας. ψημενος χυλος..

τα νοσοκομεια να μη δεχονται ανθρωπους ανω των 80 χρονων γιατι κανουν κακο στην οικονομια

τις χωρας γιατι δεν εχουν να πληρωσουν. αστους να πεθανουν αφου θα πεθανουν καποτε.... μη χαλαμε τζαμπα λεφτα.

να καταργηθει το σχολειο μετα το δημοτικο. φτανει.... αρκετα μαθανε

Δημοσ.

aledjo είσαι πολύ σπάταλος!

το καλύτερο είναι αυτό που διάβασα σε ένα blog.

Θα πληρώνουν , αντί να παίρνουν επίδομα ανεργίας , οι άνεργοι στην Ελλάδα. Θα πληρώνουν μάλιστα και επιπλέον πρόστιμα όσοι δεν βρίσκουν δουλειά, που θα μπαίνουν σε ειδικό ταμείο για το χρέος του κράτους

Κι όσο κάθονται περισσότερο στην ανεργία , τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόστιμο. Και αν περάσει τα δύο τρία χρόνια κάποιος χωρίς να βρίσκει δουλειά, θα περνάει αυτόφωρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...