Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παλούκι το τρώει κάποιος σφαίρα και 400.

Σφαίρα όπως είπε ο klain αν δεν κάτσεις να αφιερώσεις κάποιες ώρες δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα - ειδικά αν είσαι και κόκκαλο.

400... να ξέρει ότι άνα 0.5s θα πέφτει και ένας βαθμός απο τα 20 που μπορεί να βαθμολογηθεί.. με άριστα τα 52 δεύτερα(ακόμη και εγώ που στα 100 χτυπούσα 11.5s.. στα 400 είχα 56s με προπόνηση μόνο από 100αρι που ήταν το άθλημα μου)

Στα εύκολα κατατάσεται το μήκος και η κολύμβηση.. που αν είσαι γρήγορος έχεις και τα 2 με έναν καλό βαθμό. (όποιος είναι γρήγορος στην στεριά είναι και στην θάλασσα..)

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι είναι χαρακτηριστικό αυτό που λές για το 400ρι και η σφαίρα είναι γ@μησε τα. Το 14μ ας πούμε ΔΕΝ υπάρχει σαν όριο και δεν ξέρω ποιος ανόητος το έχει ορίσει εκει. Όταν είχαμε μπεί πλέον και ήδη κάναμε κάνα χρόνο σφαίρα οι περισσότεροι πάλευαν για τα 9-10 μέτρα. Το μόνο (afaic) βατό 20ρι είναι η κολύμβηση και μετά ότι καλύτερο κάνεις στο μήκος. Τα άλλα...

Όσο για το "όποιος είναι γρήγορος στη στεριά" είχαμε στιβικούς που πλατσούριζαν και πνιγόντουσαν. Πολύ σχετικό.

>ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ  ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ  Τ.Ε.Φ.Α.Α.

ΒΑΘΜΟΙ                 ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.                    ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ                    ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ (βάρος 6 κιλών)                            ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

20                   μέχρι 52 δευτ.              6.20 μ. και άνω                         14.00 μ. και άνω                                   έως 29 δευτ.
   19                   52,1-52,5                     6,19-6,05                                13,99-13,60                                        29,1-30
   18                   52,6-53                        6,04-5,90                                13,59-13,20                                        30,1-31
   17                   53,1-53,5                     5,89-5,75                                13,19-12,80                                        31,1-32
   16                   53,6-54                        5,74-5,60                                12,79-12,40                                        32,1-33
   15                   54,1-54,5                     5,59-5,45                                12,39-12,00                                        33,1-34 
   14                   54,6-55                        5,44-5,30                                11,99-11,60                                        34,1-35
   13                   55,1-55,5                     5,29-5,15                                11,59-11,20                                        35,1-36
   12                   55,6-56                        5,14-5,00                                11,19-10,80                                        36,1-37   
   11                   56,1-56,5                     4,99-4,85                                10,79-10,40                                        37,1-38 
   10                   56,6-57                        4,84-4,70                                10,39-10,00                                        38,1-39
    9                   57,1-57,5                     4,69-4,55                                 9,99-9,60                                          39,1-40     
    8                   57,6-58                        4,54-4,40                                 9,59-9,20                                          40,1-41
    7                   58,1-58,5                     4,39-4,25                                 9,19-8,80                                          41,1-42
    6                   58,6-59                        4,24-4,10                                 8,79-8,40                                          42,1-43
    5                   59,1-59,5                     4,09-3,95                                 8,39-8,00                                          43,1-44

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο για το "όποιος είναι γρήγορος στη στεριά" είχαμε στιβικούς που πλατσούριζαν και πνιγόντουσαν. Πολύ σχετικό.

Για "στιβικούς" της ταχύτητας σου μιλάω και μόνο - που με αρκετή προπόνηση στο νερό για να συννηθήσουν γινόντουσαν αστέρια :P

Επεξ/σία από UpToDate_
Δημοσ.

Εξωτερικό λέτε να είναι καλύτερα για αυτό που θέλω να κάνω? γιατι στην Ελλάδα δεν θυμάμαι να έχω ακούσει καν να λέει καποιος το οτιδήποτε για προσωπική γυμναστική.

Δημοσ.

είναι φίλος μου εκεί.....

τον πρήζω να πηγαίνω εκεί για κανα καφέ,να πηγαίνουμε στα πάρτυ και στις εκδρομές της σχολής κλπ κλπ.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΟΤΟΥΜΠΑΝΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.άσε που φοράνε όλα τις φορμούλες και τα κολανάκια τους.

άμα δε πας θα είσαι χαζός.γιατί στη τελική,είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που σκεφτόμαστε πριν φτιάξουμε το μηχανογραφικό μας!!

GO FOR IT.

Φιλε αστο το εχεις χασει..

Μαγκια σου να το σκεφτεσε ετσι , αλλα μη παιρνεις και τους υπολοιπους στο λαιμο σου..

Γκομενακια βρισκεις παντου.. Εγω που ειμαι σε κλαδο πληροφορικης σε πληροφορω οτι γινεται της κακομοιρας..

Το να χαραμησει το μελλον του καποιος (και δεν αναφερομαι στη τεφαα) μονο και μονο για τα.. "γκομενακια" ειναι μεγαλη μ*λακια!

Δημοσ.

Φιλε αστο το εχεις χασει..

Μαγκια σου να το σκεφτεσε ετσι , αλλα μη παιρνεις και τους υπολοιπους στο λαιμο σου..

Γκομενακια βρισκεις παντου.. Εγω που ειμαι σε κλαδο πληροφορικης σε πληροφορω οτι γινεται της κακομοιρας..

Το να χαραμησει το μελλον του καποιος (και δεν αναφερομαι στη τεφαα) μονο και μονο για τα.. "γκομενακια" ειναι μεγαλη μ*λακια!

έλα ρεε παιδιά προς θεού.... εννοείται ότι το είπα ειρωνικά....αλίμονο μας αν διαλέγαμε έτσι σχολές!!

Δημοσ.

1. Ναι αλλά αν είναι να μείνεις άνεργος, ας το ευχαριστηθείς τουλάχιστο.

2. Ποιος θα έλεγε ότι oi παιδαγωγικές σχολές θα άξιζαν τόσο πριν από 10 χρόνια. Εμ που πέρασαν ζάχαρη, εμ που μπήκαν με μικρούς βαθμούς (καταλαβαίνεις επίπεδο εμφάνισης έ; :) ), εμ βρήκαν δουλειά και περιοχή στο μέρος τους σχεδόν αμέσως. Αν γύριζα το χρόνο πίσω άνετα δε θα πήγαινα πληροφoρική :)

Δημοσ.
Δεν θυμάμαι αν υπάρχει κατώτατο όριο, αλλα αν είσαι αρκετά κεφτές και δεν το περάσεις τότε μάλλον η σχολή δεν είναι για σένα. Αν και δεν πρέπει να έχει.

γελαω κανα 5λεπτο

δε σε πειραζει να στο κλεψω και να το βαλω στην υπογραφη... :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πολλά γυμναστήρια έχουνε personal training. Αλλα παραδοσιακά αν θέλεις να βγάλεις $$ δε συνεργάζεσαι με κανένα που$τη και κάνεις δικό σου χώρο/κύκλο κτλ. Το καλό με το personal είναι οτι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χώρο και φυσικά γίνεται και σε εξωτερικούς χώρους κτλ.

δεν με καταλαβες .αν ο personal trainer ειναι ανεξαρτητος δηλ δεν ανοικει σε γυμναστηριο δεν νομιζω οτι θα μπορει να μπαινει σε γυμναστηρια πελατων του χωρις να πληρωνει.Ενταξει αν εχουν prive gym στα σπιτια τους λυνετε το θεμα αλλα χλωμο να εχει τετοιο κυκλο...

Δημοσ.

Για ποια σχολη μιλας συγκεκριμενα γιατι οι πιθανοτητες ειναι εναντιον σου.Η του γουστου και της ορασης σου βασικα.

Δημοσ.

Για ποια σχολη μιλας συγκεκριμενα γιατι οι πιθανοτητες ειναι εναντιον σου.Η του γουστου και της ορασης σου βασικα.

Εφαρμοσμενη Πληροφορικη στη Διοικηση και Οικονομια η αλλιως ΕΠΔΟ..

Το γουστο μου ειναι στα φυσιολογικα επιπεδα , η οραση μου μετα τη χρηση φακων επαφης ειναι αριστη...

Οταν λεω κατι , καλυτερα μην πετας τη.. λαλακιουλα σου χωρις να ξερεις..

Αν η δικη σου σχολη εχει/ειχε μονο πατσουρες , δεν μας περνει ολους το ρεμα...

Δημοσ.

Καλα,σορρυ για το ασχετο αλλα ειδα τις επιδοσεις που ποσταρε ο κλαιν για τα αγωνισματα κ επαθα ενα σοκ! :confused:

Ρε,το 2002 ειχα κανει στο μηκος 6.24!Δλδ θα επερνα 20 αριστα?για τους αντρες ειναι αυτες οι επιδοσεις?

Παντως να πω για τα μωρα.Ειχα γνωρισει μια τυπισσα εδω που εκανε μαστερ κ μιλαμε ηταν ΜΟΝΤΕΛΟ!!Χωρις πλακα,ειχε βγει κατι στα καλιστεια στην Ελλαδα

ΕΝΤΙΤ

ναι για τους αντρες ειναι,ξανατσεκαρα!

Δημοσ.

1.Θα γνωρίσεις πολλά μοντέλα.

2.Φίλος μου πέρασε εύκολα με κατατακτήριες.

μηπως μπορεισ λιγο να μου πεις τι παιζει ακριβψς για κατατακτηριες

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οι γυναίκες στα ΤΕΦΑΑ είναι μύθος. Μπορεί να δείτε κάνα κώλο ούμπερ έπικ μια στο τόσο, αλλα εμείς για να δούμε άσπρη μέρα τη βγάζαμε στη Φιλοσοφική και το Παιδαγωγικό που υπάρχει σαφέστατα μεγαλύτερη ποσότητα και πολλές φορές ποιότητα.

Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι οτι στα πρώτα χρόνια τα τμήματα είναι ανδρών/γυναικών λόγω αθλημάτων, οπότε δεν λέει τίποτα απο άποψη "κονέ". Επίσης το τρέξιμο (κυριολεκτικά) που θα έχεις αυτά τα 2 πρώτα χρόνια πιθανότα να μην το έχεις ποτέ ξανά στη ζωή σου.

Στα 2 τελευταία χρόνια όμως περνάς καλά. Εγγυημένα. (Εκτός αν είσαι αρκετά καθυστερημένος και πάρεις ειδικότητα ποδόσφαιρο οπότε και θα παίζεις πετσετιές στα αποδυτήρια). Αλλα όπως και να έχει είναι φαιδρό να πάει κάποιος σε μια σχολή επειδή έχει "γκομενάκια".

Τώρα για αποκατάσταση... Μπάλες. Ακαδημαικά που ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος, γελάω δυνατά, μιας και εδώ ισχύει η οικογενειοκρατία και το τσατσιλίκι των ελληνικών πανεπιστημίων. Αν περιμένεις για σχολείο, ούτε για πλάκα. Αν ασχολείσαι με κάποιο άθλημα και θές να γίνεις προπονητής σε αυτό τότε κάτι γίνεται αλλα θέλει εξωφρενικό τρέξιμο για οχι απαραίτητα ανάλογες αποδοχές. Δε μιλάμε φυσικά για ποδόσφαιρο/μπάσκετ που πηγαίνει και η κουτσή μαρία.

Το personal ΕΧΕΙ λεφτά. Πολλά. Αλλα αυτό θέλει αντίστοιχα τρέξιμο και 80% pr και 20% γνώσεις. Θα πρέπει να πάρεις ειδικότητα "αθλημάτων κλειστού χώρου" ή ότι έχει ανάλογο σήμερα και μετά να αρχίσεις δουλεύοντας σε γυμναστήρια που πληρώνουν ΑΙΣΧΡΑ ώστε να έχεις μια κάποια άνεση και εμπειρία για να ξεκινήσεις το personal. Εκεί θα βγάλεις κάποια $$ παραπάνω και μπορεί να "πάρεις" και καμια θεία που και που. Δεν είναι κακό αλλα το θέμα είναι μέχρι πότε... Μετά θα φτάσεις κοντά στα -άντα και θα πείς ντάξει άντε να το κάνω αυτό μέχρι τα 40 που θα "μετράω" ακόμα.. Μετά τι; Και κάπου εκεί βρίσκεις μια άλλη άσχετη δουλεια, παλεύεις να ανοίξεις κάνα γυμναστήριο, δίνεις κάναν ΑΣΕΠ και ελπίζεις στα μόρια που θα πάρεις απο τα 2 παιδιά σου και βρίζεις το κράτος που δημιουργεί σχολές που δεν έχουν απορρόφηση.

protip: Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει απαραίτητα ΤΕΦΑΑ για να κάνεις personal. Πολλοί χομπίστες γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι και πώς σε σχέση με τους περισσότερους πτυχιούχους.

Προυποθέσεις για να περάσεις:

Αν έχεις κάποιο άθλημα που έχεις διάκριση πανελλήνια, ευρωπαική κτλ περνάς στο έτσι αλλα παίρνεις απαραίτητα την ειδικότητα του αθλήματος με το οποίο πέρασες (λογικό).

Αν όχι δίνεις 4 αν θυμάμαι καλά αθλήματα. Μήκος, σφαίρα, 400 και κολύμβηση. Απο το καθένα το μέγιστο που μπορείς να πάρεις είναι 500 μόρια (0,5 στα 20). Το μέγιστο που μπορείς να πάρεις προφανώς και απο τα 4 είναι 2000μόρια( 2/20) και προστίθενται στον συνολικό αριθμό των μορίων που έχεις και απο τις πανελλήνιες. Τα 2000 να τα ξεχάσεις. Ρεαλιστικά ένας καλός αθλητής το πολύ να πλησιάσει τα 1500. Παλεύεις να 500ρισεις το καλό σου άθλημα και ρημαδοβγάζεις τα υπόλοιπα, εννοείται έχοντας κάνει μια σχετική προπόνηση πρίν, γιατί αν πάς να κάνεις μήκος ή σφαίρα χωρίς να έχεις ιδέα θα πάρεις τα @@ σου. Ειδικά σφαίρα.

Δεν θυμάμαι αν υπάρχει κατώτατο όριο, αλλα αν είσαι αρκετά κεφτές και δεν το περάσεις τότε μάλλον η σχολή δεν είναι για σένα. Αν και δεν πρέπει να έχει.

Όλα αυτά προ αμνημονεύτων χρόνων. Δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε μέχρι σήμερα αλλα overall αυτή είναι η ιδέα. Ότι θέλεις εδώ είμαστε.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Εγώ ασχολούμαι με γυμναστήριο 1 χρόνο σοβαρά (είμαι 16 τώρα) και με ενδιαφέρει το περσοναλ και ώς μακρινός στόχος το δικό μου γυμναστήριο. Είναι εφικτό στην Ελλάδα του σήμερα, ή θα ήταν καλύτερα να παρω το πτυχίο από ΤΕΦΑΑ και να πάω εξωτερικό?

Από αθλήματα, έκανα μπάλα 7 χρόνια και μπάσκετ 1 χρόνο. Αν αποφασίσω να μπώ ΤΕΦΑΑ θα ξεκινήσω από φέτος (μέσα Β'Λυκείου) στίβο,κολυμβητίριο και σφαίρα. Είναι αρκετά 1,5 χρόνος προπόνησης για να περάσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...