Προς το περιεχόμενο

Συμβαινει τωρα στη Θεσσαλονικη

Vintage Jewel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το γνωστό ''λευκή - κάστανο''? Δεν σ'άρεσε? Τα μισά μου κιλά είναι ρε συ.

κακό δεν το λές,πολύ καλύτερο απο πολλά άλλα,όμως ίσως να φταίει η πολύ διαφήμηση,hype κ'έτσι.

νομίζω πως κάπου,πατήσια μεριά είναι ενα ζαχαροπλαστείο που το έχει ένας απο τους παλιούς τεχνίτες του τερκενλή,ίδιο τσουρέκι λιγότερα λεφτά!

μπορεί να μη συμπαθώ τη θεσαλλονίκη και τόσο αλλά με χιόνι τα σπάει!

Δημοσ.
Δεν μιλαμε με βαρυ λαμδα.

Καλλά καλλά. Λλείψε για κανά χρόνο από τη Σαλλονίκη και μετά έλλα να με πεις πως ακούγεται.

Ξέρω τι σε λλέω, για. Και 'μενα δεν με φαινότανε όσο ήμουνα πάνω και το κατάλλαβα όταν έφυγα.

Και δεν είναι μόνο το λλάμδα. Είναι γενικότερα βαρύτερη η προφορά και άλλων συμφώνων. Πχ προφέρονται πιο βαριά τα κάπα και γάμα (πιο μέσα από το φάρυγγα) και πιο «τραγανιστά» το ρο (δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ). Τί να κάνουμε για; Έτσι μιλλάμε στο βορρά και δεν είναι κακό.

Όπως οι Κρητιτσοί έχουν τη δικιά τους προφορά και οι Κύπριοι τη δικιά τους και οι Καταυλακιώτες δυσκολεύονται να πούνε λέξεις με λιι και με νιι χωρίς να γελάσει η μισή Ελλάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=rmJifCK0klc

Αχχ Ζέτα...

Δημοσ.

ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Καλά έχεις ακούσει.

Όσο για χιόνι.. Μόνο στον Χορτιάτη απο ότι βλέπω και κυρίως πάνω πάνω στο βουνό. Μπότσαρη μεριά αντίστοιχα μόνο πουτσόκρυο είχε την ώρα που πόσταρες.

Δημοσ.

ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Γιατι έχει σαν την Θεσσαλονίκη γενικότερα ρε συ?

Πες μου έναν που δεν θα ήθελε να είναι απο εδώ. Έναν ρε συ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...