Προς το περιεχόμενο

Πτυχίο ΤΕΙ

acid18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν τα πτυχία των Ελληνικών Τει αναγνωρίζονται στο εξωτερικό, συγκεκριμένα EU και Αμερική?

Δημοσ.

Νομίζω πως μια χαρά αναγνωρίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους. Ίσα ίσα σε σχέση με άλλες χώρες που οι σπουδές του πτυχίου είναι μόνο 3 χρόνια των τει βγαίνουν και από πάνω.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bachelor_of_Science

Αυτή την ισχύ έχουν. Επειδή το λέω ΕΓΩ. Και έαν κ εφόσον το πτυχίο έχει τίτλο Μηχανικού Τ.Ε.

Για περισσότερες λεπτομέριες κ για να αποφύγουμε ανούσιες διαφωνίες με κομπλεξικούς,διαβάστε το άρθρο και ψάχτε το μόνοι σας παραπέρα με το google.

Δημοσ.

Τι ΤΕΙ έχεις τελειώσει; Και εγώ σε ΤΕΙ είμαι και προβληματίζομαι για ακριβώς τον ίδιο λόγο...

Δεν έχω τελειώσει ακόμα, είμαι στο 2ο έτος ΤΕΙ Σερρών και σκεφτόμουν να τα παρατήσω αλλά άλλαξα γνώμη..

Δημοσ.

BEng (Bachelor in Engineering) για τους απόφοιτους σχολών Σ.Τ.ΕΦ. και BSc για τους υπόλοιπους...στο Εξωτερικό αναγνωρίζονται κανονικά,η φάση "ολίγον Πανεπιστήμια" είναι καθαρά Ελληνική πατέντα...

Να σας ρωτήσω κάτι όμως;Είστε φοιτητές σε Τ.Ε.Ι. και δεν ξέρετε τι πτυχίο θα πάρετε;;;!!!

Δημοσ.

Επί της ουσίας Ather,στην Ελλάδα μόνο "τυπικά" και "ακαδημαϊκά" αναγνωρίζονται ως πτυχία Α.Ε.Ι.!Στην πράξη,αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επαγγελματική κατοχύρωση,κυρίως ειδικότητες Μηχανικών καθ'ότι πρέπει να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από "βρώμικα" επιμελητήρια και φορείς!Βέβαια υπάρχουν και ειδικότητες που έχουν κανονικά Επαγγελματικά Δικαιώματα...στο Δημόσιο,ψηφίστηκε ένας νόμος που καταργεί στην πράξη το "ΠΕ-TE" αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόζεται...

Δημοσ.

Τα ΤΕΙ σύμφωνα με το νόμο 2916/2001 περί 'Διάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης' ανήκουν στον τεχνολογικό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ως εκ τούτου αναγνωρίζονται κανονικά στο εξωτερικό.

EDIT : Και ανήκουν στην βαθμίδα ταξινόμησης ISCED 5

Δημοσ.

Επί της ουσίας Ather,στην Ελλάδα μόνο "τυπικά" και "ακαδημαϊκά" αναγνωρίζονται ως πτυχία Α.Ε.Ι.!Στην πράξη,αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επαγγελματική κατοχύρωση,κυρίως ειδικότητες Μηχανικών καθ'ότι πρέπει να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από "βρώμικα" επιμελητήρια και φορείς!Βέβαια υπάρχουν και ειδικότητες που έχουν κανονικά Επαγγελματικά Δικαιώματα...στο Δημόσιο,ψηφίστηκε ένας νόμος που καταργεί στην πράξη το "ΠΕ-TE" αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόζεται...

Η άδεια άσκησης επαγγέλματος για τους μηχανικούς είναι μία εντελώς της πλάκας εξέταση, άρα δεν υφίσταται αυτό που λες. Για να λάβεις μέρος πρέπει να έχεις μερικές κατηγορίες πτυχίου. Τα πτυχίο το παίρνεις αφού περατώσεις επιτυχώς τις σπουδές σου στο οικείο τμήμα που μπήκες δίνοντας εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν είναι έτσι να δώσω και εγώ στο ΔΣΑ άσχετο που δεν έχω πτυχίο νομικής. Κάτσε έχω μια άλλη ιδέα, γιατί να σπουδάσω για να γίνω γιατρός και να μην το κάνω κατευθείαν αφού σπουδάσω κτηνιατρική πχ; Η μάλλον να μη σπουδάσω τίποτα και να δηλώσω απλά γιατρός, μου ακούγεται ακόμη καλύτερο.

Δημοσ.

Στην πληροφορική στα επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ΤΕΙ,ΑΕΙ και 5ετών σχολών, με εξαίρεση τη δυνατότητα ασφάλισης στο ταμείο μηχανικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...