chrisosfp488 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Καταρχάς να πω ότι πρώτη φορά ασχολούμαι με oc. Το pc είναι 5 ημερων και είναι αυτό της υπογραφής μου. Σήμερα έιπα να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του μηχανήματος και θέλω τη βοήθεια σας. Έκανα oc μέσω bios έκλεισα το turbo core κι έβαλα cpu freq στο 205 και multiplier x20 4,11ghz. cpu voltage έβαλα 1,475v. Έτρεξα με prime και στο 3ο λεπτό πέταξε μπλε οθόνη κι έκανε rr. Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες μέσω hwmonitor και το cpu temp δεν ξεπέρασε τους 50C. Τώρα ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. Λοιπόν τελευταία νέα απ'το μέτωπο. Αυτή τη φορά το prime95 έτρεξε για 5 λεπτά κι ο υπολογιστής έκλεισε χωρίς μπλε οθόνη αυτή τη φορά. Επίσης η θερμοκρασία του επεξεργαστή έφτασε 58C αυτή τη φορά. Να σημειώσω πως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του επεξεργαστή οι στροφές του cpu cooler μένουν σταθερές και τα νούμερά που δείχνει το hwmonitor δε μου φαίνονται λογικά.
nikos1982 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Καταρχάς να πω ότι πρώτη φορά ασχολούμαι με oc. Το pc είναι 5 ημερων και είναι αυτό της υπογραφής μου. Σήμερα έιπα να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του μηχανήματος και θέλω τη βοήθεια σας. Έκανα oc μέσω bios έκλεισα το turbo core κι έβαλα cpu freq στο 205 και multiplier x20 4,11ghz. cpu voltage έβαλα 1,475v. Έτρεξα με prime και στο 3ο λεπτό πέταξε μπλε οθόνη κι έκανε rr. Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες μέσω hwmonitor και το cpu temp δεν ξεπέρασε τους 50C. Τώρα ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. Λοιπόν τελευταία νέα απ'το μέτωπο. Αυτή τη φορά το prime95 έτρεξε για 5 λεπτά κι ο υπολογιστής έκλεισε χωρίς μπλε οθόνη αυτή τη φορά. Επίσης η θερμοκρασία του επεξεργαστή έφτασε 58C αυτή τη φορά. Να σημειώσω πως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του επεξεργαστή οι στροφές του cpu cooler μένουν σταθερές και τα νούμερά που δείχνει το hwmonitor δε μου φαίνονται λογικά. O CPU σου βαραει 72 βαθμους..εκει που κιτας και λεει 58 ειναι των core temps..max temps για τον 1090T ειναι 62 βαθμους
ColdFusion Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Καταρχάς να πω ότι πρώτη φορά ασχολούμαι με oc. Το pc είναι 5 ημερων και είναι αυτό της υπογραφής μου. Σήμερα έιπα να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του μηχανήματος και θέλω τη βοήθεια σας. Έκανα oc μέσω bios έκλεισα το turbo core κι έβαλα cpu freq στο 205 και multiplier x20 4,11ghz. cpu voltage έβαλα 1,475v. Έτρεξα με prime και στο 3ο λεπτό πέταξε μπλε οθόνη κι έκανε rr. Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες μέσω hwmonitor και το cpu temp δεν ξεπέρασε τους 50C. Τώρα ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. Λοιπόν τελευταία νέα απ'το μέτωπο. Αυτή τη φορά το prime95 έτρεξε για 5 λεπτά κι ο υπολογιστής έκλεισε χωρίς μπλε οθόνη αυτή τη φορά. Επίσης η θερμοκρασία του επεξεργαστή έφτασε 58C αυτή τη φορά. Να σημειώσω πως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του επεξεργαστή οι στροφές του cpu cooler μένουν σταθερές και τα νούμερά που δείχνει το hwmonitor δε μου φαίνονται λογικά. το vcore του cpu σου ειναι 1,65 Volt και οχι 1,47!!!!!!!! θα τον παρεις στα χερια αν συνεχισεις ετσι... κατι κανεις λαθος !!!! δωσε screnshot απο το bios με τις ρυθμισεις σου,ελπιζω να μην κανεις overclock με το amd overdrive...... btw το pc εκλεισε λογο παρα πολυ υψηλης θερμοκρασιας του cpu......... Yπαρχει και το αντιστοιχο thread για amd x6----> http://www.insomnia.gr/topic/362116-overclock-amd-10xx-6-cores-%CF%84hread/
nikos1982 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Με κάποιες μικροαλλαγές από πριν ετσι οπως το εχεις φενεται με 1,4βολτ cpu για τρεξε ξανα hwmonitor & prime και δες αν το CPUVCORE δηχνει οντος 1,4 και το CPUTIN δεν ξεπερναει τους 62βαθμους.αν εισαι και ποιο κατο απο τους 62 εισαι ακομα καλυτερα.
chrisosfp488 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 το έτρεξα και το vcore ήταν 1,52 κι οταν η θερμοκρασία του cpu έφτασε 60 το σταμάτησα.
nikos1982 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 το έτρεξα και το vcore ήταν 1,52 κι οταν η θερμοκρασία του cpu έφτασε 60 το σταμάτησα. βαλτα ολα στοκ και πειγενε διαβασε το λινκ που σου εδωσε ο cold απο πανω.και με προσοχη παντα.
chrisosfp488 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Το έβαλα default αλλά αυτή η θερμοκρασία τι είναι?
nikos1982 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Το έβαλα default αλλά αυτή η θερμοκρασία τι είναι? Firstly will give you knowledge about AUXTIN. AUXTIN (w83627dhg pin102), the input of temperature sensor 3. It is always used for temperature sensing. On board, it used for auxiliary zone temp sensor, my knowledge says, its placed either near OPT_TEMP2 2-pin header which is near SATA ports or otherwise its placed near the Winbond W83627DHG Super IO chip which is close to PCI-E #3 slot (farthest blue slot from CPU). And what you getting is a bogus sensor unconnected to anything. Just ignore it. Link
injen Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Εισαι ψηλα στα temps,ελπιζω να μην εισαι με την stock ψυκτρα και να κανεις πειραματα,εγω με την Η50 με 2 ανεμιστηρες push-pull ειμαι στα 3.8Ghz με 1.35v και 49c cpu και 38c cores σε full stress. Sent from my iPhone using Insomnia
caution Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Γιατί δεν προσπαθείς να ανέβεις με multi για αρχή; Γιατί παίζεις τόσο χαμηλά multi; Με το bus 250 είχες τσεκάρει που παίζουν οι μνήμες;
chrisosfp488 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 600 mhz ήταν. Πάντως έβαλα το prime με default settings κι ο επεξεργαστής ανέβασε 55 C. Συμβαίνει κάτι με την ψύχτρα;
caution Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 55 δεν είναι κάτι το φοβερό - δοκίμασε να ανεβάσεις σιγά σιγά multi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.