Προς το περιεχόμενο

WeTab : Tablet με γεύση MeeGO


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το οδοιπορικό μας στις παρουσιάσεις tablets συνεχίζεται και αυτή τη φορά σειρά έχει μια διαφορετική πιο «ανεξάρτητη» πρόταση. Στη CeBIT 2011 είχαμε μια πρώτη επαφή με το WeTab, ένα tablet το οποίο κατασκευάζεται από Γερμανική εταιρεία και στηρίζεται στο MeeGO, την πλατφόρμα των Intel/Nokia που στηρίζεται στο Linux με το μέλλον της όμως να παραμένει αβέβαιο ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Το WeTab έχει ήδη κυκλοφορήσει στη Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο με τιμή €399 για το μοντέλο των 16gb και €499 για το μοντέλο των 32gb οπότε δε μπορούμε να πούμε ότι κάνει τη διαφορά τιμολογιακά σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Η οθόνη είναι η μεγαλύτερη από όλα τα tablets που έχουμε ήδη δοκιμάσει και συγκεκριμένα 11.6' ιντσών με ανάλυση 1366x768. Ο επεξεργαστής δεν εντυπωσιάζει αφού είναι ο τυπικός Intel Atom N450 στα 1.66 GHz μαζί με το υποσύστημα γραφικών GMA 3150.

 

P1010256.JPG

 

post-39041-0-29070500-1299350850_thumb.jpgpost-39041-0-86719100-1299350851_thumb.jpgpost-39041-0-68226700-1299350853_thumb.jpgpost-39041-0-71426300-1299350856_thumb.jpg

Όπως αναφερθήκαμε ήδη, το WeTab έρχεται με εγκατεστημένη ειδική έκδοση του MeeGO ενώ οι κατασκευαστές του έχουν σχέδια να επεκτείνουν τις δυνατότητες του στην υποστήριξη εφαρμογών πέρα από τα προγράμματα Linux τα οποία μπορεί να τρέξει ήδη. Όπως μας είπαν οι άνθρωποι του WeTab στα σχέδια τους είναι η υποστήριξη του Android Market και όλων των εφαρμογών του μέσω virtual machine ενώ σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Windows.

 

Σε γενικές γραμμές το WeTab είναι ένα tablet που απευθύνεται σε συγκεκριμένο και πιο «ψαγμένο» κοινό. Ως συσκευή έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, βάρος στο 1 κιλό περίπου και μπορούμε να πούμε ότι το γραφικό περιβάλλον είναι ισάξιο άλλων λύσεων όπως του Android 3.0 με τα widgets να κατακλύζουν την οθόνη. Σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την απόκριση αλλά παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα συγκινήσει την μάζα των καταναλωτών που περιμένουν υποστήριξη εγγενών εφαρμογών ειδικά κατασκευασμένων για tablets. Η προώθηση του σε υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες παραμένει δύσκολη με τον κάθε ενδιαφερόμενο να πρέπει να προβεί σε παραγγελία online.

 

Link.png Site: WeTab

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω οτ ιοποιος θελει να ανταγωνιστει κυριως το ιpad εκει που πρεπει να το χτυπησει ειναι στην τιμη του πρωτιστως και μετα σε καλυτερα χαρακτηριστικα. αυτο απ οτι βλεπω δεν κανει τιποτα απ τα δυο οποτε δεν προβλεπω και καμια τρομερη επιτυχια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, προσέχουμε πολύ να μην είμαστε αιρετικοί, να μην λέμε χοντράδες και φωνάζουμε σαν αγροίκοι! Αλλά tablet 1 κιλό! με atom! Τι αυτονομία έχει;

 

Περισσότερο με ανέκδοτο μοιάζει... Εγώ αν ήμουν υπεύθυνος αυτής τη εταιρείας θα ντρεπόμουν. Όπως θα ντρεπόμουν εαν ήμουν στη Motorola και είχα tablet πιο ακριβό από το iPad.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω οτ ιοποιος θελει να ανταγωνιστει κυριως το ιpad εκει που πρεπει να το χτυπησει ειναι στην τιμη του πρωτιστως και μετα σε καλυτερα χαρακτηριστικα. αυτο απ οτι βλεπω δεν κανει τιποτα απ τα δυο

[...]

tablet 1 κιλό! με atom! Τι αυτονομία έχει;

 

Το ipad είναι πολύ πιο ακριβό (635€ vs 459€ για την έκδοση με 3g και 32GB space, source: amazon.de).

Επίσης είναι σημαντικά -αλλά όχι εξωπραγματικά- πιο ελαφρύ (730γρ vs 1020γρ) και η οθόνη του είναι αρκετά μικρότερη αλλά πολύ καλύτερη ποιοτικά (IPS VS TN panel).

Η αυτονομία του είναι πολύ μεγαλύτερη (πιθανότατα 2-3 φορές), από την άλλη έχει και πολύ μικρότερη επεξεργαστική ισχύ.

 

Όμως υπάρχουν και άλλου είδους διαφορές.

 

Το ipad είναι σχεδιασμένο ως κλειστό σύστημα, και αυτό αντανακλάται και στο hardware (π.χ. αντίθετα με το wetab, δεν έχει θύρες USB, SDHC και HDMI) και στην εμπειρία χρήσης του: ό,τι κάνει το κάνει αξιόπιστα και με όμορφα και μελετημένα interfaces, αλλά σου θυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι PC αλλά embedded system. Που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένους τρόπους, εξασφαλίζοντας κάποια ποιοτικά στάνταρντς, όμως αν δεν σε ικανοποιούν αυτά τα πράγματα και αυτοί οι τρόποι, ατύχησες.

 

Το wetab συμβαίνει να έχει τη φιλοσοφία ενός PC: μπορεί να τρέξει τα ίδια λειτουργικά και τις ίδιες εφαρμογές που θα έτρεχε ένα PC. Κάποιος μπορεί να τρέξει εφαρμογές Android, Unix, ακόμη και Windows. Μπορεί να του βάλει πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη και να το λειτουργεί ως υπολογιστή desktop, μπορεί ακόμη και να του βάλει ethernet interface(s) και να το λειτουργήσει σαν firewall/router/server. Οπότε ένας τομέας που σαφώς υπερτερεί το Wetab είναι η ευελιξία στην παραμετροποίηση και η ελευθερία επιλογών.

 

Ως συνήθως, το τι είναι "καλύτερο" εξαρτάται από το τι θέλει ο χρήστης και πως ιεραρχεί τους παραπάνω παράγοντες. Προσωπικά η φιλοσοφία χρήσης του ipad είναι εντελώς αντίθετη από τι δική μου, το θεωρώ περιοριστικό σε τέτοιο βαθμό ώστε απλά δεν αποτελεί επιλογή για μένα. Είμαι σίγουρος ότι το Wetab έχει περισσότερα bugs/ατέλειες/glitches, απλά θεωρώ πιο σημαντικό ότι είναι ένα σύστημα με ανοιχτή φιλοσοφία που σε αφήνει να κάνεις ό,τι θέλεις με όποιον τρόπο θέλεις.

 

ΥΣ. Να σημειωθεί ότι το WeTab πατάει πάνω στο ίδιο hardware (κατασκευασμένο από την Asus) με το γαλλικό ExoPC (που έρχεται με Windows 7). Κάποιος θα μπορούσε να πάρει είτε το ένα είτε το άλλο και να του περάσει το λειτουργικό που προτιμά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου άρεσε αρκετά γιατί είναι "παιχνιδιάρικο" και linux-friendly.... B)

όμως ξενέρωσα όταν έσκασε αυτή η ιστορία με το αφεντικό της εταιρίας...

http://www.engadget.com/2010/10/05/wetab-boss-helmut-hoffer-caught-posting-five-star-amazon-reviews/

 

πάμε για άλλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...