Προς το περιεχόμενο

Anti-virus / Internet Security

Gongor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να συμπληρώσω οτι κανένα antivirus δεν είναι πανάκεια και δεν σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε ήσυχοι ακόμα και εαν χρησιμοποιούμε το καλύτερο της αγοράς.

Εγώ προσωπικά δεν τα πιστεύω τα antivirus αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη

Δημοσ.

Έτσι από περιέργεια, εσύ ποιο χρησιμοποιείς...?

Firewall το comodo μου έχει μείνει (σκέτο, όχι suite) και αυτό μόνο επειδή θέλω να γνωρίζω ποιά προγράμματα ζητάνε επικοινωνία με τον έξω κόσμο δε με απειλεί κάτι. Θα μου έκανε και οποιοδήποτε άλλο με αυτή την απλή δυνατότητα.

AV προσωπικά δε χρησιμοποιώ, αλλά έχω παίξει σε PC άλλων, κυρίως με Kaspersky, NOD, AVG. Γενικώς τα AV όλοι τα θεωρούν "ουάου, έχω το καλύτερο" μέχρι να τη πάθουν χοντρά και να ψάχνονται...

Δημοσ.
AV προσωπικά δε χρησιμοποιώ

Εντάξει, μόνο και μόνο από αυτό, δεν έχει νόημα να συνεχίσω την συζήτηση μαζί σου.

Η ίδια η M$ προτείνει να έχουν πάνω τα λειτουργικά της AV και μάλιστα έβγαλε και ένα πολύ καλό δικό της (το οποίο είναι και free).

Αν εσύ πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα Παράθυρα καλύτερα απ τους δημιουργούς τους, τότε τι να πω, μπράβο σου...!

Στείλε application στην Μ$ να σε πάρουν για δουλειά...!

Δημοσ.

Έλα στο PC μου και ψάξε για ιούς και μετά αποφάσισε αν θα κάνεις συζήτηση μαζί μου.

Ρε φίλε, δεν θα κολλάς κάθε μέρα..!΄

Μια φορά θα κολλήσεις...

Και δεν είναι μόνο το ιντερνέτ απειλή..!

Στικάκια από φίλους σου δεν βάζεις στον υπολογιστή σου..?

Δημοσ.

Firewall το comodo μου έχει μείνει (σκέτο, όχι suite) και αυτό μόνο επειδή θέλω να γνωρίζω ποιά προγράμματα ζητάνε επικοινωνία με τον έξω κόσμο δε με απειλεί κάτι. Θα μου έκανε και οποιοδήποτε άλλο με αυτή την απλή δυνατότητα

Τσέκαρε και αυτό, το δοκιμάζω εδώ και μερικές μέρες να δω αν μου κάνει, παρέχει αυτή τη δυνατότητα στο έπακρο:

http://www.softpedia.com/get/Security/Firewall/Windows-7-Firewall-Control.shtml

Χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο firewall των 7 (το οποίο είναι αχρησιμοποίητο αν δεν το ρυθμίσεις) για να μπλοκάρει επικοινωνία με τον έξω κόσμο, δημιουργώντας εύκολα κανόνες με pop-up παραθυράκι που "πετάγεται" την πρώτη φορά που θα ζητήσει κάτι επικοινωνία...Πανάλαφρο γιατί χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον firewall των 7.

Δεν συμπάθησα ποτέ τα εκνευριστικά firewall τύπου comodo με 800 ενοχλητικά παράθυρα να πετάγονται κάθε λίγο και να σε ρωτάνε για επιλογές για allow,trusted,install mode και τέτοια (spamming κανονικότατο :P ) χώρια που επιβαρύνουν και το pc.

Αν έχετε να προτείνετε κάποιο καλό και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ firewall πείτε, αυτό που βρήκα παραπάνω μου φαίνεται καλό μέχρι στιγμής :-)

Για free antivirus έχω το πανάλαφρο avast, αποτελεσματικό όσες φορές χρειάστηκε τόσα χρόνια, κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής B)

Δημοσ.

Συμφορουμίτη theTuber σε ευχαριστώ πολύ, είναι ακριβώς αυτό που θέλω, αλλά έχω XP. Πολύ δύσκολο να βρεις κάτι τόσο απλό (και δωρεάν). Το μπουκμαρκάρω πάντως να το έχω υπόψη μου, αν αποφασίσω να το γυρίσω στα 7. Είναι χρήσιμη πρόταση, κάποτε έχει ξαναζητηθεί εδώ στο insomnia κάτι τόσο απλό και ψάχναμε απάντηση. ^_^

Δημοσ.

Ρε φίλε, δεν θα κολλάς κάθε μέρα..!΄

Μια φορά θα κολλήσεις...

Και δεν είναι μόνο το ιντερνέτ απειλή..!

Στικάκια από φίλους σου δεν βάζεις στον υπολογιστή σου..?

Για τα στικακια, και οχι μονο, το autorun στον υπολογιστη μου ειναι απενεργοποιημενο γενικως, και παντα ηταν γιατι δεν το χρειαζομουν. Επρεπε να περασουν τοσα χρονια για να βγαλει και η microsoft ενα hotfix που απλως απενεργοποιει το autorun στα windows για λογους ασφαλειας!

Περαν τουτου, στα δικα μου στικακια εχω ενα folder ονομασμενο autorun.inf. Εφοσον ολα τα malware των stick πατανε εκει για να κανουν ζημια, αυτο τα εξουδετερωνει. Δεν μπορεις να εχεις folder και file με το ιδιο ονομα και δεν μπορεις να κανεις overwrite καποιο folder με file, εκτος αν το σβησεις πρωτα και μεχρι τωρα κανενας απο αυτους που γραφουν τετοια malware δεν το εχει προβλεψει. Επισης, στο μελλον αν ποτε συμβει αυτο, το γεγονος οτι θα λειπει το autorun.inf folder προδιδει αμεσως το malware. Πολυ πιο αποτελεσματικο απο AV.

Καλα κανει και δεν εχει AV ο PCharon. Ουτε εγω εχω. Προτιμω να τρεχω απλος χρηστης και να δοκιμαζω προγραμματα με sandboxie και Virtual Machines αμα δεν τα εμπιστευομαι, καθως και να απενεργοποιω περιττα τυπου autorun αλλα και thumbnails (αλλη τρυπα και αυτη).

Δεν το προτεινω σε αλλους μονο και μονο επειδη κανεις δεν θελει να ασχολειται σε τετοιο βαθμο με το συστημα. Προτιμανε ολοι να εχουν το AV (αμφιβολου ποιοτητας ολα) και να τρεχουν τα παντα ανεμελοι παρα να μαθουν πως να τρεχουν desktop με Limited user και να ανεβαζουν οταν χρειαζεται. Τελικα παλι αυτοι κολλανε και εγω οχι.

Η MS που λες οτι βγαζει AV πολυ καλα κανει, και μπραβο της που ειναι δωρεαν. Αλλα ξερει οτι ο μεσος χρηστης δεν καταλαβαινει καν τις εννοιες για τις οποιες μιλαμε. Κατι για το οποιο ευθυνεται και η ιδια σε μεγαλο βαθμο αφου για λογους ευκολιας τα XP by default ειχαν το user admin.

Δημοσ.

Βρε Bspus, τα windows δεν απευθύνονται σε advance users όπως εσύ η οποιοσδήποτε άλλος...

Μόνος σου το είπες, δοκιμάζεις τα προγράμματα με sandboxie και Virtual Machines.

Βάσεις κ ένα deep freeze στο VM και το πιο πιθανόν είναι να μην κολλήσεις ποτέ τίποτα...!

Για ένα άτομο όμως που τον υπολογιστή τον έχει μόνο για office και για internet όλα αυτά του φαίνονται κινέζικα..!

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αν έχεις AV δεν θα κολλήσεις τίποτα.

Ποτέ δεν είσαι 100% προστατευμένος στα Παράθυρα..

Απλά λέω ότι ότι με AV ένας ΑΠΛΌΣ χρήστης είναι προστατευμένος λίγο περισσότερο...

Δημοσ.

Α, τώρα μαλάκωσες και διαχωρίζεις και τους χρήστες, πριν έκανες λες κι έπρεπε να βάλω AV με το ζόρι, αλλιώς "δε ξέρω τί μου γίνεται".

Έλα παππού να σου δείξω τα αμπέλια σου.

Στο Χάρο ρε, ουστ... ^_^

Δημοσ.

Ο Bspus εξήγησε τι κάνει για να μην εκθέτει το pc σου σε κίνδυνο..!!

Εσύ δεν είδα να λες κάτι.

Μόνο ότι δεν χρειάζεσαι AV.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...