themis_81 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Εχει ασχοληθει κανεις να αλλαξει δισκους σε εξωτερικο δισκο σαν αυτον ? http://www.wdc.com/gr/products/products.aspx?id=210 Για να αλλαχτουν οι δισκοι ειναι πολυ απλη διαδικασια , οποτε το μονο που μενει ειναι αν αντεχει ο controller του να σηκωσει 4 ΤΒ Εχω τον 2ΤΒ και εχει εσωτερικα 2 δισκους του 1 ΤΒ WD Green , και σκεφτομαι να τους αλλαξω και να βαλω 2 δισκους των 2 ΤΒ παλι WD Green . Aπο την στιγμη που εχει και εκδοση με 4 ΤΒ να το εμπιστευτω ή υπαρχει περιπτωση να εχει διαφορετικους controller ? Αν εχει δοκιμασει κανεις ας πει γνωμη , γιατι στο ιντερνετ δεν εχω βρει κατι .
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 την ιδια απορια ειχα και εγω.δεν νομιζω στο firmware Να εχει προβλημα απλα οσο ξερω πρεπει να ειναι wd οι αλλοι δισκοι και συγκεκριμενα green power.το λεω γιατι το μεγαλο που ειναι 8gb με τους 4 δισκους στο εξωτερικο το πουλανε νομιζω χωρις δισκους και βαζεις οτι θες εσυ πανω.wd green power παντα. η αλλη λυση το πουλας και παρε ενα netgear stora που παιρνει max 2 x 2 terra οτιδηποτε μαρκας και μοντελο.μεχρι και sata 3 εχω βαλει πανω και ας ειναι sata 2
themis_81 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 την ιδια απορια ειχα και εγω.δεν νομιζω στο firmware Να εχει προβλημα απλα οσο ξερω πρεπει να ειναι wd οι αλλοι δισκοι και συγκεκριμενα green power.το λεω γιατι το μεγαλο που ειναι 8gb με τους 4 δισκους στο εξωτερικο το πουλανε νομιζω χωρις δισκους και βαζεις οτι θες εσυ πανω.wd green power παντα. η αλλη λυση το πουλας και παρε ενα netgear stora που παιρνει max 2 x 2 terra οτιδηποτε μαρκας και μοντελο.μεχρι και sata 3 εχω βαλει πανω και ας ειναι sata 2 Οσο το εχω ψαξει , και εγω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν θα εχει προβλημα να μπουν δισκοι των 2 TB αλλα θελει αποκλειστικα δισκους Green Power . Απλα ηθελα να δω αν το εχει ηδη κανει καποιος για να φυγει και η παραμικρη αμφιβολια . Δεν ξερω αν μεσω της Western μπορουμε να τσεκαρουμε ( μεσω serial ) αν ο controller σηκωνει μεγαλυτερους δισκους .
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 δεν νομιζω να βρεις κατι μεσα απο western digital.απλα με τον σειριακο θα βρεις τον δισκο σου και τιποτε αλλο.green power ειναι σιγουρο.μαλλον για θεματα θερμοκρασιας και β.μαλλον και το τροφοδοτικο του μπορει να μην ειναι πολυ δυνατο για να σηκωσει δισκο που δεν ειναι green power.
themis_81 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 δεν νομιζω να βρεις κατι μεσα απο western digital.απλα με τον σειριακο θα βρεις τον δισκο σου και τιποτε αλλο.green power ειναι σιγουρο.μαλλον για θεματα θερμοκρασιας και β.μαλλον και το τροφοδοτικο του μπορει να μην ειναι πολυ δυνατο για να σηκωσει δισκο που δεν ειναι green power. Εσωτερικα φοραει ουτως ή αλλως WD Green στα 32ΜΒ και οχι στα 64 . Εστειλα ενα mail ηδη στο support της WD , οποτε αν απαντησουν θα ενημερωσω .
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 32 cache εννοεις και οχι 64??απλα oi green Υποτιθεται οτι εχουν χαμηλοτερη καταναλωση για αυτο λεω οτι ισως το τροφοδοτικο να μην τα παει καλα σε πιο ενεργοβορους δισκους.κατα τα αλλα επειδη ειχα το nas της wd οχι το mirror αλλα το my world edition to 2 ειναι πολυ ωραιο.δεν ειναι το πιο γρηγορο δεν μπορει να συγκριθει με αλλα nas thecus,qnap αλλα η τιμη του ειναι μια χαρα για αυτο που ειναι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 όχι υποτίθεται, οι Green έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από τον 2TB Caviar Black και αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία, ο 2ΤΒ Caviar Black είναι καλή ψηστέρια...
themis_81 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Green φορανε ουτως ή αλλως . Στα 32ΜΒ cache και οχι στα 64MB . Αυτα ειναι τα μονα σιγουρα . Μετα απο επικοινωνια μεσω mail στην support σελιδα της WD ελαβα την ακολουθη απαντηση : Dear Mr, Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support. My name is Anna . We don't support and recomment to upgrade the My Book Studio Edition. You are able to change it, but an Upgrade is not supported, because the Controller of the Drive would not accept a higher capacity. If you have any further questions, please reply to this email and we will be happy to assist you further. Sincerely, Anna Western Digital Service and Support http://support.wdc.com Βεβαια υπαρχουν και καποιοι που το εκαναν ... http://community.wdc.com/t5/External-Drives-for-Mac/My-Book-2TB-upgrade-to-4TB/td-p/128534 και ενας αλλος αναφερει οτι η cache του δισκου δεν παιζει ρολο ... Απλα θελει μια διαδικασια για το format
koumis Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω έναν και θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις από τους κατοχους. Έλεγα να παω για τον 4αρι αλλα παραπάει ψηλα οποτε μάλλον στον 2Τ με RAID1 (Σε τέτοιες χωρητικότητες τρέμω χωρίς raid1) Όσοι το έχετε σε raid 1 είστε ευχαριστημένοι ? Επίσης, απ΄ο,τι διάβασα αναβάθμιση δεν γίνεται βάζοντας μελλοντικά μεγαλύτερης χωρητικότητας σκληρούς ε? (τουλάχιστον με τις ευλογιες της WD) Kαι 2 ερωτήσεις ακομη: ο σκληρος θα συνδέεται κατά βάση με ΜΒΡ μέσω firewire 800 και περιστασιακά με Win7 Desktop/Laptop. Θα χρειαστεί ρύθμιση από bios ή εφόσον είναι hardware raid είμαι ΟΚ και τον κοτσάρω οπου θέλω no problem what κάνοντας κανονικά το mirroring…?!?!? Αν στην αρχή τον έχω χωρίς Raid1 και κάποια στιγμή θελήσω να κάνω raid1, πρέπει να γινει format? Και το αντίστροφο, αν είναι σε Raid1 και (λόγω χώρου για παράδειγμα) θέλω να τον έχω χωρίς Raid1, απλα διαγραφω τον έναν από τους 2 ή πρέπει να γινουν format και οι 2?
poulinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 συνηθως κανεις raid1 χωρις να χανεις τιποτα.το ιδιο και οταν θες να διαλυσεις το raid 1.απλα μια παρατηρηση.πολλες φορες σε καποιους εξωτερικους δισκους και σε καποια Nas αμα χαλασει το case του σκληρου μετα δεν διαβαζονται αν δεν ξαναμπουν μεσα στο ιδιο case.το λεω πιο πολλοι για δισκους που ειναι Nas.
themis_81 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Eγινε τελικα η αναβαθμιση του WD Studio Edition II Quad interface απο 2 ΤΒ σε 4 ΤΒ , απλα αντικαθιστωντας τους δισκους με τους WD20EARS http://www.skroutz.gr/s/249638/Western-Digital-Caviar-Green-2TB.html?keyphrase=wd20ears αφου πρωτα εκανα ενα firmware update Αρα με κοστος 145 euro διπλασιαστηκε ο χωρος και μου εμειναν και 2 δισκοι 1TB για να μπουν στο κατεβαστηρι
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 ti firmware Κατεβασες?πιο καινουριο για τον δισκο που εχεις 2 τερρα η το firmware Που εχει απο default το μεγαλυτερο με τα 4 terra?
themis_81 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 ti firmware Κατεβασες?πιο καινουριο για τον δισκο που εχεις 2 τερρα η το firmware Που εχει απο default το μεγαλυτερο με τα 4 terra? http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=114&lang=en
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 α οκ ειναι γενικο firmware και για τα 2 μοντελα.
themis_81 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μολις αναβαθμιστηκε κ ο τριτος WD Studio 2TB στα 4ΤΒ και μαλιστα με τους WD20EARX , αρα δουλευει κ με SataIII
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.