Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με UPS

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κερδισα ενα ups απο εναν διαγωνισμο και οντας απειρος απο ups θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Το βραδυ οταν παω για υπνο να κλεινω το ups (προτιμω να μην ειναι συνδεδεμενο στο ρευμα το pc εφοσον δεν αποσκοπει σε κατι)? Γιατι κατι ακουσα οτι δεν πρεπει να το κλεινεις το ups ποτε. Ισχυει κατι τετοιο? Το UPS μου ειναι το CyberPower BS850.

Δημοσ.

Κερδισα ενα ups απο εναν διαγωνισμο και οντας απειρος απο ups θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Το βραδυ οταν παω για υπνο να κλεινω το ups (προτιμω να μην ειναι συνδεδεμενο στο ρευμα το pc εφοσον δεν αποσκοπει σε κατι)? Γιατι κατι ακουσα οτι δεν πρεπει να το κλεινεις το ups ποτε. Ισχυει κατι τετοιο? Το UPS μου ειναι το CyberPower BS850.

Καλησπέρα,

το πιο λογικό κατά την γνώμη μου είναι να μην κλείνει ποτέ το ups εφόσον όταν είναι κλειστό η μπαταρία αποφορτίζεται και όταν το ξανανοίξεις θα πρέπει να ξαναφορτιστεί. Αν αυτό γίνει πολλές φορές θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της αυτονομίας της μπαταρίας του ups.

Οπότε καλό είναι το ups να μην κλείνει ποτέ ή να κλείνει αν έχει την δυνατότητα να φορτίζει ακόμα και αν είναι κλειστό και συνδεδεμένο στην πρίζα.

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω, θα το κλεισω σημερα τη νυχτα να δω αν θα εχει αποφορτιστει η μπαταρια και θα πραξω αναλογως.

Δημοσ.

Απ'ό,τι βλέπω στο manual του συγκεκριμένου μοντέλου(μπορείς να το βρεις εδώ), το UPS σου φορτίζει κι όταν είναι κλειστό(όπως και πολλά άλλα UPS),φτάνει -προφανώς- να είναι συνδεμένο στο ρεύμα.

Προσωπικά,ένα Mustek UPS(line interactive) το κλείνω τα βράδια.Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα είτε με τη μπαταρία είτε με τα ρεύματα.Άλλοι δεν τα κλείνουν ποτέ.

Α να ξέρεις ότι καλό είναι μια φορά το μήνα ή δίμηνο να θυμάσαι να ξεφορτίζεις τελείως τη μπαταρία και να την ξαναφορτίζεις πλήρως.Βοηθάει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Δημοσ.

Ναι οντως σημερα που το ανοιξα η μπαταρια ηταν γεματη, οποτε θα το κλεινω τα βραδια (στο manual που ακριβως το ειδες αυτο, γιατι κοιταξα κι εγω και δεν βρηκα τιποτα). Ευχαριστω και για την πληροφορια (να την αποφορτιζω καθε μηνα).

Μια αλλη ερωτηση, μαζι με το ups εχει και ενα cd με ενα προγραμματακι. Αυτο το προγραμμα αξιζει να το εγκαταστησω (τι προσφερει?).

Δημοσ.

Το manual του UPS είναι αυτό.Στην 4η σελίδα,στο 1ο tip αναφέρει:

Για να φορτίσετε τις μπαταρίες, απλώς συνδέστε την μονάδα με την πρίζα. Δεν έχει σημασία αν η μονάδα είναι αναμμένη η όχι για την φόρτιση των μπαταριών.

Ρίξ'του ένα διάβασμα να ξέρεις τι γίνεται.

Τώρα όσον αφορά το πρόγραμμα(μάλλον το PowerPanel Personal Edition είναι ε; ), καλό είναι να το εγκαταστήσεις.Επίσης θα πρέπει να συνδέσεις και μέσω usb το UPS με το pc σου.Έτσι, μέσω του προγράμματος θα μπορείς να βλέπεις τα τεκτενόμενα του UPS σου στο pc κι επίσης θα μπορείς να προγραμματίσεις να κλείνει αυτόματα το pc σου, σε περίπτωση πτώσης του ρεύματος, σε ένα προκαθορισμένο χρονικό σημείο, π.χ. 10 ή 15 λεπτά μετά την πτώση.

Όλες τις οδηγίες και λοιπές λειτουργίες του προγράμματος μπορείς να τις δεις στο manual του εδώ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θελω να ρωτησω κατι. Σημερα κοπηκε το ρευμα αλλα ειχα ενα προβλημα. Ενω λογικα επρεπε να μην κλεισει το pc, απεναντιας εκλεισε. Το ups βεβαια συνεχισε να δουλευει αλλα σε μπαταρια. Απ οτι καταλαβα εγινε διακοπη και στο ups και μετα αρχισε να τρεχει σε battery mode. Προσπαθησα ενω λειτουργουσε με μπαταρια να ανοιξω το pc αλλα δεν ανοιγε για καποιο λογο. Να πω οτι δεν το εχω συνδεσει μεσω usb με το pc κι ουτε εχω καποιο σχετικο software στο pc (αν και δεν νομιζω να παιζει καποιο ρολο).

Δημοσ.

Θελω να ρωτησω κατι. Σημερα κοπηκε το ρευμα αλλα ειχα ενα προβλημα. Ενω λογικα επρεπε να μην κλεισει το pc, απεναντιας εκλεισε. Το ups βεβαια συνεχισε να δουλευει αλλα σε μπαταρια. Απ οτι καταλαβα εγινε διακοπη και στο ups και μετα αρχισε να τρεχει σε battery mode. Προσπαθησα ενω λειτουργουσε με μπαταρια να ανοιξω το pc αλλα δεν ανοιγε για καποιο λογο. Να πω οτι δεν το εχω συνδεσει μεσω usb με το pc κι ουτε εχω καποιο σχετικο software στο pc (αν και δεν νομιζω να παιζει καποιο ρολο).

a.Πολλα ups δεν αφηνουν να ανοιξει ο υπολογιστης αμα ειναι σε battery mode.

β.για το πρωτο δυστυχως σε πολυ μκρες και αποτομες αυξομειωσεις αυτα τα Ups δεν προλαβαινουν να δωσουν απο battery.Μην περιμενεις πολλα απο Ups των 50 ευρω.

Δημοσ.

Βασικα δεν νομιζω να ναι των 50 ευρω (χωρις να μαι σιγουρος απ τη στιγμη που δεν το πληρωσα). Αλλα περα απ αυτο, δεν μπορω να κανω κατι ωστε να κραταει το pc ανοιχτο εστω για 2 λεπτα ωστε να το κλεισω. Μηπως χρειαζεται το software και usb?

EDIT: Α και ενω λειτουργουσε με την μπαταρια εκανε ανα τακτα χρονικα διαστηματα ενα σπαστικο μπιπ.

Δημοσ.

το μπιπ δεν ξερω γιατι το κανει.δες manual>β.ελπιζω να μην εχει θεμα η μπαταρια.γ.δεν παιζει ρολο το αν περασεις το προγραμμα η οχι.κανε μια δοκιμη .κλεισε το πολυπριζο η βγαλε το Ups απο το ρευμα και πες μου αν σου κρατησε το pc.λογικα θα στο κρατησει.

Δημοσ.

Νομιζω το χα ξαναδοκιμασει και ειχε κρατησει το ρευμα. Ειμαι σχεδον σιγουρος γιατι ηθελα να το τσεκαρω οταν το πηρα. Επειδη τωρα βλεπω ταινια μετα θα το δοκιμασω και θα σου πω 100%.

Ευχαριστω και για την γρηγορη υποστηριξη :P. Δεν περιμενα να παρω απαντηση σημερα...

Δημοσ.

γιατι σε ρωτησα .συνηθως οταν του κοβεις το ρευμα τελειως κραταει.οταν κανει μικρες διακοπες κτλ εκει ειναι πολλες φορες που δεν κρατανε.οκ δοκιμασε το παλι να δουμε αλλα λογικα θα σου απαντησω αυριο.τα ματια κλεινουν πλεον

Δημοσ.

Σε καταλαβαινω. Βεβαια, η διακοπη σημερα δεν ηταν για λιγο. Ηταν κατι σαν black-out. Ειχε κοπει για κανα μισαωρο σε ολη την περιοχη.

Καληνυχτα σου τα λεμε παλι αυριο ;)

Δημοσ.

μπορεις να δοκιμασεις και διακοπη ριχνοντας γενικο για να δεις αντιδρασεις.παντως Ups ειναι μονο τα apc:p

πολλα λεφτα but..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...