Προς το περιεχόμενο

Next Top Value for Money : UPS

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Επίσης, συνήθως οι διακοπές είναι ολιγόλεπτες, οπότε αν λείπεις από το σπίτι και αφήνεις το pc on για κατεβάσματα κλπ, δεν θα σου κλείσει ή αν δεν αρκεί η αυτονομία θα γίνει shutdown, χωρίς συνέπειες.

Shutdown πως κανει; Μπορεις να το ρυθμισεις καπως εσυ; Η με το που πεσει το ρευμα, τελειωσει και το αποθεμα της μπαταριας στο UPS αναγκαστικα κλεινει και το pc; Αν ναι, αυτο δεν ειναι το ιδιο με το να πεσει κατευθειαν το ρευμα και να κλεισει το pc; Ρωταω γιατι εχω μονο ενα πολυμπριζο με σταθεροποιητη τασης στον υπολογιστη και οσες φορες επεσε ο γενικος δεν καηκε κατι.. Αυτο βεβαια ειναι και θεμα τυχης πιστευω...

• Super Moderators
Δημοσ.

με software κάνει (ή τα windows), αλλά πρέπει να έχεις συνδεδεμένο το UPS μέσω USB με το PC ;)

Δημοσ.

Αν συνδέσω πάνω σε μια τέτοια συσκευή πχ μια τηλεόραση plasma και ένα pc και για μια περίοδο πχ 1 ώρας υπάρχει αστάθεια στο δίκτυο διανομής της ΔΕΗ (πχ καλοκαίρι) με αρκετές βυθίσεις (όχι διακοπή), τί θα συμβεί στις συσκευές;

Τίποτε απολύτως.

Η δουλειά ενός σταθεροποιητή τάσης είναι να παρέχει στο σύστημα όσο το δυνατόν πιο σταθερή την παροχή των 220V,

είτε το ρεύμα έχει spikes, είτε υπερτάσεις, είτε βυθίσεις το ρεγουλάρει και το φιλτράρει σε αυτή την τιμή.

Με αυτό τον τρόπο το τροφοδοτικό του PC στρεσάρεται σαφώς λιγότερο από τις διακυμάνσεις του ρεύματος και δέχεται φιλτραρισμένη πλέον την παροχή με αποτέλεσμα την μακροβιότητα και του τροφοδοτικού και των άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων (Motherboard, VGA, Hard disks, RAM).

Μια καλή γραμμή άμυνας/ προστασίας στις διακυμάνσεις ρεύματος είναι η εξής:

Α) Πολύμπριζο που προστατεύει από υπερτάσεις/spikes.

Β ) Σταθεροποιητής τάσης, κατα προτίμηση τεχνολογίας servo με διακύμανση ρεύματος στην έξοδο κάτω από 5%.

Γ) Ποιοτικό, επώνυμο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

δωστε μου τα φωτα σας αν ειστε σιγουροι,

Σε επικοινωνια με τον υπευθυνο καταστηματος multirama, μου ειπε οτι εαν παρω ενα ups π.χ. 900VA και εγω εχω αναγκη σε ισχυ 700watt (πολυ πανω απο 900va) τοτε το ups σε περιπτωση διακοπης ρευματος, θα μου παρεχει αυτονομια, αλλα θα ειναι πολυ μικροτερης διαρκειας.

Ισχυει αυτο?

http://www.pcguide.com/ref/power/ext/ups/funcConditioning-c.html'>http://www.pcguide.com/ref/power/ext/ups/funcConditioning-c.html

Με αυτο ειμαι οκ...Αξιζει να το διαβασετε

http://www.pcguide.com/ref/power/ext/ups/funcConditioning-c.html

Με αυτο ειμαι οκ...Αξιζει να το διαβασετε

Δημοσ.

Ναι, σωστα στα ειπε.

Οσο αυξανεται το φορτιο μειωνεται ο χρονος.Το θεμα ειναι οτι αν υπερβεις το φορτιο και τα 10 λεπτα αυτονομιας για παραδειγμα γινουν 3 ,τοτε μετα απο ενα χρονικο σημειο λογω καταπονησης των μπαταριων τα 3 λεπτα θα γινουν ενα και δεν θα προλαβεις ουτε να σβησεις ουτε να κανεις κιχ.

Γι΄αυτο λοιπον ''φορτωνουμε'' το ups με 80% φορτιο για να δουλευει ξεκουραστα και οχι με 120%

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...