TH_boy_20 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Λοιπον παιδία πρόσφατα αγόρασα μια ηλεκτρακουστική κιθάρα και επείδη έχω έναν home cinema yamaha rxv863 σκέφτηκα να μην αγοράσω ενισχυτή κιθάρας αλλά να την συνδέσω πάνω! Μετά από ψάξιμο στον internet δίαβασα ότι δεν γίνεται μάλλον δεν προτείνεται! γιατί λέει κυνδυνεύεις να "ανατινάξεις" τα ηχεία (τώρα πώς ακριβώς γίνεται αυτό δεν κατάλαβα,αν ξέρει κάποιος ας μου το εξηγήσει) Επίσης δεν ξέρω πως συνδέεται η κιθάρα στον ενισχυτή (για απ'ευθείας σύνδεση) δλδ η κιθάρα έχει jack 3,5' (το μεγάλο) και τέτοια υποδοχή υπάρχει μόνο για τα ακουστικά (βασικά δεν υπάρχει υποδοχή για input στον ενισχυτή για μικρόφωνο 3,5μμ) Σκέφτηκα επομένως εαν γίνεται το εξής να συνδέσω την κιθάρα μου σε μια κάρτα ήχου ή να αγοράσω αυτό http://europe.yamaha.com/en/products/music-production/interfaces/audiogram_series/?mode=series και να συνδέσω την κιθάρα σε αυτό μετά στο λαπτοπ και μετά να συνδέσω το λαπτοπ μέσω HDMI στον ενισχυτή για να βγάλω τον ήχο! Γίνεται αυτο που σκέφτηκα ή έχετε να προτείνεται καποιον άλλον τρόπο? Θεωρώ παράλογο να έχω φτιάξει ενα καλο home cinema 3000 ευρω και να μην μπορω να συνδέσω(έμμεσα ή άμμεσα) την κιθαρα μου σε αυτο και να αναγκαστώ να πάω να αγοράσω extra ενισχυτή μόνο για την κιθάρα!
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Αφου ξερεις πλεον το οτι μπορει να χαλασεις τα ηχεια σου, για να συνδεσεις την κιθαρα σου με τον ενισχυτη θες ενα καλωδιο απο rca σε καρφι, λογικα αρσενικο και απο τις 2 μεριες. Κατι σαν αυτο δηλαδη. Το καρφι θα παει στην κιθαρα και τα rca σε μια ελευθερη εισοδο του ενισχυτη σου, πχ στην aux. Για τον ενισχυτη τωρα, καλο ειναι να ξεχωριζεις ποιες "τρυπες" ειναι εισοδοι και ποιες εξοδοι (πχ αυτη για τα ακουστικα ειναι εξοδος), μιας και η κιθαρα ειναι εξ' ορισμου εξοδος. Τελος, το μεγαλο καρφι ειναι 6.3mm, το μικρο 3.5mm και το ακομα πιο μικρο 2.5mm.
TH_boy_20 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Αφου ξερεις πλεον το οτι μπορει να χαλασεις τα ηχεια σου... Αυτο ειναι το θεμα οτι ψαχνω εναν τροπο ώστε να το αποφύγω κατι τέτοιο
garrett156 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 ο μονος τροπος να το αποφυγεις ειναι να παρεις εναν ενισχυτη για κιθαρα...πιστευεις οτι ετσι απλα καρφωνεις πανω σε εναν ενισχυτη home cinema οτι να ναι;αν ηταν ετσι ολοι θα βαραγαμε με philips και pioneer. επειδη το θεωρεις και παραλογο να εχεις φτιαξει 3000 ευρω home cinema και να μην μπορεις να συνδεσεις την κιθαρα σου επανω πες μου ποσο λογικο σου ακουγετε εγω ας πουμε που εχω λαμπατο ενισχυτη κιθαρας αξιας 2800ευρω να καρφωσω πανω του καμια εξοδο απο το dvd να βγαλει ηχο...
efo355 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 ο μονος τροπος να το αποφυγεις ειναι να παρεις εναν ενισχυτη για κιθαρα...πιστευεις οτι ετσι απλα καρφωνεις πανω σε εναν ενισχυτη home cinema οτι να ναι;αν ηταν ετσι ολοι θα βαραγαμε με philips και pioneer. επειδη το θεωρεις και παραλογο να εχεις φτιαξει 3000 ευρω home cinema και να μην μπορεις να συνδεσεις την κιθαρα σου επανω πες μου ποσο λογικο σου ακουγετε εγω ας πουμε που εχω λαμπατο ενισχυτη κιθαρας αξιας 2800ευρω να καρφωσω πανω του καμια εξοδο απο το dvd να βγαλει ηχο... Τί ενισχυτή έχεις αν επιτρέπεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.