Προς το περιεχόμενο

Βαση δεδομενων acces απορια

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γινετε σε μια φορμα η πινακα να εμφανιζει παρομοια εγγραφη μολις γραψουμε 3-4 γραμματα στην αρχη; Δηλαδη οπως στο excel οπου αν στην ιδια στηλη υπαρχει ενα κελι { ινσομνια } μολις παω σε ενα αλλο και γραψω ινσ... θα μου βγαλει κατευθειαν ινσομνια. Πως μπορω να το κανω αυτο και στην acces? πως λεγεται αυτη η διαδικασια; ελπιζω να εγινε κατανοητός.

Δημοσ.

AutoComplete λέγεται αυτή η λειτουργία και έχω την εντύπωση ότι δεν υποστηρίζεται στην Access.

Δημοσ.

AutoComplete λέγεται αυτή η λειτουργία και έχω την εντύπωση ότι δεν υποστηρίζεται στην Access.

To AutoComplete υποστηρίζεται εδώ και πολλά χρονιά από την Access

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο, είχα λάθος εντύπωση. Απο την Access 2003 και μετά υποστηρίζεται.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ο τρόπος αυτός μαλλον δεν βοηθάει στη περιπτωσή μου. Ξεφευγω απο το θέμα: Προσπαθώ να κάνω μια βαση δεδομ. για τις αποδείξεις για την εφορία. Θα πρέπει να κάνω 2 πίνακες?

πινακας 1: επωνυμια - αφμ

πινακας 2: ημ/νια - ποσο

και πως ακριβως θα τους συσχετίσω ώστε να βγει ενας καινούργιος τελικός πίνακας που να τα περιέχει όλα;

Βασικά αυτο που είναι το σημαντικότερο είναι ο συνδυασμός επωνυμία - αφμ να είναι μοναδικός

γίνετε αυτό σε έναν πίνακα μόνο η οπωσδήποτε θέλει 2 πίνακες;

Δημοσ.

Θα τα βάλεις σε 2 πίνακες όπως λές, στον πίνακα 1 θα είναι κλειδί το concatenated πεδίο επωνυμια - αφμ, και στον 2ο πίνακα θα βάλεις foreign key μια στήλη που θα λέγεται Eponimia_AfmFK ,η οποία θα μπει δίπλα στις άλλες 2 στήλες ημ/νια - ποσο.

Πρωτεύων κλειδί στον 2ο πίνακα θα είναι ο τριπλός συνδύασμος Eponimia_AfmFK - ημ/νια - ποσο.

Δημοσ.

Θα τα βάλεις σε 2 πίνακες όπως λές, στον πίνακα 1 θα είναι κλειδί το concatenated πεδίο επωνυμια - αφμ, και στον 2ο πίνακα θα βάλεις foreign key μια στήλη που θα λέγεται Eponimia_AfmFK ,η οποία θα μπει δίπλα στις άλλες 2 στήλες ημ/νια - ποσο.

Πρωτεύων κλειδί στον 2ο πίνακα θα είναι ο τριπλός συνδύασμος Eponimia_AfmFK - ημ/νια - ποσο.

απο που ορίζω το πεδίο concatenated;

στον δεύτερο πίνακα απλα επιλέγω και τις 3 στήλες και πατάω πρωτεύων κλειδί έτσι;

Το foreign key μπαίνει και στους δυο πίνακες, σωστά;

Η καταχώρηση των δεδομένων με τον τρόπο αυτό απο ποιόν πίνακα θα γίνετε;

Σορρυ για τις πολλες ερωτήσεις, οποτε θες απαντάς... ευχαριστώ που ασχολήθηκες

Δημοσ.

Πρέπει να το κάνεις εσυ concatenated, να ενώσεις δηλαδή τις 2 στήλες επωνυμια - αφμ σε μια, με την μορφή string (varchar). Κάπως έτσι θα είναι το concatenated κλειδί δηλαδή: Παπαδόπουλος1085658432.

Στον δεύτερο πίνακα απλα επιλέγω και τις 3 στήλες και πατάω πρωτεύων κλειδί έτσι; Ναι

Το foreign key μπαίνει και στους δυο πίνακες, σωστά; Το foreign κey στον 2ο πίνακα θα είναι το primary key του 1ου πίνακα, το παραπάνω concatenated δηλαδή.

Η καταχώρηση των δεδομένων με τον τρόπο αυτό απο ποιόν πίνακα θα γίνετε; Θα πρέπει να εισάγεις πρώτα δεδομένα στο 1ο πίνακα (πες τον μάνα) και μετα στον 2ο ( τα παιδιά).

Δημοσ.

Πρέπει να το κάνεις εσυ concatenated, να ενώσεις δηλαδή τις 2 στήλες επωνυμια - αφμ σε μια, με την μορφή string (varchar). Κάπως έτσι θα είναι το concatenated κλειδί δηλαδή: Παπαδόπουλος1085658432.

Στον δεύτερο πίνακα απλα επιλέγω και τις 3 στήλες και πατάω πρωτεύων κλειδί έτσι; Ναι

Το foreign key μπαίνει και στους δυο πίνακες, σωστά; Το foreign κey στον 2ο πίνακα θα είναι το primary key του 1ου πίνακα, το παραπάνω concatenated δηλαδή.

Η καταχώρηση των δεδομένων με τον τρόπο αυτό απο ποιόν πίνακα θα γίνετε; Θα πρέπει να εισάγεις πρώτα δεδομένα στο 1ο πίνακα (πες τον μάνα) και μετα στον 2ο ( τα παιδιά).

να σαι καλα ρε φιλέ! κατι τελευταίο: δεν κατάλαβα πως θα ενώσω τις στήλες επωνυμια - αφμ, ειναι στα ελληνικα η εκδοση που έχω 2007. και πάλι ευχαριστώ, καλημέρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...