Προς το περιεχόμενο

Windows 7 και Invalid Dynamic Disk

Dimitris_il_mix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως τελικά διαπίστωσα υπάρχει ένα γενικό πρόβλημα με τα windows 7 και σκληρό δίσκο τον οποίο εμφανίζει ως Invalid Dynamic Disk. Το ίδιο έχω πάθει και εγώ: έχω δίσκο Barracuda 750gb τον οποίο συνδέω μέσω εξωτερικής θήκης σε laptop. Ο δίσκος έχει αρχεία μέσα. Πηγαίνοντας στο disk management μου τον εμφανίζει ως Invalid Dynamic Disk. Προφανώς δεν μπορώ να δω τα αρχεία μου.

Έχω βρει ένα prog: http://www.dynamic-disk.com/invalid-dynamic-disk.html και είναι παρόμοια περίπτωση αλλά επειδή δεν είναι free δεν ξέρω η demo version τι μπορεί να κάνει.

Ξέρει κανείς τρόπο επίλυσης του προβλήματος (χωρίς να χάσω τα αρχεία μου ή να κάνω backup) ;; Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Aπλά θα επιστρέψεις τον δίσκο στον controller στον οποίον "ανήκει" -υποθέτω σε κάποιον σταθερό υπολογιστή- ως εσωτερικό.

Δημοσ.

Aπλά θα επιστρέψεις τον δίσκο στον controller στον οποίον "ανήκει" -υποθέτω σε κάποιον σταθερό υπολογιστή- ως εσωτερικό.

Έλα όμως που τον χρειάζομαι για αυτόν τον λόγο.. να τον συνδέω δηλαδή με laptop (επομένως με θήκη) !! Ο σταθερός υπολογιστής στον οποίο λειτουργούσε ως εσωτερικός είναι πολυυυυύ μακριά μου :wacko: !! Και εκτός από αυτόν κ στον σταθερό υπολογιστή μετά την εγκατάσταση των 7 μου έκανε "νερά" !! Για να τον δει στον "υπολογιστή μου " έκανα restart !! Με την 2η δηλαδή. :wacko:

Δημοσ.

Aν δεν το κατάλαβες το πρόβλημα είναι κατά βάση "με την θήκη" (με τον controller της - δεν εννοώ πως είναι χαλασμένος, απλά υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. Έχω πάθει το ανάλογο, με controller cards. Ο δίσκος είναι οκ-αρκεί να διαβαστεί από τον υπολογιστή στον οποίο προϋπήρχε). Περί του θέματος στα Windows 7, ας το αφήσουμε στην άκρη για την ώρα. Πρέπει, ΕΣΤΩ, να βρεις να τον συνδέσεις σε παρόμοιο controller (κάποιου σταθερού υπολογιστή). Ή τεσπα, δοκίμασε σε οποιονδήποτε άλλο σταθερό, ή ακόμα και κάποια οποιαδήποτε άλλη θήκη.

Δημοσ.

Dynamic partion σου φτιάχνουν τα 7 αν πας άτσαλα να συνενώσεις κάποια partition.

Μετά αυτό το partition δεν μπορεί να διαβαστεί απο άλλο μηχάνημα.

Δυστυχώς undone δεν γίνεται και δεν μπορείς να γυρίσεις σε simple layout.

Επίσης τα περισσότερα clone tools δε δουλεύουν με dynamic partition.

Αν θες τα αρχεία σου κάντα copy paste απο το dynamic σε ενα άλλο μεταφερόμενο δίσκο με simple partition απο ενα μηχάνημα που διαβάζει το dynamic partition.

Εμένα επειδή που την έσπαγε η δυσκινησία ενος dynamic partition που είχε δημιουργηθεί στον storage απο ατσαλιά, έβαλα εναν 2ο δισκο στο μηχάνημα του έκανα απλό format σε simple partion, έκανα copy paste ολα τα data μαζί και με τα hidden απο τον dynamic και μετά έστειλα αυτο το πανάθλιο partition layout στον αγύριστο φορμάροντας τον αρχικό storage.

Δημοσ.

(Κατά πάσα πιθανότητα) δεν έχει πειράξει κα'να partition o starter όμως. Θέμα αλλαγής controller είναι, συν το ότι αν έχει τα Home τα Εφτάρια, δεν βλέπουν ΚΑΝ έναν "Dynamic Disk" (ούτως ώστε να μεταφέρει τα αρχεία του από αυτόν σε κάποιον "Basic", όπως του πρότεινες) : Invalid τον χαρακτηρίζουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...