xpapias Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Γειά χαρά. Άλλαξα τις ρυθμίσεις χθες σε κάποιο συνάδελφο προκειμένου να μπορεί να συνδέεται από τη δουλειά μέσω καλωδίου στο δίκτυο της εταιρείας και από εκεί στο internet. Συγκεκριμένα από τις ιδιότητες του Local Area Connection πήγα στις ιδιότητες του IPv4 και εκεί έβαλα τις προτιμόμενες IP και DNS διευθύνσεις. Απ όσο θυμάμαι προηγουμένως δεν υπήρχε κάποια άλλη ρύθμιση. To internet δούλεψε κανονικά. Σήμερα δοκίμασε μέσω καλωδίου να συνδεθεί από το σπίτι του χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ρυθμίσαμε πάλι από το IPv4 τα IP & DNS στο αυτόματο αλλά και πάλι δε δουλεύει. To Diagnose & Repair μάλλον δεν έχει να προτείνει κάτι ενώ η λύση βγάζω-βάζω το καλώδιο δεν απέδωσε. Φαντάστηκα ότι το Modem μπορεί να έχει συγκεκριμένες ρυθμίσεις που καταλάθος σβήστηκαν. Βέβαια ο φίλος μου θυμάται ότι ήταν όλα κενά στην καρτέλα του IPv4. Καμία ιδέα τι άλλο μπορεί να φταίει; Να πω ότι είναι δύσκολο να έχω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί όλα αυτά έγιναν από τηλέφωνο - δεν έχω ο ίδιος πρόσβαση στον υπολογιστή. Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μιλάμε για σταθερό pc ή για laptop; Φαντάζομαι ότι είναι laptop και ότι μιλάμε για το ίδιο laptop (στην εταιρεία και στο σπίτι). Κατ' αρχάς, οι "καρφωτές ip" που βάζει στο δίκτυο της δουλειάς δουλεύουν μόνο όταν συνδέεται με το router της εταιρείας. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να δουλέψουν από το σπίτι. Το επισημαίνω αν και πιστεύω ότι δεν εννοείς ότι θέλατε να κάνετε κάτι τέτοιο. Στο σπίτι του έχει σύνδεση στο Internet; Μπορεί να μπει με το ασύρματο; Αν είναι laptop να κοιτάξει μήπως αντί να βάλει στο αυτόματο την ip στο lan την βάζει στο ασύρματο controler και αφήνει στο lan τις καρφωτές της εταιρείας.
xpapias Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Όχι τις βάζει στο Local Area Connection, σίγουρα
micos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Αυτό που είπες πριν για modem μπορείς να το ξεκαθαρίσεις; Ο φίλος σου συνδέεται με modem ή με router; Έχει Internet στο σπίτι; Πρόκειτε για laptop ή για desktop υπολογιστή; Το δοκίμασε αλλού, πέρα από το σπίτι, να δει αν συνδέεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.