Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση Yπολογιστή

koker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

Ενδιαφέρομαι να συνθέσω έναν σταθερο Η/Y.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι γύρο στα 400euro.

400euro για τα εξής κομμάτια :

Επεξεργαστής: i5 2300 s1155, 2,8Ghz (163,30euro)

Μητρική: Asus P8H67 -MPRO (103 euro)

Ram: KINGSTON HYPER X DDR3 2x2GB 1333HZ DUAL CHANNEL KHX1333C7D3K2/4GX (46,90 euro)

Τροφοδοτικό, κουτί και κάρτα γραφικών έχω ήδη.

Καρτα γραφικών : GIGABYTE GEFORCE GTS250 GV-N250-1GI 1GB PCI-E RETAIL

H χρήση του νέου συστήματος θα είναι για προγραμματισμό και κατασκευή ιστοσελίδων αλλα και για Gaming...

-Θα ήθελα να μου πείτε την αποψη σας για αυτό το σύστημα. Πιστεύω ότι θα παίζει όλα τα ως τώρα παιχνίδια σε μεγιστη απόδοση γραφικών.

-Θα ήθελα επίσης να μου στείλετε σε μήνυμα εάν θέλετε, καταστήματα με καλύτερες τιμές από αυτές που έχω βρει εγώ (εάν εχετε κατι υποψη).

-Επίσης θα με βοηθούσατε με κάποια αντιπρόταση , σημειώνοντας ότι δεν θα ήθελα AMD επεξεργαστή.

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω σε αυτο το μπάτζετ πας σε Amd,εγώ θα σου πρότεινα τα παρακάτω.

MD Phenom II X6 1055T (sAM3, 2,8 GHz) 175 ευρο

Gigabyte GA-890XA-UD3(sAM3, 790X) 136 ευρο

Corsair XMS3 6GB DDR3-1333 Ram Kit (PC3-10666, 8-8-8-24) 84.90 ευρο

Απο πλαίσιο ειναι οι τιμές

imo καλύτερα να πας για triple channel μνήμη αλιως χανεις πολύ σε ταχύτητα...

σε χρονισμο 1800 δεν πεζει και τοσο μεγαλο ρολο παλι χανεις αλλα λιγοτερα αλλα στο δικο σου χρονισμο πεζει αρκετα μεγαλο ρολο και εισαι οκ απο μνημη για τα επομενα 3 χρονακια... ουτως οι αλλες οι μνημες -ακομα- ειναι πολυ φθηνες...

AMD Socket AM3 processors do not use the DDR3 triple-channel architecture but instead use dual-channel DDR3 memory αρα αν πας για triple channel ξεχνας amd.

εγω απλα ανεφερα τι ειναι καλυτερο.

παντα αγοραζεις συμφωνα με την σχεση τσεπης - αναγκης.

και στο αρχικο post ειπε οτι δεν θελει amd cpu.

-Επίσης θα με βοηθούσατε με κάποια αντιπρόταση , σημειώνοντας ότι δεν θα ήθελα AMD επεξεργαστή.

αυτο το σημειο στο αρχικο post το διαβασες???

Καλησπέρα σας και ευχάριστο για τις πληροφορίες σας!

Κάποιος παραπάνω ρώτησε τι οθόνη θα έχω

ΟΘΟΝΗ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169614

Από ότι βλέπω όλοι προτείνεται AMD... Εγώ έχω μια απέχθεια προς αυτούς λόγο προβλημάτων θερμοκρασίας / αστάθειας / έλλειψης ήσυχης που παρουσίαζαν στο παρελθόν σε σχέση με τους Intel. (ξέρω ότι η τεχνολογία αλλάζει... αλλα ποσο να αλλάξει πια.. από ότι διαβάζω, το κουσούρι τις θερμοκρασίας το έχουν ακόμα.

Παρόλα αυτά μπήκα σε σκέψεις και είπα να κάνω έναν AMD και να σας τον παρουσιάσω στα ίδια πάνω κάτω χρήματα.

- - - -AMD- - - - - -

Επεξεργαστης : Phenom II X6 1090T - 3,2 GHz 186,90ε (digital-market.gr)

Μητρική : ASROCK 870 EXTREME3 RETAIL 87,60ε

Μνημες : Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit 50ε

ΣΥΝΟΛΟ : 324.5 ευρο

(o Intel υπαρχει στην αρχη του topic εαν θελετε να τους συγκρινετε)

*Λοιπόν νάτος και ο AMD. θα ήθελα τις δικες σας άποψης( αν γίνεται και τεκμηριωμένες)

καθώς σε Benchmarks που έχω δει ο i5 τον πατάει στα αυτιά.

*Στο κουτί του επεξεργαστή από ότι διάβασα υπάρχει ψyχτρα... πια είναι η περαιτέρω ψύξη που θα χρειαστώ (και ποσο θα στοιχίσει) ποσα περιφερειακά κουλερακια θα χρησιμοποιούσατε σε ένα τέτοιο σύστημα? ((ο υπολογιστής ενδέχεται να μην κλείνει παρα μονο 3-4 ώρες την ημερα.. και τις περισσότερες ώρες θα τρέχει games))

Περιμένω τις απόψεις σας και τις αντιπροτάσεις σας.. είτε σε Intel είτε AMD αυτήν την φορα!

Καλα θα τρελαθουμε τελειως μου φαινεται με αυτα περι θερμοκρασιας των amd.πανε χρονια απο τοτε που γινοντουσαν αυτα.Ξεκολιστε απο την νοοτροπια του ελληνα που ειναι μονο γερμανικο αυτοκινητο (golf),λαστιχα Michelen και επεξεργαστες μονο Intel.

Μαντεψε τι επεξεργαστης ειναι απο εδω κατω που δουλευε ετσι κανενα 6μηνο(σε αυτη την κατασταση) εαν θυμαμαι καλα και ηταν ολη μερα ανοιχτος με το να παιζει Manager.Amd 3200 64 bit socket 939.Μαντεψε εαν συνεχιζει να δουλευει ακομα και τι παιζει?

http://img192.imageshack.us/i/dsc00863t.jpg/

Φιλε μου οι προβληματισμοι σου με AMD απλα δεν υπαρχουν.Επισης ειναι πολυ πιο ψυχροι απο τους Intel οχι μονο τωρα αλλα απο το 2005.Ασταθεια που αναφερεις,δεν θερω τι εννοεις,κανενας επεξεργαστης δεν εχει προβλημα ''ασταθειας'' ουτε amd ουτε intel.Ο θορυβος ειναι θεμα ψυκτρας και οχι επεξεργαστη. :lol:

Τελος κανενας i5 δεν παταει κανεναν amd ''στα αυτια'' οταν ειναι συγκρισιμοι σαν μοντελα.Αν εννοεις οτι ο πιο ακριβος intel που κανει κοντα στα 1000 ευρω κερδιζει τον αντιστοιχο amd σε τιμη,η διαφορα ειναι απειροελαχιστη και δεν δικαιολογει την χρηματικη διαφορα.Γιατι ο καλυτερος amd ειναι πολυ φτηνοτερος.Οποτε το λογικο συμπερασμα ειναι οτι ενας εξυπνος καταναλωτης αγοραζει amd.Καποιος σε γεμιζε ψεμματα ολα αυτα τα χρονια.

Το amd σετακι που παρεθεσες,ειναι μια χαρα για τις αναγκες σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...