lion2486 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Γεια σας. Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή web όπου θα μπορείς να βλέπεις αρχεία βίντεο απ' ευθείας. Τα αρχεία θα προτιμούσα να είναι προσβάσιμα απλά με ένα http, αλλά και με streaming ίσως ήταν δυνατό (είναι απλό; θα κερδίσω κάτι Το θέμα μου είναι ότι θέλω έναν συμβατό player ώστε να παίζει αρκετούς τύπους πολυμέσων (avi, mpv, mpg ...), θα με βόλευε πολύ να μπορεί να ενσωματώνει υπότιτλους, και τέλος να μπορεί να παίξει σε πολλές πλατφόρμες (λειτουργικά/φυλλομετρητές). Μέχρι τώρα δοκίμασα με HTML5, Windows Media Player Plygin, και VLC Plugin. Το vlc ίσως ήταν καλύτερο, αλλά πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωριστά το πρόσθετο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_tasos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Οι web players (π.χ. jw player, flow player) δεν υποστηρίζουν πολλά format. Πρακτικά υποστηρίζουν τα .flv και τα mp4. Για τα mp4 όχι πάντα, αλλά με προυποθέσεις. Π.χ. το codec να είναι το h.264 και όχι το mpeg-4) και να έχει σωστό indexing ώστε ο player να μπορεί να αρχίσει το play το video χωρίς να χρειάζεται να γίνει όλο το αρχείο download. Γενικά, τα ίδια ισχύουν και για html5 players. Το streaming πρέπει να το υποστηρίζει ο player. Αυτό που κερδίζεις είναι bandwidth διότι επειδή στον χρήστη στέλνεται σαν stream δεν του στέλνει όλο το αρχείο σαν direct download αλλά όσο χρειάζεται για να το δει ο χρήστης σωστά το file. Αν όντως θέλεις να παίζεις πολλούς τύπους αρχείων και να μην ασχοληθείς με video encoding (που πρακτικά είναι απαραίτητο αν θέλεις να έχεις κάποιον web player) τότε το plugin είναι η πιο πρακτική επιλογή που έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.