kage Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 κλασσικο θεμα...αλλα το ερωτημα ειναι και το τι παιζει με το λογιστικο κομματι. πριν 3,5χρονια ειχα αγορασει σκληρο δισκο 70ε με εγγυηση 5 ετων.το πηγα χτες το κρατησαν να το δουν παω απο κει και μου δεινουν αλλον.δηλ ο παλιος ηταν seagate baracuda sata 2 320gb 16mb στις 7200rpm,o new sata2 wd caviar green 500gb 32mb 5400rpm με 3χρονια εγγυηση 1)ποιος ειναι καλυτερος ?δεν ξερω τι παιζει με το buffer αλλα οι στροφες δεν ειναι το παν σε σκληρους?οι σατα 3 ειναι συμβατοι σε ενα sata 2 m/b?αν καταλαβα καλα οι σατα 3 εχουν ρυθμο μεταδοσης 6gbs και οι σατα 2 3gbs? 2)μου δεινουν ενα πιστωτικο 15ε που γραφε τον σκληρο μου(οχι s/n) σαν certified(δηλ ανακατασκευασμενο)με 1 χρονο εγγυησης. και στον νεο μια αποδειξη απο τα 45ε που εχει στο ραφι με εκπτωση τον φτανουν στα 15ε που ηταν η πιστωση για να μην πληρωσω τιποτα(με 3 χρονια εγγυηση). το θεμα ειναι οτι θα προτιμουσα να πληρωσω διαφορα για εναν καλυτερο αλλα οχι για 15ε που τον κοστολογησαν αυτοι. 3)ο παλιος σκληρος ηταν κατoχυρομενος στο μαγαζι(η νο1 gr αλυσιδα) απο το rma που κοιταξα ,οποτε δεν αναλαμβανουν θεμα rma η εταιρια του χαλασμενου σκληρου. 4)τι παιχτηκε με την πιστωση και πως καλυπτουν το θεμα λογιστηριου για εναν αλλον σκληρο που υποτιθεται αγορασα και τον επεστρεψα και πειρα πιστωση?! 5)τους χαλασμενους σκληρους να υποθεσω οτι και αυτοι τους γυρνανε και πουλανε τους καινουργιους που θα ειναι και πιο καλοι οπως συνιθιζεται στα rma σε παλιους σκληρους που καταργηθηκαν. στα λογιστικα βιβλια αναφερονται οτι καθε προιον καθε χρονο εχει απαξιωση προιοντος και λογαριαζεται με εναν τυπο! ο παρακατω νομος δεν νομιζω οτι ξεκαθαριζει τα θεματα γιατι και οι 2 μεριες μπορει να πουν οτι δεν τους συμφερει <<Νόμος 3043/2002 - Αρθρο 540 «Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες 2. να μειώσει το τίμημα 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. >> Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Πάρε τον wd και μην μιλάς καθόλου...! Η διαφορά θα είναι ελάχιστη.. Σε μικρά αρχεία δεν θα την καταλαβαίνεις καν..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Οπως λέει και ο νόμος... κατ' επιλογήν σου! Οπότε μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα... ότι ακριβώς λέει η απόδειξη που έχεις. Όχι ότι λέει ο κάθε παπάρας στο λογιστικό βιβλίο Αν είχε ανέβει η αξία του δίσκου θα σου έδιναν πίσω χρήματα; Αν σου τον αντικαταστήσουν βέβαια μπορείς να το δεχτείς και αυτό. Σε συμφέρει θα έλεγα... αλλά να μην μας παραμυθιάζουν σχετικά με απαξίωση προϊόντων. Σκληρό δίσκο αγόρασες... όχι επενδυτικό προϊόν από τράπεζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 το αντικαταστησαν με κατι καλυτερο ομως? εμενα μου φαινετε οτι ειναι χειροτερος απο τον πρωηγουμενο.ο σκληρος χρησιμοποιειται για μεταφορες 5-10gb αρχειων καθε φορα!! εψαξα λιγο εδω μεσα για παρομοιες καταστασεις αλλα βρηκα κυριως απο eshop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orifiel Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Κανονικά είναι προϊόν αξίας ισότιμο με αυτά που έδωσες.. ας είναι 100 χρόνια μετά.. εδώ βρίσκουν κορόιδα και πάτημα ότι «σας δίνουμε καλύτερο».. αλλά η τιμή δεν ισοδυναμεί με αυτό που αγόρασες.. Δηλαδή είχες πάρει προϊόν αξίας 70 ευρώ και τώρα σου έδωσαν προϊόν αξίας 30-40 ευρώ.. Ποιο μαγαζί είναι ? το eshop? Αυτοί το κάνουν αυτό.. τρώνε πολλά χρήματα από την αρχική αξία του προϊόντος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 πλαισιο ειναι αλλα γενικοτερα ισχυει παντου.. αυριο θα παρω τηλ να δω τι θα γινει στην ουσια θελω κατι παρομοιο με το δικο μου(7200στροφες),αλλα πλεον εφοσον η ταχυτητα ειναι το παν ειναι φανερο οτι ειναι χειροτερος απο τον δικο μου.μαλιστα τους ελεγα βαλε πιστωτικο εστω και τα 45ε που χει αυτος που μου δωσες ή δωσε μου με 15ε που κοστολογησες τον χαλασμενο αλλους 3 αλλα περα βρεχει...προς το παρον ο σκληρος παραμενει σφραγισμενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orifiel Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Με τίποτα να κοστίζει αυτό 45.. 45 κοστίζει ο 1 τερα σατα 2 7200.12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/WESTERN-DIGITAL-500GB-GREEN-HDD-CACHE-32MB-SATA-2-WD5000AADS.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Κανονικά είναι προϊόν αξίας ισότιμο με αυτά που έδωσες.. ας είναι 100 χρόνια μετά.. εδώ βρίσκουν κορόιδα και πάτημα ότι «σας δίνουμε καλύτερο».. αλλά η τιμή δεν ισοδυναμεί με αυτό που αγόρασες.. Δηλαδή είχες πάρει προϊόν αξίας 70 ευρώ και τώρα σου έδωσαν προϊόν αξίας 30-40 ευρώ.. Ποιο μαγαζί είναι ? το eshop? Αυτοί το κάνουν αυτό.. τρώνε πολλά χρήματα από την αρχική αξία του προϊόντος. ...περικαλώ; Το ότι βγάζει το λάδι το e-shop με καθυστερήσεις στο σέρβις, γνωστό - αλλά το συγκεκριμένο γυφτοτέρτιπο που περιγράφεις, είναι τρέηντμαρκ του παρακάτω : πλαισιο ειναι αλλα γενικοτερα ισχυει παντου.. ...όχι φίλος Κέητζ. Δεν ισχύει γενικότερα παντού. Στο Πλαίσιο το έχουν ανάξει σε τέχνη, το γύφτινγκ. Κατά τ' άλλα, πρέπει να πας να κάνεις (εν τέλει) φασαρία, ή έστω να τους γίνεις απίστευτα στενός κορσές, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα "δεν είναι ίδιων δυνατοτήτων" (5400/7200) και "θέλω να δω έναν υπεύθυνο πιο υπεύθυνο από 'σας" (να φτάσεις μέχρι τον πρόεδρα της εταιρίας). Άμα ζορίσουν τα πράμματα και σε παίρνει, φτάσε μέχρι να ξεστομίζεις απειλές τύπου "θα σας πάω στα δικαστήρια, θα σας πάω στον Άρειο Πάγο, θα σας πάω στον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας, θα σας πάω στον Τριανταφυλλόπουλο". Αυτό βέβαια άμα πραχτικά ο δίσκος σου φαίνεται πιο αργός. Γιατί αλλιώς, μπορείς να βολευτείς ως έχει, με τα +180 Gigs μάλιστα (...τις διαφορές στην cache του δίσκου, 16/32ΜΒ, θεώρησέ τες αμελητέες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOWHAT Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Εγώ το βλέπω αλλιώς.... Θα έπρεπε ο ΝΕΟΣ δίσκος να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις δυνατότητες του παλαιού σε όλα τα επίπεδα! Δηλαδή! 1. Cache>=16 MB KAI 2. RPM >=7200 KAI 3. GB >= 320 KAI 4. SATA >= II Δηλαδή να είναι ο αμέσως καλύτερος ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ που έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα χαρακτηριστικά του παλιού σου! Αν και εντάξει αν σε πήγαιναν σε σάτα 3 που είναι πιο νέα τεχνολογία, ας δεχτούμε μία μείωση στην Cache και ας είναι 16 ΜΒ, αλλά όχι ρε φίλε και 5400 στροφές λες και πήρες 2.5''........... Στην χειρότερη εγώ θα απαιτούσα τουλάχιστον τον Seagate και θα δεχόμουν να κόψω λίγα ΜΒ από την Cache για την επιπλέον χωρητικότητα, αντί να κόψω από την ταχύτητα του δίσκου. Μιας που από ό,τι βλέπω σε 320 δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο... Γιατί πριν 3 χρόνια τα 32ΜΒ ήταν πολλά σαν χαρακτηριστικό, ενώ τα 16ΜΒ σήμερα είναι το λιγότερο, πόσο μάλλον οι 7200 που σε 3.5'' είναι το ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δηλαδή να είναι ο αμέσως καλύτερος ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ που έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα χαρακτηριστικά του παλιού σου! αυτο κοιταξαν και τελικα ο αμεσως επομενος στις 7200 στο μαγαζι(οχι γενικα στην αλυσιδα) ή οπου κοιταζαν ηταν ενας sata 3. οι σατα 3 εχουν ιδιο βυσμα με τους σατα 2?ριχνει διαβαζω την ταχυτητα στην pci express se μερικα mobo. ο υπολογιστης που θα παει ο σκληρος εχει την asus p5gd1 .εχει μονο μια pci-e x16 που ειναι και η καρτα γραφικων. ακομη δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δεχονται να κανουν πιστωση στην τιμη του νεου σκληρου για να παρω εναν αλλον καλυτερο και να πληρωσω την διαφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOWHAT Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δεν ξέρω να απαντήσω τις απορίες σου σχετικά με το σάτα 3... Όποιος άλλος ξέρει ας του πει του παιδιού. Αλλά ρε συ... γιατί δεν έλεγες να σου παραγγείλουν να έρθει στο μαγαζί αυτός εδώ; Αν και θα μου πεις δύσκολο να ξέρεις στο πόδι τι παίζει με το στοκ της αλυσίδας γενικά...Aλλά μπορείς να το προσπαθήσεις αν τον προτιμάς(μιας και είναι ο πιο φτηνός που πληροί τα χαρακτηριστικά!)... Πάρε και ένα τηλ στο 800 11..... (μπλα μπλα δεν θυμάμαι) να συζητήσεις ό,τι έγινε! Ή μην σου πω κιόλας τράβα με το δισκο σε άλλο υποκατάστημα έτσι και δεν σου κάνουν αυτοί την χάρη! Είναι συχνό φαινόμενο να έχει άλλη αντιμετώπιση το ένα κατάστημα από το άλλο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ίδιο είναι το interface στις 2 γενιές πρωτοκόλλων. Απλά η δυνατότητα για περισσότερη ταχύτητα, θα πάει ανεκμετάλλευτη. Ο δε λόγος που δεν σου κάνει την "εξυπηρέτηση" που λες, είναι αυτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 update θα πρεπει να ενημερωσω οτι ο σκληρος που τον πηγα με smart error , βγηκε την επομενη μερα σαν recertified(ανακατασκευασμενοσ)και πουληθηκε στα 15ε.(ελπιζω απλη συμπτωση). μου δωσαν τον 500αρη 7200.αυτα που γραψα για διαθεσιμοτητα μαλλον δεν ισχυει ή απλα ψαχναν για recertified γιατι το πλαστικο που ταν ο σκληρος φαινοταν ανοιγμενο/τυλιγμενο περιεργα και ηρθε μετα απο 4 εργασιμες μερες... το καλο που εγινε τυχαια ειναι οτι την 1η φορα μου δειναν πιστωση 15ε γιατι καναν κατι λογιστικα κολπα με την εκπτωση + οτι ο χαλασμενος σκληρος κοστιζει πια 15ε .Τελος παντων στον 500αρη μου κοψαν παραστατικο στην τιμη των 45ε που κοστιζει και τωρα...οποτε βρηκα την ακρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.