Προς το περιεχόμενο

Πως σβήνω τα πάντα για να ξανα εγκαταστήσω win

NiKoS WSN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα netbook το acer aspire one zg8 {Ειδική Ελληνική Εκπαιδευτική Έκδοση [είναι αυτό που έδιναν πέρσι στην Α' γυμνασίου] (dual boot, winXp-Linux EdUbuntu)}, επειδή είναι ειδική έκδοση δεν υπάρχουν τα bios κλπ στο Site της acer και για έναν περίεργο λόγο ούτε υπάρχαν σε κάποιο cd-usb...

Εγώ πήγα να σβήσω το partition των Linux όμως επειδή δεν είχα τρόπο να κάνω fix τα win δεν μπορούσα να μπω, δοκίμασα alt+F10 αλλά και πάλι τίποτα... Ύστερα εγκατέστησα τα Linux μπας και μπορέσω να κάνω κάτι από εκεί αλλά τίποτα μπορείτε να μου πείτε πως γίνεται να διαγράψω τα πάντα και να εγκαταστήσω καινούρια win (χωρίς να πειραχτεί κάποιο αρχείο που δεν πρέπει)

ΥΓ. Είμαι με Linux τώρα αλλά δεν ξέρω αν το θέμα πάει linux ή win!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Αναφερεσαι στο ιδιο μηχανημα με αυτο που σου εδωσαν οδηγιες τα παιδια εδω http://www.insomnia.gr/topic/401191-dual-boot-laptop-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-linux/ ?

εγω εκανα φορματ σε δυο τετοια notebook εκ τον οποιον το ενα ηταν lenovo και το αλλο hp

λοιπον το εκανα μεσο external cd rom απο το boot....

ελπιζω να σε βοηθησει αυτο

Αναφερεσαι στο ιδιο μηχανημα με αυτο που σου εδωσαν οδηγιες τα παιδια εδω http://www.insomnia.gr/topic/401191-dual-boot-laptop-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-linux/ ?

ναι

εγω εκανα φορματ σε δυο τετοια notebook εκ τον οποιον το ενα ηταν lenovo και το αλλο hp

λοιπον το εκανα μεσο external cd rom απο το boot....

ελπιζω να σε βοηθησει αυτο

έχω external cd driver και αν είναι θα τα κατεβάσω (νόμιμα) από την σχολή του αδερφού μου αλλά επειδή δεν θέλω να μείνει τίποτα πως γίνετε να τα σβήσω πρώτα κάνω την εγκατάσταση και μετά;

Η εγκατάσταση των windows XP σου δίνει την δυνατότητα να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα και να δημιουργήσεις στην θέση τους ένα διαμέρισμα καινούργιο,αν θες κάνεις και ένα πλήρες format σε αυτό το διαμέρισμα και μετά κανονικά την εγκατάσταση.

Με λίγα λόγια εδώ πατάμε D σε όλα τα διαμερίσματα και μετά C για να φτιάξουμε το καινούργιο.

050.png

Η εγκατάσταση των windows XP σου δίνει την δυνατότητα να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα και να δημιουργήσεις στην θέση τους ένα διαμέρισμα καινούργιο,αν θες κάνεις και ένα πλήρες format σε αυτό το διαμέρισμα και μετά κανονικά την εγκατάσταση.

Με λίγα λόγια εδώ πατάμε D σε όλα τα διαμερίσματα και μετά C για να φτιάξουμε το καινούργιο.

050.png

Πρώτον άμα βάλω καινούριο λειτουργικό θα προτιμούσα να είναι τα win7 τώρα είμαι Linux και δεν ξέρω πως μπαίνουμε εκεί... Επίσης όταν δημιουργήσουμε το καινούριο διαμέρισμα τι δυνατότητες θα έχουμε; (μόνο την εγκατάσταση λειτουργικού)

Πρώτον άμα βάλω καινούριο λειτουργικό θα προτιμούσα να είναι τα win7

Είσαι σίγουρος ότι θα τα τρέξει τα 7;;;

τώρα είμαι Linux και δεν ξέρω πως μπαίνουμε εκεί...

Βάζεις το δισκάκι στο drive του ξεκινάς τον Η/Υ από το δισκάκι και αν δεν θες XP

και στα 7 έχει ότι θες.

Πατάς εδώ Drive Options

Windows7-2008-11-04-14-55-06.jpg

Και μετά όπως βλέπεις έχει της ίδιες εντολές

windows-7-new-partition.jpg

Επίσης όταν δημιουργήσουμε το καινούριο διαμέρισμα τι δυνατότητες θα έχουμε; (μόνο την εγκατάσταση λειτουργικού)

Πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις να εκφράζεις αυτό που θες.

ναι

έχω external cd driver και αν είναι θα τα κατεβάσω (νόμιμα) από την σχολή του αδερφού μου αλλά επειδή δεν θέλω να μείνει τίποτα πως γίνετε να τα σβήσω πρώτα κάνω την εγκατάσταση και μετά;

Αφού τα σβήσεις όλα,τι άλλη επιλογή θες να έχεις;;

Είσαι σίγουρος ότι θα τα τρέξει τα 7;;;

Βάζεις το δισκάκι στο drive του ξεκινάς τον Η/Υ από το δισκάκι και αν δεν θες XP

και στα 7 έχει ότι θες.

Πατάς εδώ Drive Options

Windows7-2008-11-04-14-55-06.jpg

Και μετά όπως βλέπεις έχει της ίδιες εντολές

windows-7-new-partition.jpg

Πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις να εκφράζεις αυτό που θες.

Αφού τα σβήσεις όλα,τι άλλη επιλογή θες να έχεις;;

Ωραία σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να τα κατεβάσω πάντως θα ελέγξω άμα τα αντέχει τα 7! και συγνώμη για τον τρόπο έκφρασης μου δεν είμαι και από τους καλύτερους στα φιλολογικά!

ΤαΕάν θέλετε να εκτελέσετε τα Windows 7 στον υπολογιστή σας, απαιτούνται τα εξής:

•  
  • Επεξεργαστής 32 bit (x86) ή 64 bit (x64) 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος

• 1 gigabyte (GB) RAM (32 bit) ή 2 GB RAM (64 bit)

• 16 GB (32 bit) ή 20 GB (64 bit) διαθέσιμου χώρου στο σκληρό δίσκο

• Συσκευή γραφικών DirectX 9 με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0 ή νεότερη έκδοση

ο επεξεργαστής είναι 1,60 ghz και με μνήμη 1 gb ( 32 bit αν είναι), χώρο στο δίσκο πολύ... να υποθέσω άμα τα βάλω θα σέρνεται η παίζει να μην τα αντέξει καν;

ο επεξεργαστής είναι 1,60 ghz και με μνήμη 1 gb ( 32 bit αν είναι), χώρο στο δίσκο πολύ... να υποθέσω άμα τα βάλω θα σέρνεται η παίζει να μην τα αντέξει καν;

Εχω βαλει σε δυο ιδια ...μικρα windows 7 home premium 32bit μεσω usb και τα πηγαν ανελπιστα καλα.

Βεβαια αν βαλεις βαρια προγραμματα επεξαργασιας εικονας και βιντεο θα εχεις προβληματακια.

Εχω βαλει σε δυο ιδια ...μικρα windows 7 home premium 32bit μεσω usb και τα πηγαν ανελπιστα καλα.

Βεβαια αν βαλεις βαρια προγραμματα επεξαργασιας εικονας και βιντεο θα εχεις προβληματακια.

Μέχρι πριν έτσι το είχα αλλά τώρα δεν θα τα κάνω... και σκέφτομαι να πάω να του αλλάξω ραμ

Να μείνεις με το linuxακι! Γι αυτο εχεις το dual boot να μαθεις 2 πραματα :D

έχω συνηθήσει με τα γιντοους κι δεν μοπορ΄ω να τα συνηθήσω

ΥΓ. Μόλις το κλανω θια σας το πω... (ακόμα δεν τα κατέβασα)

Να μείνεις με το linuxακι! Γι αυτο εχεις το dual boot να μαθεις 2 πραματα :D

Μην το κλάνεις πολύ όμως(ή τουλάχιστον άνοιξε κάποιο παράθυρο). :mrgreen:

Σόρυ,δεν κρατήθηκα.

Μην το κλάνεις πολύ όμως(ή τουλάχιστον άνοιξε κάποιο παράθυρο). :mrgreen:

Σόρυ,δεν κρατήθηκα.

Χαχαχαχα!!!! :mrgreen:

Περα απο την πλακα οριστε ενας οδηγος για να κανεις format:http://ronin.gr/how-to-install-windows-7

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...