Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος σκληρού δίσκου

nikos_studio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το pc μου είναι αυτό:

CASE --> LINKWORLD C2222 431-06 430W PSU BLACK

MB --> Gigabyte P55A-UD3 (1156, DDR3, P55)

CPU --> Intel Core i5 760 (s1156, 2,8GHz, 8MB, L3 Cache, Box)

RAM --> 4GB DDR3-1333 MHz (2 x 2GB) - 9-9-9-24

GPU --> GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GT 240 1 GB DDR3 128 BΙΤ

HDD --> Western Digital Caviar Black WD6402AAEX 640GB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

DVD/BR --> BLU RAY READER/DVDRW+ LG

OS --> Linux ubuntu 10.10 / Windows 7 ultimate 64bit

Τον έχω γύρο στους 6 μήνες και χτες άρχισε να κάνει έναν περίεργο θόρυβο ο σκληρός δίσκος μου.. Ο θόρυβος που κάνει είναι ένα σπαστικό ζζζζζζζζζζ....

Θα πάω σπίτι και θα τον ηχογραφήσω αν μπορέσω να το ακούσετε...

Δεν το κάνει συνέχεια αλλά μερικές φορές μόνο και για λίγο χρονικό διάστημα...

Ξέρει κανείς τι στο καλό μπορεί να είναι αυτό?

Το βρήκα ο θόρυβος που κάνει είναι αυτός:

http://www.youtube.com/watch?v=-xJaE2KARrc&feature=related

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε αντίγραφα (των αρχείων ή και του λειτουργικού ακόμα, με κάποιο cloning program) αν δεν ήδη έχεις, κι άσε τον δίσκο να κάνει ό,τι θορύβους θέλει.

Κάνε αντίγραφα (των αρχείων ή και του λειτουργικού ακόμα, με κάποιο cloning program) αν δεν ήδη έχεις, κι άσε τον δίσκο να κάνει ό,τι θορύβους θέλει.

Δεν χρειάζεται να το κάνω διότι όλα τα χρήσιμα files τα έχω σε εξωτερικό σκληρό έτσι κι αλλιώς..

Είναι πολύ εκνευριστικό αυτό που κάνει..

Αν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που το προκαλεί μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να τον κάψω (με τρόπο) ώστε να τον αλλάξω με την εγγύηση?

Aπό την στιγμή που κάνει θόρυβο η κεφαλή δεν χρειάζεται να κάψεις τίποτα.

Πήγαινέ τον πίσω και απάιτησε (ευγενικά) την αντικατάστασή του...

Aπό την στιγμή που κάνει θόρυβο η κεφαλή δεν χρειάζεται να κάψεις τίποτα.

Πήγαινέ τον πίσω και απάιτησε (ευγενικά) την αντικατάστασή του...

Θα την δεχτούν όμως? Στην ουσία δουλεύει κανονικά απλά κάνει αυτόν τον θόρυβο.. Ή μήπως από την στιγμή που κάνει θόρυβο θεωρητικά δεν δουλεύει σωστά?

Ρωτάω επειδή πότε δεν χρειάστηκε να μπω στην διαδικασία αυτήν...

Ή μήπως από την στιγμή που κάνει θόρυβο θεωρητικά δεν δουλεύει σωστά?

Aκριβώς. Και αυτό θα ισχυριστείς. Εφόσον τον θόρυβο δεν τον έκανε εξαρχής σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...

Aκριβώς. Και αυτό θα ισχυριστείς. Εφόσον τον θόρυβο δεν τον έκανε εξαρχής σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...

Οκ σήμερα θα το κανονίσω... 3 χρόνια δεν έχουν εγγύηση οι σκληροί? Ή διαφέρει η κάθε μάρκα ?

Οκ σήμερα θα το κανονίσω... 3 χρόνια δεν έχουν εγγύηση οι σκληροί? Ή διαφέρει η κάθε μάρκα ?

Όσο και να έχουν,είναι πολύ παραπάνω από 6 μήνες οπότε μέσα είσαι. ^_^

Αν θες να είσαι ποιο σίγουρος ότι θα τον πάρουν κατέβασε το επίσημο πρόγραμμα ελέγχου από την WD και δες τι θα πει αυτό,λογικά αν το αναφέρει σαν πρόβλημα είσαι καλυμμένος 100%.

Όσο και να έχουν,είναι πολύ παραπάνω από 6 μήνες οπότε μέσα είσαι. ^_^

Αν θες να είσαι ποιο σίγουρος ότι θα τον πάρουν κατέβασε το επίσημο πρόγραμμα ελέγχου από την WD και δες τι θα πει αυτό,λογικά αν το αναφέρει σαν πρόβλημα είσαι καλυμμένος 100%.

Δηλαδή πιο από τα παρακάτω να κατεβάσω?

http://support.wdc.com/product/download.asp?wdc_lang=en&fid=wdsfCaviar_Black

Όσο και να το ισχυριστεί, όσο κι αν εμείς ξέρουμε ότι θόρυβος στον δίσκο=όχι καλή ένδειξη (αν και μάλλον δεν χτυπάνε οι κεφαλές του - το βίντεο το ανέβασε μάλλον για το βούισμα και όχι για την κατάληξη που είναι το χτύπημα) στο κατάστημα αγοράς ούτε την "υποχρέωση" έχουν να προβούν σε αλλαγή, ούτε και στην πράξη θα το κάνουν (μάλλον). Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που θα πας πίσω έναν δίσκο, θα τους πεις "πάρτε τον πίσω, μου βρωμάει", και θα σου πουν "...τί άρωμα θέλετε να έχει ο νέος δίσκος;". Το πιθανότερο είναι να τον "ελέγξουν" (είναι δε αυτή η φάση, κατά την οποία είθισται 3 πουλάκια να κάθονται στα μαγαζιά), και να του πουν "ο δίσκος σας δουλεύει κανονικά. Θέλετε μήπως ν' αγοράσετε κάτι;". Μ' άλλα λόγια, ακόμα κι αν έχουν δώσει οι γιατροί μόλις μερικά 24ωρα στον παππού, δεν παίζει να τον πας στην ασφαλιστική και να ζητήσεις την αποζημίωση, όσο ακόμη ζει.

Όχι βέβαια ότι ο nikos_studio χάνει κάτι ν' αποπειραθεί αλλαγή. Κι αν δεν πιάσει, μπορεί πάντα να τον κάψει όπως λέει, με τη βοήθεια μιας πετσέτας και του Νόμου Της Παγκοσμίου Έλξεως.

Όχι βέβαια ότι ο nikos_studio χάνει κάτι ν' αποπειραθεί αλλαγή. Κι αν δεν πιάσει, μπορεί πάντα να τον κάψει όπως λέει, με τη βοήθεια μιας πετσέτας και του Νόμου Της Παγκοσμίου Έλξεως.

Σωστός! ;)

Όσο και να το ισχυριστεί, όσο κι αν εμείς ξέρουμε ότι θόρυβος στον δίσκο=όχι καλή ένδειξη (αν και μάλλον δεν χτυπάνε οι κεφαλές του - το βίντεο το ανέβασε μάλλον για το βούισμα και όχι για την κατάληξη που είναι το χτύπημα) στο κατάστημα αγοράς ούτε την "υποχρέωση" έχουν να προβούν σε αλλαγή, ούτε και στην πράξη θα το κάνουν (μάλλον). Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που θα πας πίσω έναν δίσκο, θα τους πεις "πάρτε τον πίσω, μου βρωμάει", και θα σου πουν "...τί άρωμα θέλετε να έχει ο νέος δίσκος;". Το πιθανότερο είναι να τον "ελέγξουν" (είναι δε αυτή η φάση, κατά την οποία είθισται 3 πουλάκια να κάθονται στα μαγαζιά), και να του πουν "ο δίσκος σας δουλεύει κανονικά. Θέλετε μήπως ν' αγοράσετε κάτι;". Μ' άλλα λόγια, ακόμα κι αν έχουν δώσει οι γιατροί μόλις μερικά 24ωρα στον παππού, δεν παίζει να τον πας στην ασφαλιστική και να ζητήσεις την αποζημίωση, όσο ακόμη ζει.

Βασικά ναι το βιντεάκι το ανέβασα για να ακούσετε τον ήχο και όχι το κλατς που κάνει η κεφαλή.. επειδή συνέχεια διαβάζω σε φόρουμ για την άθλια εξυπηρέτηση που κάνουν σχετικά με την εγγύηση καλύτερα να τον κάψω και να τον αλλάξουν στα σίγουρα...

Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι πως θα τον κάψω... η περίπτωση της πετσέτας και του Νόμου της βαρύτητας μου ακούγετε πολύ βίαια και μπορεί να αφήσει και γρατσουνιές...

Θυμάμαι που όταν πήρε το πρώτο του pc ο ξάδερφος μου του έκαψα την MB ή τον CPU (Δεν θυμάμαι καλά) με ένα overclock που έκανα στην CPU και την ανέβασα υπερβολικά...(Πολύ κλάμα έπεσε...) :P Γίνεται με τον ίδιο τρόπο να κάψω τον δίσκο?

Ας πούμε τσούκου - και δεν είναι το καλύτερο να το αποπειραθείς : αν μείνουν εμφανή σημάδια καμμένων υλικών στην πλακέτα, ενδέχεται να μην στον αλλάξουν καν (θα το ρίξουν στη ΔΕΗ) - ή έστω να χρειαστεί να περάσεις από 40 κύμματα μέχρι να το κάνουν.

Μεταξύ μας όμως τώρα, δίσκο που δεν έχει εμφανές πρόβλημα, καλύτερα κράτα τον. Όπως άλλωστε είπαμε, και ολοκαίνουριος να ήταν, οφείλεις να έχεις αντίγραφα για παν ενδεχόμενο, τα οποία και έχεις. Άντε το πολύ-πολύ να τρέξεις το μανίσιο διαγνωστικό, ΜΠΑΣ και τον βγάλει προβληματικό, με βάση τ' αποτελέσματα του οποίου (ειδικά αν τους τα δώσεις εκτυπωμένα), κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις ή άμεση αντικατάσταση, ή έστω θα συντομευτεί η όλη διαδικασία.

Αν όμως επιμένεις να ρίξεις που λέμε έναν και να τον χρεώσεις στο ΙΚΑ, κάνε το πετσέτα τρικ. Πίστεψέ με, δε χρειάζεται και πολύ για να τα κακαρώσει ο μηχανισμός κεφαλών μετά από πτώση μερικών μέτρων, και εάν είναι τυλιγμένος, γρατσουνιές δε θα παίξουν.

Η γνώμη μου πάντως είναι να τον αφήσεις εκεί που είναι για την ώρα, και να συνεχίσεις να παίρνεις αντίγραφα (όπως σε κάθε περίπτωση οφείλεις άλλωστε να κάνεις). Κι αν είναι να βαρέσει, θα βαρέσει στο όχι πολύ μακρυνό μέλλον. Καιρός γαρ, για την λήξη της εγγύησης, μακρύς.

Ας πούμε τσούκου - και δεν είναι το καλύτερο να το αποπειραθείς : αν μείνουν εμφανή σημάδια καμμένων υλικών στην πλακέτα, ενδέχεται να μην στον αλλάξουν καν (θα το ρίξουν στη ΔΕΗ) - ή έστω να χρειαστεί να περάσεις από 40 κύμματα μέχρι να το κάνουν.

Μεταξύ μας όμως τώρα, δίσκο που δεν έχει εμφανές πρόβλημα, καλύτερα κράτα τον. Όπως άλλωστε είπαμε, και ολοκαίνουριος να ήταν, οφείλεις να έχεις αντίγραφα για παν ενδεχόμενο, τα οποία και έχεις. Άντε το πολύ-πολύ να τρέξεις το μανίσιο διαγνωστικό, ΜΠΑΣ και τον βγάλει προβληματικό, με βάση τ' αποτελέσματα του οποίου (ειδικά αν τους τα δώσεις εκτυπωμένα), κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις ή άμεση αντικατάσταση, ή έστω θα συντομευτεί η όλη διαδικασία.

Αν όμως επιμένεις να ρίξεις που λέμε έναν και να τον χρεώσεις στο ΙΚΑ, κάνε το πετσέτα τρικ. Πίστεψέ με, δε χρειάζεται και πολύ για να τα κακαρώσει ο μηχανισμός κεφαλών μετά από πτώση μερικών μέτρων, και εάν είναι τυλιγμένος, γρατσουνιές δε θα παίξουν.

Η γνώμη μου πάντως είναι να τον αφήσεις εκεί που είναι για την ώρα, και να συνεχίσεις να παίρνεις αντίγραφα (όπως σε κάθε περίπτωση οφείλεις άλλωστε να κάνεις). Κι αν είναι να βαρέσει, θα βαρέσει στο όχι πολύ μακρυνό μέλλον. Καιρός γαρ, για την λήξη της εγγύησης, μακρύς.

Οκ με έπεισες θα το αφήσω για λίγο έτσι μέχρι να πάθει καμιά βλάβη από μόνο του... Το πολύ πολύ να μου σπάσει τα νεύρα και να το δώσω καμιά κλωτσιά (Θα το βάλω και πετσέτα)... Θα κάνω το τεστ και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...