keymouse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα σε όλους O καθηγητής στο πανεπιστήμιο μας έβαλε μια εργασία άλλα όπως καταλαβαίνετε ούτε πρακτική εξάσκηση στο excel έχουμε κάνει ούτε τίποτα .Δηλαδή μας έβαλε μία εργασία στον αέρα και μας ζήτησε λύση. :roll: έχουμε αυτό τον πίνακα και μας είπε στον αέρα να βρούμε μέση τιμή , διακύμανση , απόκλιση και ότι άλλο έχουμε μάθει , επειδή έχασα και 2 μαθήματα με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτή τη λίστα θέλω λίγο βοήθεια με τη χρήση του excel , πως μπορώ να λύσω τα ερωτήματα μέσω excel ; να βρω δηλαδή προσδοκώμενη αξία , πιθανότητα etc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Στη βοήθεια του excel, αν ψάξεις λιγάκι, γράφει αναλυτικά τι κάνει η κάθε function. Αν βαριέσαι, αλλά ξέρεις τους μαθηματικούς τύπους, το κάνεις απευθείας. Π.χ., θες να βρεις την μέση τιμή; Κλικ σε ένα κελί και γράφεις =(Β2+Β3+Β4+Β5+Β6)/5. Αλλά δεν νομίζω να συμφέρει. Οπότε, βουρ στη Βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keymouse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Στη βοήθεια του excel, αν ψάξεις λιγάκι, γράφει αναλυτικά τι κάνει η κάθε function. Αν βαριέσαι, αλλά ξέρεις τους μαθηματικούς τύπους, το κάνεις απευθείας. Π.χ., θες να βρεις την μέση τιμή; Κλικ σε ένα κελί και γράφεις =(Β2+Β3+Β4+Β5+Β6)/5. Αλλά δεν νομίζω να συμφέρει. Οπότε, βουρ στη Βοήθεια. ευχαριστώ φίλε , appreciat'd εισαγωγή --> συνάρτηση --> στατιστική και διαλέγουμε αυτό που θέλουμε τώρα δεν ξέρω τι να διαλέξω , όλα φαίνονται ίδια τι να διαλέξω για πιθανότητα , προσδοκώμενη αξία etc ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Τι ολα φαινονται ιδια, διαβαζεις διπλα απο καθε συναρτηση τι κανει η καθεμια? Ενδεικτικα στο openoffice που βλεπω εχεις average ειναι ο μεσος ορος stdev η τυπικη αποκλιση κτλ Απλα πας σε ενα κελι πατας fx, διαλεγεις την συναρτηση που θελεις και στη συνεχεια επιλεγεις τα κελια για τα οποια θελεις να κανεις τον υπολογισμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_widow Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Είχα τέτοιο εργαστήριο στο ΤΕΙ , υπάρχει ένα add - in που βάζεις στο Excel , στα Ελληνικά " Ανάλυση Δεδομένων " λέγεται . Θα πας στο μεγάλο κουμπί αριστερά , κάτω δεξιά πατάς τις " Eπιλογές Excel " και στα " Πρόσθετα " θα το βρεις και θα το εγκαταστήσεις. Αφού το εγκαταστήσεις θα πας στην καρτέλα " Δεδομένα " και θα βρεις την εντολή " Ανάλυση Δεδομένων " . Εάν δεν έχετε βιβλίο σχετικά με Στατιστική Ανάλυση στο Excel δοκίμασε να ψάξεις στο google για οδηγίες ή να βρεις κανα e-book αγγλικό. Στο εργαστήριο βέβαια από εμάς περιμέναμε εκτός από τη χρήση του add - in που είναι εύκολη ακόμα και για κάποιον μέτριο στην Στατιστική θέλανε και Excel χωρίς τη χρήση του add - in για να δουν τι σκαμπάζουμε από Στατιστική. Υ.Γ. Εννοείται ότι θα σου βάζουν οι καθηγητές εργασίες που θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου , δεν είναι σχολείο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keymouse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Είχα τέτοιο εργαστήριο στο ΤΕΙ , υπάρχει ένα add - in που βάζεις στο Excel , στα Ελληνικά " Ανάλυση Δεδομένων " λέγεται . Θα πας στο μεγάλο κουμπί αριστερά , κάτω δεξιά πατάς τις " Eπιλογές Excel " και στα " Πρόσθετα " θα το βρεις και θα το εγκαταστήσεις. Αφού το εγκαταστήσεις θα πας στην καρτέλα " Δεδομένα " και θα βρεις την εντολή " Ανάλυση Δεδομένων " . Εάν δεν έχετε βιβλίο σχετικά με Στατιστική Ανάλυση στο Excel δοκίμασε να ψάξεις στο google για οδηγίες ή να βρεις κανα e-book αγγλικό. Στο εργαστήριο βέβαια από εμάς περιμέναμε εκτός από τη χρήση του add - in που είναι εύκολη ακόμα και για κάποιον μέτριο στην Στατιστική θέλανε και Excel χωρίς τη χρήση του add - in για να δουν τι σκαμπάζουμε από Στατιστική. Υ.Γ. Εννοείται ότι θα σου βάζουν οι καθηγητές εργασίες που θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου , δεν είναι σχολείο . Βρήκα αυτό , που είναι αρκετά αναλυτικό αλλά έχω open office και δεν βρίσκω τα add-ins Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_widow Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Βρήκα αυτό , που είναι αρκετά αναλυτικό αλλά έχω open office και δεν βρίσκω τα add-ins Για OpenOffice δεν ξέρω καθόλου. Αυτό το topic γιατί το έβαλες στο "Μπλα Μπλα " και όχι στο " Software " ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keymouse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 λίγο kickasstorent λίγο υπομονή το κατάφερα ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια πιο πολύ δύσκολο μου φάνηκε να ενεργοποιήσω το excel και τα addins παρά η εργασία σαν εργασία θα ρίξω και λίγο κράξιμο στον καθηγητή αύριο , για το πεπαλαιωμένο tutorial μα είναι δυνατόν 2011 και να δίνουν tutorials σε ελεύθερες πλατφόρμες , όπως το open office ; τεσπα thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_widow Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 λίγο kickasstorent λίγο υπομονή το κατάφερα ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια πιο πολύ δύσκολο μου φάνηκε να ενεργοποιήσω το excel και τα addins παρά η εργασία σαν εργασία θα ρίξω και λίγο κράξιμο στον καθηγητή αύριο , για το πεπαλαιωμένο tutorial μα είναι δυνατόν 2011 και να δίνουν tutorials σε ελεύθερες πλατφόρμες , όπως το open office ; τεσπα thanks Tελικά την εργασία την έκανες στο Excel ή στο OpenOffice; Kαλά οι δικοί μας καθηγητές ούτε που να ακούσουν για OpenOffice ... Είχα παραδώσει μια εργασία σε OpenOffice ( είχα κάνει format λίγο πριν την παραδώσω και είχα μόνο CD με ubuntu ) και η συμβιβαστική λύση ήταν να την παραδώσω σε pdf. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keymouse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Tελικά την εργασία την έκανες στο Excel ή στο OpenOffice; Kαλά οι δικοί μας καθηγητές ούτε που να ακούσουν για OpenOffice ... Είχα παραδώσει μια εργασία σε OpenOffice ( είχα κάνει format λίγο πριν την παραδώσω και είχα μόνο CD με ubuntu ) και η συμβιβαστική λύση ήταν να την παραδώσω σε pdf. σε excel 2007 σπασμένο από το kickasstorrents το 2007 έχει πολύ διαφορετικό interface από το 2003 και έψακα στο net να δω που είναι τα addin στην νέα έκδοση πήγα να βάλω τα add-in και μου τα έβγαλε στα τούρκικα , και δεν μπορούσα να τα εγκαταστήσω αλλά δεν ξέρω λογικά άκουσε τις βρισιές μου το excel και όλα πήγαν καλά πραγματικά όποιος δεν έχει υπομονή και γνώσεις στα αγγλικά να κάτσει να ψάξει δεν θα την έκανε παίζει να είμαι και ο μόνος θα την έκανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δεν καταλαβαίνω τι ζητάς. Για οικονομική σχολή μιλάμε? Ra και Rb είναι οι αναμενώμενες αποδόσεις δύο τίτλων για κάθε χρονιά? Αν μιλάμε για μέση τιμή, standard variation κλπ οι αντίστοιχες συναρτήσεις του excel είναι average(), stdev() κλπ δεν καταλαβαίνω που κολλά το ppt (μου θυμίζει το ppt μιας παρουσίασεις από ΠΑΠΕΙ νομίζω για project finance). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_widow Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δεν καταλαβαίνω τι ζητάς. Για οικονομική σχολή μιλάμε? Ra και Rb είναι οι αναμενώμενες αποδόσεις δύο τίτλων για κάθε χρονιά? Αν μιλάμε για μέση τιμή, standard variation κλπ οι αντίστοιχες συναρτήσεις του excel είναι average(), stdev() κλπ δεν καταλαβαίνω που κολλά το ppt (μου θυμίζει το ppt μιας παρουσίασεις από ΠΑΠΕΙ νομίζω για project finance). Να σου πω την αλήθεια από τα δεδομένα που έδωσε δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι , θυμάμαι Στατιστική ότι είχαμε κάνει κάτι για χρονολογικές σειρές , μέθοδο ελαχίστων τετραγώνων κ.λ.π. Το έγγραφο που παρέθεσε είναι για το στατιστικό πακέτο που έχει το Excel , είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις αυτό από τις στατιστικές συναρτήσεις . keymouse : Τώρα σχετικά με το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να εγκαταστήσεις το Add - in νομίζω ότι υπερβάλλεις . Kαταρχάς σου είχα γράψει που βρίσκεις τα πρόσθετα σε παραπάνω ποστ , δεύτερον δεν είναι δυνατόν φοιτητής πανεπιστημίου να δυσανασχετεί επειδή πρέπει να διαβάσει οδηγίες στα αγγλικά. Όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις εργασίες με μπόλικη βιβλιογραφία θα λιώσεις να διαβάζεις στα Αγγλικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.