bablyk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Στα κελιά 1-8 της στήλης Α έχω αριθμούς και θέλω να αντιγράψω το περιεχόμενο των κελιών Α1,Α3,Α5,Α7 κοκ στη στήλη Β (κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και των κελιών Α2,Α4,Α6,Α8 στη στήλη C (κελιά C1,C2,C3,C4). Πώς μπορώ να το κάνω αυτοματοποιημένα (για εκατοντάδες εγγραφές)?? Ευχαριστώ
PETROS13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Στα κελιά 1-8 της στήλης Α έχω αριθμούς και θέλω να αντιγράψω το περιεχόμενο των κελιών Α1,Α3,Α5,Α7 κοκ στη στήλη Β (κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και των κελιών Α2,Α4,Α6,Α8 στη στήλη C (κελιά C1,C2,C3,C4). Πώς μπορώ να το κάνω αυτοματοποιημένα (για εκατοντάδες εγγραφές)?? Ευχαριστώ για τα μονά Α1 ,Α3 πήγαινε στο Β1 και βάλε αυτό =INDEX(A1:$A$100;A1;1) υποθέτω ότι έχεις 100 γραμμές μόνο! για τα Α2,A4.. βάλε στο C1 =INDEX(A1:$A$100;A2;1) Θεωρητικά αυτό είναι,πρακτικά κάνε και έναν έλεγχο και πάλι!
bablyk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε φαίνεται να δουλεύει... Επιστρέφει: #ΑΝΑΦ! Μπορείς να επισυνάψεις ένα παράδειγμα?
PETROS13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε φαίνεται να δουλεύει... Επιστρέφει: #ΑΝΑΦ! Μπορείς να επισυνάψεις ένα παράδειγμα? Πληκτρολόγησέ το. δεν το πήρε καλά με την αντιγραφή μάλλον! επισύναψα και αρχείο!
bablyk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ένας άλλος τρόπος να το θέσω: Στα κελιά 1-8 της στήλης Α έχω αριθμούς. Στο Β1 γράφω "=Α1". Είναι δυνατό να κάνω fill του τύπου προς τα κάτω και να γίνει η αντιγραφή του τύπου με βήμα 2? δηλ. να πάει Α1-Α3-Α5 κοκ?
isay Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 bablyk το παράδειγμα του petrou σε εμενα δουλευει. Μήπως στη στήλη Α δεν είναι όλα νούμερα; Μήπως δεν το αντέγραψες σωστά; EDIT: Άργησα!
PETROS13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ένας άλλος τρόπος να το θέσω: Στα κελιά 1-8 της στήλης Α έχω αριθμούς. Στο Β1 γράφω "=Α1". Είναι δυνατό να κάνω fill του τύπου προς τα κάτω και να γίνει η αντιγραφή του τύπου με βήμα 2? δηλ. να πάει Α1-Α3-Α5 κοκ? μόνο με συνάρτηση από ότι ξέρω! δοκίμασες με αυτό που σου έστειλα? bablyk το παράδειγμα του petrou σε εμενα δουλευει. Μήπως στη στήλη Α δεν είναι όλα νούμερα; Μήπως δεν το αντέγραψες σωστά; EDIT: Άργησα! μάλλον δεν πήρε τη στήλη Α1 . μόνο τότε μπορεί να βγεί το σφάλμα της αναφοράς!
bablyk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Πραγματικά έχεις δίκιο λειτουργεί...αλλά μόνο με συνεχόμενα νούμερα! Βάζοντας τυχαία νούμερα βγάζει ο,τι να΄ναι...
PETROS13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 ναι, αυτό τώρα το είδα..θα κοιτάξω μήπως το φτιάξω..αλλά θεωρητικά το ήξερα..στην πράξη είναι λίγο πιο δύσκολο...
nikomas50 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Οδηγίες με βάση το μενού του Office 2003. Επιλογή κελιου Α1, Εισαγωγή, Στήλες Στη νέα στήλη Α εισάγεις 1,2,3,4 κοκ. με σύρσιμο μέχρι την τελευταία σειρά της στήλης B. Στη στήλη Β είναι τώρα οι αριθμοί που θέλεις να ταξινομήσεις Στο κελί C1 γράφεις =IF(MOD(A1;2)=1;B1;"") Enter και σέρνεις μέχρι το τελευταίο κελι της Β που έχει αριθμό Στο κελί D1 γράφεις =IF(MOD(A2;2)=0;B2;"") Enter και σέρνεις μέχρι το προτελευταίο κελι της Β που έχει αριθμό Επιλέγεις τη στήλη C (πατώντας πάνο στο γράμμα C), Δεδομένα,Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο, Εμφανίζεται βελάκι στο C1, το πατάς και επιλέγεις (Μη κενά) Επιλέγεις τη στήλη C (κανονικά είναι ήδη επιλεγμένη από πριν), Αντιγραφή, επιλέγεις το κελί E1, επικόλληση Πατάς το βελάκι στο C1 και επιλέγεις (Όλα), Δεδομένα,Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο. Επιλέγεις τη στήλη D, Δεδομένα, Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο,Εμφανίζεται βελάκι στο D1, το πατάς και επιλέγεις (Μη κενά) Επιλέγεις τη στήλη D (κανονικά είναι ήδη επιλεγμένη από πριν), Αντιγραφή, επιλέγεις το κελί F1, επικόλληση Πατάς το βελάκι στο D1 και επιλέγεις (Όλα), Δεδομένα,Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο. Οι αριθμοί που θέλεις είναι τώρα ταξινομημένοι με τον τρόπο που ζητάς στις στήλες E και F. Καταργείς τις στήλες A, C και D επιλέγοντάς τις, Επεξεργασία, Διαγραφή.
bablyk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Οδηγίες με βάση το μενού του Office 2003. Επιλογή κελιου Α1, Εισαγωγή, Στήλες Στη νέα στήλη Α εισάγεις 1,2,3,4 κοκ. με σύρσιμο μέχρι την τελευταία σειρά της στήλης B. Στη στήλη Β είναι τώρα οι αριθμοί που θέλεις να ταξινομήσεις Στο κελί C1 γράφεις =IF(MOD(A1;2)=1;B1;"") Enter και σέρνεις μέχρι το τελευταίο κελι της Β που έχει αριθμό Στο κελί D1 γράφεις =IF(MOD(A2;2)=0;B2;"") Enter και σέρνεις μέχρι το προτελευταίο κελι της Β που έχει αριθμό Επιλέγεις τη στήλη C (πατώντας πάνο στο γράμμα C), Δεδομένα,Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο, Εμφανίζεται βελάκι στο C1, το πατάς και επιλέγεις (Μηκενά) Επιλέγεις τη στήλη C (κανονικά είναι ήδη επιλεγμένη από πριν), Αντιγραφή, επιλέγεις το κελί E1, επικόλληση Πατάς το βελάκι στο C1 και επιλέγεις (Όλα), Δεδομένα,Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο. Επιλέγεις τη στήλη D, Δεδομένα, Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο,Εμφανίζεται βελάκι στο D1, το πατάς και επιλέγεις (Μη κενά) Επιλέγεις τη στήλη D (κανονικά είναι ήδη επιλεγμένη από πριν), Αντιγραφή, επιλέγεις το κελί F1, επικόλληση Πατάς το βελάκι στο D1 και επιλέγεις (Όλα), Δεδομένα,Φίλτρο, Αυτόματο φίλτρο. Οι αριθμοί που θέλεις είναι τώρα ταξινομημένοι με τον τρόπο που ζητάς στις στήλες E και F. Καταργείς τις στήλες A, C και D επιλέγοντάς τις, Επεξεργασία, Διαγραφή. Δουλεύει η λύση σου και είχα ήδη δοκιμάσει κάτι ανάλογο. Το πρόβλημα με αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτοματοποιημένα κάτι που θέλω οπωσδήποτε καθώς η στήλη μου θα ενημερώνεται συνεχώς (από εξωτερικό αρχείο) με νέα νούμερα.... μόνο με συνάρτηση από ότι ξέρω! Γνωρίζεις ποια?
PETROS13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Γνωρίζεις ποια? όχι δεν γνωρίζω.. είχα την αντύπωση ότι ήταν αυτή που σου απάντησα στην αρχή αλλά αφού δεν πιάνει σε όλα,μάλλον δεν είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.