Προς το περιεχόμενο

Δικαίωμα αναπαραγωγής ελεύθερης μουσικής για τα καταστήματα στην Ελλάδα


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμείς που ξεκινήσαμε τη FAIRMUSIC στην Ελλάδα δεν αποσκοπούμε μόνο στην πώληση συνδρομών αλλά πέρα από το εμπορικό κομμάτι, έχουμε θέσει και μια σειρά από στόχους που έχουμε μπροστά μας:

Τη συγκέντρωση των ελεύθερων από πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών, την επανεκτέλεσή τους από μουσικά σχήματα ώστε να γίνουν δημόσιο αγαθό,την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε νέους καλλιτέχνες που δεν έχουν χρήματα για να ηχογραφήσουν τη δουλειά τους, την ανάδειξη-προβολή-διάδοση μουσικών έργων που δεν ακούγονται γιατί δεν υποβοηθούνται από το υπάρχον σύστημα κ.ο.κ.

 

Μπορεί να φαντάζει όνειρο ρομαντικό όλη η προσπάθεια ή (για τους δύσπιστους) ένα καλό πέπλο απόκρυψης ιδιοτελών συμφερόντων. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως οι "ατασθαλίες" μαθεύονται γρήγορα μέσω του διαδικτύου και αν προβούμε σε ατοπήματα ή προφανείς αδικαιολόγητες αθετήσεις, θα έχουμε πολύ συγκεκριμένη "τύχη". Από την άλλη, αν δεν πιστεύαμε σε όνειρα, ενδεχομένως να μην είχαμε ποτέ αποπειραθεί να αλλάξουμε το επί 18 χρόνια παγ(ι)ωμένο τοπίο.

Αν μη τί άλλο, θα έχουμε να θυμόμαστε ότι είμαστε εκείνοι που δώσαμε το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να παίζουν μουσική της επιλογής τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καταρχήν να σας συγχαρώ για την σκέψη σας και την πρωτοβουλίας σας. Τέτοιες κινήσεις είναι αξιέπαινες και χρήζουν υποστήριξης. :-)

 

Να σε καλωσορίσω λοιπόν (και ας είμαι απλό μέλος) στην κοινότητα του insomnia και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο και επίπονο κοινωφελές έργο σας.

 

Ως Έλληνες σε ένα βαθμό, άλλοι σε μεγαλύτερο, άλλοι σε μικρότερο, έχουμε την καχυποψία έμφυτη και ετοιμοπόλεμη ανά πάσα ώρα και στιγμή :lol:, για αυτό και αντιλαμβάνομαι ότι ως έξυπνα παιδιά, ως ενεργοί 30άριδες (για να δούμε κατά πόσο θα πέσω μέσα :-)), καλό θα ήταν να σας δούμε πιο προσωπικά, είτε μέσω facebook, tweeter, κλπ, σαν ανθρώπους που από την μέχρι σήμερα πορεία τους πράγματι ενδιαφέρονται για τα κοινά, οπότε και από αυτή την παρουσία σας να φύγει το όποιο πέπλο δυσπιστίας μπορεί να υπάρχει. :-)

 

Η κίνηση ήταν απαραίτητη, ο χώρος λυμαίνεται από άτομα που όντως συμπεριφέρονται ως προστάτες και από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή για να ανατραπεί όλο αυτό το σαπισμένο σύστημα που έχει να κάνει με το copyright και ο καλύτερος τρόπος δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και την αποδοχή υγιών σχημάτων, εταιριών και οργανισμών οι οποίοι δεν θα χαϊδεύουν τα αυτιά του κόσμου και θα τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν επειδή αντηχούν εύηχα αλλά θα στηρίζουν με πυγμή τις θέσεις και τις απόψεις που τους οδήγησαν σε αυτό το μονοπάτι. :-)

 

Επειδή όμως δεν είμαστε τόσο καλοί που θα μείνουμε μόνο σε ευχές και κοπλιμέντα, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου θα ρωτήσω κατά πόσο η δική σας δουλειά, η βάση σας, τα blog των καλλιτεχνών και γενικότερα όλη αυτή η ενασχόλησή σας που σίγουρα κοστίζει αρκετά, θα είναι αντιστοίχως ανοικτή, ελεύθερη και δωρεάν προσβάσιμη στον κόσμο ή ακόμα και στις εταιρίες (επί πληρωμή λογικά) που ίσως θελήσουν να σας ανταγωνιστούν; Δλδ εσείς από την μεριά σας πόσο στηρίζετε αυτό που ευαγγελίζεστε; (να έρθουν κοντά σας οι δημιουργοί να προσφέρουν στον κόσμο χωρίς ανταμοιβή, να κερδίζουν ένα ποσοστό από την εμπορική εκμετάλλευση των έργων τους και να αποκτήσουν φήμη και αναγνωρισιμότητα μέσω του δικτύου στο οποίο η δουλειά τους θα κυκλοφορεί ελεύθερα και δωρεάν για καθαρά προσωπική χρήση και από εκεί και πέρα μέσω της αναγνώρισης να έχουν σημαντικά κέρδη από τις εμφανίσεις τους)

 

Και πάλι καλή συνέχεια παιδιά και σας εύχομαι ολόψυχα όλα να σας πάνε καλά, για το δικό μας το καλό. :-)

 

Με ιδιαίτερα φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

 

Υ.Γ. Έχετε έρθει σε επαφή με τον Θεοδωράκη; Ποιους γνωστούς καλλιτέχνες έχετε προς το παρόν στο πλάι σας; Θέλω να πω, βάλτε κείμενα, φωτογραφίες, καλέστε κόσμο και καλλιτέχνες να σας υποστηρίξουν, βγάλτε προς τα έξω την βρώμα και την δυσωδία που αναδύεται από τον χώρο σήμερα, ώστε όλο και περισσότεροι να έρθουν κοντά για ένα καλύτερο αύριο. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

 

Να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια. Το έργο μας δεν είναι κοινωφελές (ξεκινάω από αυτό) αλλά ωστόσο παρέχει στην επιχειρηματική αγορά προσιτή λύση για ένα αποτελεσματικό "κούρεμα" των λειτουργικών του εξόδων. Η μεγάλη μας νίκη είναι ότι με την προσπάθειά μας του δώσαμε την επιλογή να αποφασίσει ποια μουσική θα παίζει στο κατάστημά του, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πριν 18 ολόκληρα χρόνια.

Αλλά ως συνήθως, βρίσκεται κάποιος τρελός και πατάει το κουμπί της εξέλιξης.

 

Η ιδέα μας είναι να δημιουργήσουμε μια (με GNU-GPL φιλοσοφία) βάση μουσικής απο Ελλάδα (ξεκινώντας) ελεύθερης μουσικής για το κοινό. Αυτό σημαίνει πως αρχικά θα συλλέξουμε τα παντελώς ελεύθερα κομμάτια, πό Εθνικό Ύμνο μέχρι κλασσική μουσική κα παραδοσιακά τραγούδια για να τα κατηγοριοποιήσουμε. Θα είναι φυσικά ελεύθερα για προσωπική και όχι μόνο χρήση και επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και στις εμπορικές λίστες που θα διανέμουμε. Βεβαίως πρόκειται για μια προσπάθεια που απαιτεί πόρους τόσο σε χρήμα όσο και σε ανθρώπους.

Εφαρμόζοντας τη λογική των creative commons στη μουσική, το επόμενο βήμα μας είναι η προβολή, προώθηση και ανάδειξη νέων καλλιτεχνών. Με πρόσκληση σε όλους τους ανεξάρτητους δημιουργούς καθώς και τους νέους καλλιτέχνες να ηχογραφήσουν τη μουσική τους σε συνεργαζόμενα στούντιο, θεωρούμε ότι θα μπορούμε μέσα στους επόμενους μήνες να συγκεντρώσουμε μια αρκετά δυνατή βάση μουσικών έργων την οποία και θα διαθέτουμε δωρεά για προσωπική χρήση ενώ ταυτόχρονα θα συγκαταλέγεται στις διανεμόμενες συλλογές. Φαντάσου λοιπόν το κομμάτι που έγραψε κάποιος να έχει 5000-10000 σημεία στα οποία θα ακούγεται στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί μετά τον 1ο χρόνο λειτουργίας σε αυτή τη βάση, να δημιουργηθεί ανταποδοτική πολιτική με μοίρασμα 50-50 των εσόδων από συνδρομές και διαφημίσεις της ιστοσελίδας μας.

Έτσι ώστε να υπάρχει και οικονομικό κίνητρο στους καλλιτέχνες.

 

Καχυποψία λόγω μη πρότερου έντιμου βίου των λοιπών εισπρακτόρων σίγουρα υπάρχει. Έχει δημιουργηθεί από παλιά και συνήθειες (πεποιθήσεις καλύτερα) ετών δεν σβήνονται σε μια ημέρα. Θεωρούμε όμως πως μια αξιοπρεπής, συνεπής και ειλικρινής συμπεριφορά έναντι στο κοινο και τους καλλιτέχνες θα ανταμοιφθεί σίγουρα έστω και σε κάποιο μεσοπρόθεσμο σημείο. Και τότε θα γίνει αυτό που βλέπουμε από τις επιχειρήσεις: Οι πρώτες ατάκε ήταν "Θέλω να ρωτήσω αν αυτό που διάβσα στη σελίδα σας είναι αληθινό"... Τώρα, χωρίς κόμπιασμα, αφού μας ευχαριστούν για την προσπάθεια, μας λένε ότι έδωσαν στοιχεία μας και σύσταση σε φίλους τους και θέλουν να αναλάβουμε την επικοινωνία τους με τον οικείο Δήμο που ακόμα δεν καταλαβαίνει... Θα περάσει κι αυτό σύντομα (λίγες εβδομάδες θέλει ακόμα)... Και μετά...

 

Να μιλήσω και λίγο επιχειρησιακά: Δεν προδίδεις έναν κόσμο που σε εμπιστεύεται, σε τιμά με τα ευρώ του για οποιοδήποτε λόγο. Χρήματα σου δίνει, χρήματα κι αυτός γλυτώνει. Και σιγά σιγά, ο δημιουργός που θα έχεις επίσης θα είναι υπεύθυνος για την επισκεψιμότητά σου. Άρα κι αυτός πρέπει να μοιραστεί κομμάτι εσόδων. Είναι σχέση ομφάλιου λώρου λοιπόν. Και είμαστε μάλλον παραδοσιακοί στις απόψεις μας.

 

Η Μουσική πρέπει να είναι Τέχνη και έπειτα Προϊόν. Κάτσε και σκέψου ποιους από τους καλλιτέχνες θυμάσαι και θα δεις ότι δεν έμειναν στη μνήμη σου για τα κασέ τους, αλλά για το έργο τους. Και μάλιστα στα μαύρα χρόνια οι περισσότεροι δεν πήραν και φράγκο. Αναρίθμητοι είναι. Το να ζεις από τα δικαιώματα της μουσικής είναι μάλλον απίθανο και επιβεβαιώθηκε όταν είδα τις απολαβές του μεγάλου Τόλη όταν κατασχέθηκαν για φοροοφειλές... 5.500€ ετησίως μετά από 60 χρόνια καριέρα και 300 δίσκους... Ο πιο καλοπληρωμένος καλλιτέχνης... Δεν ζούσε από τα δικαιώματα αλλά από τις εμφανίσεις του όταν είχε άμεση επαφή με τον κόσμο.

 

Καταλήγω λέγοντας ότι ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει την επιλογή για το πού θα αναθέσει τα δικαιώματα της δουλειάς του. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι όταν ηχογραφεί κάποιος, πριν υπογράψει με τη δισκογραφική, υπογράφει τα δικαιώματα... Μέχρι να "σπάσει" το ποτήρι και να παρουσιαστεί η ηλεκτρονική δισκογραφική π.χ. FAIRMUSIC RECORDS... Και τότε θα αλλάξουν κι εκεί τα πράγματα...

 

Αναμένουμε τα καλύτερα. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Κάθε μέρα να ενισχύουμε την ιδέα της απελευθέρωσης της μουσικής.

Με το Θεοδωράκη και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο πατριάρχης του ρεμπέτικου Κώστας Φέρρης, είναι μέσα στα άμεσα σχέδια μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλησιάσει από γνωστούς μας αρκετούς, αλλά το μαζικό κάλεσμα θα λάβει χώρα τα επόμενα 24ωρα. Θα το δείτε στα συνήθη blogs που μας έχουν βοηθήσει απίστευτα με τη δημοσιοποίηση της προσπάθειας. Απλά προέχουν τις επόμενες ημέρες ενέργειες οργάνωσης διότι έχει γιγαντωθεί αρκετά γρήγορα και πρέπει να ανταποκριθούμε. Έχουμε ευθύνη διπλή διότι πρόκειται για καταστηματάρχες.

Υ.Γ. Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα για νέα. Πρόκειται τις επόμενες ημέρες να οργανωθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο γνωστό συνεργατικό καφενείο της European Village, η 2η συνάντηση για τη Μουσική Ελεύθερη από Πνευματικά Δικαιώματα. http://www.fairmusic.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια παραθεση¨εγω εχω καφενιο και πληρωνω επειδη εχω μουσικη... δεν τους νοιαζει ραδιο η δισκους...μου ειπαν παιζεις μουσικη!! ΠΛΗΡΩΣΕ 265 ευρω τους λεω αν του χρονου τα εξαφανισω ολα?? μου λεει¨"" εχεις τηλεοραση και πρεπει να πληρωσεις ΕΠΙΣΗΣ¨¨¨¨¨¨.......?????????????????????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια παραθεση¨εγω εχω καφενιο και πληρωνω επειδη εχω μουσικη... δεν τους νοιαζει ραδιο η δισκους...μου ειπαν παιζεις μουσικη!! ΠΛΗΡΩΣΕ 265 ευρω τους λεω αν του χρονου τα εξαφανισω ολα?? μου λεει¨"" εχεις τηλεοραση και πρεπει να πληρωσεις ΕΠΙΣΗΣ¨¨¨¨¨¨.......?????????????????????????????

 

Μπορείς να βρεις απαντήσεις σε τέτοιες απορίες στην ιστοσελίδα...

Το "λένε" από το "δικαιούνται" απέχει μίλια...

Εγώ έχω τους περισσότερους φίλους στον κόσμο.... το 99% των φίλων του κόσμου...

Κατά δήλωση φυσικά....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

καλημερα σας.΄εχω ενα χωρο αναμονης σε πλυντηριο αυτοκινητων και θελω για να σπαει ο θορυβος να παιζει λιγο μουσικη ή  τηλεοραση. εχω και πάλι προβλημα ?

 

επισης με συνδρομη απο fairmusic καλυπτει και το θεμα TV ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...
Τα στοιχεία της νέας εταιρίας στην θέση της Fairmusic: 

 

ROYALTY FREE MUSIC GREECE 

Βυζαντίου 7, 15238 Χαλάνδρι 

www.royaltyfree.gr [email protected] 

Tel. 2106083310 

Fax. 2106083656 

Mob. 6942602380

 



Ιδανικός συνδυασμός μουσικής από ανεξάρτητους καλλιτέχνες με προσιτή τιμή αδειοδότησης.

_________________

ROYALTY FREE MUSIC GREECE 

Μουσική Χωρίς Δικαιώματα στην Ελλάδα 

www.royaltyfree.gr [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...