aleximaru Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα: επειδή κάηκε το τροφοδοτικό που είχα , αγόρασα ένα καινούριο (Corsair HX650) και με την ευκαιρία είπα να αλλάξω και μνήμες. Ενημερωτικά το PC είναι το εξής: CPU : Core2Duo E6750 @ 2.66 GHz MoBo : MSI X48C Platinum GPU : Geforce GTX 260 Ram : 2gb DDR 2 (666 Mhz νομίζω) windows 7 64 bit Η μητρική αυτή υποστηρίζει (έτσι λέει ) DDR2 και DDR3. Έχει 2 slots για DDR2 και 4 slots για DDR3 . Για να λειτουργεί , χρησιμοποιεί δύο Turbo memory slots , τα οποία απ'όσο καταλαβαίνω καθιστούν ανενεργά τα slots του είδους ram που δεν χρησιμοποιείται. Επίσης , η μητρική έχει FSB μέχρι 1600 Mhz και σε DDR3 υποστηρίζει μέχρι 8Gb. Λοιπόν , όταν βάζω τα καινούρια dimms (2x4Gb Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 ) το PC ανάβει αλλά ουσιαστικά δεν κάνει boot. Η οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Γενικά βρήκα παρόμοια posts διάσπαρτα στο ίντερνετ , αλλά όλες οι "σχεδόν" λύσεις περιλαμβάνουν tweaking με το voltage και το FSB και γενικά δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Τέλος , επειδή δεν θυμάμαι να έχω κάνει update το bios της μητρικής , λογικά θα είναι στην έκδοση 7.0 . Υπάρχει κάποια λύση ή πρέπει να αλλάξω τις μνήμες , και αν ναι , τι θα μπορούσα να βάλω? Μήπως φταίει ότι είναι 2x4 ? Παίζει να δουλέψει με 4x2 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δε θα σου αρέσει αυτό που θα σου πω, αλλά αυτό: • Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600 SDRAM, 8GB Max σημαίνει ότι δέχεται μέχρι 2GB ανά memory slot. Βιάστηκες δυστυχώς και πήρες 2*4GB, ενώ θα έπρεπε να πας σε 4*2GB. Ελπίζω να κάνω λάθος και να μην ισχύει το παραπάνω αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aleximaru Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δυστυχώς το κατάλαβα αργά . χε. Θα πάω να την αλλάξω την μνήμη να πάρω 4x2 gb, αυτό που με ανησυχεί όμως είναι το αν θα δουλέψει . Είναι σκόπιμο να πάρω χαμηλότερων Mhz μνήμες και ίσως με καλύτερο CAS Latency ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
artshadows Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 βαλε τις παλιεσ και κανε bios update αν υπαρχει καινουργιο,με ενα dimm τι κανει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aleximaru Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 ούτε με ένα dim δουλεύει . το δοκίμασα σε όλα τα slots με ή χωρίς τις turbo memory κάρτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ε ναι, για να λέει ότι δέχεται max 8GB με 4 slots, κάνεις την πράξη και βγάζεις 2GB max per slot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aleximaru Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 δυστυχώς έχω απογοητευτεί και θα ήθελα συμβουλές άλλαξα τις μνήμες 1600 DDR3 με 1333 DDR3 (corsair επίσης ) και πάλι το PC απλά αρνείται να κάνει boot έκανα update και το bios της μητρικής , και απλά μετά από λίγο ψάξιμο έφτασα στο συμπέρασμα ότι απλά αυτή η μητρική ΔΕΝ υποστηρίζει CORSAIR DDR3 , δεν είναι πουθενά στη λίστα της MSI για τις μνήμες DDR3 1333 που υποστηρίζει. δεν ξέρω τι άλλο να κάνω , όσο για το να ρυθμίσω manualy τις μνήμες και τον επεξεργαστή για να δουλέψει το σύστημα , δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει , αφού με κανέναν συνδυασμό slots και turbo memory cards δεν δουλεύει το PC. ρεύμα παίρνει , αλλά η οθόνη δεν παίρνει καν σήμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.