Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/2/2020 στις 11:11 ΠΜ, micos000 είπε

Εγώ πάντως θα συνηγορήσω με το παρακάτω άρθρο, ιδίως για τον palemoon και τον basilisk, αλλά και για τον Waterfox.

https://www.howtogeek.com/335712/update-why-you-shouldnt-use-waterfox-pale-moon-or-basilisk/

Το είχα δει κι εγώ αυτό. Όσον αφορά τις ενημερώσεις ασφαλείας, ο Waterfox είναι ο καλύτερος από τα forks. Ο Palemoon είναι εντελώς outdated και σκέφτομαι να τον απεγκαταστήσω πλήρως. Δεν έχω εμπειρία με basilisk, αλλά προέρχεται από την ομάδα του Palemoon κι αυτός. Θα του ρίξω μια ματιά.

Ο Waterfox Current είναι μια πιο ιδιωτική έκδοση του εκάστοτε τελευταίου Firefox ESR.

Ο Waterfox Classic είναι ο καλύτερος για όλους όσους προτιμούν την προ-Quantum εποχή (FF56) με πλήρη παραμετροποίηση, full skins και legacy-addons, αλλά με όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας που ήρθαν αργότερα και συμβατότητα με τα περισσότερα νέα addons. Έχει γίνει ο κύριος περιηγητής μου μετά τα πρόσφατα προβλήματα με τη RAM που είχα στον FF56...

Θα σκεφτόμουν πάντως μια σύγχρονη έκδοση FF εάν μπορώ να βάλω σκούρο θέμα παντού, σε όλα τα μενού, ρυθμίσεις κλπ

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tι ΣΚΑΤΑ εκαναν παλι youtube ή Firefox να παρει η ευχη ???

Σε αυτο το βιντεο λογου χάρη, στα 60FPS 4K ... γονατιζει i7 8ης γενιας με 100% CPU Usage ...

Μεχρι χθες, ολα ηταν καλα.

Αυτο το βιντεο ας πουμε, παιζει μια χαρα με 20% CPU Usage στον Edge / Chrome που δοκιμασα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, >>Morpheus>> είπε

Σε αυτο το βιντεο λογου χάρη, στα 60FPS 4K ... γονατιζει i7 8ης γενιας με 100% CPU Usage ...

Αυτο το βιντεο ας πουμε, παιζει μια χαρα με 20% CPU Usage στον Edge / Chrome που δοκιμασα.

Εμένα με 2700x μου παίζει ανετότατα...

Δημοσ.

Δεν διαφωνω, προφανως και παιζει ακομα και σε Casio αριθμομηχανη.

Ρωταω ΜΗΠΩΣ ξαφνικα με καποιο update καποιος αντιμετωπισε κατι αντιστοιχο.

Μηπως καποια ρυθμιση αλλαξε, ΜΗΠΩΣ εγινε καποιο Update, ΜΗΠΩΣ καποιο troubleshooting Βοηθησει.

Δημοσ.

Γενικά, ο Firefox στο Youtube χρησιμοποιεί περισσότερη cpu και αυτό οφείλεται στο hardware acceleration framework που χρησιμοποιεί η Google που σκοπίμως υποστηρίζεται σωστά, μόνο από τον Chrome. Οι γνωστές τακτικές της Google...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alphay είπε

Γενικά, ο Firefox στο Youtube χρησιμοποιεί περισσότερη cpu και αυτό οφείλεται στο hardware acceleration framework που χρησιμοποιεί η Google που σκοπίμως υποστηρίζεται σωστά, μόνο από τον Chrome. Οι γνωστές τακτικές της Google...

Μπορεί να είναι και έτσι. Αν ήταν για κανέναν core2duo θα το συζητούσαμε, αλλά μιλάμε για i7 8ης γενιάς που είναι τέρας, οπότε δεν γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, alphay είπε

Δεν ειναι μονο οι σελιδες της google στις οποιες εχει προβλημα ο ff, παρολο που οντως παιζουν καλυτερα σε ολους τους chromium based browsers. Ειναι και αλλες, πχ το νεο reddit, το twitch κλπ οπου ο ff εχει πιο αργο rendering.

Δημοσ.

Λοιπον, το προβλημα λυθηκε.

Μεσολαβησε διακοπη ρευματος ενω εβλεπα βιντεο στο Youtube.

Οταν ο FF εκκινησε ξανα, μπηκε σε λειτουργια χωρις hardware acceleration.

Το διαπιστωσα οταν εγραψα "about:support" για να ριξω μια ματια τι συμβαινει.

Εφτασα λοιπον scrollάροντας στο εξης:

WMF VPX video decoding is disabled due to a previous crash.

Διαλεξα να γινει restart και ενεργοποιηση hardware video acceleration και τελος.

Το γιατι συνεβη ετσι, γιατι δεν με προειδοποιησε, γιατι δεν ενεργοποιηθηκε ξανα το HW acceleration ... μυστηριο.

Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν.

renderTimingPixel.png
Δημοσ.
23 ώρες πριν, >>Morpheus>> είπε

Έχω ίδιο επεξεργαστή με σένα, αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με οποιονδήποτε περιηγητή που δοκίμασα (FF56, Waterfox Classic, Opera). Τρώει τουλάχιστον 70%CPU. Μπορεί να φταίει το ότι η κάρτα γραφικών μου είναι entry level βέβαια... Αλλά ο επεξεργαστής είναι 2ετίας θα έπρεπε να πετάει όντως...

4 ώρες πριν, >>Morpheus>> είπε

Λοιπον, το προβλημα λυθηκε.

Μεσολαβησε διακοπη ρευματος ενω εβλεπα βιντεο στο Youtube.

Οταν ο FF εκκινησε ξανα, μπηκε σε λειτουργια χωρις hardware acceleration.

Το διαπιστωσα οταν εγραψα "about:support" για να ριξω μια ματια τι συμβαινει.

Εφτασα λοιπον scrollάροντας στο εξης:

WMF VPX video decoding is disabled due to a previous crash.

Διαλεξα να γινει restart και ενεργοποιηση hardware video acceleration και τελος.

Το γιατι συνεβη ετσι, γιατι δεν με προειδοποιησε, γιατι δεν ενεργοποιηθηκε ξανα το HW acceleration ... μυστηριο.

Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν.

renderTimingPixel.png

οκ, άρα σχετίζεται με hardware acceleration ok. Θα το κοιτάξω κι εγώ.

Δημοσ.

Επανερχομαι με το ζητημα του "WMF VPX video decoding is disabled due to a previous crash.".

Πηγα να δω ενα βιντεακι αλλη μια φορα σημερα... και σε 4k 60fps

(εχω αυτοματα τη ρυθμιση αυτη καθως προβαλλω και σε τηλεοραση οποτε δε με νοιαζει αν ειμαι σε 1080p ή 4k ... η γραμμη επαρκει αλλωστε)

Ξανα τα ιδια, Μπαινω about:support και η λύση ειναι "Reset on Next Restart".

L8YUTGw.jpg

Ειναι απενεργοποιημενο το HW Acceleration λογω προηγουμενου crash (επι της ουσιας δεν διαπιστωσα καποιο crash τελοσπαντων, αλλα W/E).

Περασα latest Nvidia drivers, δεν λυθηκε το θεμα.

Restart οπως προτεινει και ολα καλα.... μεχρι να το ξανακανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...