Προς το περιεχόμενο

εμφάνιση πληροφοριών στα αποτελέσματα του google.

konstantinos_1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γειά σας.έχω ανεβάσει πρόσφατα ένα site.όταν κάνω αναζήτηση στο google,αντί να μου εμφανίζει την περιγραφή του site,ή το όνομα του εμφανίζει ένα τίτλο "αρχικό" και αντί για περιγραφή ένα κομμάτι του αρχικού άρθρου.

έχω την εντύπωση οτι συμβαίνει επειδή δεν έχω title και meta description όπως βλέπω από τον κώδικα...καμμία ιδέα τι μπορώ να αλλάξω και πώς μπορώ να το διορθώσω για να εμφανίζει στα αποτελέσματα του google κάτι που θα επιλέξω εγώ;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να βάλεις meta description.

Βασικά, το Google search engine αποφασίζει μόνο του τι snippet κείμενο θα δείξει στα αποτελέσματα. Αλλά, αν το κείμενο που έχεις στο meta είναι σχετικό, τότε μπορεί να το χρησιμοποιήσει η Google.

Να βάλεις meta description.

Βασικά, το Google search engine αποφασίζει μόνο του τι snippet κείμενο θα δείξει στα αποτελέσματα. Αλλά, αν το κείμενο που έχεις στο meta είναι σχετικό, τότε μπορεί να το χρησιμοποιήσει η Google.

και πώς ακριβώς γίνεται να βάλω meta description και meta title;;υπάρχει κάποιο πρόσθετο που το κάνει;;γιατί από το global configuration δεν έβγαλα κάποια άκρη......

θα βάλεις meta data... μην περιμένεις να γίνει όμως αμέσως στην google!!!! Πρέπει να περάσει ξανα η google από το σιτε σου. Μπορεί να είναι μετά από 1 μέρα, μπορεί να είναι μετά απο ένα μήνα

και πώς ακριβώς γίνεται να βάλω meta description και meta title;;υπάρχει κάποιο πρόσθετο που το κάνει;;γιατί από το global configuration δεν έβγαλα κάποια άκρη......

«Πρόσθετο», "Global configuration"...;

Σίγουρα για κάποια hosted blogging platform μιλάς ή για κάποιο CMS, αλλά δεν έχεις αναφέρει καν ποιο είναι αυτό!

«Πρόσθετο», "Global configuration"...;

Σίγουρα για κάποια hosted blogging platform μιλάς ή για κάποιο CMS, αλλά δεν έχεις αναφέρει καν ποιο είναι αυτό!

χίλια συγγνώμη...νόμιζα οτι το είχα αναφέρει...μόλις τώρα κατάλαβα οτι δεν το είχα....ναι,cms..το joomla...

Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να εγκαταστήσεις το Missing Metadata module που σε βοηθάει να βάλεις ότι metadata λείπουν.

το πρόσθετο δε βρίσκει κάποιο άρθρο στο οποίο να λείπουν metadata.δηλαδή κάτω από το article γράφει none.

εγώ αναρωτιέμαι όμως,αν όντως υπάρχουν τα metadata κλπ,γιατί στις αναζητήσεις του google αντί για το όνομα του site μου εμφανίζει ένα "αρχική",και γιατί δε δουλεύουν οι λέξεις-κλειδιά μου....υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω preview το πώς θα εμφανίζεται η σελίδα στα αποτελέσματα του google;;για να δώ μήπως έχω ρυθμίσει σωστά,απλά δεν έχει ξαναπεράσει το googlebot...

Αν κάνεις view source μέσα στο <head> θα πρέπει να δεις δύο <meta> tags. Το ένα είναι<meta name="description" content="<your meta description is here>"></meta> και το άλλο είναι <meta name="keys" content="<your meta keys are here>"></meta>. Βέβαια, ακόμα και να τα έχεις βάλει σωστά, δεν είναι σίγουρο ότι το Google θα τα χρησιμοποιήσει.

με το "keys" εννοείς τα "keywords" έτσι;;γιατί βλέπω meta name="keywords" content...

το description υπάρχει κανονικά....

δε με ενδιαφέρει τόσο αν το google θα χρησιμοποιήσει την περιγραφή που δίνω εγώ,όσο το να χρησιμοποιεί τα keywords(γιατί τώρα δε δουλεύει κανένα) και να έχει τίτλο αυτό που θα βάλω εγώ,κι όχι το "αρχική" όπως τώρα.....

Ναι, το keywords εννοώ.

Πάντως να ξέρεις πως το Google δεν χρησιμοποιεί τα meta keywords μιας σελίδας, διότι οι περισσότεροι χρήστες κάνουν υπερβολική χρήση αυτών. Το ίδιο ισχύει και για το meta description, αλλά αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν snippet (περίληψη) της σελίδας. Όσο για τον τίτλο, αν τον έχεις αλλάξει, με την επόμενη επίσκεψη του GoogleBot θα αλλάξει.

Ναι, το keywords εννοώ.

Πάντως να ξέρεις πως το Google δεν χρησιμοποιεί τα meta keywords μιας σελίδας, διότι οι περισσότεροι χρήστες κάνουν υπερβολική χρήση αυτών. Το ίδιο ισχύει και για το meta description, αλλά αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν snippet (περίληψη) της σελίδας. Όσο για τον τίτλο, αν τον έχεις αλλάξει, με την επόμενη επίσκεψη του GoogleBot θα αλλάξει.

ωωωωω...σοβαρά το λες;;οπότε,πώς θα καταφέρω το google να βγάζει το site μου σε συγκεκριμένες αναζητήσεις λέξεων;;υπάρχει κάποιος τρόπος;;

Αν ψάξεις λίγο στο google ή εδω στο insomnia θα βρεις πολλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν. Με λίγα λόγια.. το σημαντικότερο 'όπλο' σου για να τα πηγαίνεις καλά με το google είναι το περιεχόμενο του site. Απο κει και πέρα παίζουν το ρόλο τους και άλλα..

ψάχνω απεγνωσμένα ένα τρόπο να εμφανίζω meta description στο πρόσθετο k2.επειδή πχ για τη σελίδα "προϊόντα" το google εμφανίζει την περιγραφή

"Μεγαλύτερο μέγεθοσ γραμματοσειράσ; Προκαθορισμένο μέγεθοσ γραμματοσειράσ; Μικρότερο μέγεθοσ γραμματοσειράσ. Αρχική Προϊόντα. Προϊόντα ..."

το έκανα αντιγραφή από τα αποτελέσματα.αν ξέρει λοιπόν κανείς πώς να το αλλάξω,πραγματικά η βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη...από προχθές έχω διαβάσει εκατοντάδες άρθρα στο google,αλλά δεν έχω καταφέρει απολύτως τίποτα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...