p14767 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0535195&catid=010100 αν προσθεσω μνημη, για σερφαρισμα και ταινιες αξιζει τι λετε? (εννοειται να με βγαλει 3-4 χρονια και να μην χρειαστει αναβαθμιση σε κανα χρονο ) η οθονη μου ειναι 22 ιντσων wide. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Αν τον θελεις μονο για σερφαρισμα και για ταινιες τοτε δεν χρειαζεται καν να προσθεσεις μνημη. Αλλα παλι εαν το θελεις μονο για αυτο....(που φυσικα μονο αυτα θα μπορει να κανει καθως δεν εχει ουτε καρτα γραφικων επανω ανεξαρτητη). Μπας και δεν αξιζει και να κοιταξουν τα παιδια να σου κανουν μια συνθεση μονο γιαυτο που το θελεις στα λεφτα που θελεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 H πλατφόρμα στην οποία είναι βασιμένο το pc της dell είναι ξεπερασμένη εδώ και καιρό. Βέβαια για τις βασικές εργασίες γραφείου, internet και αναπαραγωγή videos / ταινιών είναι μια χαρά το συγκεκριμένο όπως είπε και ο Θάνος. Μοναδικό ίσως πλεονέκτημα στην τιμή των 300€ πέραν του μικρού εξωτερικού μεγέθους του κουτιού της dell (αν σε απασχολεί και αυτό) είναι η ύπαρξη στο πακέτο γνήσιου λειτουργικού (win7 home premium) χωρίς να ξέρω βέβαια αν το θεωρείς απαραίτητο να υπάρχει στην σύνθεση. Απο κει και πέρα με 300€ - 300+€ μπορείς να φτιάξεις κομμάτι-κομμάτι πιο δυνατό σύστημα με νεότερες τεχνολογίες απο το συγκεκριμένο και να χωρέσεις εξαρχής 4GB ram, μεγαλύτερο σκληρό, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και περισσότερη επεκτασιμότητα/ αναβαθμισιμότητα στο μέλλον εφόσον σε απασχολεί η διάρκεια. Ενδεικτικά: (απο visionstudio) Απο κεί και πέρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός και τι απαιτήσεις έχει. Πάντως ίσως δεν είναι και άσχημη περίπτωση για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και θέλει κάτι έτοιμο με 300€ για τα βασικά χωρίς επεκτασιμότητα όμως μελλοντικά (πέραν της πρόσθεσης επιπλέον μνήμης ram) αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν το λές και προσφορά πιστεύω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
default Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 H πλατφόρμα στην οποία είναι βασιμένο το pc της dell είναι ξεπερασμένη εδώ και καιρό. Βέβαια για τις βασικές εργασίες γραφείου, internet και αναπαραγωγή videos / ταινιών είναι μια χαρά το συγκεκριμένο όπως είπε και ο Θάνος. Μοναδικό ίσως πλεονέκτημα στην τιμή των 300€ πέραν του μικρού εξωτερικού μεγέθους του κουτιού της dell (αν σε απασχολεί και αυτό) είναι η ύπαρξη στο πακέτο γνήσιου λειτουργικού (win7 home premium) χωρίς να ξέρω βέβαια αν το θεωρείς απαραίτητο να υπάρχει στην σύνθεση. Απο κει και πέρα με 300€ - 300+€ μπορείς να φτιάξεις κομμάτι-κομμάτι πιο δυνατό σύστημα με νεότερες τεχνολογίες απο το συγκεκριμένο και να χωρέσεις εξαρχής 4GB ram, μεγαλύτερο σκληρό, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και περισσότερη επεκτασιμότητα/ αναβαθμισιμότητα στο μέλλον εφόσον σε απασχολεί η διάρκεια. Ενδεικτικά: (απο visionstudio) Απο κεί και πέρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός και τι απαιτήσεις έχει. Πάντως ίσως δεν είναι και άσχημη περίπτωση για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και θέλει κάτι έτοιμο με 300€ για τα βασικά χωρίς επεκτασιμότητα όμως μελλοντικά (πέραν της πρόσθεσης επιπλέον μνήμης ram) αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν το λές και προσφορά πιστεύω. Γκουχ-γκουχ lionheart75 θα με κανεις να βηξω διαφωνοντας, στην τιμη που εχεις δε περιλαμβανεται λειτουργικο και τα 7 τα χρεωνουν περιπου 100Ε αρα 340+100=440. Φυσικα συμφωνω και με εσενα και με τους προηγουμενους στο οτι δυστυχως η καρτα γραφικων ειναι on-board και αυτο ειναι τεραστιο μειονεκτημα. Αν υπηρχε αυτο η προσφορα θα ηταν (για μενα τουλαχιστον) πολυ ελκυστικη για καποιον οικογενειαρχη με μικρες απαιτησεις σε παιχνιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Mα αναφέρω ξεκάθαρα ότι το μοναδικό ίσως πλεονέκτημα του εν λόγω συστήματος στην τιμή αυτή είναι η ύπαρξη στο πακέτο γνήσιου λειτουργικού win7 home premium. Αν λοιπόν θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη λειτουργικού το αγοράζει. Απο κεί και πέρα με 300€ φτιάχνεις καλύτερο σύστημα (αν δεν χρειάζεσαι και αγορά λειτουργικού). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αν τον ανοίξεις και προσθέσεις μνήμη, είμαι 99% σίγουρος ότι δεν έχεις εγγύηση. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τα δικά τους έτοιμα συστήματα. Φτιάξε έναν υπολογιστή σε κομμάτια, και θα έχεις κάτι πολύ καλύτερο στα χέρια σου φίλε. Εγώ πήρα pc από εκεί επειδή μου έκαναν πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το Πλαίσιο. Μπήκα με την προσφορά στα χέρια και στα 2 μαγαζιά, και ψώνισα από εκεί που με συνέφερε καλύτερα. Ψάξου λίγο και υπάρχουν πολύ καλύτερες ευκαιρίες, ειδικά τώρα. Ό,τι κι αν διαλέξεις, καλορίζικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MakisCE Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 αν έχεις και κόστος αγοράς οθόνης, τότε το desktop γίνεται ασύμφορο για office/internet δουλειά. Πάρε ένα laptop με περίπου 400€ (βγαίνουν διάφορες αξιόλογες προσφορές συνεχώς) και έχεις και οθόνη, και UPS (βλ. μπαταρία φορητού) και φορητότητα αν τη θες. Προσωπικά, ακόμα και χωρίς να χρειάζομαι οθόνη, πάλι φορητό θα επέλεγα. (έχω πάρει το Lenovo G3 από getitnow στην τελευταία μεγάλη προσφορά που έπαιξε το 2010) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eftihios1986 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δεν μπορει νομιζω να γινει συγκριση μεταξυ desktop και notebook Διαφορετικοι υπολογιστες για διαφορετικες αναγκες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MakisCE Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δεν μπορει νομιζω να γινει συγκριση μεταξυ desktop και notebook Διαφορετικοι υπολογιστες για διαφορετικες αναγκες τι εννοείς φίλτατε; Πέραν της αυτονόητης διαφοράς, για την προαναφερθείσα χρήση (office/internet) σε τι διαφέρουν (ως προς τη χρήση πάντα); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p14767 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 αν έχεις και κόστος αγοράς οθόνης, τότε το desktop γίνεται ασύμφορο για office/internet δουλειά. Πάρε ένα laptop με περίπου 400€ (βγαίνουν διάφορες αξιόλογες προσφορές συνεχώς) και έχεις και οθόνη, και UPS (βλ. μπαταρία φορητού) και φορητότητα αν τη θες. laptop εχω, οπως επισης και σχεδον αχρησιμοποιητη την 22αρα οθονη που αγορασα λιγο πριν τα τιναξει το desktop που εχω γιαυτο και ποσταρα την προσφορα να ακουσω γνωμες. βασικα εδω και κατι χρονια εχω σταματησει να "ψαχνομαι" και να πειραματιζομαι στο θεμα hardware και δεν ξερω καλα καλα τι κυκλοφορει και σε τι τιμες. απλως μου φανηκε καλη προσφορα το -30% σε επωνυμο προιον, τωρα τελευταια σπανιζουν προσφορες σε desktop. τελικα μαλλον θα συμφωνησω με τους περισσοτερους μια και το μηχανημα α)προοριζεται για το σπιτι και δεν ειναι απαραιτητο το "επισημο" λειτουργικο και β)αποκλειεται να μην αρχισω να σκαλιζω το κουτι οποτε γιοκ εγγυηση, και θα κοιταξω να φτιαξω κατι σε κομματια κοιτωντας και τα αναλογα topic. ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikelamar Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δε κανακανω φυλακή με το καπετανακη και δεν ξαναγοραζω η/υ απο αυτούς τους απατεώνες. Τη πρώτη φορά που το πήγα για επισκευή στο χρόνο απάνω αλλάξαμε λέει σκληρό,μητρική,επεξεργάστη, την επόμενη φορά μετα 10 μέρες που το ξαναπηγα άλλαξαν κ μνήμες. Μετα απο καιρο διαπίστωσα ότι εξακολουθούσε να εχει πρόβλημα. Τι άλλο είχε μένει; Η κάρτα γραφικών. Ε την αλλαξα κ αυτή και ηρεμισα...μπορεί κ να έτυχε σε εμένα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nek4d Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 αν έχεις και κόστος αγοράς οθόνης, τότε το desktop γίνεται ασύμφορο για office/internet δουλειά. Πάρε ένα laptop με περίπου 400€ (βγαίνουν διάφορες αξιόλογες προσφορές συνεχώς) και έχεις και οθόνη, και UPS (βλ. μπαταρία φορητού) και φορητότητα αν τη θες. ... ας μην τα συγκρίνουμε, δεν έχει νόημα. Παντως, για να σε βοηθήσω, 1) η οθόνη 22" είναι μακράν πιο άνετη στην χρήση (τα refresh των desktop είναι πάντα υψηλότερα σε σχέση με τα κλειδωμένα 60Hz των φορητών, πέραν του μεγέθους) και αυτό φαίνεται με την πολύωρη χρήση κ τα χρόνια. 2) η μπαταρία δεν είναι ups, το ξέρεις βέβαια, αλλά αν δεν έχεις προστασία υπέρατασης ή κανονικό ups, σε περίπτωση στραβης ΔΕΗ, κάηκε το τροφοδοτικό μια χαρά χωρίς να έχει καμία σχεση η μπαταρία. Επιπλέον κάτι που πολλοί δεν ξέρουν ή ξεχνούν: Οι μπαταρίες των φορητών διαρκούν κατά μέσο όρο 300 φορτίσεις-εκφορτίσεις, όπερ σημαίνει, αν το έχεις στο ρεύμα μόνιμα, μετα τους κυκλους αυτούς η μπαταρία είναι άχρηστη. Σημ. Υπάρχουν κάποια ειδικά εργαλεία για να διατηρούνται περισσότερο (όπως στα sony vaio, με ρυθμιση φόρτισης έως 50-80%) ή ακόμη καλύτερα, βγάλε την μπαταρία όταν δεν κινείσαι κ βάλε ένα ups! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.