Προς το περιεχόμενο

Γλώσσα Προγραμματισμού Prolog

strat92man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα να μάθω την χρησιμοτητα της συγκεκριμένης γλώσσας..

Υπάρχει σαν Μάθημα επιλογής και γνωρίζω απλως οτι η συγκεκριμένη γλώσσα δεν έχει καμια σχεση με τις άλλες..

θα ήθελα περισσοτερες πληροφοριες απο κάποιον που γνωρίζει..

Παρακαλώ ΟΧΙ wikipedia αυτο το κάνω και μόνος μου..:P

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας και είχα και εγώ αυτό το μάθημα στην σχολή μου,

ντάξει με τον τρόπο που κάναμε δεν ήταν κάτι το δύσκολο,

είναι μία γλώσσα βασισμένη σε κάποια δεδομένα και κάνεις κάποιες ερωτήσεις και παίρνεις κάποια αποτελέσαματα.

Σαν πρότζεκτ ξεκίνησε από την Ιαπωνία και ήταν για την τεχνητή νοημοσύνη (αν δεν κάνω λάθος)

και δεν ξέρω αν χρησιμοποιείτε πλέον, νομίζω και σαν πρότζεκτ το έχουν εγκαταλείψει

Κοίτα, αυτή η γλώσσα βασίζεται σε αναδρομές. Δεν έχει την λογική του ελέγχου και της επανάληψης αλλά της συνεχούς αναδρομής. οι περισσότερες συνάρτησεισ καλούν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Δες κανα παράδειγμα και ότι δε καταλαβαίνεις εδώ είμαστε.

Αν έχεις βαρεθεί τις ως τώρα γλώσσες που έχεις πιάσει και θες να δεις και κάτι διαφορετικό, ρίξε μια γρήγορη μάτια σε κώδικα prolog lisp expect – έστω για αλλαγή :-)

Είναι μια (όχι η μόνη, αλλά σίγουρα η παλαιότερη) declarative programming language στην οποία ο προγραμματιστής περιγράφει το πρόβλημα και ποια λύση είναι αποδεκτή (μπορεί να υπάρχουν πολλές ή και καμία) και η γλώσσα αναλαμβάνει να βρει την/τις λύσεις. Ως εκ τούτου, όπως γράφτηκε και παραπάνω, την χρησιμοποιούν σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι relational databases πήραν μερικές ιδέες από αυτή.

Κάποιος που ενδιαφέρεται για γλώσσες προγραμματισμού σοβαρά, πρέπει να ασχοληθεί λίγο μαζί της (όπως και με την LISP, Haskell κλπ) ώστε να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...