Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία e-shop σε υπάρχον κατάστημα λιανικής

modus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια καλησπερα.

ασχετοι τελειως απο προγραμματισμο κτλ.

θελουμε ανοιξουμε ηλεκτρονικο καταστημα σε μια υπαρχουσα επειχηρηση λιανικης.

μπορει καποιος να μας κατευθηνει σωστα απ εδω μεσα στο τι θα χρειαστουμε και με ποιους να απευθηνθουμε ?

ευχαριστουμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Υποθέτω ότι δεν έχει η επιχείρηση κάποια ιστοσελίδα, οπότε σε αυτή τη περίπτωση η χρήση ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS) με ένα ενσωματωμένο e-shop είναι μία καλή, εύκολη και γρήγορη λύση για ένα καλαίσθητο και λειτουργικό ιστότοπο ή και ηλεκτρονικό κατάστημα. Προσφέρει πολλές λειτουργίες, από εκπτωτικά κουπόνια μέχρι ενημερωτικά δελτία, κλπ..

Το λογισμικό είναι δωρεάν, ή σε κάποιες περιπτώσεις με μικρό αντίτιμο, και έτσι θα μπορείτε να το αναβαθμίζετε και μόνοι σας χωρίς άλλη χρέωση. Αυτή η περίπτωση ταιριάζει με όλα τα είδη eshop, αλλά ενδείκνυται για καταστήματα δώρων, κάβες, κοσμηματοπωλεία, καταστήματα ρούχων, κλπ.

Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα έτοιμο λογισμικό eshop, με λιγότερες δυνατότητες δημιουργίας σελίδων, αλλά με πολλά άλλα χαρακτηριστικά (τρόποι πληρωμής-αποστολής, παρακολούθηση παραγγελίας, κλπ.), που ταιριάζει περισσότερο εάν η επιχείρηση έχει ηλεκτρονικά είδη (pc, κινητά, ηλ. συσκευές, κλπ.)

Πολλοί πάροχοι προσφέρουν με τη φιλοξενία και άλλα λογισμικά όπως το Softaculous, Installatron, Fantastico, που εγκαθιστούν εφαρμογές CMS & Eshop στην κυριολεξία με ένα κλικ.

Μπορώ και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι σε αυτό το φόρουμ, να σας κατευθύνουν. Εάν θέλετε να απευθυνθείτε σε εμένα, μπορώ να σας στείλω και κάποια δείγματα.

ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε. θα ηθελα να περασουμε λιγο στα διαδικαστικα..

αν καταλαβα λιγο δινεις σς καποιο ατομο την αρμοδιοτητα σε σχεση με τις αναγκες που εχει το μελλοντικο e-shop και αυτος με την σειρα στο κανει πραξη> καπως ετσι? κοστος στο περιπου ???

απο εμας σαν εγκαταστση / επειχηρηση κτλ τι χρειαζεται ? π.χ internet μεσα στην εταιρια ? καποια μηχανηματα η/υ κτλ. ?

κοστοσ γνωριζουμε ?

το καταστημα λειτουργει οπως προαναφερα και σχετιζεται με διακοσμιτικα ειδη . εδρα θεσσαλονικη.

απο πλευρας νομου τι παιζει? θελει καποια αλλη ιδιαιτερη αδεια / ταμεικη μηχανη ? η συνεχιζουμε και τιμολογουμε με το υπαρχον καθεστος ?

Θα απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία όπου θα σας κατευθύνει σωστά τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στα διαδικαστικά και θα σε συμβουλέψει και σε επίπεδο marketing. Ρώτησε σε 2-3 διαφορετικούς και εμπιστέψου μία custom εφαρμογή ας είναι και πιο ακριβή.

Συνεχίζετε να τιμολογείτε όπως και τώρα, δεν αλλάζει κάτι.

Γειά σου Uberalles_gr

Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός αλλά και έλλειψη ρευστότητας.

Ναι, διαφορές στην τιμή κάποιων υπηρεσιών υπάρχουν και μεγάλες μάλιστα. Συνήθως όμως, εάν πληρώσεις λίγα χρήματα τότε μάλλον θα πάρεις μόνο ένα έτοιμο e-shop και τίποτα άλλο.

Με περισσότερα χρήματα, θα μπορείς να έχεις και εκπαίδευση προσωπικού στη χρήση του e-shop και μελλοντικές ενημερώσεις ασφάλειας και τεχνική υποστήριξη, αλλά και τροποποίηση του κώδικα για να ταιριάζει περισσότερο με τις ανάγκες της εταιρείας ή της επιχείρισης.

Εάν ο ενδιαφερόμενος πιστεύει ότι δεν τα χρειάζεται όλα αυτά, μπορεί να επιλέξει μία φθηνότερη πρόταση-λύση.

Σε αυτό τον τομέα, ισχύει και το "ότι πληρώνεις παίρνεις", αλλά και πάλι, όχι πάντοτε.

Αν και μου σβήστηκε το post μου (δεν είχα σκοπό να διαφημιστώ.. τεσπα) δεν μου απάντησες στην ερώτηση μου Themis-T, δηλαδή, θα φτιάξεις προτάσεις για τον πελάτη σου, θα το κόψεις, θα τα κάνεις λειτουργικό και θα βάλεις και e-shop;;; Ή θα πάρεις κάποιο έτοιμο (joomla, wordpress, κτλπ..) και θα κάνεις 1-2 αλλαγές;;

OK. Μάλλον έκανα λάθος που δημοσίευσα το link.

Αν και αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να παραθέσω προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις σε κάποιους που δεν γνωρίζουν από προγραμματισμό.

Προσωπικά, ως φαν του ανοιχτού λογισμικού, θα προτιμούσα τη χρήση μίας Open Source εφαρμογής και θα έκανα όσες αλλαγές χρειαζόταν για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την open source εφαρμογή θα μπορείς να την ελέγχεις για updates κτλ κάθε λίγο και λιγάκι ?

Και αν έχεις 10-15 τέτοιες εγκαταστάσεις, θα κάνεις το ίδιο σε όλους ?

Όχι. Δεν θα την ελέγχω για ενημερώσεις.

Αντιθέτως θα μάθω στον πελάτη μου να το κάνει μόνος του. Πολλές εφαρμογές προσφέρουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για updates ή νέες εκδόσεις (βλ. Joomla, Magento κ.α.) μέσα από τη διαχείριση του συστήματος.

Εάν δεν μπορεί, θα εγκαταστήσω την εφαρμογή μέσω του Softaculous / Fantastico κλπ. που ενημερώνει για νέες εκδόσεις τον ίδιο τον πελάτη με email και δίνουν τη δυνατότητα αναβάθμισης με ένα κλικ.

Εάν και πάλι δεν μπορεί να το κάνει, τότε με ένα μικρό αντίτιμο θα το κάνω εγώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...