Τοξοβολος_UK Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Τα πραγματα ασχημα λοιπον στην Πορτογαλια.Χθες το βραδυ επεσε η Κυβερνηση Σοκρατες κ πλεον ειναι πολυ πιθανον οτι μετα την Ελλαδα κ την Ιρλανδια η Πορτογαλια να μπει στο ΔΝΤ κ στον μηχανισμο στηριξης...Αυτο τι επιπτωσεις μπορει να εχει για την Ελλαδα? http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12845668 EU leaders are grappling with a new eurozone threat after Portugal's parliament rejected an austerity budget and PM Jose Socrates resigned.The vote means an international bail-out, similar to those accepted by Greece and the Irish Republic last year, is now far more likely. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenmachine Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Ότι το δντ θα επιβάλλει ακόμη πιο πιεστικούς ορους αποπληρωμής του χρέους, αφού διοχετευει χρήμα σε μία ακόμα αγορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά νομίζω μας συμφέρει γιατί αν βαρέσουμε κανόνι η πορτογαλίαδνε θα τη γλιτώσει και το ευρώ θα μπει στο χρονοντούλαπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aerobolos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Εμένα η όλη κατάσταση μου γεννάει ένα ερώτημα ... Θα απαλλαχτούνε (έπειτα από χρόνια) οι χώρες που κατέφυγαν στο μηχανησμό στήριξης από το ΔΝΤ..; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Εμένα η όλη κατάσταση μου γεννάει ένα ερώτημα ... Θα απαλλαχτούνε (έπειτα από χρόνια) οι χώρες που κατέφυγαν στο μηχανησμό στήριξης από το ΔΝΤ..; Αυτο το ερωτημα εχω κ γω...Αν δουμε την Τουρκια κ την Αργεντινη 10 χρονια αργοτερα ειναι ελευθερες κ οι δυο...Φυσικα μιλαμε για 10 χρονια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreamercon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Εμένα η όλη κατάσταση μου γεννάει ένα ερώτημα ... Θα απαλλαχτούνε (έπειτα από χρόνια) οι χώρες που κατέφυγαν στο μηχανησμό στήριξης από το ΔΝΤ..; Οι άλλες χώρες πιθανόν - με την πορεία που πάει η Ελλάδα τώρα όμως, η πιθανότητα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της στο μέλλον χωρίς εξωτερική βοήθεια φαντάζει πολύ χαμηλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Τόσα χρόνια μας την δίνανε την λύση και δε τη πέρναμε ... Εμπρός για μια "Νέα Ελλάδα" λέγανε και δεν ακούγαμε. Αν είχαμε διαλέξει την "Νέα Ελλάδα" (Όπως Νέος Πανιώνιος) και είχαμε μπει στο άρθρο 44 θα παίζαμε ακόμη Α' Εθνική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Οι άλλες χώρες πιθανόν - με την πορεία που πάει η Ελλάδα τώρα όμως, η πιθανότητα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της στο μέλλον χωρίς εξωτερική βοήθεια φαντάζει πολύ χαμηλή. H Αργεντινή και η Τουρκία είχαν καταρχήν δικό τους νόμισμα. Κατα δεύτερον οι οικονομίες ανέκαμψαν...και τώρα αναπτύσσονται δυναμικά...με μία διαφορά. Ο κόσμος εξακολουθεί να ΠΕΙΝΑΕΙ! Ε βέβαια είναι δυο χώρες με τεράστιο εργατικό δυναμικό που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Κάπως έτσι θα καταντήσουμε και εμείς. Τα μυαλά όλα θα φύγουν έξω...σιγά μην κάτσουν εδώ. Οπότε τι θα μείνει; Σερβιτόροι, Μπαργούμεν, ανιδίκευτοι εργάτες και διάφοροι μελαμψοι ελληνοποιημένοι...θα μετατραπούμε επιτυχώς στις π%#^$νες και τους σερβιτόρους της Ευρώπης. Βέβαια δεν κατάλαβα τι μλκια έκαναν στη Πορτογαλία...αρνήθηκαν τα μέτρα λιτότητας για να έρθει το ΔΝΤ και να επιβάλει ακόμα σκληρότερα; Τι λογική είναι αυτή; Κάτι μου βρωμάει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirval Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Βέβαια δεν κατάλαβα τι μλκια έκαναν στη Πορτογαλία...αρνήθηκαν τα μέτρα λιτότητας για να έρθει το ΔΝΤ και να επιβάλει ακόμα σκληρότερα; Τι λογική είναι αυτή; Κάτι μου βρωμάει... Βασικά δεν ξέρουμε -οι απ έξω- το τί συμφωνίες έχουνε γίνει με την Ε.Ε στο θέμα αυτό,καθώς το θέμα με την Πορτογαλία δεν προέκυψε σήμερα,αλλά ήτανε γνωστό. Οπότε για ΔΝΤ που παπαγαλίζουνε τα δικά μας ΜΜΕ, μην το θεωρείς σίγουρο για τους Πορτογάλους. Η συμπεριφορά του ευρώ πάντως κάθε άλλο παρά ανησυχητική είναι και δείχνει μάλλον πως το ΔΝΤ δεν θα χρειαστεί στην Πορτογαλία. Πιέστηκε μεν το ευρώ προσωρινά με την παραίτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού αλλά ξαναπήρε άνετα τα πάνω του στην ισοτιμία του με το δολάριο . Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε υψηλά ιστορικά έτους και η γενική εικόνα είναι καλή παρότι την έφαγε την υποβάθμισή της και η Πορτογαλία. Η ισοτιμία φαντάσου πέρισυ τον Ιούνιο με το αμερικάνικο νόμισμα είχε κατρακυλήσει στο 1,20(τότε όντως έδειχναν ζόρικα τα πράγματα)και τώρα παίζει στο περίπου 1,40,μια τιμή που είχε τον Μαρτιο του 2007 που τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία ήτανε ανθηρά και φυσικά η Αμερικάνικη κρίση και η κρίση χρέους της χώρας μας δεν είχανε συμβεί. Δεν νομίζω οτι οι Ευρωπαίοι είναι τόσο κορόιδα και στο έλεος υπερατλαντικών κερδοσκόπων που μας τους παρουσιάζουνε οι ντόπιοι δημοσιογράφοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Οπότε για ΔΝΤ που παπαγαλίζουνε τα δικά μας ΜΜΕ, μην το θεωρείς σίγουρο για τους Πορτογάλους. Δεν ξερω τι παπαγαλιζουν στην Ελλαδα αλλα οπως βλεπεις στο δικο μου νημα μιλαει το BBC.Μην ξεχνας οτι η Πορτογαλια παρα το οτι εχει σαφως ενα αρκετα μικροτερο χρεος απο την Ελλαδα,δεν εχει την οικονομια της Ελλαδας η οποια ειναι σαφως πιο μεγαλη κ παρα το δημοσιονομικο χαλι την Πορτογαλια την ξεπερνουσαμε σε ολους τους ''θετικους'' οικονομικους δεικτες εδω κ καμια δεκαετια.Βλεπε GDP nominal, GDP per capita ,δεικτες ανταγωνιστικοτητας κτλ. Οπως κ να εχει η ουσια ειναι οτι αυτο νομιζω θα εχει επιπτωσεις στην Ελλαδα,το θεμα ποιες ακριβως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirval Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δεν ξερω τι παπαγαλιζουν στην Ελλαδα αλλα οπως βλεπεις στο δικο μου νημα μιλαει το BBC.Μην ξεχνας οτι η Πορτογαλια παρα το οτι εχει σαφως ενα αρκετα μικροτερο χρεος απο την Ελλαδα,δεν εχει την οικονομια της Ελλαδας η οποια ειναι σαφως πιο μεγαλη κ παρα το δημοσιονομικο χαλι την Πορτογαλια την ξεπερνουσαμε σε ολους τους ''θετικους'' οικονομικους δεικτες εδω κ καμια δεκαετια.Βλεπε GDP nominal, GDP per capita ,δεικτες ανταγωνιστικοτητας κτλ. Οπως κ να εχει η ουσια ειναι οτι αυτο νομιζω θα εχει επιπτωσεις στην Ελλαδα,το θεμα ποιες ακριβως... Αν όντως έστεκε η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν θα πρεπε να είχε και μια διαφορετική συμπεριφορά το ευρώ,ανάλογη με αυτήν που είχε πέρισυ με την δικιά μας περίπτωση; Πιστεύω οτι αν χρειαστεί διάσωση η Πορτογαλία θα γίνει μέσω της Ε.Ε και μόνο,χωρίς την εμπλοκή ΔΝΤ. Συμφωνώ πως η ουσία είναι το τί επιπτώσεις θα έχει για την Ελλάδα... Είδωμεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 δεν το καταλαβαινω αυτο. Η κυβερνηση στην Πορτογαλια επεσε επειδη ο λαος δεν δεχτηκε τα νεα σκληρα οικονομικα μετρα που ηθελε να εφαρμοσει η κυβερνηση. Αν παει να παρει δανειο απο την ΔΝΤ,αυτη θα το δωσει με τον ορο ομως να εφαρμοστουν νεα και μαλιστα σκληροτερα οικονομικα μετρα. Επομενως τι ακριβως κερδισε η Πορτογαλια με τον ολο χειρισμο που εκανε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 δεν το καταλαβαινω αυτο. Η κυβερνηση στην Πορτογαλια επεσε επειδη ο λαος δεν δεχτηκε τα νεα σκληρα οικονομικα μετρα που ηθελε να εφαρμοσει η κυβερνηση. Αν παει να παρει δανειο απο την ΔΝΤ,αυτη θα το δωσει με τον ορο ομως να εφαρμοστουν νεα και μαλιστα σκληροτερα οικονομικα μετρα. Επομενως τι ακριβως κερδισε η Πορτογαλια με τον ολο χειρισμο που εκανε; Δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι μιλάμε για πολιτικούς που, ως έναν βαθμό, καθοδηγούνται από τις επιθυμίες των πολιτών. Όπως και εδώ, δεν νομίζω ότι στην Πορτογαλία ο μέσος πολίτης κάνει τέτοια ανάλυση. Συνήθως ο ψηφοφόρος σκέφτεται ότι δεν του αρέσει αυτός που κυβερνάει, άρα πρέπει να φύγει. Το τι θα έρθει μετά, δεν το πολυσκέφτεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 δεν το καταλαβαινω αυτο. Η κυβερνηση στην Πορτογαλια επεσε επειδη ο λαος δεν δεχτηκε τα νεα σκληρα οικονομικα μετρα που ηθελε να εφαρμοσει η κυβερνηση. Αν παει να παρει δανειο απο την ΔΝΤ,αυτη θα το δωσει με τον ορο ομως να εφαρμοστουν νεα και μαλιστα σκληροτερα οικονομικα μετρα. Επομενως τι ακριβως κερδισε η Πορτογαλια με τον ολο χειρισμο που εκανε; Δεν την εκανε ο λαος την αρνηση, η αντιπολιτευση την εκανε, καθαρα θεμα βουλης ηταν, δεν ζητηθηκε απο το λαο καποιο δημοψηφισμα σχετικα με το συγκεκριμενο θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agpr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 δεν το καταλαβαινω αυτο. Η κυβερνηση στην Πορτογαλια επεσε επειδη ο λαος δεν δεχτηκε τα νεα σκληρα οικονομικα μετρα που ηθελε να εφαρμοσει η κυβερνηση. Αν παει να παρει δανειο απο την ΔΝΤ,αυτη θα το δωσει με τον ορο ομως να εφαρμοστουν νεα και μαλιστα σκληροτερα οικονομικα μετρα. Επομενως τι ακριβως κερδισε η Πορτογαλια με τον ολο χειρισμο που εκανε; Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις προβλέψεις. Γεγονότα: 1. Η κυβέρνηση επεχείρησε να περάσει μέτρα λιτότητας και απείλησε πως θα παραιτηθεί, αν δεν υπερψηφιστεί η πρότασή της. 2. Απορρίφθηκε 3. Παραιτήθηκε. Υποθέτουμε και μάλλον το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση πως, αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα χρειαστεί να προσφύγουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό-ΔΝΤ. Μένει να αποδειχθεί.Όπως και να 'χει η Πορτογαλία δανείζεται με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που δανειζόμασταν εμείς και "αναγκαστήκαμε" να προσφύγουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.