jimakos27 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 καλησπερα σε ολους.....αν και το θεμα σιγουρα εχει ερωτηθει απο πολλους,λεω να τολμησω να ρωτησω.να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι και ο καλυτερος με τους τεχνικους ορους και γενικα με οτι εχει να κανει με υπολογιστες.εχω ενα laptop HP και πριν απο κανενα 3μηνο αγορασα εναν WD essensial 1T.και οπως σωστα μαντεψατε μου επεσε κατω.το περιργο και ο λογος που ρωταω ειναι οτι μετα το πεσιμο ο δισκος ΔΟΥΛΕΥΕ!!!!!!οχι για πολυ φυσικα.περιπου 4 - 5 ωρες και μετα παπαλα!!!!καθε φορα που τον συνδεω αργει να τον διαβασει αλλα τον βλεπει μερικες φορες σαν συσκευη χωρις ομως να μπορω να κανω κατι.οτι ειχα μεσα δεν με πολυ νοιαζει γιατι τα ειχα και αλλου σε ανα δισκο.υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να σωσω τον σκληρο???? συγνωμη για την πολυλογια μου και ευχαριστω προκαταβολικα οσους απαντησουν!!!
hawkpilot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δύσκολο έως αδύνατο. Προφανώς, μετά την πτώση, έπαθαν ζημιά οι κεφαλές ή/και τα platters. Αν θες, για να επιβεβαιώσεις την κατάστασή του, κατέβασε από το site της WDC τα διαγνωστικά του και δες τι αποτέλεσμα θα σου δώσουν. καλησπερα σε ολους.....αν και το θεμα σιγουρα εχει ερωτηθει απο πολλους,λεω να τολμησω να ρωτησω.να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι και ο καλυτερος με τους τεχνικους ορους και γενικα με οτι εχει να κανει με υπολογιστες.εχω ενα laptop HP και πριν απο κανενα 3μηνο αγορασα εναν WD essensial 1T.και οπως σωστα μαντεψατε μου επεσε κατω.το περιργο και ο λογος που ρωταω ειναι οτι μετα το πεσιμο ο δισκος ΔΟΥΛΕΥΕ!!!!!!οχι για πολυ φυσικα.περιπου 4 - 5 ωρες και μετα παπαλα!!!!καθε φορα που τον συνδεω αργει να τον διαβασει αλλα τον βλεπει μερικες φορες σαν συσκευη χωρις ομως να μπορω να κανω κατι.οτι ειχα μεσα δεν με πολυ νοιαζει γιατι τα ειχα και αλλου σε ανα δισκο.υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να σωσω τον σκληρο???? συγνωμη για την πολυλογια μου και ευχαριστω προκαταβολικα οσους απαντησουν!!!
JohnXarxas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 κάνε ένα ποστ εδώ http://www.insomnia.gr/topic/353340-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%AC%CF%86%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD/ ανταλάσσονται διάφορα εξαρτήματα απο σκληρούς δίσκους μπορεί να βρεις κάτι που να σου κάνει και να το ξαναστήσεις εσύ κάπως έτσι γίντεται από ότι έχω καταλάβει και εγώ άσχετος είμαι
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 JohnXarxas ευγενική και προνοητική η υπόδειξή σου να χρησιμοποιήσει το thread, αλλά εκτός του ότι στην περίπτωσή του (πτώση) ο δίσκος μάλλον πάπαλα, δηλώνει ότι δεν είναι και τόσο σχετικός με υπολογιστές. Μάλλον το thread μπορεί να του φανεί χρήσιμο περισσότερο σε περίπτωση που θέλει να ΧΑΡΙΣΕΙ τον -πιθανώς-θανόντα δίσκο, προκειμένου αυτός να καταλήξει σε σκουπίδια ή ανακύκλωση. ....ΟΜΩΣ, δεν βλέπω και λόγο να κάνει ΤΙΠΟΤΕ από τα παραπάνω. Απ' τη στιγμή μάλιστα που λέει πως είχε φροντίσει κι είχε αντίγραφα του περιεχομένου, σχεδόν θα έλεγε δεν έχει πρόβλημα : τον επιστρέφει στο σημείο αγοράς και ζητάει αντικατάσταση μέσω εγγύησης. (....διαδιακασία βέβαια που παίρνει νερό, εάν τυχόν δεν τον είχε αγορασμένο από μαγαζί αλλά από χέρι, ή δεν είχε κρατήσει απόδειξη, ή ήταν ξέρω-'γω από εξωτερικό, ή, πρακτικά ακυρώθηκε, σε περίπτωση που η θήκη έχει πάθει εμφανείς εξωτερικές ζημιές)
JohnXarxas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 η εγγύηση δεν ισχύει, μιας και ο δίσκος δεν χάλασε απο μόνος του, αλλά από πτώση
jimakos27 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 ευχαριστω για τις απαντησεις......επιστροφη δεν παιζει γιατι εκανα την χαζομαρα και τον ανοιξα(ειχε ανοιξει λιγακι βεβαια και ηταν φανερο οτι μου ειχε πεσει).ειναι κριμα γιατι τον ειχα 2 μηνες μονο και κλαιω και τα 85 γιουρα που εδωσα!!!!!προς γνωση και συμορφωση!!!απλα μου εκανε εντυπωση που δουλεψε μετα την βουτια και οτι τον βλεπει ο υπολογιστης μονο οταν παω να του κανω ασφαλη καταργηση αλλα οχι στο παραθυρο του υπολογιστη που δειχνει τους δισκους.ετρεξα το r-studio και εκει που επρεπε να γραφει το γραμμα του partition εγραφε ενα μακριναρι με γραμματα και αριθμους.διαβαζωντας εδω ενα αρθρο για το πως μπορω να ορισω το partition προσπαθησα να το αλλαξω αλλα μου εγραφε οτι ο δισκος εχει προστασια εγγραφης!!!μπορω να κανω κατι ???? μην ξεχασω να αναφερω οτι ουτε με το utilities της WD βρηκα ακρη!!!!!
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 η εγγύηση δεν ισχύει, μιας και ο δίσκος δεν χάλασε απο μόνος του, αλλά από πτώση Στο προηγούμενο μήνυμα δεν έλεγε τίποτε για την κατάστασή του, και φυσικά δεν θα τους έλεγε ότι τον έρριξε ο ίδιος. ευχαριστω για τις απαντησεις......επιστροφη δεν παιζει γιατι εκανα την χαζομαρα και τον ανοιξα(ειχε ανοιξει λιγακι βεβαια και ηταν φανερο οτι μου ειχε πεσει).ειναι κριμα γιατι τον ειχα 2 μηνες μονο και κλαιω και τα 85 γιουρα που εδωσα!!!!!προς γνωση και συμορφωση!!!απλα μου εκανε εντυπωση που δουλεψε μετα την βουτια και οτι τον βλεπει ο υπολογιστης μονο οταν παω να του κανω ασφαλη καταργηση αλλα οχι στο παραθυρο του υπολογιστη που δειχνει τους δισκους.ετρεξα το r-studio και εκει που επρεπε να γραφει το γραμμα του partition εγραφε ενα μακριναρι με γραμματα και αριθμους.διαβαζωντας εδω ενα αρθρο για το πως μπορω να ορισω το partition προσπαθησα να το αλλαξω αλλα μου εγραφε οτι ο δισκος εχει προστασια εγγραφης!!!μπορω να κανω κατι ???? μην ξεχασω να αναφερω οτι ουτε με το utilities της WD βρηκα ακρη!!!!! Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι -αφού δεν θέλεις να δοκιμάσεις επιστροφή- είναι να βγάλεις τον σκληρό απ' την θήκη, να τον συνδέσεις σε desktop pc εσωτερικά, και να δοοκιμάσεις το Active File Recovery, μπας και, που χλωμό.
pournaras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δυστυχως ο δισκος ειναι πεθαμενος, και δε σωζεται με τιποτε, διοτι εχει χαλασει το μηχανικο μερος. Αλλα οπως ειπε και το πλυμενο συννεφο, μπορεις να γραψεις στο αλλο thread ωστε να χαρισεις την πλακετα σε περιπτωση που κανενος αλλου καημενου καηκε η πακετα χωρις να εχει χαλασει το μηχανικο μερος, και σωσει τα στοιχεια του. Το κουτι μην το πεταξεις, με καμμια 40αρια ευρα θα βρεις σιγουρα αλλον εσωτερικο να τον αντικαταστησεις.
JohnXarxas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 το πάθημα ας γίνει μάθημα από εδώ και πέρα με θήκη...
pournaras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 το πάθημα ας γίνει μάθημα από εδώ και πέρα με θήκη... Δεν κανει τιποτε η θηκη, αν ειναι να παει, θα παει... Ειχα τον essensial με τα λαστιχα γυρω γυρω, με εχτρα καλωδιο usb (που να ανοιγει ευκολα), και παντα στο πατωμα. Μια μονο μερα ξεχασα και τον εβαλα στο τραπεζι. Βγαινω απο το δωματιο, και ξαναμπαινοντας, παιρνω το καλωδιο με το ποδι, και πιστεψε με τετοιο σουτ ουτε ο Robero Carlos. Εκανε τετοιο πεσιμο που εκανε ζημια στο πλακακι. Ουτε το τελευταιο κιχ δεν προλαβα να ακουσω
JohnXarxas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 αν είναι η ώρα του... πάντως δεν χάνεις τίποτα να μειώσεις τις πιθανότητες... βέβαια καλός βλάκας είμαι και εγώ αυτή τη στιγμή έχω τον δίσκο τσίμα τσίμα χωρίς θήκη πάνω στο κουτί, κάτω από το γραφείο και αν κουνηθεί λίγο ο πύργος (πες βρε αδερφέ και ότι γίνεται ένας σεισμός ) θα πέσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.